10 Octombrie, 2025, 01:40:08 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Copane prajite în sos de pastă de roşii.  (Citit de 9202 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

01 Iulie, 2007, 04:32:27 p.m.
Citit de 9202 ori

viulian

Administrator
Ingrediente:

- 5 ciocanele de pui (copane).
- ulei
- jumatate de capatana de usturoi.
- pasta de rosii (cam 4 linguri).

Pregatire:

a) Se prajesc copanele in ulei, la foc mic. Daca sunt prea mari copanele, se cresteaza incat sa le patrunda bine focul. Trebuie sa fie foc mic, altfel sunt arse pe afara si aproape crude prinauntru.
Eu m-am invatat sa fac totul la foc mic, deoarece mancarea e gata atunci cand pare ca e gata :)

b) Cand sunt gata, se dau la o parte intr-o farfurie, si se ia de pe foc tigaia.
c) In uleiul ramas in tigaie se pun cele 4 linguri de pasta de rosii (linguri cu varf) si ustoroiul taiat micut (rondele). Se adauga apoi putina apa; apa DUPA ce s-a pus pasta si s-a amestecat putin pentru ca sa nu sara.
(teoretic amestecul cu usturoi, apa, poate eventual un praf de faina si pasta de rosii se pregateste separat intr-o ceasca de cafea).

d) Sosul se incinge putin, si apoi se adauga iar copanele care se rostogolesc continuu. Se lasa pana cand sosul se prinde pe copane.

Se servesc caldute :)

01 Iulie, 2007, 05:40:00 p.m.
Răspuns #1

Escu

Global Moderator
Let's put a smile on that face!

01 Iulie, 2007, 10:42:54 p.m.
Răspuns #2

inda

dar niste busuioc nu se adauga in sosul ala?
eu nu sunt prea convinsa... as putea gusta putin? :D
sunt inda si numele meu e totuna cu vantul

01 Iulie, 2007, 11:10:26 p.m.
Răspuns #3

viulian

Administrator
You can look, but you cannot touch :D

Azi am facut o variatie a retetei prezentate, in loc de copane am pus ceafa de porc, iar in loc de bulion cu usturoi, am folosit un soi de zarzavat de legume.
Pare cam uleios (zarzavatul acela, l-am primit de la cineva, si era uleios rau)  :-[ dar am scurs uleiul luand fripturicile cu o paleta cu gaurele.

Poza 1: fripturicile in sos, la final:

Poza 2: dinner is served