10 Octombrie, 2025, 05:08:05 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Ce este IUBIREA?  (Citit de 245692 ori)

0 Membri și 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

26 Mai, 2006, 09:27:05 p.m.
Răspuns #150

Luke

da asa e ! hai sa ne iubim ! adica eu iubesc deja si sper ca si voi ! e cel ma  8)  coool   8)   sentiment  ;D  ??? :-*
Nu te agita atat , lucrurile cele mai bune se petrec atunci cand le astepti cel mai putin!

26 Mai, 2006, 09:45:13 p.m.
Răspuns #151

The Don

DE CE IUBIRE SI NU DRAGOSTE?  E simplu. Cei mai multi oameni iubesc fara a fi indragostiti, sau sunt indragostiti fara a avea sansa sa iubeasca. Iubirea este cea care se manifesta, dragostea este cea care te stapaneste, indiferent de manifestari. Daca iubesti pe cineva o faci pentru cea ce ai descoperit in acea persoana, pentru cea ce cunosti la ea, pentru obiceiurile, gesturile, amintirile comune...etc. DRAGOSTEA este cea care nu tine de toate astea, e un sentiment lipsit de sens, te indragostesti de genul total opus celor ce-ti pplaceau pana atunci, de un om care nu ti-a oferit nici un motiv sa-l iubesti, totusi simti o atractie de nestapanit, o dorinta imensa de a-l avea in preajma, de a-l descoperi....si aici poate incepe iubirea, bazata pe dragoste. ::)
Love is the triumph of imagination over intelligence...

27 Mai, 2006, 09:44:25 a.m.
Răspuns #152

desdemona

vedeti cate definitii ati dat?...fiecare concepe iubirea intr-un anumit mod....de ce sa ne stresam sa o definim...mai bine o simtim nu? ;D
dar atunci de ce dragoste si nu iubire?nu sunt la fel?nu definesc acelasi sentiment?astept parerile voastre

intr-adevar am dat zeci de definitii ale iubirii.Dar nu am tras concluziile...
Nu exista iubire,nu exista iubirea ci IUBIRI.Nu avem cum sa dam o definitie universala unui lucru care nu ne apartine in egala masura,unui lucru care este trait diferit de fiecare,unui lucru ce ne defineste pe noi insine.Si noi stim cel mai bine cat suntem de diferiti,cum personalitatile noastre se aseamana dar nici una nu este la fel.
Iubim,asta este singurul lucru in comun.
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

30 Mai, 2006, 10:38:45 a.m.
Răspuns #153

afrodite7

iubirea este totul...pana si noi ne-am nascut din iubire...
am fost creatii din iubire si fiekre ar trebui sa fie nascut din iubire..!
prin iubire daruiesti tot ce ai mai bun,cele mai pure sentimente si cele mai inocente emotii..cu..sau fara voia noastra!
iubirea e k vantul,te poarta pe culmi inalte dar de pe care poti cadea cateodata in abis!
ca sa fi iubit trebuie sa stii sa iubesti!ca sa primesti iubire,trebuie sa stii sa daruiesti iubire!ca sa daruiesti iubire,trebuie sa te daruiesti intru totul

31 Mai, 2006, 11:11:29 p.m.
Răspuns #154

Miss M.

"Poliedru magic e iubirea;
 Multiple fete are ea .
 E ras , e plans
 Credinta si indoiala ,
 Ti-a bine sau ti-e teama
 Sa pleci ai vrea sau sa ramai ,
 Sa spui sau sa nu spui ,
 Sa lovesti sau sa mangai
 Dar mai cu seama ... sa revii ! "  (Ion Pillat)
" Da-mi , Doamne , seninatatea sa accept lucrurile pe care nu le pot schimba , curajul sa schimb ceea ce se poate si intelepciunea sa inteleg diferenta ! "

01 Iunie, 2006, 01:45:08 p.m.
Răspuns #155

black rose

frumos imi place.....e minunata poezia...
nu dispretui lucrurile mici;o lumanarea poate face oricand ceea ce nu poate face niciodata soarele...sa lumineze..noaptea!

08 Iunie, 2006, 10:23:44 a.m.
Răspuns #156

ONLY DESIRE

Intr-o zi prietenia se intalneste cu dragostea, fiecare se prezinta. Apoi dragostea intreaba prietenia: "Daca exist eu, tu ce rost mai ai? Prietenia raspunde: "eu las un zambet acolo unde u ai lasat o lacrima..."
"Daca iubesti pe cineva,ii ierti orice greseala;daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din iubire..."

25 Iunie, 2006, 08:16:11 p.m.
Răspuns #157

B3b3

Iubire e o floare
Ce naste doar sperante,
Iubirea e un gand
Ce inima iti paste.

Iubirea e o piatra,
Un zid de ne trecut,
De care te izbesti
De cand tu te-ai nascut.

Iubirea iti da aripi
Sa te inalti la cer,
Tot ea iti da si ziua
In care sa disperi!

Iubirea iti da viata,
Iubirea te omoara,
Tot ea iti ia speranta
Si maine ti-o da iara.

Deci ca sa iei aminte:
Iubirea e un drac,
Iubirea e un inger,
Iubirea-i un pacat!

Te nasti iubind frumosul
Si mori urand prostia,
Te nasti pentru-a iubi,
Iubind iubesti iubirea!

................................
Cand vei afla ce e iubirea
Sa fii alaturi de mine
Sa ma inveti ce-i rau si ce e bine :'(...miss you ???
Cel care are incredere in el va castiga increderea celorlalti!

27 Iunie, 2006, 06:20:44 p.m.
Răspuns #158

Empress

Oare ii poti da iubirii o definitie?Iubirea cred ca o simte fiecare in felul lui unii mai puternica mai pasionala ,altii simt o iubire calda rabdatoare care aduce mai mult a un sentiment de obisnuinta si comoditate fara o atractie aparte ,dar marea mea dilema este urmatoarea: Cum iti dai seama ca esti indragostit?Cum constientizezi ca iubesti?Ce te face sa crezi ca iubesti acea persoana??
De s-ar opri timpul in loc
Si marea de s-ar face foc
Si muntii de ar disparea
Am sa respir iubirea ta.
Si soarele de mi-ar sopti
Caldura lui de mi-ar vorbi
Mi-ar spune cerul 'Tu esti tot,
Tu esti si apa, esti si foc.

30 Iunie, 2006, 08:40:44 p.m.
Răspuns #159

black rose

nu cred ca trebuie sa fie ceva sau cineva ca sa-ti dai seama ca iubesti sau esti indragostita de cineva....asta o simti...atat...pur si simplu iti dai seama.....iti va spune inima ...ascult-o
nu dispretui lucrurile mici;o lumanarea poate face oricand ceea ce nu poate face niciodata soarele...sa lumineze..noaptea!

23 Iulie, 2006, 12:51:41 p.m.
Răspuns #160

oblivion

s-au iubit parintii mei, desigur ca s-au iubit...altfel eu nu as fi cautat cu atata ardoare dragostea in colturi umbroase de suflet inalt..
iubirea e "atunci cand"(cele mai frumoase definitii sunt date de copii, cele mai frumoase definitii sunt inocente, cele mai frumoase definitii sunt propozitii in care copulei "e" sunt adaugate cuvintele "atunci cand")..deci...iubirea e atunci cand poti sa spui "nu mai am nevoie de nimic", e atunci cand vrei sa te devotezi pentru intreaga viata unei persoane, cand nu concepi traiul alaturi de altcineva, cand nu poti descrie ce simti si totusi nu te indoiesti...
iubirea nu ar trebui sa fie controversata, ar trebui sa fie atat de simpla incat nimeni sa nu mai intrebe ce e, ci doar sa se mire ca poate exista ceva atat de minunat.
So, so you think you can tell Heaven from Hell,
blue skies from pain.
Can you tell a green field from a cold steel rail?
A smile from a veil?
Do you think you can tell?

24 Iulie, 2006, 09:48:10 a.m.
Răspuns #161

The Don

...., e atunci cand vrei sa te devotezi pentru intreaga viata unei persoane, cand nu concepi traiul alaturi de altcineva, cand nu poti descrie ce simti si totusi nu te indoiesti...

Nu poti sa te devotezi, poti fi devotat....eventual..:) Otherway..Iubirea e ereditara...daca parintii tai nu s-au iubit niciodata, nu ai cum sa iubesti nici tu..:P Daca s-au iubit insa...ai mari sanse sa te "imbolnavesti" de iubire...
Love is the triumph of imagination over intelligence...

24 Iulie, 2006, 11:57:35 p.m.
Răspuns #162

oblivion

devota(devotez) vb. I. refl.||din lat devotare, fr. devouer| a se pune, cu toata inima, in serviciul cuiva sau a ceva; a se dedica, a se consacra unei cauze, unei idei, unei persoane
asa scrie in dictionarul meu, deci verbul e reflexiv, si pot sa zic fara nicio jena "sa ma devotez"
asta a fost offtopic...
si ontopic...
dragostea nu e ereditara ca o boala genetica, dragostea e pur si simplu peste tot, nici macar nu e greu de gasit...deschide-ti inima!
So, so you think you can tell Heaven from Hell,
blue skies from pain.
Can you tell a green field from a cold steel rail?
A smile from a veil?
Do you think you can tell?

25 Iulie, 2006, 08:40:42 a.m.
Răspuns #163

charlie

[...] dragostea e pur si simplu peste tot, nici macar nu e greu de gasit...

la fel si moartea....
You believe but what you see
You receive but what you give

25 Iulie, 2006, 08:55:42 a.m.
Răspuns #164

Lorelei

Da, charlie, la fel si moartea. Doar ca moartea e o carte, asul din maneca, pe care poti sa o joci oricand. Asa ca amanarea a intotdeauna o forma de a merge inainte. Moartea e la indemana, pentru dragoste insa iti trebuie curaj si nebunie...
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.