Stiu ca fetele de aici posteaza retete complexe, eu... folosesc pagina pentru a adauga simplele retete pe care le folosesc - pentru ca sa nu uit pe viitor

Asa ca acum o sa postez o reteta pentru chiftelute.
Incep cu rezultatul final:
1. Ingrediente (pentru aproximativ 20 de chiftelute)
- 700g de carne tocata (porc + vita)
- 3 oua
- o capatana mare de usturoi.
- vegeta (am pus vreo 3-4 linguri).
- mirodenii (am pus ceva oregano + patrunjel maruntit - cam o lingura rasa).
2. PrepararePas 1.Carnea trebuie sa fie tocata, daca nu este, se toaca. Se adauga cele 3 oua sparte, usturoiul batut (maruntit bine), vegeta si mirodeniile si se amesteca bine.
Un sfat primit a fost sa toc si un cartof si sa-l adaug. N-am facut asta, dar data viitoare o s-o fac.
Daca iese prea moale compozitia (carnea grasa, de exemplu) se adauga si o lingura de faina, pentru a oferi consistenta.
Ar trebui sa arate cam asa:
Pas 2.Se pregateste o farfurie cu faina.
Pas 3.Se ia intr-o lingura cata compozitie incape, si se face ca o mogaldeata. Se rostogoleste prin faina iar apoi se preseaza in causul palmei, incat sa iasa rotunda si... ca o chifteluta. Iat-o pe prima! (mi-a iesit cam ... colturoasa

)

Si urmatoarele:
Pas 4.Se prajesc intorcandu-se des pana cand uleiul incins nu mai gizăie (sau, pana cand, intepate cu o furculita, e clar ca si continutul e facut deoarece opune rezistenta si el, la inaintearea furculitei).nu
http://www.youtube.com/watch?v=4LXfXysmwAgRezultat final:

Pofta buna
