05 Noiembrie, 2025, 05:07:16 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Varful cu Dor - Hanul Viilor  (Citit de 754414 ori)

0 Membri și 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

30 Septembrie, 2004, 10:38:29 p.m.
Răspuns #15

friend

Vizitator
Multumesc fain pentru hainuta pe care mi-ati oferit-o dar v-am spus ca am incercat mai inainte cateva costume. Nu mi s-au potrivit decat doua: de Alba ca Zapada si de Voinic! O sa ma gandesc totusi mai bine inainte de-a va da un raspuns. Sunt un Voinic nehotarat, cand e vorba de munca. Daca vorbeam doar de iubit... ma hotaram instantaneu! :D

Totusi o lamurire este necesara: doar ca Alba ca Zapada as fi stat langa Muzafer. Ca Voinic nu prea stiu inca unde sa ma asez. Bine, bine, surioara, tu nici n-ai vrea sa-mi gasesc un loc ci, mai bine, sa pun mana pe topor! ;D Dar placintele astea nu se racesc? :P

30 Septembrie, 2004, 10:41:49 p.m.
Răspuns #16

Lord_Saladin

Vizitator
 In timp ce voi va distrati, eu imi sorb cupa de vin... mi-o sorb cu placere, strop cu strop, si las gustul dulceag si acrisor sa imi deschida inima.
 Si va las sa va bucurati de aceste clipe fericite... .
 Imi sorb cupa de vin, si visez la o comoara ce am cautat-o prin toate marile lumii... am crezut ca o voi gasi in bratele unei sirene, in bratele unor femei oarecare din porturi... dar nu am gasit-o nicaieri...
 Raspunde-mi tu mie, o, hangita ! Raspunde-mi tu mie ce putere e aceea ce misca si muntii , muta tarile, arunca imparatii in intuneric si in bezna,si ridica pe cei nefericiti ? Care e aceea putere mareata in fata careia si regii si cersetorii una sunt ?
 Si daca stii unde e aceea putere, pe ce mari sa caut de sa o gasesc ?
 Sa strabat marile reci, unde singuratatea e asa de apasatoare ca cerul insasi pare a se prabusi peste mine ?
 Sa o caut in marile calde, unde caldura si soarele sunt asa de puternice incat imi provoaca basici fierbinti pe pielea-mi aspra ?
 Sa o caut cumva la cele patru zari unde vanturile sunt asa de puternice incat ma arunca in toate locurile, si ma sfasie in bucati ?
 Spune-mi, o , hangita ! Unde sa o caut ?

30 Septembrie, 2004, 10:48:25 p.m.
Răspuns #17

cv

Vizitator
Pirat ratacitor, uita de cele patru zari. Ceea ce cauti tu este mai aproape decat crezi. Priveste bolta cerului si deschide larg inima. Atunci si numai atunci cand ai sa reusesti comoara o sa fie a sufletului tau :)

30 Septembrie, 2004, 10:55:51 p.m.
Răspuns #18

cv

Vizitator
 :D surioara a glumit. Voinic ai sa fii si oaspete. Ne descurcam noi. Suntem fete voinice ;)
 Alege domnita de-ti e draga si pofteste linistit la taifas. Iar de n-om face fata om aduce cativa flacai cu simbrie sa dea o mana de ajutor :D

01 Octombrie, 2004, 06:08:27 p.m.
Răspuns #19

surioara

Vizitator
n-ai grija fratioare, placintele mele sint facute cu grau din lanul in care si-au zvantat ielele trupsoarele albe, nu se racesc niciodata :) dar ia stai un picut  in lumina sa te vad mai bine, pare-mi-se mie sau dumneata aduci putin cu strengarul acela vesel si sfatos, pus mereu pe sotii si pe infiorat inimile domnitelor, voinicul acela de poveste a carui faima a razbit peste mari si tari? au nu cumva dumneata esti .... Pacala? :D  pai daca-i asa, cum nu te-om tine aproape, ba chiar si simbrie ti-om da, numai sa ne desfeti serile cu povesti si snoave istete :)

01 Octombrie, 2004, 06:27:25 p.m.
Răspuns #20

cv

Vizitator
Totusi cineva a aprins azi lumina la han  ;)

Trebuie sa dam sfoara in tara surioara draga. Ne-am luat cu vorba si cu pregatirile si vad bine ca nu-i rost de Pasha prin zona cat despre batranul Rov...
Lucrurile nu-s inca echilibrate domnitele ofteaza, fata cu chip dulce de-i zice Danyela sta intr-un colt cat despre trubadur... halal sa-i fie.

01 Octombrie, 2004, 06:31:22 p.m.
Răspuns #21

surioara

Vizitator
surioara :D
stii la ce ma gandeam acum? ce-ar fi sa mai turnam ceva vin molcom si auriu in cupe, sa imbunam frigul ce ne colinda oasele in seara aceasta cu nori morocanosi. si poate clipocitul licorii ii va aduce aproape pe prietenii nostri dragi si impreuna vom gasi raspunsul la intrebarea piratului. eu stiu de la bunica mea ca ceea ce cauta dumnealui se numeste credinta, dar altii ii spun iubire, oare care sa fie adevarul?

01 Octombrie, 2004, 06:39:22 p.m.
Răspuns #22

cv

Vizitator
 :) undeva la mijloc surioara, sigur acolo e adevarul.
L-om chema dara si pe fiul marelui Zeus si al muritoarei Semele, marele Bacchus. S-o naste el si a treia oara pentru noi ca se vede treaba zeita binefacatoare Diana mi-a furat ieri zambetul si nu-si arata inca fetisoara-i somnoroasa. Dar cu-n strop de vin poate om aduce si voia buna :)

01 Octombrie, 2004, 06:54:19 p.m.
Răspuns #23

surioara

Vizitator
mai, am auzit si eu ca in vino veritas, da asta inseamna atunci ca adevarul se afla la mijlocul ... butoiului ;)

01 Octombrie, 2004, 07:17:22 p.m.
Răspuns #24

DIANA

Vizitator
Spiritele noptii din padure m-au tinut de vorba toata noaptea. Normal sa fiu somnoroasa! Dar ce sfat am tinut azi-noapte! Si am facut contract cu ele sa pazeasca hanul in fiecare noapte, cu cate 10 strajeri pe fiecare latura a lui. Treaba socotita!
 Iertare, hangita, daca te-am tulburat! Nu am vrut!  :'(

01 Octombrie, 2004, 07:26:01 p.m.
Răspuns #25

cv

Vizitator
La han nu se plange decat de bucurie.
Hangita nu a vrut decat sa-ti strige numele sa vii mai repede langa noi ;)
Fii vesela, am simtit protectia ta! Azi bursucii si caprioarele ne-au tinut companie :)

01 Octombrie, 2004, 07:47:56 p.m.
Răspuns #26

surioara

Vizitator
mai oameni buni, da noi numai bem si nu cantam nimic? :D

hai sa cantam cu Maria Tanase :)

BUTELCUTA ME 

Hei, hei...

Mama me când m-o facut, butelcuta me,
Mi-o legat sticla de gât, butelcuta me.
Si mi-o zis cu juramânt, butelcuta me,
Sa n-o desfac de la gât, butelcuta me, ha, ha.
Hei, hei...

Fire-ai dracu de primar, butelcuta me,
C-ai pus pe ulita pari, butelcuta me.
Sara când m-ntorc spre casa, butelcuta me,
P-arca ar fi oameni prin ceaTa, butelcuta me.
Hei, hei...

Ma opresc si le vorbesc, butelcuta me,
Cu câte-o dusca ii cinstesc, butelcuta me.
Si zau nu-i pacatul meu, butelcuta me,
Ma poftesc de beu si eu, butelcuta me, ha, ha.
Hei, hei...

Mama me când m-o facut, butelcuta me,
Mi-o legat sticla de gât, butelcuta me.
Si mi-o zis cu juramânt, butelcuta me,
Sa n-o desfac de la gât, butelcuta me, ha, ha.
Sa n-o desfac de la gât, butelcuta me,
Pâna m-or baga-n pamânt, butelcuta me.
Hei, hei!

01 Octombrie, 2004, 08:10:45 p.m.
Răspuns #27

cv

Vizitator
Surioara, surioara... ai cam dat cu degustatul la butelcuta... au vrei singura sa vezi mijlocul butoiului? :D

01 Octombrie, 2004, 08:12:40 p.m.
Răspuns #28

Gordius

Mi s-a parut mie, ori am auzit pe cineva chemand trubadurul? Multa vreme a trecut de cand nu am mai poposit si mi-e sete... O mai ramas ceva pe funul butoiului cela? Dau cantece dragi la schimb!

cu suflarea lui ma poarta
pribegind din poarta-n poarta
vântul ascutit de toamna
unde dorul ma indeamna
catre Hanul dintre Vii
cu vin bun si bucurii
unde ma asteapta-n prag
cu un gand si-un zambet drag
doua mandre surioare
cu priviri de caprioare
doua zane de hangite
cu sarut de garofite

mult in lume am umblat
am glumit si am cantat
multe locuri am vazut
multa zari am strabatut
si orase si palate
munti intregi de nestemate
multe valuri m-au lovit
multe vraji m-au ispitit
dar oricat ar fi de bine
prin regatele straine
zarea oricat de frumoasa
tot mai bine e acasa

01 Octombrie, 2004, 08:16:09 p.m.
Răspuns #29

surioara

Vizitator
am cam dat, si vad ca numa singura cant, da nu-i bai :D
i-auzi inca una:

NU-I BAI

Mânios badea-i de-aseara, nu-i bai!  (X2)
De ce n-am iesit, afara, nu-i bai.  (X2)

N-am iesit ca n-am putut, nu-i bai!
Mi-o dat mama de cernut, nu-i bai.

Si mi-o dat o sita deasa, nu-i bai!
Sa nu pot iesi din casa, nu-i bai.

D-am luat alta mai rara, nu-i bai!
Si-am iesit la badea afara, nu-i bai.

Când o fost la sarutat, nu-i bai!
M-o chemat la framântat, nu-i bai.

apai sa nu-ti vina a-ti sufleca poalele si a te arunca la joc, zii si tu :D