10 Octombrie, 2025, 05:42:04 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Cand un partener e necredincios...  (Citit de 7417 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

09 Septembrie, 2004, 01:20:17 p.m.
Citit de 7417 ori

Lord_Saladin

Vizitator
 Intr-un cuplu oarecare, cand unul din parteneri nu prea le are cu credinta, relatia nu  are sanse de succes, mai ales cand e vorba de ea...
 Degeaba exista comunicare la toate nivelurile, daca la nivel religios nu se poate comunica, o relatie, oricat de frumoasa ar fii, e sortita esecului... .
 Mi-asi dori sa mai aud si alte pareri... sfaturi, sa zic...

09 Septembrie, 2004, 02:46:59 p.m.
Răspuns #1

androgin

Vizitator
Muzafer, ai ridicat o problema importanta, care merita dezbatuta, insa, inainte de a-mi exprima opinia, as vrea sa ma lamuresti la ce anume te-ai referit cand ai spus: "mai ales cand e vorba de ea.."

astept si stiu ca nu in zadar :)

09 Septembrie, 2004, 03:53:37 p.m.
Răspuns #2

viulian

Administrator
De acord cu tine Muzafer.

Cu toate ca titlul initial m-a indus in eroare, considerand ca e vorba de tradare conjugala, si nu de ateism :) am inteles si sunt de acord.

Raportarea la religie este un lucru foarte intim.. si inevitabil partenerii vor incerca sa impuna celuilalt punctul de vedere sau se vor simti lezati de atitudinea celulialt..

Trebuie foooarte multa maturitate pentru a intelege si primi langa tine pe cineva care are alte puncte de vedere, si in acelasi timp a NU jigni persoana si a nici nu incerca sa impui propriile viziuni. Plus ca dificultatea e sportita de solicitarea ca si cealalta persoana sa fie la fel de matura si neintruziva cu prorpriul tau fel de a te raporta la credinta.

In orice alt fel se ajunge la un soi de "power struggle" si .. relatia esueaza.
« Ultima Modificare: 09 Septembrie, 2004, 03:58:20 p.m. de viulian »

09 Septembrie, 2004, 05:15:04 p.m.
Răspuns #3

friend

Vizitator
mai ales cand e vorba de ea...

Cred ca Muzafer se refera la propria lui experienta de data recenta. Probabil asa se explica si dorinta de a primi sfaturi.

Parerea mea e ca doar atunci cand exista un perfect acord spiritual intre parteneri se poate vorbi de... "comunicare la toate nivelurile".

Si o alta parere: cred ca ai gresit de la bun inceput implicandu-te intr-o asemenea relatie, caci nu-mi imaginez ca un baiat ca tine n-a cunoscut afirmatia din Biblie, privitoare la casatorie: "Ce legatura are cel credincios cu cel necredincios?"

Sfatul meu ar fi, ca pe viitor, sa implinesti ceea ce cunosti ca e bine si... n-o sa mai ai astfel de necazuri!

09 Septembrie, 2004, 06:17:55 p.m.
Răspuns #4

Lord_Saladin

Vizitator
 Da ... ma refeream la ateism...
 Caci daca exista doar diferente de opinie legate de religie (asta implicand faptul ca amandoi cred cu tarie in "Ceva " ), chiar diferente mari , exista posibilitati relativ bune de comunicare ( cunosc caz, ea buna crestina, el musulman, se inteleg de minune )...
  Problema nu e legata atat de confesiune, zic, sau neaparat de ce credem... se poate ajunge  la comunicare intre doua persoane de credinte diferite, dar intre o persoana care crede, si una care nu crede in absolut nimic , sau are niste idei extrem de vagi despre ceea ce reprezinta religiozitatea (un soi de nepasare totala, sa zic) ... hmm, aici e deja problema.
  Intr-adevar, partial aici se datoreaza falimentul relatiei mele...  :'(
  Am spus ca ma refer la "ea".... deoarece consider ca  un barbat necredincios cu o femeie credincioasa pot trece peste aceste diferente mult mai usor decat daca femeia este necredincioasa...
  E greu sa intrebi de la inceput o persoana inainte de a incepe o relatie despre conceptiile proprii legate de religie... poti fii lesne acuzat de fanatism, bigotism, si mentalitate "veche".
  Referitor la ce spui tu, Friend, Sf. Pavel ne mai spune ca sotul/sotia credincios/sa , mantuieste automat pe familia sa, si pe partener/a... asta inseamna intr-un fel sa salvezi un suflet condamnat la infern, in viata de apoi, caci Dumnezeu nu va permite ca cei doi sa fie separati "dincolo"... .

09 Septembrie, 2004, 06:39:44 p.m.
Răspuns #5

friend

Vizitator
Sf. Pavel ne mai spune ca sotul/sotia credincios/sa , mantuieste automat pe familia sa, si pe partener/a... asta inseamna intr-un fel sa salvezi un suflet condamnat la infern, in viata de apoi, caci Dumnezeu nu va permite ca cei doi sa fie separati "dincolo"... .

Si cand spune Isus ca din doi care vor fi intr-un pat, unul va fi luat si altul lasat, la ce se refera?  :-\

09 Septembrie, 2004, 07:42:58 p.m.
Răspuns #6

Lord_Saladin

Vizitator
 E doctrina rapirii Bisericii la cer...
 O parere apartinand unui grup numeros de teologi, conform careia in zilele de dinainte de venirea Antihristului, membrii Bisericii crestine vor fii rapiti la cer, odata cu luarea Duhului Sfant de pe pamant. Crestinii mai  "calduti" vor fii lasati pe pamant, si cei intorsi dupa aceea la credinta, vor sfarsi prin a muri martiri.  :)

09 Septembrie, 2004, 09:42:28 p.m.
Răspuns #7

friend

Vizitator

11 Septembrie, 2004, 12:00:07 a.m.
Răspuns #8

Lord_Saladin

Vizitator
 Evrika... :)
 Dar ramane dilema aceea de natura  morala, cu viata de apoi ... poti salva un suflet, totusi...

11 Septembrie, 2004, 12:08:22 a.m.
Răspuns #9

friend

Vizitator
Pacat ca s-a interzis poligamia! Iti dai seama cate suflete am mai fi salvat, noi doi?  ;)

11 Septembrie, 2004, 03:39:30 a.m.
Răspuns #10

DIANA

Vizitator

16 Noiembrie, 2004, 12:55:01 a.m.
Răspuns #11

bke

Vizitator
dar eu nu vad legatura intre relatie si credinta...

17 Noiembrie, 2004, 12:11:57 p.m.
Răspuns #12

Lord_Saladin

Vizitator
 priveste mai atent, si vei vedea

17 Noiembrie, 2004, 08:24:45 p.m.
Răspuns #13

bke

Vizitator