Ingrediente:
- 5 ciocanele de pui (copane).
- ulei
- jumatate de capatana de usturoi.
- pasta de rosii (cam 4 linguri).
Pregatire:
a) Se prajesc copanele in ulei, la foc mic. Daca sunt prea mari copanele, se cresteaza incat sa le patrunda bine focul. Trebuie sa fie foc mic, altfel sunt arse pe afara si aproape crude prinauntru.
Eu m-am invatat sa fac totul la foc mic, deoarece mancarea e gata atunci cand pare ca e gata

b) Cand sunt gata, se dau la o parte intr-o farfurie, si se ia de pe foc tigaia.
c) In uleiul ramas in tigaie se pun cele 4 linguri de pasta de rosii (linguri cu varf) si ustoroiul taiat micut (rondele). Se adauga apoi putina apa; apa DUPA ce s-a pus pasta si s-a amestecat putin pentru ca sa nu sara.
(teoretic amestecul cu usturoi, apa, poate eventual un praf de faina si pasta de rosii se pregateste separat intr-o ceasca de cafea).
d) Sosul se incinge putin, si apoi se adauga iar copanele care se rostogolesc continuu. Se lasa pana cand sosul se prinde pe copane.
Se servesc caldute
