10 Octombrie, 2025, 12:19:43 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: gelozie...(parerea ta)  (Citit de 47993 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

22 Noiembrie, 2005, 12:00:48 a.m.
Răspuns #30

lavigne

gelozia e pana la urma o dovada de iubire, asta nu inseamna neaparat ca esti o persoana posesiva
exista insa si cazuri cand lucrurile iasa din limita asa-zisului normal de care aminteam mai sus, si anume cand avem de-a face cu un individ extrem de egoist, extrem de posesiv si evident si extrem de gelos...

asadar, gelozia in "doze" mici e chiar prielnica .,..

08 Octombrie, 2006, 11:13:50 a.m.
Răspuns #31

pokemon

gelozia strica....nu conteaza cantitatea...doar ca daca la inceput esti un pic gelos..pe parcursul timpului se accentueaza starea si ajungi de cele mai multe ori sa fii paranoic...
Asa ca....NU GELOZIEI
Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.

08 Octombrie, 2006, 11:27:19 a.m.
Răspuns #32

catty

parerea mea e ca nu ai cum sa iubesti si sa nu fi absolut deloc gelos....iubirea e posesiva..e egoista...
exagerarle in schimb...si aici ca in orice altceva..stica..multtt..

08 Octombrie, 2006, 11:31:17 a.m.
Răspuns #33

pokemon

Daca iubesti si sti ca esti iubit...ai incredere in cel pe care il ai alaturi...si nu esti gelos....eu iubesc...si nu sunt geloasa...pt ca nu am motive....deci...ce sa fac...sa incep sa mi imaginez....sa vad in fiecare fata care e pe langa el o posibila *adversara*  ??? ??? ???
Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.

08 Octombrie, 2006, 11:52:22 a.m.
Răspuns #34

catty

nu..in nici un caz..asta ar insemna exagerarea de care vorbeam...
si eu am iubit si aveam poate prea multa incredere in cel de langa mine...si tot asa sustineam ca nu sunt deloc geloasa...dar cu timpul mi-am dat seama ca eram dar nu recunosteam...nu era vb ca vedeam adversare la tot pasul dar erau situatii care imi dadeau putin de gandit...

poate voi aveti dreptate..nu stiu...eu am zis ce am simntit :-X

08 Octombrie, 2006, 12:05:35 p.m.
Răspuns #35

pokemon

catty...nu este vorba de cine are dreptate...fiecare are punctul lui de vedere...nu putem generaliza...fiecare simte intr un anume fel... :-*

09 Octombrie, 2006, 10:57:34 p.m.
Răspuns #36

andY20

hhhhhhhhmmmmmmmmmm ....gelozia.....e o ""boala"" de care te vindeci greu...dar greu de tot pt ca  la tot pasul sunt tentatii si nu mai sti daca poti avea incredere in cel de langa tine.........eu ,una nici in ziua de azi nu am reusit sa ma vindec :-\ :-\ :-\
""Nu uita : langa cel mai inalt punct al FERICIRII se afla cea mai adanca prapastie a DURERII""

13 Octombrie, 2006, 10:29:48 a.m.
Răspuns #37

burn_2_hell

hmm...sunt geloasa...dar f rar o arat...si am avut ''norocul'' sa am o relatie cu un tip extremm de gelos,posesiv!! >:(...putina geloie nu strica..asa cred eu..chiar intr-o rel am ascuns atat d bine incat tipul a crezut ca nu imi pasa d el..deloc..din mom c nici1!!nu eram nici macar putin geloasa(Adica nu aratam).. :)
I know I need you
I want you to
Be free of all the pain
You hold inside

26 Noiembrie, 2006, 11:30:32 p.m.
Răspuns #38

Romina

gelozia?...e singurul lucru care poate distruge o iubire adevarata...credeti-ma....am avut o relatie de 3 ani....am stat departe unul de celalalt,deci distanta nu ne-a distrus iubirea,nici macar parintii....doar gelozia a reusit in cele din urma sa faca acest dureros pas...aseara s-a terminat tot..a venit pt a nu stiu cata oara cu alta in fata mea..stiu k ma iubeste dar eu nu mai pot lupta,sufletul mi-e distrus,nu mai am incerdere in nimeni,nu mai pot zambi,nu mai pot iubi ziua de maine..urasc tot ce e in jusrul meu...ma urasc p mine..k nu am fost suficient de tare sa rezist geloziei..si l-am pierdut....

27 Noiembrie, 2006, 08:40:19 p.m.
Răspuns #39

burn_2_hell

Romina...cu alta...in sensu ca are mai multe relatii?sau alta fiind o prietena si tu ai fost geloasa degeaba?daca este vorba despre faptul ca te insela...nu ai de ce sa te urasti pentru ca nu merita!!am trecut si eu prin asta(adica uram tot..in primul rand pe mine)si nu este bine...ura este un sentiment care te sufoca...si pur si simplu nu are sens...trebuie sa mergi mai departe..nu sa te chinui..sa te invinovatesti...ce e facut e bun facut...si mereu tot raul este spre bine la mine este chestie demonstrata!  ;D...zambeste..viata nu se termina aici..
« Ultima Modificare: 02 Decembrie, 2006, 05:33:45 p.m. de burn_2_hell »
I know I need you
I want you to
Be free of all the pain
You hold inside

01 Decembrie, 2006, 11:05:19 p.m.
Răspuns #40

black rose

gelozie.....recunosc sunt putin...dar cum sa nu fii cand iubesti?e bine sa fii...dar sa nu exagerezi...asa e iubirea...devii gelos si pe adierea vantului care atinge chipul persoanei iubite...dar in cantitati mare dauneaza greav sanatatii
nu dispretui lucrurile mici;o lumanarea poate face oricand ceea ce nu poate face niciodata soarele...sa lumineze..noaptea!

02 Decembrie, 2006, 12:02:31 p.m.
Răspuns #41

suflet

gelozia e dusmanul meu ... si nu poat sas scap ...
gelozia apare nu numai din vina ta ... ci si din vina partenerei ... si ea da motive de gelozie + cateva chichite mici ... reiese ca in gelozie sunt 50-50 de vina ...
Nu dispera cand soarta te apasa
Si nici nu plange de al tau destin
Caci dupa chin viata-i mai frumoasa
Cum dupa ploaie ceru-i mai senin

20 Februarie, 2007, 09:23:06 p.m.
Răspuns #42

Lady Allia

Gelozia...eu cred că apare ca un fel de "un pic din toate"...adică: nesiguranţă, prostie, posesivitate... ;D! Nu este rău să existe gelozie într-o relaţie..., dar să fie atâta cât să nu lezeze libertatea şi iubirea celui de lângă tine! Eu personal sunt geloasă..., dar întotdeauna am fost într-o măsură în care nu am rănit persoana iubită...doar l-am făcut să zâmbească şi să îmi spună că sunt ca un copil...!

14 Noiembrie, 2007, 05:36:38 p.m.
Răspuns #43

Lady Allia

Gelozia... :)...grea boala pentru cine nu stie sa se opreasca la timp sau sa nu uite ca inainte de toate este de datoria fiecaruia atunci cand iubeste sa se gandeasca si la cel de langa el!
Eu cred ca gelosi suntem toti in doza absolut normala si digerabila  :-[, dar cand "sarim calul" este bine sa incercam sa ne oprim la timp sau sa ne dam seama ca fiind gelosi devenim posesivi, posaci, certareti...de-a dreptul insuportabili si astfel nu facem altceva decat sa indepartam si mai mult persoana de langa noi.

Uneori gelozia duce si la ... cum sa ii spun...- obsesie, nebunie - cand aceasta continua si dupa ce ne-am despartit de cel de langa noi si nu vrem sa acceptam acest fapt nici dupa luni sau ani de zile, urmarindu-l si intervenind mereu in viata acestuia sub pretextul ca ii suntem prieteni si il vrem bine.

Cunosc o persoana (nu dau id-uri  :laugh:) care pe langa faptul ca "se crede" prietena buna a fostului iubit, il urmareste peste tot, il sufoca pur si simplu chiar daca acesta i-a explicat ca nu o mai iubeste si nu o mai vrea in viata lui..., iar dupa ce a aflat ca el are pe altcineva a schimbat tactica - e mierosa, dulce, incearca sa il faca sa se desparta de persoana care pe el il face fericit..., iar pe ea (cea cu care el este acum) o urmareste prin toate forumurile si scrie tot felul de texte care sa o faca sa fie geloasa si sa creada ca el e un mincinos...
Dupa mine o astfel de persoana cred ca ar trebui sa mearga cu adevarat la un psiholog...pentru ca in cazul ei gelozia nu mai este gelozie ci o boala!

Eu...nu stiu...- cred ca gelozia intervine ca si ceva anormal atunci cand nu ai incredere in tine ca si persoana si nu te cunosti indeajuns de bine ca sa stii sa te apreciezi.

17 Noiembrie, 2007, 12:51:55 a.m.
Răspuns #44

ExIgEnTaa

Am observat ca multi dintre cei care au raspuns la subiectul asta,au mentionat ca "ascund" gelozia de partener.Nu stiu in ce masura si pentru cat timp  poti ascunde  mai ales daca iti macina sufletul.Este imposibil sa nu te dai de gol in cele din urma,sa nu-ti pierzi firea si sa se ajunga in situatii neplacute si dureroase.Unii oameni sunt pur si simplu dominati de gelozie,nu pot s-o controleze sau nici macar nu incearca,gandidu-se ca in felul asta sunt mereu in garda.Indiferent de motive(nesiguranta in propriile forte,in relatie,in partener,neincredere etc) consider ca cea mai buna metoda de a stopa gelozia este comunicarea.Atata timp cat doi oameni comunica,ajung sa se cunoasca reciproc si in felul asta dispare si nesiguranta
You think love is to pray..but..i'm sorry...I Don't pray that way...