10 Octombrie, 2025, 10:59:30 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Ce este IUBIREA?  (Citit de 245831 ori)

0 Membri și 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

02 Octombrie, 2006, 07:13:57 p.m.
Răspuns #195

Escu

Global Moderator
din cand in cand
Let's put a smile on that face!

06 Octombrie, 2006, 01:43:38 a.m.
Răspuns #196

Summer

Iubirea a incercat sa fie definita de multi filozofi, incepind cu grecii, cu Billy Boy, si acum incercam noi sa-i gasim definitia.
Ma gindes ca depinde de virsta omului care-ti da raspunsul si a ce faza a iubirii te referi, vei primii raspunsuri diferite. 
Cineva a pomenit ca ar fi "o heroina pt inima", cam asa ceva.  Este adevarat, cred, pt cei care-ti dau raspunsul atunci cind te gasesti in faza ei nebuna.  Iubirea este un sentiment care este in continua miscare, un fel de virus care "it mutates", (nu fac pe nebuna dar cred ca scriu destul de bine pt cineva care are mai multi ani traiti in afara Romaniei, decit Ro. , si o vorbesc cursiv, cu citeva  exceptii , sint cuvinte care nu le-am invatat niciodata in romaneste). De aceea vei gasii respunsuri  pasionate, blazate sau indiferente. 
Daca gasesti un raspuns acceptabil, as vrea sa-l aflu si eu !
O carte buna "Anatomia dragostei" de Ellen Fisher!
Bafta!

06 Octombrie, 2006, 08:11:59 a.m.
Răspuns #197

Strumfita

..iubirea e un sentiment mirific .. in orice faza s-ar afla ..
daca iti pun un nor in suflet o sa iubesti mai mult cerul?

15 Octombrie, 2006, 09:50:03 p.m.
Răspuns #198

deeaforyou

Cand iubesti simti cu adevarat ce inseamna a trai!!!! Cand iubesti descoperi ce frumoasa poate fi viata..
Iubirea e un sentiment nemaipomenit. asa ca sa iubiti si normal sa fiti iubiti!!!! :-* :-*

23 Octombrie, 2006, 09:10:46 p.m.
Răspuns #199

valentina

Iubirea este ...oare ce este?Hm,habar nu am sa dau o definitie.
Nu cred ca stiu,dar banui ca ea ,este inconfundabila ,vesnica si plina de tot ceea ce ne dorim.
         Iubirea ma face sa privesc viata dintr-un alt unghi,sa descopar in fiecare zi minunea de a fi.
          IUBIREA ESTE ESENTA VIETII,LICOAREA TINERETII.
Iubirea , isi intinde aripa in zborul nesfarsit al timpului !
Eu sunt doar o mica particula dintr-un atom ...
sunt praf de stele in trecerea mea grabita prin lume

23 Octombrie, 2006, 09:15:22 p.m.
Răspuns #200

valentina

Iubirea este ...oare ce este?Hm,habar nu am sa dau o definitie.
Nu cred ca stiu,dar banui ca ea ,este inconfundabila ,vesnica si plina de tot ceea ce ne dorim.
         Iubirea ma face sa privesc viata dintr-un alt unghi,sa descopar in fiecare zi minunea de a fi.
          IUBIREA ESTE ESENTA VIETII,LICOAREA TINERETII.
Iubirea , isi intinde aripa in zborul nesfarsit al timpului !
Eu sunt doar o mica particula dintr-un atom ...
sunt praf de stele in trecerea mea grabita prin lume

30 Octombrie, 2006, 12:27:04 a.m.
Răspuns #201

amelie

iubirea nu poate fi un lucru pe care sa-l incepi si sa-l sfarsesti ca pe o bucata de paine...exista sau nu! Nu poti s-o pui la pastrare, sa faci provizii...traieste-o acum, pentru Dumnezeu, numai traind-o ai s-o obligi sa ramana! ce-ti pasa ce va fi mai tarziu?
doar pentru ca toate pasarile au aripi, nu inseamna ca zboara toate la aceeasi inaltime...

05 Noiembrie, 2006, 11:28:48 a.m.
Răspuns #202

desdemona

vedeti?in sinea noastra fiecare are o parte care tinde spre filosofie.
imi place acest topic.fiecare incearca sa defineasca iubirea,si fiecare crede ca el a dat definitia corecta,asa cum au procedat filosofii secole de-a randul,fiecare in parte crezand ca pune bazele filosofiei.Dar multe lucruri s-au descoperit apoi..si procesul se reia...suntem intr-un cerc.
iubirea este unul din acele subiecte care vizeaza universalitatea si de aceea nu ii putem da de capat.o idee nu poate fi nici infirmata,nici confirmata
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

28 Noiembrie, 2006, 02:23:35 p.m.
Răspuns #203

Lady Allia

Draga mea Steluta a Sperantei... :) :-* :)... in primul rand ma bucur sa iti citesc raspunsul la acest topic (si nu numai...  :) la acest topic). Ma bucur pentru ca nu ai sa iti dezmintesti niciodata frumusetea sufleteasca si nu in ultim rand felul tau frumos de a gandi si de a exista.
Filosofia iubita mea este o latura a umanitatii care nu are cum sa nu existe, deoarece ne caracterizeaza. Filosofam mereu...cand discutam intre noi, cand privim cerul, cand privim marea, cand privim un copil, o femeie, un barbat..., cand incercam sa ne exprimam gandurile, sentimentele...
Nu exista nici macar un om care sa nu fi filosofat macar o data in viata! Noi ca si oameni nu tindem catre filosofie ci traim cu ea, ne folosim de ea aproape zilnic si nu cred ca am putea exista ca si fiinte umane fara filosofie.
Despre iubire...nu cred sa fi incercat cineva vreodata sa dea vreo definitie..., cred doar ca a incercat sa exprime ceea ce a simtit la momentul respectiv, sau poate ceea ce il caracterizeaza pe el legat de acel sentiment.
Unii oameni vorbesc de iubire, iar ei se indragostesc toata viata... Noi ii negam, ii blamam, dar poate pentru ei aceea este iubirea. Unii iubesc o singura data in viata... Multi ii neaga deoarece nu cred intr-o iubire unica si pe viata...
Unii poate nici nu stiu iubi, vor sa iubeasca se straduiesc, dar pur si simplu nu stiu..., iar noi iarasi ii judecam...
Eu in ceea ce priveste iubirea, cred in faptul ca nimic nu este nou, nimic nu se reia...totul este la fel, difera doar modul in care fiecare om stie sa simta si sa traiasca ceea ce simte. Pentru a face acest lucru fiecare insa simtim nevoia sa fim acceptati de societate (oamenii apropiati noua sau oameni pe care nici macar nu ii cunoastem). Fiecare simtim nevoia sa fim aprobati in foarte multe actiuni pe care le facem...de aceea cerem pareri, dam definitii si scriem pe diverse siteuri..., deoarece simtim nevoia permanenta de a spune ceea ce simtim, ceea ce gandim, simtim nevoia de a cere pareri, de a ne confrunta si cu alte "modalitati" de a simti.
Deci vrem nu vrem...traim filosofand..., iar iubirea este cel mai frumos subiect al filosofiei umane..., pentru ca ea ne reprezinta cel mai bine ca si suflet si oameni.

...................................

iubirea?
un zambet,
o lacrima,
o floare,
doi ochii frumosi...
marea si pescarusii,
sunetul unui delfin,
o boaba de roua,
un licar de soare,
prea multa culoare...
un suflet,
vara frumoasa,
pasari pe casa,
o vrabie mica,
frunze de toamna,
fulgii de iarna,
urme pe nisip,
un copil mic,
o inima ce bate,
mana intinsa,
mana ce-i prinsa,
suras la timp,
suras primit,
lupta,
renuntare,
stele pe cer,
cuvinte ce pier
pe buze sarutate...
un infinit,
iubeste iubirea...
iubind sa fii iubit,
versul stirbit,
cuvinte si...iarasi:
suflet,
zambet,
doi ochii frumosi,
aer,
cer...

...................................................................

Oricate cuvinte as insira...iubirea tot nu poate fi exprimata ! Nu as putea sa expim niciodata privirea iubitului meu atunci cand ne vedem dupa o zi de munca...! Nu as putea niciodata sa exprim caldura palmei lui in timp ce eu dorm si el imi mangaie chipul...., sau viceversa, deoarece in dragoste totul est asemeni unui bumerang... pe masura ce daruiesti ti se intoace si mai mult...si mai mult...
Nu as putea sa exprim niciodata infinitul de culori din sufletul meu atunci cand ma tine in brate... :) :-* :)

Va doresc tuturor sa ajungeti sa traiti o astfel de neputinta de a va exprima... Ar insemna sa iubiti si sa fiti iubiti cu adevarat !  :) :-* :)

30 Noiembrie, 2006, 08:24:47 p.m.
Răspuns #204

black rose

da...e foarte adevarat ce spui draga Allia...pt ca atunci cand esti cu persoana iubita totul e iubire absolut totul......si da e frumos sa iubesti dar cat de minunat e cand esti iubita....va doresc la toti sa cunoasteti acest lucru...caci dupa lungi suferinte eu am am luptat si am castigat
nu dispretui lucrurile mici;o lumanarea poate face oricand ceea ce nu poate face niciodata soarele...sa lumineze..noaptea!

02 Decembrie, 2006, 05:35:52 p.m.
Răspuns #205

burn_2_hell

uneori oricat ai lupta...e in van...dar pentru cei care au luptat si au castigat..respect... :-*
I know I need you
I want you to
Be free of all the pain
You hold inside

02 Decembrie, 2006, 06:39:35 p.m.
Răspuns #206

black rose

ai dreptate..cateodata nu castigi...dard e luptat trebuie sa lupti...trebui....pt ca mai tarziu sa nu te intrebi cum ar fi fost daca....
nu dispretui lucrurile mici;o lumanarea poate face oricand ceea ce nu poate face niciodata soarele...sa lumineze..noaptea!

02 Decembrie, 2006, 09:32:25 p.m.
Răspuns #207

burn_2_hell

da,categoric!
I know I need you
I want you to
Be free of all the pain
You hold inside

05 Decembrie, 2006, 01:02:43 a.m.
Răspuns #208

serenity82

haideti sa va spun ce mi-a zis prietenul meu cand l-am intrebat ce inseamna pentru el a iubi

A iubi inseamna....

sa te simti singur cind persoana iubita nu e cu tine....

si sa te gandesti la ea macar o data pe zi...

sa radeti de amintiri frumoase ...

sa vrei sa fii alaturi de ea in orice moment ...

sa ocolesti toate barierele pentru ea...

sa petreceti momente fericite impreuna...

sa scrii ceea ce gandesti despre ea....

sa iubesti compania ei....

sa te gandesti la ea chiar daca esti de cealalta parte a lumii...

sa o acoperi de pupici.

mie mi se pare superb voi ce credeti?
Cea mai mare iubire este cea care iti slabeste sufletul si care ne face sa vrem si mai mult. Cea care ne arde inimile si care ne linisteste mintile.

05 Decembrie, 2006, 11:36:54 a.m.
Răspuns #209

burn_2_hell

da....chiar superb!! erau si niste imagini...si scria niste texte in genu celor scrise de tine pe ele...erau foarte sweet!  :D
I know I need you
I want you to
Be free of all the pain
You hold inside