09 Octombrie, 2025, 11:46:55 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Varful cu Dor - Hanul Viilor  (Citit de 730853 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

16 Decembrie, 2011, 10:03:35 p.m.
Răspuns #2370

Dexter16

Oh , ce dulce mai e vinuletul asta ! Parca te incalzeste din interior.
...pai atunci sa continui hangita mea draga...
... A doua zi am fost in satucul asta, parca uitat de modernizare , parca scos din povestirea lui Rebreanu , "Ion" , plin de voie buna si de cantece populare. In ziua asta eram tare confuz ; nu stiam daca eu chiar o plac pe frumoasa printesa cu chip angelic . Dar de unde aveam sa stiu ca e defapt o dracoasa de fata, ce se joaca cu inimile tinerilor ce , inca, nu au inteles iubirea ? De unde aveam sa stiu ca vroia doar sa se distreze si apoi avea sa ma lase aruncat intr-un colt de bar ? Ca pe-un biet betiv ce a pierdut tot ce avea , caci da , asta e finalul povestii , unul trist , in care un tanar prostut si cu capul in nori pleaca din orasul sau si se intoarce un adolescent ce a realizat ce inseamna sa ai inima scrum , arsa de flacara dragostei neimpartasite.
       Of, hangita mea draga , spune-mi , ce era sa fac la vremea aceea? Eram un baietel naiv , ce credea orice minciuna ii spunea o fata la ureche , doar ,doar , as fi tinut si eu in brate o faptura asa frumoasa si gingasa ,dar si ciudata si plina de mister , cum este "fata" .
       Dar tin sa va spun ,dragi prieteni , ca ma bucur pentru fiecare intamplare din viata mea, fie ea trista sau fericita, fie rusinoasa, stupida sau defaimatoare , pentru ca toate astea , au format tanarul ce-l vedeti voi azi aici si sunt inca mutle ce au sa mai vina si multe ce-au sa se mai schimbe , pentru ca asa cum un rau curge la vale , niciodata nefiind aceeasi picatura de apa intr-un loc 2 secunde ,asa se schimba omul , dupa cum bate vantul si vantul e tristete si vantu-i fericire .

Dar momentan suntem aici , in hanul asta plin de caldura de la focul vatrei , de povesti si de prieteni si in care iti pot gasi tie glasul cald si intelegator , hangita draga . Da , mai adu o carafa de vin ca stiu eu ca tre sa mai vina vre-un alt drumet si pan-atunci eu ...eu poate-am sa mai scot o poveste , sau poate-o gluma , din tolba mea , ca , Doamne ajuta , sunt destule !
    Si amu' ,daca-veni si vre-un alt drumet , la noapte n-om mai dormi....
Nu uita ca desi florile infloresc de capu lor pe campii ,daca o aduci in casa tot va trebui sa ai grija de ea....

17 Decembrie, 2011, 10:41:18 p.m.
Răspuns #2371

Diana Nistor

Hangita, zeita,
"Pe-o gura de rai" este unul din numele vestitului tau Han, si va ramane zeitatea cea mai frumoasa si mai mandra. Stralucitoarea gura de rai este, azi, un ecou dureros in care traiam, ne bucuram de viata, in care-si gaseau locul "liricile noastre confesiuni".
... De-atunci au trecut parca seculi, ca nori peste catargurile LoveTime... Si totusi, totusi, "Stau sub cer imund, sub stele odioase, mereu in genunchi, cu frigul in oase", sa n-ajungi de poveste pe-aceasta cale ...era sa spun "pe-aceasta Cale Lactee".
Poate clarul de luna din noaptea asta lumineaza mai puternic in indepartatul "odata" pe toti acei cari s-au cufundat in noaptea uitarii cu nedescrisa sfiala, in luminos mister...
Hanul, chiar fara vrerea noastra, repet, cu fericita lui vrajitorie, mereu si mereu va reveni "umbra zilelor de-atunci" cu poeti si trubaduri ce ieseau la drumul mare pe "tapsan si in carare"...
« Ultima Modificare: 17 Decembrie, 2011, 11:06:49 p.m. de Diana Nistor »
"Decat urat, prost si sarac, mai bine frumos, destept si bogat."

18 Decembrie, 2011, 01:02:37 a.m.
Răspuns #2372

Dexter16

Citat
mereu si mereu va reveni "umbra zilelor de-atunci" cu poeti si trubaduri
Daca tot vorbim de trubaduri , ce credeti despre cantecul pe care l-am facut? (e pentru chitara ,,,ritm 2 jos | 2 sus |1 jos ,1 sus sau una jos |una jos ,una sus| una jos , una sus , una jos cum imi place mie sa o numesc pentru ca e mai simpala de inteles asa :P )

Am7           G
I E bruneta - are parul lung ,
  Em                        Am7
  In ochii-i albastri , eu ma afund,
  Suntem doi copii , aici si acum
  Si "te iubesc!" , as vrea sa-i spun!

Am7                            G
R: Te vreau langa mine , sa fi a mea,
    Em                             Am7
    Te vreau langa mine, intotdeauna,
    Te vreau langa mine , te vreau mereu ,
    Sa fiu doar eu , in sufletul tau...

II Prima oara , cand ne-am intalnit,
    Te-am privit si mi-ai zambit,
    Atunci am simtit ca prind puteri,
    Nimic nu mai era , cum era ieri...

R:...

III Privirea ta , m-a ingenunchiat ,
     Zambetul tau , inima mi-a furat,
     Atunci pe dat , timpu-n loc s-a oprit
     Sa fi a mea , atat mi-am dorit...

R:...

Sper sa va placa :P ...inca nu m-am hotarat la un titlu ,dar am sa ii dau doar daca sunteti si voi de parere ca e desul de buna :P :X
Nu uita ca desi florile infloresc de capu lor pe campii ,daca o aduci in casa tot va trebui sa ai grija de ea....

18 Decembrie, 2011, 02:10:16 a.m.
Răspuns #2373

Eve

Bun regasit, draga mea zeita Di! Se pare ca e vremea colindelor si ne intoarcem pret de o clipa sa regasim ceva dintr-un "a fost odata ". Nici nu-ti poti imagina cat ma bucur sa va vad pret de o aducere aminte aici la han. Sarbatorile or fi vinovate ca am tresarit ba chiar m-am emotionat cum nici nu va imaginati?
Am recitit franturi din alte vremuri si m-am tot intrebat pe unde va mai poposesc pasii. Tare-ar mai juca baba macar o noapte chit ca nu stie cat si daca o mai tin opincile! :D

Citat
Daca tot vorbim de trubaduri , ce credeti despre cantecul pe care l-am facut?
Buna vreme, Voinice Dexter!
A fost odata ca niciodata
La marginea apei cea lata...
Dar ce spun eu aici? Trebuia sa dau cateva raspunsuri cavalerului nostru si m-am apucat de basme... Deci, frumoasa poveste ne-ai adus si faptul ca ai invatat din ea e o face si valoroasa. Cat despre vers si muzica... e frumos ceea ce faci cu suflet si niciodata sa nu lasi pe nimeni sa te convinga de contrariu. Eu una astept sa-l ascult :)
"plici-pleoci pe sotron:
o casuta, a doua casuta ... cu a treia fuge un melc"

18 Decembrie, 2011, 12:08:42 p.m.
Răspuns #2374

Dexter16

Citat
Eu una astept sa-l ascult

As inregistra chiar acum ,dar din pacate nu dispun de o camera video in momentu asta ....(o ascunde sormea de mine  >:( )

18 Decembrie, 2011, 02:44:23 p.m.
Răspuns #2375

Un calator

De povestit domnitele noastre drage,  vom tot povesti cat e-n luna si in stele si tot mai voiosi vom sarbatori..., cu vinul bun pe care il sorbim din palmele voastre :), pierduti in ochisorii vostri plini de vesnicie si trairi neasteptate. Ca asa e frumos a povesti cu mici picanteri si vorbe de duh care ne-au invatat sa apreciem viata si sa ne daruim inimile celor ce o merita. Iar eu un micut trubadur ce s-a tot jucat pe splaiurile mioritice si a tot colindat inimile domnitelor va doresc multa sanatate pentru hanul deschis cu atat de multa dragoste si prietenii de-o viata. Iar tu domnule Dexter16 vorbeste cu surioara ta si spunei ca a ta cantare este pentru un scop nobil si toti il asteptam cu multa incantare. Si ca intre noi barbatii spunei ca ai intalnit baieti simpaticuti si plini de veselie care doresc sa o cunoasca si sa ii arate frumusetile naturale doar de noi cunoscatorii stiute :)).
Cu pasi subtili si eleganti ai aparut in al meu drag refugiu. In sufletul care este ca un curcubeu de sentimente si gandul un orizont insetat de atatea versuri pe care le astern in inima ta cu o pana de porumbel.

18 Decembrie, 2011, 09:47:38 p.m.
Răspuns #2376

Dexter16

I-as spune eu drag calator , dar nu cred ca o intereseaza ...nu pare sa fie atrasa asa usor de un baiat...se cam completeaza singura...
     Oricum , nu prea ma intereseaza pentru ca in seara asta sunt trist , asa ca scoate hangita draga butoiul cu vin din pivnita ca in seara asta nu ma las pana nu il dau gata , ca tare-mi mai plange inima de dor si vreau sa o inec ...
     Cat despre cantec ...fost-a facut pentru o fata ce-mi e draga de cateva zile ,dar cerul imi pare ca spune sa ma dau deo parte ca ,desi si fata dat-a semne ca ma place , ceva e greu de inteles la ea...si sper ca nu ascunde vre-un raspuns negativ , la intrebarea inimii mele "Tu ma iubesti?" ...asa ca vreau sa imi inec inima inainte sau mi-o omoare ea...macar s-o fac cu mana mea...  :'(

18 Decembrie, 2011, 10:31:53 p.m.
Răspuns #2377

Dexter16

...si stiti care e cel mai trist lucru ? Ca nici macar nu mi-a raspuns la mesaj ...de cand am lasat-o acasa asta seara....nu a mai sunat pana acum , nu mi-a raspuns la mesaj .... chiar speram ca ea e altfel decat celelalte...speram ca cu ea o sa mearga :( ...dar poate nici eu nu sunt destul de bun si nici eu nu sunt la fel de bun fara zambetul ei...fara zambetul ei ....totul e asa monoton ....totul se pierde si raman fara ganduri ...fara cuvinte....doar privesc la ea...si apoi la cerul fara stele...si niciuna nu imi spune nimic :'(
   Hmpf! Ce copil prostut sunt...ce credeam eu ? Ca iubirea pica asa din cer ? Da sigur....:(

18 Decembrie, 2011, 11:11:40 p.m.
Răspuns #2378

Dexter16

Of hangita draga...nu esti aici sa-mi dai si mie un vinisor...stau singur la bar ...de ce e stins focul in vatra? , unde-s prietenii de care am nevoie-acum si de ce e asa de frig aici? unde esti hangita ? macar un pat si-o perna sa-mi dai si mie ....macar de-oi dormi , oi mai uita de dor :'(

19 Decembrie, 2011, 09:39:34 a.m.
Răspuns #2379

Un calator

Dragul nostru prieten, nu te-am lasat singur nici o clipa si hangita noastra draga se pupiceste de zor cu unul dintre calatori ca a venit de pe meleaguri straine cu traista indesata de ganduri si cadouri alese pentru tinerele domnite. Ca asa a fost de cand e lumea, noi le crestem, le educam si le dam si sufletul din noi si cum apare unul mai roscovan cum ni le fura din brate. Dar nu fi trist ca stii vorba aceea frumoasa :" Te-am iubit toata viata ca un prost, te-am crescut ca pe o floare si uite in ce hal m-ai adus" :)). Iar acum ca sa mai inmuiem dorul tau , da-mi voie te rog sa-ti tin companie si sa bem pe saturate din vinul bun ce-i facut in acest han si sa povestim de domnitele ce le-am avut si visele ce le-am pierdut. Fi optimist ca ce este al tau este pus deoparte si trebuie sa ai incredere in tine, sa fi mereu vesel si plin de voie buna. Mi-a povestit o amica buna un frumusel banc in care un pescar prinde pestisorul de aur si il roaga ca daca il arunca inapoi in lac ii va indeplini o dorinta, ca de e criza si tara arde, nu sunt prea multe posibilitati. Pescarul nostru spune ca si-a dorit de mult sa viziteze China si ar dori o autostrada de la el din comuna pana in frumoasa China. Pestisorul se da peste cap si il roaga sa isi schimbe dorinta ca e criza, nu sunt posibilitati si acest lucru necesita mult efort si cheltuiala. Iar atunci pescarul il roaga sa ii explice si lui ce se ascunde in mintea femeilor, iar pestisorul speriat de asa dorinta complicata il intreaba cate benzi sa aibe autostrada. :D
Cu pasi subtili si eleganti ai aparut in al meu drag refugiu. In sufletul care este ca un curcubeu de sentimente si gandul un orizont insetat de atatea versuri pe care le astern in inima ta cu o pana de porumbel.

19 Decembrie, 2011, 09:10:49 p.m.
Răspuns #2380

Dexter16

Il stiam ...desi eu il stiam cu Dumnezeu , ca deh Dumnezeu ar trebui sa le stie pe toate si iti dai seama ce ar fi in mintea femeilor daca nici Dumnezeu nu stie? :)) ....oricum ....am vbit cu ea si se pare ca doar nu avea mesaje si nu a vrut sa ma deranjeze sunandu-ma (fraiera , de parca m-ar fi putut deranja vreodata sa vbesc cu ea ::X )...in orice caz ...mi-am dat seama ca totusi gandurile alea ale mele erau din cauza (pe langa a oboselii mele) timiditatii ei excesive in preajma mea....deci ajutati-ma si pe mine dragi drumeti si draga hangita ....cum fac sa o scap de asta? :( :X

22 Decembrie, 2011, 09:23:05 a.m.
Răspuns #2381

Un calator

Fie ca e prea timida sau poate prea "dracusica" are farmecul ei si ca sa poti sa te apropii de ea , sfatul meu este sa conversezi si sa ii arati ca esti un baiat perfect normal, care nu papa fetite frumoase ca ea..., nu ca nu ti-ai dori sa o papi pentru ca , cu siguranta este tare apetisanta, dar trebuie sa te porti natural ca si cu un ou. Fara miscari bruste si evolutii repezite, toate usor, usor, cu pasi marunti si fi convins ca o sa ii placa ca ai rabdare cu ea si o intelegi. Asa ca multa bafta iti doresc si ai incredere in tine. "Maricica spune drept, cine te-a muscat de piept?  Maricica nu mintii ca furnica n-ar dinti" :))))))))

22 Decembrie, 2011, 09:11:27 p.m.
Răspuns #2382

Dexter16

Citat
sfatul meu este sa conversezi si sa ii arati ca esti un baiat perfect normal, care nu papa fetite frumoase ca ea.
...asta a sunat ca un citat care face referire la Twilight  :laugh:

in orice caz...asta incerc si eu ....problema e ca uneori ...imi cam pierd rabdarea  :-[ pentru ca mi se pare ca nu prea da roade....si mai tare ma supara ca atunci cand e pe mess e total dezinvolta , iar la telefon e totusi mai bn decat fata in fata...pare ca (scuzati cacofonia) cu cat ma apropii mai tare de ea , cu atat e mai timida .....am sa incerc sa merg incet ....simple discutii lipsite de romantism (de care deobicei imi e greu sa ma lipsesc in preajma ei  :-[....) , o sa incerc sa ii fiu aproape mai mult timp ...poate obijnuindu-se cu mine are sa mearga mai bine ...nu credeti?

Oricum , inca mai astept si alte sfaturi . Multumesc !

23 Decembrie, 2011, 10:32:41 a.m.
Răspuns #2383

Just

Hangita, hangita, cand divulgi tu ingredientul 'cela fermecat? ne atrage la Han din departari nebanuite, ne invita la plimbari prin propriile nostalgii, pe poteci cu parfum de tinerete, printre flori de "nu ma uita".
Am adus cu mine-un mic bagaj si ma gandesc acum, in prag de sarbatori, sa ma cazez in vechea mea camaruta, daca inca ma asteapta...macar cateva zile, fii buna!
Poate c-om deschide cufarul vechi si prafuit, stii tu! si-on depana amintiri, om bea un vin fiert si poate ca, de ne mai tin pantofii de odinioara, om incinge un joc in fata focului, daca mai stiu domnisorii cavaleri a ne-intretine ca odinioara, cu versu' si vioara.

Am vazut multe urme prin zapada, pe seme ca sunt multe camere ocupate la Han.
Las aici cate un biletel parfumat, insotit de-o steluta pentru fiecare:

"Sa va fie plimbarile placute si-nsotite de zambete pe chip, fie ca pasul va aduce inapoi in timp, fie ca va poarta repejor spre alte lumi, spre alte hanuri... Sa gasiti mereu casute luminate, cu sobe calduroase, iar in porti, gazde primitoare!
Domnita Just"
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

23 Decembrie, 2011, 04:12:06 p.m.
Răspuns #2384

Eve

Hangita, hangita, cand divulgi tu ingredientul 'cela fermecat? ne atrage la Han din departari nebanuite, ne invita la plimbari prin propriile nostalgii, pe poteci cu parfum de tinerete, printre flori de "nu ma uita".
Am adus cu mine-un mic bagaj si ma gandesc acum, in prag de sarbatori, sa ma cazez in vechea mea camaruta, daca inca ma asteapta...macar cateva zile, fii buna!
Poate c-om deschide cufarul vechi si prafuit, stii tu! si-on depana amintiri, om bea un vin fiert si poate ca, de ne mai tin pantofii de odinioara, om incinge un joc in fata focului, daca mai stiu domnisorii cavaleri a ne-intretine ca odinioara, cu versu' si vioara.

Am vazut multe urme prin zapada, pe seme ca sunt multe camere ocupate la Han.
Las aici cate un biletel parfumat, insotit de-o steluta pentru fiecare:

"Sa va fie plimbarile placute si-nsotite de zambete pe chip, fie ca pasul va aduce inapoi in timp, fie ca va poarta repejor spre alte lumi, spre alte hanuri... Sa gasiti mereu casute luminate, cu sobe calduroase, iar in porti, gazde primitoare!
Domnita Just"
Ia uite ce Domnita draga sufletului meu a sosit taman de la margine de ape si inceput de vise! Bun venit, diafana aparitie! Uite acum ma preseaza olecuta timpul... imi iau usurel cosul si, tica-tica, catre ultimile retusuri la cumparaturile pentru masa de Craciun. Dar am sa ma opresc la un paharel de vorba cu Domnia ta cand pe ceruri lumini de stele si-or da obolul. Odaita ta e pregatita, totul e pregatit pentru asa oaspete drag deci, daca doresti... Acum fug dar revin fugulita... Nu uita ca bucatele sunt dupa vatra la locul caldut ;)
"plici-pleoci pe sotron:
o casuta, a doua casuta ... cu a treia fuge un melc"