Imi pare rau... nu sunt deacord cu tine...
Nu pot fii deacord cu o astfel de institutie...
Am citit foarte multe, cunosc bine istoria, si sunt perfect constient ca o astfel de institutie nu poate avea ganduri curate.E un soi de URSS pasnic , libertin, "frumos", idilic.
Se merge pe ideea unei uniuni. Uniune inseamna egalitate. Daca Romania va intra in UE, crezi ca va reusi sa fie privita vreodata ca egala Frantei, Germaniei sau Belgiei ? Nu.Tot codasi vom fii.Vom fii tot slugi, doar ca in loc sa servim inafara palatului, vom servi in palat.
Ca si bun crestin, nu pot fii deacord cu politica UE si NATO de a bombarda Serbia, chiar si in zi de Paste, pentru a ajuta rebelii albanezi musulmani din Kosovo. Rebeli care printre multe altele, aveau stranse legaturi cu mujahedinii si cu Al Qaida.Acest fapt dovedeste ca nu e vorba de o uniune crestina. Ci de una bazata pe alti zei, dintre care cel mai important ar fii banul.Pentru mine astea sunt destule dovezi ale "omeniei".
Iugoslavia a fost divizata tot de intrigi tesute de UE si de NATO ? De ce ? Pentru ca era o mare tara comunista, cu o armata bine dotata de aprox. 1 milion de soldati. Ca le statea " ca spinu-n coasta". Ca le mergea prea bine... n-aveau nevoie de uniuni. Ca produceau vinuri excelente , care faceau concurenta celor din Occident (aceste explicatii le-am primit de la un atasat la ambasada franceza, prieten de familie ).Astfel a fost dezmembrata o tara.
In Franta s-a interzis purtarea insemnelor religioase in scoli...Curand masura se va adopta si in alte locuri. Une e sa interzici un val islamic, dar o cruce interzisa... e prea de tot. Inteleg, tu nu prea le ai cu credinta... dar altii le au... "prostimea" le are... taranii le au.... .A nu se uita ca taranimea si clasa de jos au fost mereu cei care au suferit cel mai mult... Mereu in primele randuri la razboi... mereu cei care au suferit si de pe urma comunismului, si mai nou a integrarii.Cred ca ar fii egoist sa nu tinem seama si de parerile lor.
Ne trateaza cu dispret... toate aceste guverne nu au facut decat sa fie niste sclavi credinciosi ai "fratilor mai mari de la apus"...
Deschide ochii, prietene... Nu te condamn pentru idei, si nu le numesc "speculatii gen tzatza Ileana din Cocomarla de Vale" ... Le numesc idei induse de propaganda agresiva din mass-media, din licee, scoli, facultati, institutii de munca.
Nu pot fii deacord cu politica UE de a imparti tarile in regiuni autonome. Mai bine de 1000 de ani, noi, romanii, ne-am chinuit sa ne unim intr-un stat unitar.Nu pot fii deacord sa ne rupem din nou in 3 entitati autonome.
P.S: A nu se uita ca "Gheorghii" , "Ioniii" , acesti oameni simpli au luptat pentru unificarea acestei tari, spaland tarina cu sangele lor..Tara a fost constituita la 1918 de catre o elita de intelectuali patrioti, cu vederi moderat-nationaliste, si buni crestini. Ceilalti doar au luat biruri.