10 Octombrie, 2025, 05:15:01 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Ce este IUBIREA?  (Citit de 245737 ori)

0 Membri și 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

01 Aprilie, 2006, 01:25:37 a.m.
Răspuns #135

valentina

Ai intrebat ce este iubirea:dupa Balzac"IUBIREA e poezia simturilor.Ori e sublima ,ori nu exista.Dar cand exista e pentru vecie si creste mereu in intensitate.Cei vechi o numeau Fiica Cerului si a Pamantului."
Dupa Emily Dikinson "IUBIREA-I viata."
V.Hugo"IUBIREA,strop al cerului picurat in inimile noastre."IUBIREA este aripa daruita de Dumnezeu omului ca sa se urce pana la el."Nu stiu cine este cel care a scris asta dar cred ca-i adevarat.
insa dupa mine IUBIREA este totul.Noi insine suntem iubire,suntem dor de viata ,dor de noi,de amandoi.
Iubirea , isi intinde aripa in zborul nesfarsit al timpului !
Eu sunt doar o mica particula dintr-un atom ...
sunt praf de stele in trecerea mea grabita prin lume

02 Aprilie, 2006, 06:53:14 p.m.
Răspuns #136

cristina

Iubirea vine pe neasteptate.....iubirea te schimba!iubirea e un sentiment asa de frumos incat de putine ori il ai pt cineva!
"One word free us of all the weight and pain in life,that word is LOVE!"

04 Aprilie, 2006, 05:41:34 p.m.
Răspuns #137

Visul

Iubirea  ??? : ceva c nu poti descrie cu usurinta  :( ... o stare d fericire maxima  :) dar pandita d o tristete  :'( care nu stii cand vine si cand pleaca  >:(
Realitatea ne izbeste necontenit cu partea ei ascunsa in umbra: Ceea ce nu vedem, ne vede. Ceea ce nu simtim, ne simte. Ceea ce nu ne lipseste, ne apartine.

06 Aprilie, 2006, 06:31:28 p.m.
Răspuns #138

desdemona

iubirea te schimba!

adevar graiesti...dar nu uitati..asa cum ea te inalta in cel mai frumos inger,asa te si coboara..
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

08 Aprilie, 2006, 12:02:45 a.m.
Răspuns #139

crocantzel

Vizitator
Un proverb indan graieste: "Daca ajungi sa rostesti motive pentru care iubesti pe cineva atunci nu mai poti vorbi de iubire" De ce sa ne chinuim sa dam definitii acestui sentiment sublim? Fiecare poate da zeci de definiti, fiecare in completarea celei de dinainte si tot sa mai ramana ceva de spus sau ceva care altcineva mai are de adugat. Traiti iubirea si nu mai incercati sa dati definitii, fiindca in timp ce cautati explicatii si definitii va trece si va va lasa cu cuvintele care dor cel mai mult. Sunt cuvinte minunate cele ce le rostiti toti aici, dar fiecare simte in sufletul sau de o mie de ori mai mult decat o vor exprima vorbele vreodata...Iubiti iubiti iubiti. Si sa fiti iubiti!

14 Aprilie, 2006, 07:56:46 p.m.
Răspuns #140

furia ingerului

Vizitator
azi m-am intrebat Ce este IUBIREA?
Nu stiu de ce am facut-o, nu ma prea intereseaza sentimentul. Am facut restule greseli pana acum si nu vreau sa le mai repet. Am crezut ca iubirea e o virtute si ca merita sa o simti dar nu gasisem pe nimeni care sa ma faca s-o simt. Am crezut apoi ca e o povara, o basma in jurul capului cu care te legi atunci cand nu te doare ca sa-ti curga fudulia prin urechi. Nu era nici asta ca-mi sta oribil cu basma. Am crezut ca e cel mai frumos sentiment uman bla, bla, bla. Nu e nici asta ca am avut pana acum atatea astfel de "sentimente" in femeile ce le-am cunoscut de nu-mi mai aduc aminte sa fi fost una mai deosebita ca alta. Am crezut ca iubirea e sa-ti cari in suflet mama dupa ce ti-a murit ca s-o cunoasca si copiii tai prin tine. Nu e nici asta ca am prea multe albume de fotografii cu ea ca sa-i mai intereseze pe copiii mei de ce am eu in mine. Am crezut ca iubirea e sa fii suficient de nebun sa mergi dupa cineva chiar si atunci cand ea nu e ca tine si te simti ca nu ti se intorc trairile ce i le oferi. Nu e nici asta ca am puterea sa dau la spate chiar si cele mai puternice trairi in momentul in care am ajuns la limita de toleranta.
Iubirea nu e nimic din toate astea.
Un singur lucru am inteles azi: daca veti insela iubirile altora de prea multe ori, va veni ziua in care cineva va v-a insela iubirea o singura data dar suficient cat sa va bateti cuie in beregati apoi de fiecare data cand ati vrea sa spuneti...T Iu..

15 Aprilie, 2006, 08:41:18 p.m.
Răspuns #141

Angelstone

Incep sa ma plictisesc de moarte..de ce? sa fie din cauza invierii?Toata lumea "credincioasa" este pe acolo si eu bat campii cu gratie pe unde ma aflu, loc numit "casa"....in fie, am deraiat si eu putin pt a intrat in subiect.
Care este subiectul denumit..aaa..iubirea..plictisitor..cred ca toti filosofii si marii ganditori au incercat sa denumeasca acest fenomen, fie teoretic fie prin simtirea fiecaruia, cea ce denota subiectivitatea. Nu prea inteleg de ce toata lumea slaveste acest sentiment de iubire,de toate genurile existente...nu prea vad nimic deosebit in el...prin asta nu zic ca nu exista sau ca eu nu il simt..oare il simt, totusi?!Ce este iubire..un sentiment care fie ca te duce la nori fie sub pamant depinde de fiecare cat vrea sa se implice in el,si cu ce intensitate. Nu inteleg de ce se inchina ode iubiri , la fel si cum Dzeu este slabvit in zeci de mii de moduri! Cred ca un simplu multumesc din suflet ar trebui sa ajunga pt ca suntem tentati incostient sa dam in lingusala! ;D

16 Aprilie, 2006, 08:39:20 p.m.
Răspuns #142

Aledronix

Nu stiu la voi dar la mine cu siguranta iubirea nu mai este un scop ci a devenit deja o 'banalitate'.Sa iubesc este ca si buna ziua pentru mine deoarece sunt practicant cu vechime ;).

dar sa intrebi ce este iubirea este o intrebare ambigua pana la cer. cum descri aerul pe care il respiri sau cum descri primul sarut.ESTE INEFABILA OAMENI BUNI ! ;D altfel n-am cum sa-i spun,atat pot spune ca e cel mai frumos sentiment la care s-a gandit Dzeu cand ne-a facut.

edit: am scos anuntul matrimonial, nu practicam asa ceva pe aici :)
« Ultima Modificare: 17 Aprilie, 2006, 01:46:01 a.m. de viulian »

18 Mai, 2006, 10:46:41 a.m.
Răspuns #143

Paul

"Chiar daca as vorbi in limbi omenesti si ingeresti si n-as avea Dragoste, sunt o arama sunatoare sau un chimval zanganitor, si chiar daca as avea darul proorociei, si as cunoaste toate tainele si toata stiinta, chiar daca as avea toata credinta astfel incat sa mut muntii din loc si n-as avea dragoste n-as fi nimic. Chiar daca mi-as imparti toata averea pentru hrana saracilor si chiar de mi-as da trupul sa fie ars si n-as avea dragoste n-ar folosi la nimic... Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate, dragostea nu pizmuieste, dragostea nu se lauda, nu se umfla in mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de nelegiuire, ci se bucura de adevar. Acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul, dragostea nu va pieri niciodata"                                                                                                                                          1. Corinteni 13.       Noul Testament.
Iubesc, deci exist.

19 Mai, 2006, 08:55:28 a.m.
Răspuns #144

andrada

.. nu vor exista niciodata cuvinte pentru a defini ..IUBIREA... :-*
.....in zadar fugim de ceea ce ne este drag, imaginea  sa, mai  iute decat marea  si vanturile, ne urmareste pana la capatul  lumii....

19 Mai, 2006, 10:13:19 a.m.
Răspuns #145

serenity82

Eu cred ca  iubirea este totul si in acelasi tip nimic. E :)ste fiecare floare care apare primavara si dispare toamna, e cerul senin care in unele zile se umple de nori, este soarele care ne incalzeste sufletul in fiecare zi, este apa marii, pasarile acre ciripesc dimineata, sufletul unui copil sau al unei persoane este zambetul nostru, pe scurt este tot ce ne inconjoara si mai ales tot ce ne face fericiti. ;) In acelasi timp putem spune ca iubirea nu este nimic daca stam sa ne gandim ca ea apare doar din dorinta noastra de a fi fericiti de a aprecia tot ce avem. exista persoane care nu se pot bucura de ce e in jurul lor sau nu vor si atunci iubirea nu mai exista. totusi daca o lasam sa moara si uitam sa ne bucuram de toate lucrurile dragute din jurul nostru oricat de mici sunt, ea poate sa dispara de tot si atunci ce rost mai are sa avem parte de tot ce ne inconjoara.  ???
Cea mai mare iubire este cea care iti slabeste sufletul si care ne face sa vrem si mai mult. Cea care ne arde inimile si care ne linisteste mintile.

25 Mai, 2006, 09:47:38 p.m.
Răspuns #146

Miss M.

Hmm , grea intrebare nu ? Oare de ce e asa dificil sa raspundem ca doar iubim in fiecare zi , ne iubim parintii , prietenii , iubitii/iubitele actualii sau fostii , tot timpul iubim pe cineva . Si totusi nu stim sa punem in cuvinte ceea ce simtim minut de minut ! Iubirea este cand atunci cand vezi pe cineva sau numai te gandesti la el ti se inmoaie genunchii si si-ti tremura vocea , iubirea este cand vrei sa-l vezi fericit pe cel de langa tine cu orice pret , chiar cu pretul nefericirii tale . Iubirea este cand simti ca tot ce exista in tine nu-ti mai apartine tie ci totul este al lui , iubirea este atunci cand zambesti cu lacrimi in ochi , cand cazi la pamant si nu mai ai nici o speranta si dintr-odata te bate cineva pe umar si iti spune '' haide , da-mi mana si ridica-te ! '' ...
" Da-mi , Doamne , seninatatea sa accept lucrurile pe care nu le pot schimba , curajul sa schimb ceea ce se poate si intelepciunea sa inteleg diferenta ! "

25 Mai, 2006, 10:17:31 p.m.
Răspuns #147

Luke

1 Corinteni 13

Dragostea.

1 Chiar dacã as vorbi în limbi omenesti si îngeresti, si n-as avea dragoste, sînt o aramã sunãtoare sau un chimval zîngãnitor.
2 si chiar dacã as avea darul proorociei, si as cunoaste toate tainele si toatã stiinta; chiar dacã as avea toatã credinta asa încît sã mut si muntii, si n-as avea dragoste, nu sînt nimic.
3 si chiar dacã mi-as împãrti toatã averea pentru hrana sãracilor, chiar dacã mi-as da trupul sã fie ars, si n-as avea dragoste, nu-mi foloseste la nimic.
4 Dragostea este îndelung rãbdãtoare, este plinã de bunãtate: dragostea nu pizmuieste; dragostea nu se laudã, nu se umflã de mîndrie,
5 nu se poartã necuviincios, nu cautã folosul sãu, nu se mînie, nu se gîndeste la rãu,
6 nu se bucurã de neleguire, ci se bucurã de adevãr,
7 acopere totul, crede totul, nãdãjduieste totul, sufere totul.
8 Dragostea nu va pieri niciodatã.
Nu te agita atat , lucrurile cele mai bune se petrec atunci cand le astepti cel mai putin!

26 Mai, 2006, 12:58:06 p.m.
Răspuns #148

andrada

...nu exista o definitie a iubirii ..pot insa spune ..de unde incepe iubirea ...citand un fragment din cartea lui Adrian Scheul "insemnari asupra armonizarii  umane..o calatorie in lumea spirituala "

..." Omul este suprema creatie a lui Dumnezeu si ca atare, perfect in alcatuire.Nimic nu lipseste..nimic nu prisoseste .
    Fiecare om are locul si rolul sau.Necunoasterea sau nerespectarea acestora conduc la cele mai mari tragedii.
    Omule ! Cunoaste-te..ca sa te respeciti !
    Respecta-te...ca sa-l respecti si pe celalalt de langa tine..
    Respecta-l pe celelalt, ca sa-L respecti pe Dumnezeu!
    De aici incepe ...IUBIREA !  "
.....in zadar fugim de ceea ce ne este drag, imaginea  sa, mai  iute decat marea  si vanturile, ne urmareste pana la capatul  lumii....

26 Mai, 2006, 09:15:52 p.m.
Răspuns #149

black rose

vedeti cate definitii ati dat?...fiecare concepe iubirea intr-un anumit mod....de ce sa ne stresam sa o definim...mai bine o simtim nu? ;D
dar atunci de ce dragoste si nu iubire?nu sunt la fel?nu definesc acelasi sentiment?astept parerile voastre
nu dispretui lucrurile mici;o lumanarea poate face oricand ceea ce nu poate face niciodata soarele...sa lumineze..noaptea!