10 Octombrie, 2025, 12:02:46 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: potzi spune:"SUNT FERICIT(A)?"  (Citit de 54092 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

28 Iulie, 2006, 12:21:00 p.m.
Răspuns #150

desdemona

voi asta vreti e la viata?sa fiti fericiti tot timpul?

sunteti copii..
« Ultima Modificare: 28 Iulie, 2006, 12:23:05 p.m. de desdemona »
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

28 Iulie, 2006, 12:39:15 p.m.
Răspuns #151

Marcat pentru stergere...

E chiar... desdemona... pe tine ce te-ar face fericita? Eu am in mine durerea, nefericirea, suferiinta care o port cu mine tot timpul. Tanjesc dupa fericire! <<FERICIREA CARE MA POATE FACE FERICIT!>> Ce mult as vrea-o in viata mea!

28 Iulie, 2006, 01:15:17 p.m.
Răspuns #152

desdemona

da.am inteles ca ai durere,intuneric,lipsa sperantei,singuratate,deznadejdie,parasire,disperare.da le stiu.

dar cum poti spune tu fericirea iti este interzisa?sau vrei sa fii fericit incontinuu?astea sunt patetisme.te rog sa ma scuzi ca o spun si nu as vrea sa te superi.
asa ceva nu exista...trezeste la lumea reala.
fercirea nu iti este interzisa-tu ti-o interzici.
fericirea nu e sa ai tot ce iti doresti,ci sa iti doresti ceea ce ai
asta ce iti spune?

ce ma face pe mine fericita?
eu imi doresc tot ce am.si lupt sa pastrez.
am parinti.ia gandeste-te cum ar fi daca nu ai mai avea parinti,sa nu ii ai acolo indifernt de ce ar fi,sa te ingrijeasca daca ai fi bolnav,sa iti pregateasca mancarea,sau daca stai singur sa stii ca daca ai vrea ei te-ar primi oricand la ei cu bratele deschise,sa iti dovedeasca ca ei sunt fericiti ca tu existi.
.eu sunt fericita ca parintii mei sunt acolo.
am prieteni.ia gandeste-te cum ar fi sa fii singur.in intunericul de acum sa fii si singur.
eu sunt fericita ca ii am..in special doua persoane...
am o minte de care sunt bucuroasa pentru ca se putea si mai rau.
sunt sanatoasa.imagineaza-ti cum ar fi sa fii paralizat.
am un iubit...care este mai mult de atat,si va fi si mai mult...prietenul cel mai bun,tata,sot,iubit,amant.
si eu am aceste lucruri pentru ca le vreau.
nu ai o iubita?pentru ca nu vrei.pentru ca tu iti refuzi fericirea.te apreciez pentru faptul ca ai tinut 5 ani la aceasi persoana.dar am impresia ca a ajuns o obsesie...
asta am observat din raspunsurile tale la intrebarile pe care ti le-am pus.

am povestit o data asta,dar nu strica sa o mai spun.
am o colega care este indragostita de 6 ani de un baiat.nu a avut niciodata un prieten pentru ca ea doar la el viseaza.face totul pentru el.stii ce a obtinut de la el?batjocura!!asta a obtinut.stii ca asta nu a oprit-o?si acum continua.traieste in universul ei si nu vrea intr-un niciun fel sa iasa de acolo.nu are nicio prietena,nu iese niciodata din casa,decat la scoala si la biserica.cand am intrebat-o de ce nu traieste si pentru ea,sa-si gaseasca un scop,mi-a raspuns:Daca el este fericit,sunt si eu!
asta este viata?
« Ultima Modificare: 08 Noiembrie, 2006, 06:59:33 p.m. de desdemona »
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

28 Iulie, 2006, 09:35:52 p.m.
Răspuns #153

furia ingerului

Vizitator
M-am intrebat in repetate randuri ce este fericirea..
Buzele fine ale persoanei iubite atingandu-ti coltul gurii intr-un ritual al sensului plin de afectivitate si iubire?
Strangerea haotica in brate de catre cei innebuniti de emotii a pasagerilor scapati ca prin urechile acului de un crash de avion?
Planetul de descarcare al unei copile salvata de un politist aflat in patrulare pe o strada laturalnica de la un iminent viol?
Doua procente de crestere a cotatiilor la Bursa, un adevarat orgasm pentru un agent carierist aflat la inceputul muncii?
Scancetul unui bebel de doar cateva ore ce-i trezeste tinereu la prima sa strangere in brate instinctul de mama?
Un "da" prin fiece por al trupului soptit de o fata cu ochii mari si obrajii rosii iubitului ei caruia ii tremura un inel in mana?
O felie de paine si o lingura de coliva in mainile unui cersetor imputit dar inca om?
Ropotul de aplauze la scena deschisa al debutantei intr-o piese de teatru in care a interpretat chiar si cel mai insignifiant rol?
Sudoarea alunecand pe spinarea goala a femeii ce se simte patrunsa in acel fel in care pret de cateva secunde timpul se opreste in loc doar pt. ea si simturile sale refuza s-o mai asculte?
O insemnare la nr. de rubrica 17 dintr-un tabel afisat la avizierul liceului in dreptul caruia absolventul de liceu isi vede performantele din patru ani subsumate unei singure note, poate chiar 10 curat?
O masa diforma de tesut malign leganata intr-un recipient de formol de catre chirug in fata pacientului diagnosticat cu cancer lingual dupa o operatie reusita?

Care din toate astea este fericirea?
Raspunsul este simplu, toate.

Toate sunt pt. aceia dintre ele ce le traiesc. Pentru aceia dintre noi care traversand astfel de momente avem senzatia paradisiaca cum ca Dumnezeu si-a trimis tot alaiul de ingeri sa ne petreaca peste granitele tristetii.
Fericirea omului este oare in faptele sale? Printre altele, da.
Fericirea imului insa pare a sta mai mult in el decat in ce-i in jurul sau.
Nu cred in providenta dar o repect daca ma orienteaza.

Fericirea mi-am gasit-o intr-un singur suflet. Al meu? Nu. Al ei? Nu. Al nostru? Da..
Pentru ca daca sunt implinit ca barbat am sa fiu implinit si ca director si ca iubit si ca tata al unor copii minunati si ca prieten si ca frate si ca spalator de vase cu drag in bucataria noastra si ca sfatuitor in nuantatorul de par al sotiei si ca fiu al unei mame plecate si ca..totul.
Femeia mi-e fericirea. Cu ea incepe si se termina totul. Si sunt mandru de asta. Atat de mandru...!

28 Iulie, 2006, 09:41:01 p.m.
Răspuns #154

desdemona

sa iti spun te iubesc tu sa dai din cap afirmativ sa imi raspunzi cu acelasi dor si sa ma asaruti.asta ma face  fericita...ca te iubesc...si ca ma iubesti...si azi si ieri si noi...
« Ultima Modificare: 28 Iulie, 2006, 09:44:48 p.m. de desdemona »

28 Iulie, 2006, 11:20:18 p.m.
Răspuns #155

Marcat pentru stergere...

furia ingerului... nota 10! pentru ceea ce ai scris!... nu m-am gandit niciodata la asta! E adevarat, poate nu cunosc lumea traind intr-un orasel atat de mic.. :)  Dar ai dreptate: CU FEMEIA INCEP TOATE SI SE TERMINA TOATE!

28 August, 2006, 04:59:46 p.m.
Răspuns #156

Little Rose

nu orasul conteaza. nu timpul, nu circumstanta.

ci acepatarea a ceea ce primesti.
firimituri. exista, inseamna ca cineva ti le-a oferit.

un suflet ravasit. exista, inca il ai, deci conserva-l sau insanatoseste-l.
avemt tot ce ne trebuie pentru a fi fericiti,
dar ca niste blegi, ne pierdem indetalii nesemnfiicative.

sunt fericita Doamne cu ce imi dai si imi iei. cu ce primesc si uit sa multumesc.
sunt in viata si vreau sa fiu fericita.
We were 2 and became one. Now it's just the three of us.

03 Octombrie, 2006, 01:44:26 p.m.
Răspuns #157

B3b3

Sunt fericita!! pot spune,dar nu simt fericirea ...
 ori de cate ori am ajuns aproape de acest sentiment ,cineva a intervenit si mi a inchis orice  drum,orice sansa ...
sunt fericita? poate ca ar trebui ...am un copil minunat ,va am pe voi ...va am  8):-* am doua job uri ,ce mai am ...
cred ca nu sunt ::) ...sunt si nu sunt  ;)
Cel care are incredere in el va castiga increderea celorlalti!

03 Octombrie, 2006, 09:54:44 p.m.
Răspuns #158

Strumfita

hmm ... "Fericit"? .. ce inseamna ?  ??? .. trebuie sa caut in dictionar ..
daca iti pun un nor in suflet o sa iubesti mai mult cerul?

26 Noiembrie, 2006, 12:53:44 a.m.
Răspuns #159

digitty

FERICÍRE, fericiri, s.f. beatitudine, stare de mulţumire sufletească intensă şi deplină

Nu cauta in dictionar...nu sugereaza nimic dupa cum vezi. Cauta in inima ta  :-*
everything is ok in the end...if it's not ok, then it's not the end.

26 Noiembrie, 2006, 10:46:04 a.m.
Răspuns #160

amelie

fericire....cand ma gandesc la razboaiele din atatea parti ale lumii, la copiii fara copilarie din atatea tari, copii care nu stiu ce e joaca, carora li s-a furat copilaria, care traiesc mereu sub spectrul foamei, al spaimei, al primejdiei...De ani de zile soarele copilariei lor e negru, acoperit de fum, de norii negri ai razboaielor... V-ati uitat la chipurile acestor copii, in ochii lor in care se citeste teama, ochi care parca te intreaba: "De ce? Pana cand?" In cate regiuni ale lumii noastre mor de foame copii care n-au fost niciodata satui, n-au cunoscut bucuria jocului, n-au stiut ce e rasul?... Si mai e si durerea , disperarea parintilor care isi vad copiii suferind si sunt neputinciosi in fata acestei suferinte. Si-atunci mai poate fi vorba de fericire? Poate doar despre mica fericire personala....o fericire egoista...calduta... Pentru ca adevarata fericire e aceea de a-i face fericiti pe altii...
« Ultima Modificare: 28 Decembrie, 2006, 07:28:30 a.m. de amelie »
doar pentru ca toate pasarile au aripi, nu inseamna ca zboara toate la aceeasi inaltime...

30 Noiembrie, 2006, 08:41:52 p.m.
Răspuns #161

black rose

fericire?....nu exista...sa vrei sa fii fericit...da exista...pt k nu exusta fericire fara sa vrei asta...trebuie sa lupti mereu pt a fi fericit....caut-o caci ea nu te va cauta....si nu nu sunt fericita...sunt foarte fericita...pt ca niciodata nu am renuntat si mereu am luptat contra durerilor...si acum e timpul sa fiu rasplatita pt munca depusa si chiar sunt...chiar sunt foarte fericita!!
nu dispretui lucrurile mici;o lumanarea poate face oricand ceea ce nu poate face niciodata soarele...sa lumineze..noaptea!

02 Decembrie, 2006, 05:56:14 p.m.
Răspuns #162

burn_2_hell

fericire....cand ma gandesc la razboaiele din atatea parti ale lumii, la copiii fara copilarie din atatea tari, copii care nu stiu ce e joaca, carora li s-a furat copilaria, care traiesc mereu sub spectrul foamei, al spaimei, al primejdiei...De ani de zile soarele copilariei lor e negru, acoperit de fum, de norii negri ai razboaielor... V-ati uitat la chipurile acestor copii, in ochii lor in care se citeste teama, ochi care parca te intreaba: "De ce? Pana cand?" In cate regiuni ale lumii noastre mor de foame copii care n-au fost niciodata satui, n-au cunoscut bucuria jocului, n-au stiut ce e rasul?... Si mai e si durerea , disperarea parintilor care isi vad copiii suferind si sunt neputinciosi in fata acestei suferinte. Si-atunci mai poate fi vorba de fericire? Poate doar despre mica fericire personala....o fericire egoista...calduta... Pentru ca adevarata fericire e aceea de a-i face fericiti pe altii...
ce frumos...ma bucur foarte mult sa vad ca exista persoane carora le pasa de ceilalti....sunt de accord cu tine...adevarata fericire este sa ii afci pe ceilati fericiti...imi povestea intr-o zi mama...este la facultatea de teologie..la asistenta sociala...si au facut practica undeva la un orfelinat...si mama lua de acasa jucarii (de la fratemeo'  ;D ) si le ducea...si baloane..si imi povestea cat de fericiti erau si ei...sau a fost la un centru unde erau copii care aveau sida...si erau de la orfelinat unii din ei..si se atasasera de mama...si erau atat de fericiti cand ii lua in brate....niste lucruri atat de banale...cum ar fi o imbratisare calduroasa...pentru ei inseamna atat de mult... :'(
I know I need you
I want you to
Be free of all the pain
You hold inside

02 Decembrie, 2006, 06:03:53 p.m.
Răspuns #163

desdemona

si erau atat de fericiti cand ii lua in brate....niste lucruri atat de banale...cum ar fi o imbratisare calduroasa...pentru ei inseamna atat de mult...

concluzia-pretuiti lucrurile mici!

02 Decembrie, 2006, 06:14:43 p.m.
Răspuns #164

Strumfita

nu stiu daca pot spune ca sunt fericita, dar categoric sunt multumita ..  :)
daca iti pun un nor in suflet o sa iubesti mai mult cerul?