10 Octombrie, 2025, 12:04:14 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: gelozie...(parerea ta)  (Citit de 47965 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

03 Decembrie, 2007, 02:00:52 p.m.
Răspuns #45

digitty

gelozia strica....nu conteaza cantitatea...doar ca daca la inceput esti un pic gelos..pe parcursul timpului se accentueaza starea si ajungi de cele mai multe ori sa fii paranoic...
Asa ca....NU GELOZIEI

mamaaaaaa...cata dreptate ai...

sunt persoane care pur si simplu sunt posesive, deci si geloase. Asa sunt, le sta in fire si e imposibil de schimbat acest lucru. Nu cred ca se trage de la ignoranta parintilor, ci pur si simplu te nasti cu ea in sange ;D sa zic asa.  Poti discuta tu cat vrei... iubirea absoluta in care partenerul te iubeste fara sa-ti ceara nimic in schimb, decat sa-l lasi sa te iubeasca se intalneste numai in filme. Intotdeauna iubim si dorim la randul nostru sa ni se ofere iubire. Unii isi doresc mai putin, altii mai mult... cei din urma se pot numi posesivi.

parerea mea
everything is ok in the end...if it's not ok, then it's not the end.

15 Decembrie, 2007, 11:01:49 p.m.
Răspuns #46

Crinutsa

Gelozia :) nu cred k nu exista gelozie intr`o relatie. eu recunosc k sunt geloasa, de fapt cine nu e knd iubeste?gelozia nu vine din lipsa iubirii, gelozia vine poate din nesiguranta. nu poate nimeni sa spuna k e suta la suta convins k prietenul/a o iubeste . nu exista sa nu fie gelozie. kiar knd stii, sau vezi k una se uita mai dulce asa la prietenu` tau iti vine sa te urci pe pereti :D chiar daca stii k el pe tine te iubeste si`ar face orice pt tine :) eu una sincer, imed ma simt geloasa dac`mi spune pr meu k ieri s`a uitat una dupa el :d na .. stiti voi .. ce`i al meu e pus deoparte :x i love my guy :x

05 Iunie, 2008, 06:14:00 p.m.
Răspuns #47

liviu

Gelozia ... e suficient doar sa rostesc/scriu acest cuvant, ca sa ma simt aproape complet neputincios.. Si totusi, ar fi gresit (in opinia mea) sa ignoram prea mult timp acest subiect. Asa ca voi continua sa mai fac, din cand in cand, cate o mica adaugire.. atat cat imi va fi stat in putinta! Aici nu ma poate ajuta absolut deloc simtul umorului (oricat de dezvoltat ar fi el!). Cu asa ceva nu se glumeste niciodata.. dar ma refer, in special, la cazurile mai grave (desi, e greu de facut chiar si aceasta impartire..  :(

05 Iunie, 2008, 08:33:39 p.m.
Răspuns #48

liviu

Gelozia ... :(

Intrucat stim bine ca nimeni nu face in viata doar ceea ce ii place.. mai fac o mica adaugire..
 ~ este un subiect ce necesita (in opinia mea) o abordare multidisciplinara.. Nici psihologia, nici medicina (psihiatria) si cu atat mai putin religia.. nu au reusit, separat, "sa-i dea de cap".. Si nici nu avea cum sa reuseasca, dupa parerea mea, deoarece  ~ nu permite o abordare frontala, ca sa zic asa.. Foarte probabil,  ~ este mai degraba un subiect "de granita" ce ar putea intra cumva in sfera de preocupare a psihologiei morale..
.................................................................................................
Ma voi stradui sa prezint foarte succint principalele puncte de vedere pertinente, ale unor personalitati consacrate, relativ la acest subiect, dar ca sa putem trage cateva concluzii cat de cat certe, am nevoie si de sprijinul vostru (si de interesul vostru, pana la urma!), caci am doar foarte mici indoieli asupra (relativei) intinderi a fenomenului.., chiar daca se prezinta disimulat intr-o varietate de forme.. Doar o singura rugaminte as mai avea.. Va rog foarte mult sa spuneti oricui altcuiva ca "raul este doar absenta binelui"!  :o

(astept sa mai scrieti ceva.. orice.., in legatura cu acest subiect; altfel, inseamna ca vorbesc de unul singur.. si nu prea imi place sa ma surprind in postura aceasta..  :()
« Ultima Modificare: 05 Iunie, 2008, 09:15:34 p.m. de liviu »

05 Iunie, 2008, 09:22:55 p.m.
Răspuns #49

sunshine

Scria cineva la acest topic despre nesiguranta persoanei geloase. Ma gandeam atunci ca se referea la nesiguranta fata de partener dar era tocmai invers. Cand simti ca nu esti ce si-ar dori partenerul atunci incepi sa fii gelos, sa crezi ca exista cineva mai bun decat tine care ar putea sa te inlocuiasca. Probabil asta se intampla la inceputul fiecarei relatii dar , in timp, aceasta prinde radacini, intervine increderea si respectul( de iubire nu mai incape indoiala).Eu cred ca totul depinde de tine insuti, de cum te percepi tu ca partener , daca simti ca esti tot ce isi doreste de la tine , alungi orice urma de gelozie si nu-i dai, la randul tau, motive sa fie gelos. Ar mai fi(in cazul iubitelor, sotiilor, d-nelor in general) atuul acela de "ceva in plus" pe care trebuie sa-l avem intotdeauna ;) (acum alegeti si voi ce vreti pt ca nu doresc sa jignesc pe nimeni sau sa fiu inteleasa gresit ::)).
  Si, da, cine iubeste cu adevarat mai simte  o usoara gelozie , mai ales in momentele cand celalalt  doreste sa iasa in evidenta cu ceva tocmai ca sa nu plictiseasca.
  As putea discuta pe tema asta ore in sir dar as parea exagerata. Pentru mine gelozia este ca un joc erotic, ca un alint  :-[
  Insa pentru cei care fac din asta o obisnuinta , cei care nu pot trai o iubire fara a-si stapani teama aceasta ca pot fi inlocuiti......acestia sigur au o problema de natura medicala. Nu poti iubi dorindu-ti o proprietate , nu iubesti un obiect pe care sa-l tii ascuns de privirile celorlalti , de teama ca  il vor dori si altii :nono:
« Ultima Modificare: 05 Iunie, 2008, 09:27:16 p.m. de sunrise »
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

05 Iunie, 2008, 10:37:49 p.m.
Răspuns #50

liviu

acum alegeti si voi ce vreti pt ca nu doresc sa jignesc pe nimeni sau sa fiu inteleasa gresit ::)).
..................................................................................
.....................
......o problema de natura medicala. :nono:
(Multumesc frumos pentru aceste cuvinte si pentru observatiile pertinente)

Mentionez ca toate observatiile pe care le voi face in continuare se refera doar la cazurile clar patologice (diagnosticate) si nicidecum la persoane reale.. Dar nu putem intelege manifestarile pasagere de gelozie (care se incadreaza in sfera normalului), daca nu facem si unele referiri la cazurile extreme!!! Gelozia ajunsa la extrem este intr-adevar o boala, care il face sa sufere atat pe cel in cauza, cat si pe apropiatii lui..  :(

06 Iunie, 2008, 12:19:33 a.m.
Răspuns #51

Just

Bine v-am regasit si la acest subiect !

Dupa aproape 4 ani de cand am deschis acest subiect ,va pot spune ca gelozia o privesti mereu altfel pe parcursul anilor .Am impresia ca depinde in mare masura de cat de stransa este relatia dintre cei doi parteneri ,de cata incredere exista intre ei si nu in ultimul rand de personalitatea fiecaruia. Mai adaug ca atata timp cat este cu masura gelozia nu poate afecta negativ relatia si este perceputa ca un mic joc intre cei doi sau un fel de tachinare (fara a fi rau intentionata ,ci mai degraba un fel de "hai,supara-te nitel ca sa vad ca ma iubesti " , apoi il/o pupi si-i trece) .Apoi daca ne referim la gelozia aceea exagerata si dusa la extrema , cand un el o bate pe iubita din cauza ca a spus "ce freza faina are cutare" ,deja deschidem un alt subiect de discutie : relatiile nesanatoase , violenta in cuplu etc .

Ca o concluzie : atata vreme cat gelozia e fara un motiv bine intemeiat (cum ca iubitul/a s-a sarutat cu vecinul/a) si cu masura poate fi perceputa ,asa cum a spus si Sunrise , ca un joc intre cei doi .Daca gelozia este exagerata si dauneaza relatiei : fie cautam impreuna sa rezolvam problema ,fie apelam la terapia in cuplu ,fie (in ultima situatie cand nu mai este nimc de facut ) incercam sa o apucam pe un drum mai sanatos.
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

02 Februarie, 2011, 10:37:01 p.m.
Răspuns #52

Lady Delerium

Eu cred ca a nu fi gelos inseamna a fi intelept.....inseamna a iubi oferind libertate.
Inseamna a intelege ca tu nu poti avea niciun control asupra sentimentelor celuilalt.....oferindu-i o libertate  a sentimentelor.
  De ce ti-ar fi teama ca ati putea pierde  persoana iubita daca sufletul celuilalt nu simte sa se daruiasca doar tie?
De ce ti-ar fi teama daca te-ar parasi pentru altcineva atata vreme cat ti-ar confirma  prin asta ca nu esti tu ceea ce sufletul sau isi doreste?
   Cred ca gelozia izvorata dintr-un instict de posesivitate tine de latura de animal din noi asa cum tin multe alte lucruri..........a iubi insa liber tine de spiritual.
Ar trebui sa  iubim senin si linistit .....caci iubirea adevarata nu se teme de nimic.
   Iubirea e in primul rand libertate.....

Toate cele bune!
Poate mi-e scris sa iubesc visand....

08 Februarie, 2011, 03:11:55 p.m.
Răspuns #53

Lady Delerium

'' O iubire pe care esti nevoit sa o pazesti cu atata strasnicie nu reprezinta nimic.Dar tocmai asta n-au sa inteleaga niciodata oamenii cu adevarat gelosi.'' -Fiodor Mihailovici Doistoevski
Poate mi-e scris sa iubesc visand....