Daca facem diferenta intre "a trai" si a "exista", atunci raspunsul este clar, nu putem trai, dar putem exista. Imi amintesc niste versuri ale unui cantec vechi care faceau aceasta diferenta.
[poem]Trandafirul albastru, asa eu te stiu,
Te-am pierdut si de-atunci sunt pustiu
Nu traiesc, doar exist si ma mistui mereu
Rosen blau am ramas sa-ti duc dorul doar eu.
[/poem]
Fara dragoste poti doar sa existi, asa, ca un copac, linistit, infrunzesti, desfrunzesti, infloresti... insa doar atingerea dragostei te face sa simti ca traiesti cu zbucium, uneori fericit, alteori dureros.
oare cum pot trai oamenii fara dragoste...cunosc f multe persoane care nu sunt casatorite si sunt destul de in varsta.e oare asa greu sa ne gasim perechea?...
La aceasta intrebare eu fac o diferenta neta intre a iubi si a te casatori. In zilele noastre familia ca celula a societatii sufera mari schimbari. Nu cred ca hartiuta roz este implinirea dragostei. Poate fi eventual tichetul cu care se poate accede spre un statut social dar nimic mai mult. Si eu am vazut familii unde nu numai ca iubirea lipseste cu desavarire ci ura i-a luat locul.
Concluzia mea personala este ca se poate exista fara dragoste sau se poate trai cu ea sau cu nebanuitele ei chipuri in schimbare, vorba lui Jade!