-M-aţi căutat domnule Samiel? Si eu vă căutam. Fiţi amabil, ştiţi cumva unde este fericirea, o adresă, un chip, aveţi cumva?
- Domnişoară! Sigur. Fiţi atentă:
Prima stradă la dreapta, cea străjuită de adieri slabe, înşelătoare şi păstrează drumul drept până când aburii albi se convertesc în îngeri. Strălucirea lor te va îndruma într-o direcţie sau în alta. Fii atentă la strălucirea îngerilor aşadar, alminteri drumul va fi pierdut şi-ar fi păcat, sunteţi atât de frumoasă…
Privesc cu gândul în direcţia indicată. Romanticii nu sunt orbi decât pe alocuri. Sunt doar cu capul în nori. Sunt în stele şi vor ca lumea sa aibă frumuseţea unui înger.
Urmând cărarea am inceput a-mi spune poveste... Oare vântul şoptea răspunsul?
Ce vrei sa faci cu umăru-mi de apa?…
Aş vrea să-l fac să fie oglindă…
Mă doare gândul că aş putea să mor singur. Mi-e greu că nu respir acelaşi aer cu ea.
Toamna trufaşa se-aşează pe crupele cailor şi le arde sufletele cu bice de argint. Şuieră tulburător. Aşchii din tine, din mine sunt purtate departe.
Oare şi ea e în căutarea lui?
Ninge peste veghea munţilor cu rugina oglinzii obosite. Dovezi şi clipe moarte.
Încă o toamnă departe de ea. Un ţipăt îmi reconstruieşte interiorul trupului.
Sângele durerii mele împrumuta toamnei senzaţionalul culorilor.
Nu ştiai? Nu-i aşa?
Nu mă tem de răscruce.
E bine aşa. Curajul ţi-a mistuit teama de durere. Eşti un alegător bun.
Şi totuşi... prins în geruit regat la un număr 13 pe o strada… Doi înseamnă doua inimi, cinci sunt dansatorii tactili, de câte ori inimi atâţi dansatori, si încă trei, un da, un nu şi tu. Nu te teme de 13. Florile galbene alunga superstiţiile apropiate.
Căuta-mă pe strada Labirintului.
Te caut si te aştept, lângă parfum de femeie şi suflet, sufletul meu, orfan de tine.
Încălzind tărâmul ierburilor…
Trebuie să ies învingător.
Înlocuieşte-mi starea de a fi singur, dă-mi putere si talent, fă-mă poet!… Oferă-mi strălucire, geniu, luciu…
Aici, pe lespezi, se disting urmele mutelor dialoguri, dintre mine şi tine, dintre minte şi tine, dintre ea si el.
Fă-mă rege pe domeniul artei şi smulge-mi iubirea din suflet, transform-o-n jertfă la prima gratulare a puterii mele.
Poate într-o alta ordine a esenţelor o castanietă te cheamă, degetele strâng pana până la rană.
Sunt surd şi orb. Nu sunt acestea atributele romanticului în faţa suferinţei, nu aşa m-ai învăţat tu?
Nu-mi pot supravieţui şi aleg să renunţ.
Cad frunze si-n locul lor cresc altele noi
Cad frunze si-n locul lor nu mai creşte nimic.
Poate fracturi ale sentimentelor de azi vor fi iubiri de mâine sau, poate doar fum, înecăcios în ochii senini de iubire, ai ei, închişi de durere, calcinaţi de suferinţă.
Pendularea între da şi nu produce furtună.
Într-o oază în mijlocul unui deşert, copacul iubirii se-nalţă. Pomul acesta e un pom ciudat care nu se hrăneşte din seva frunzelor moarte ci din seva celor ce se vor naşte; cu fiecare iubire nouă, se înalţă mândru, spre cer.
Un vânt de ceţuri se adapă din jungla îndoielii tale. Mângâie frunza, asculta-i cuvântul si doar atunci transformă clipele în fapte, visele în granit, fii fericit!