10 Octombrie, 2025, 07:19:13 a.m.
Totul despre Iubire

Sondaj

Daca esti violata si ramini gravida.. ce ai face?

AVORT
16 (64%)
ADOPTIE
1 (4%)
TIN COPILUL
8 (32%)

Numărul total de membrii care au votat: 18

Autor Subiect: VIOL  (Citit de 17791 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

23 Septembrie, 2004, 05:41:22 p.m.
Răspuns #15

friend

Vizitator
Bine, viulan, dar in cazul in care exista o sarcina fiindca nu a fost evitata, aceasta tine in continuare deschisa discutia noastra.

Despre pilula de a doua zi, am fost nevoit sa ma duc in documentare pe internet si am aflat ca se poate apela la ea in primele 72 de ore de la contactul sexual neprotejat. Modul sau de actiune este acela al impiedicarii implantatiei ovulului fecundat. Eficienta acestei metode este insa de numai 75%. Exista asadar un risc in continuare. Si inca ceva interesant: datorita efectelor teratogene ale acestor produse steroidiene, deci a posibilitatii inducerii de malformatii fetale, in cazul in care nu se obtine contraceptia si femeia a ramas totusi insarcinata, este recomandat un avort terapeutic pentru a preveni nasterea unui copil cu malformatii. Deci din nou avort.

Mai exista insa o modalitate de a preveni aparitia uni sarcini: steriletul. Acesta poate fi folosit ca o metoda de urgenta, daca este inserat in primele cinci zile "de dupa", iar eficienta lui este de 15 ori mai mare decat in cazul pilulei. In plus nu exista efecte secundare. Decat poate, stiu eu, vreo reactie de intoleranta a organismului cuiva.

Tot ce am spus, atat eu cat si viulian, poate fi considerata o paranteza in cadrul acestei discutii. Intrebarea este ce faci daca s-a produs conceptia, totusi?

Observ ca intre timp a raspuns si Minerva. Si ea exprima un punct de vedere interesant. Merita discutat.
« Ultima Modificare: 23 Septembrie, 2004, 05:44:10 p.m. de friend »

23 Septembrie, 2004, 05:50:47 p.m.
Răspuns #16

Lord_Saladin

Vizitator
 Hmm... nu mai tin minte exact cine, dar tin minte ca ceva personalitate istorica s-a nascut in astfel de circumstante... .Parca ceva rege... nu mai tin minte.
 Cat despre avort, si alte probleme, va rog frumos sa vizitati site-ul www.sfaturiortodoxe.ro .Site-ul este unul crestin, nu tine neaparat la ortodoxie, e un site in primul rand crestin.Sper ca nu e problema ca am postat acest link, dar sunt acolo informatii cruciale pentru lamurirea problemei avortului.Deasemenea, mai sunt si alte chestii ce ar merita a fii citite.
 Rog frumos sa il vizitati.Merita.

23 Septembrie, 2004, 06:19:27 p.m.
Răspuns #17

nightwish

Muzafer.. oare crezi ca toate roadele violurilor vor fi triumfate cu nasterea unor viitoare personalitati politice, istorice?!?!?
haideti oameni buni, lasati un pic pricncipiile insuflate de crestinism si apelati la morala...
Muzafer, daca ai avea o fiica si ar fi violata, ar ramane insarcinata.. ce-ai face?? Nu-mi spune ca ai fi un bunci fericit... Komon'....

23 Septembrie, 2004, 06:37:49 p.m.
Răspuns #18

dina

Problema unei sarcini dupa viol este destul de contraversata....noi, nefiind puse in aceasta situatie e cam greu sa discuti..poti foarte bine sa spui ca avortezi dar apoi cand vezi mogaldeata aceea de om si realizezi ca la urma urmei el nu are nici o vina..foarte bine poti decide sa-l pastrezi; sa decizi din start sa-l pastrezi necesita o tarie de caracter de neclintit ,pentru ca trebuie sa faci fata in primul rand presiunilor parintilor si  apoi interegii societatii pentru ca aceasta din cate stiu eu iti ofera putine sanse de a creste copliul( centrele maternale - dar si ele 6 luni ininte de nastere si 6 luni dupa, pe urma tinerele mame se cam descurca ).
Adoptia ar fi o solutie, dar si aceasta nu te scuteste de cele 9 luni de sarcina si din nou iti trebuie un caracter puternic si niste principii ferme.
Consider totusi ca , decat sa ucizi, mai bine dai viata si te rogi Domnului ca mica faptura sa nimereasca pe niste parinti buni.
E foarte greu sa decizi ... dar un  lucrul de preferat ar fi ,sa decizi cat se poate de liber, daca se poate, sa nu fi influientat de parerile celorlalti.
Cel mai bun mod de a ne folosi viata este sa iubim;
Cea mai buna expresie a dragostei este timpul acordat;
Cel mai bun timp pentru a iubi este acum.

23 Septembrie, 2004, 06:44:21 p.m.
Răspuns #19

minerva

Vizitator
 :) Dina, nu as rezista sa vizualizez o mogaldeata cu degetele trandafiri si sa-i decid moartea sau instrainarea dar pana acolo drumul e lung... mult prea lung.

23 Septembrie, 2004, 06:54:22 p.m.
Răspuns #20

dina

Da, intr-adevar , ai dreptate, de obicei nu cred ca se prea arata copiii mamelor care se decid sa-i dea spre adoptie...si da, e un drum foarte lung si dureros...am asistat la nastera unor copii ( e un miracol sa auzi primul scrasnet si sa-i vezi miscandu-se, e fenomenal), dar privind in urma totul parca se petrece atat de repede si tanara trebiue sa ia niste decizii contra timp.
Cel mai bun mod de a ne folosi viata este sa iubim;
Cea mai buna expresie a dragostei este timpul acordat;
Cel mai bun timp pentru a iubi este acum.

23 Septembrie, 2004, 10:31:35 p.m.
Răspuns #21

nightwish

nu vreau sa condamn pe nimeni, pentru ca nu este nimic de condamnat aici, dar nu credeti ca se priveste putin cam in departare de subiect?? e o diferenta intre a auzi scancetul unui copil care ste rodul unui viol si scancetul copilului rod al iubirii...hm, ce trist, nu? am impresia ca majoritatea dintre voi, ce-i drept cu vreo doua exceptii au facut legatura intre subiect si consecinte...
 am discutat cu una dintre prietenele mele care a fost violata si a facut un avort...,am citit impreuna cu ea parerile voastre, mi-a promis ca atunci cand se va simti pregatita (au trecut 9 ani de atunci) va va impartasi experienta ei...
  sper ac o veti primi la fel de bine cum m-ati primit si pe mine printre voi, la inceput...

23 Septembrie, 2004, 10:53:00 p.m.
Răspuns #22

DIANA

Vizitator
e o diferenta intre a auzi scancetul unui copil care ste rodul unui viol si scancetul copilului rod al iubirii Cu asta nu prea sunt de acord! Ba, chiar ma revolta putin! Cer explicatii! Se poate sa fi inteles eu gresit! ;)

23 Septembrie, 2004, 10:57:57 p.m.
Răspuns #23

minerva

Vizitator
Iti explic si eu Di... bucuria nu e aceeasi. N-ai sa poti privi un timp ochisorii aia nevinovati atat de inocenti fara sa nu simti toata durerea a ceea ce a fost. Nu-i vina lor. Ai sa-i iubesti ca-s parte din sufletul tau dar clisee din cosmar...la asta te-ai gandit?
« Ultima Modificare: 23 Septembrie, 2004, 11:03:00 p.m. de Minerva »

24 Septembrie, 2004, 03:20:34 a.m.
Răspuns #24

DIANA

Vizitator
La asta ma gandeam si eu. e adevarat ca numai cineva care a trecut printr-o asemenea situatie poate spune exact ce simte. Dar, presupunand ca eu am trecut prin asa ceva si chiar am nascut un copil, cred ca as gasi forta sa il iubesc pe copilul asta cu adevarat, cu atat mai mult cu cat nu are nici o vina. De cate ori ati privit un film in care unul din actori juca rolul unui om sarac si lipsit de aparare, nu va doreati sa invinga el in confruntarea cu cei mai puternici decat el? Un copil nascut in conditii ideale, cu doi parinti care se iubesc, intelectuali, cu tot ce le trebuie e foarte usor de iubit. Efortul e minim. Poate chiar nul. Dar un copil ajuns pe lume si incarcat din start cu povara pacatului facut de tata nu are nevoie si de povara suferintei mamei. Asa ca, mai bine spre adoptie decat o viata intreaga sub aceasta piatra de moara! Tocmai pentru ca nu are nici o vina ca s-a nascut!
Clisee de cosmar? Nu va fie teama! Am fost haraziti cu darul uitarii! Mai e nevoie de putina vointa!Va spun asta mai mult ca un indemn. Nu lasati pacatul facut de altii sa va stapaneasca! E ca si cum ati refuza sa mergeti la biserica de teama ca va intalniti acolo vecinul cu care v-ati certat ieri. Pregatiti-va inimile sa puteti iubi pe cel care merita cel mai putin asta din partea voastra! Abia asa va dovediti puternici! Poate nu am fost suficient de coerenta, insa cred ca veti intelege mesajul meu.

24 Septembrie, 2004, 01:09:53 p.m.
Răspuns #25

nightwish

Pentru Diana, in primul rand..-EXPLICATIA!!!
ai inteles bine "este o diferenta in a auzi scancetul copilului nascut din tine ca rod al iubirii si cel al copilului nascut din tine ca rod al unui abuz". Din cate stiu eu, din exeprientele traite de prietenele mele care au nascut, am inteles ca scancetul copilului pe care il nasti este ca un inceput de viata, este fericirea sublima, unica...tu esti capabila sa dai viata si reusesti...
recunosc ca eu la capitolul religie nu excelez, dar pot spune ca ma decsurc mai bine la genetica... si stiu ca pe perioada sarcinii daca mama are probleme psihice survenite in urma unui soc sau daca s-a nascut cu ele, le transmite  fatului intr-o forma mai grava...
Daca  privim aceasta problema si din punct de vedere medical, te intreb pe tine Diana si nu numai, Ai fi in stare sa dai nastere unui copil, s ail cresti.. si mai tarziu sa violeze larandul lui pe altcineva, intocmai ca "tatal" sau?!?!

24 Septembrie, 2004, 01:35:15 p.m.
Răspuns #26

friend

Vizitator
Aceasta este o exagerare! Exista o posibilitate, intr-adevar, insa mult prea mica. Viata noastra sta marturie ca lucrurile nu stau chiar asa. Daca tata era un betiv, mama trebuia sa ma avorteze? Daca tata era un curvar, iarasi n-as mai fi avut nici o sansa sa ma nasc? Ba tata putea sa aiba o sumedenie de "patimi" si atunci mama trebuia sa ramana fara copii?

Adevarul e ca tata chiar nu e lipsit de "apucaturi" rele, dar cu toate acestea nici unul dintre cei trei fii nu ii semanam. Ca sa vezi! Si mai mult decat atat, din punct de vedere genetic si "problemele" mamei se transmit asa ca ar trebui sa isi faca fiecare femeie calculul ca n-are rost sa mai nasca? Vezi unde duce genetica? Cred ca in felul acesta rezultatele geneticii sunt rau directionate.

Legat strict de viol si transmiterea lui genetica exista cel putin la fel de multe sanse ca fatul sa fie o fetita si atunci cu siguranta ca nu ar viola pe nimeni. ;)

24 Septembrie, 2004, 02:59:34 p.m.
Răspuns #27

Lord_Saladin

Vizitator
Adevarul e ca tata chiar nu e lipsit de "apucaturi" rele, dar cu toate acestea nici unul dintre cei trei fii nu ii semanam.
 Daca  privim aceasta problema si din punct de vedere medical, te intreb pe tine Diana si nu numai, Ai fi in stare sa dai nastere unui copil, s ail cresti.. si mai tarziu sa violeze larandul lui pe altcineva, intocmai ca "tatal" sau?!?!

Apai anturajul si prietenii au un rol deosebit in formarea unui caracter... tovarasiile bune pot forma sau strica oameni... la fel si educatia primita in sanul familiei...  in nici un caz trasaturile de caracter nu se trasmit genetic... se pot transmite unele tendinte, dar daca stam sa ne gandim mai bine, toti avem cate un "demon" in noi.

24 Septembrie, 2004, 03:03:57 p.m.
Răspuns #28

minerva

Vizitator
O trecere simpla a literaturii de specialitate recente in domeniu conduce la ideea ca influenta factorilor genetici asupra personalitatii este azi un factor indubitabil(Heath,1991) si ca- asa cum subliniaza  si Cloninger (1999), combatand afirmatiile false facute frecvent cu privire la ereditate-cea mai realista pozitie este cea care permite evaluarea corecta a interactiunii ereditate-mediu.
1. efectele ereditatii variaza in functie de varsta
2. cu cat presiunea sociala se exercita mai mult asupra oamenilor in ceea ce priveste o trasatura, cu atat mai mult diferentele individuale se datoreaza factorilor ereditari(diferentele comportamentale sunt determinate de factori ereditari)
3. trebuie sa tinem cont de diferenta dintre o gena mostenita si felul in care respectiva gena se manifesta la un individ in combinatie cu alte gene si cu alt mediu. Schizofrenia poate ilustra f.bine aceasta afirmatie: cercetatorii accepta ca schizofrenia are, partial, o determinare genetica; de aceea, descendentii unei persoane cu schizofrenie pot deveni la randul lor schizofreni; totusi daca nu fac schizofrenie, ei au o mare probabilitate de a deveni creativi.
Scuze pentru... ton. Sper sa intelegi ideea. (sa intelegeti... cam simultan cu al meu a aparut si mesajul lui Muzafer)
O zi buna!
« Ultima Modificare: 24 Septembrie, 2004, 03:06:49 p.m. de Minerva »

24 Septembrie, 2004, 03:25:03 p.m.
Răspuns #29

friend

Vizitator
Pai, inteleg ca s-a vrut a fi in primul rand o replica la mesajul meu. Nu vad cu ce m-ar combate, ca sa ma supar. Si nici tonul nu e suparator. Nu am negat realitatea transmiterii "defectelor" pe cale genetica. Sunt absolut convins de asta. Totusi ceea ce spusesem voia sa combata ideea ca in mod fatal, copilul nascut in asemenea circumstante, n-ar mai avea nici o sansa sa nu fie la randul lui un violator. Asta da, e de combatut.

(Sunt de acord ca nu trebuie sa acuzam cu usurinta pe cea care ar opta pentru un avort dar nici nu voi accepta ideea de a ne gasi scuze cu superficialitate. Imi pastrez parerile fiindca nu am intalnit in mesajele de pana acum ceva care sa ma convinga de contrariu. Totusi, eu personal, nu m-am pronuntat aici in mod explicit in ce tabara as fi, tocmai pentru ca nu am considerat ca e cazul. Am incercat doar sa va aduc in fata anumite amanunte care v-ar scapa.)