10 Octombrie, 2025, 12:32:07 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Ce este IUBIREA?  (Citit de 245632 ori)

0 Membri și 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

21 Octombrie, 2008, 01:26:54 a.m.
Răspuns #270

lumycriss

Vizitator
Au trecut mai bine de două ore de când am început să citesc mesajele postate în acest topic,dar nu m-am lăsat până nu le-am terminat pe toate.Deja mă simt mai bogată...

M-a impresionat mult o interpretare,cred că îi aparţine lui Iulian,de pe la început - iubirea văzută ca o încercare de refacere a simbiozei pierdute cu mama.Aş avea însă o remarcă:nu toţi oamenii au supt când erau mici la sânul mamei lor,alţii nu au cunoscut vreodată vreun sân hrănitor...Iar societatea modernă,din păcate,duce şi ea din ce în ce mai mult la diminuarea hrănirii naturale,materne,a bebeluşilor.Asta nu înseamnă că un astfel de om nu iubeşte sau nu ştie să iubească...

Mi-am amintit şi definiţia dată de un copil într-o rubrică de genul"copiii spun lucruri trăznite":Iubirea e atunci când mama îţi dă prăjituri,iar tu opreşti şi pt ăla micu'.Mie numai trăznită nu mi se pare fraza asta!Mi-e dor de copilărie,când nu puteam mânca fără a împărţi cu fratele de acasă bomboana primită la grădiniţă cu ocazia zilei vreunui alt copil...

21 Octombrie, 2008, 01:40:31 a.m.
Răspuns #271

Just

Foarte frumos ,Lumi ca ai adus in discutie iubirea copiilor . Nu exista pe lume lucru mai curat ca acest sentiment pe care il ofera cu atata naturalete si din adancul sufletului ,pur ,dezinteresat . Tot vorbeam noi la un alt topic despre faptul ca ideal este sa poti oferi iubirea totala fara sa astepti ceva in schimb .Oare nu asta se intampla in situatia de mai sus ? Ce sa astepte copilul care ca dovada a iubirii sale i-ar da toata bomboana fratelui sau !? Nimic . O daruieste pur si simplu !

Ps: Nimic trasnit in fraza copilului ,ba mai mult a spus tot ce se putea spune despre iubire exemplificand atat de simplu si totodata atat de profund .
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

31 Octombrie, 2008, 08:57:18 p.m.
Răspuns #272

Rebecka

A iubi înseamnă a înceta să trăieşti pentru tine, a face ca toate sentimentele omeneşti, teama, speranţa, durerea, bucuria, plăcerea să nu depindă decât de o singură fiinţă; înseamnă a te cufunda în infinit, a nu găsi nici o limită simţirii, a-ţi închina viaţa unei fiinţe în aşa fel încât să nu trăieşti şi să nu gândeşti decât pentru a o face fericită; a turna măreţie în înjosire, a găsi alinare în lacrimi îndurerate, plăcere în suferinţa şi suferinţa în plăcere; adică a întruni în sine toate contradicţiile.

(Balzac)
Eu sunt un om fără de ţară,
Un strop de foc purtat de vânt,
Un rob razleţ scăpat din fiară,
Cel mai sarac de pe pamânt.
Eu sunt un mag de legea noua,
Un biet nebun, orbit de-o stea,
Ce-am rătăcit să v-aduc voua
Poveştile din ţara mea...Octavian Goga

30 Ianuarie, 2009, 08:49:53 a.m.
Răspuns #273

selma

A iubi inseamna a suferi si cum multi fug de suferinta putini stiu sa iubeasca!Emil Cioran   
Vrei sa fii iubit, iubeste ! ( Seneca )

20 Februarie, 2009, 10:16:22 p.m.
Răspuns #274

Bleed

Ce este iubirea ? "Ce este amorul daca nu un lung prilej de durere/caci mii de lacrimi nu-i ajung si tot mai multe cere" - Eminescu.Cred ca s-a exprimat foarte clar si precis.Iubirea in esenta este nimic altceva decat durere pura si de asemenea egoism puternic.Oamenii sunt fiinte foarte slabe,si au nevoie de cineva langa ele,de cineva carora sa le zica " te iubesc " sincer sa fiu,cati dintre oamenii din ziua de astazi mai spun acele cuvinte,fara sa se gandeasca in primul rand la fericirea lor,si in al 2-lea rand la fericirea celui dinainte lui ?

23 Februarie, 2009, 04:42:05 a.m.
Răspuns #275

Rebecka

Ooo...ai fi mirat BLEED  sa afli cate persoane nu au renuntat la fericirea lor in favoarea fericirii celui iubit...si la fel ai fi de uimit sa vezi pana unde poate ajunge perversitatea unui om, care se foloseste de Numele IUBIRII, ptr a-si atinge scopurile marsave...crede-ma ai fi uimit!!
Eu sunt un om fără de ţară,
Un strop de foc purtat de vânt,
Un rob razleţ scăpat din fiară,
Cel mai sarac de pe pamânt.
Eu sunt un mag de legea noua,
Un biet nebun, orbit de-o stea,
Ce-am rătăcit să v-aduc voua
Poveştile din ţara mea...Octavian Goga

25 Martie, 2009, 01:17:27 p.m.
Răspuns #276

AmoRe*

Iubirea = uneori, iubirea, este riscul de a suferi...
"Nimic nu este imposibil, pentru cel ce incearca"

"Ajuta-ma sa sper,sa lupt,sa urc,sa ajung ce vreau sa fiu! Stai langa mine!...Ajuta-ma sa fiu cum vrei tu sa fiu! Iubeste-ma ca sa te pot iubi!...Invata-ma sa te iert,iertandu-ma!...Ramai langa mine...?"

04 Iulie, 2009, 06:30:34 p.m.
Răspuns #277

Pompierulatomic

Foarte mult basm, poveste, romane chiar, povesti ale unor oameni de pe toate continentele si din toate timpurile, in spatele acestui cuvant iubire. Uneori subiect de disputa, atu sau slabiciune iubirea i-a facut pe multi sa piarda sau sa castige de-a lungul vremii. Cei care au stiut sa profite de acest sentiment si sa obtina totul mai usor nu sunt chiar de apreciat pentru ca au profitat de slabiciunea unor oameni sinceri si naivi. Iubirea este dupa parerea mea cel mai solemn sentiment care poate fi simtit de un om fata de alt om. Sentimentul de sacrificiu suprem in cazul in care persoana cealalta se afla in dificultate. Iubirea este cea care da fiorul care ne face sa ne simtim oameni.

11 Iulie, 2009, 02:28:26 a.m.
Răspuns #278

Angy

Iubirea?E zguduitoare si delicata intr-un tumult de pasiuni.In iubire ceri atat cat valorezi:totul sau nimic.
There is no finish line. Never in life !!!

04 Martie, 2010, 05:16:34 p.m.
Răspuns #279

gargarita

Oamenii de-alungul timpului au creat, au definit, au apreciat si au dispretuit iubirea ca fiind un sentiment care nu poate fi controlat, care nu are o logica... ceva care te poate impinge spre o mare fericire sau spre o mare tragedie... ceva ce apare si dispare fara un motiv anume... ceva ce declanseaza toate mecanismele irationale ale fiintei tale. Oare e chiar asa?
Poate ar trebui mai intai sa definim termenul de « fiinta umana » , « om ». Cand spunem « om », de fapt rostim un termen care are ca semnificatie o lista intreaga de elmente ce il construiesc : trup, spirit, minte, mediul in care traieste, educatie, bagaj de experienta, cultura, familie, calitati, defecte, talente, caracter, pozitie sociala, s.a. Atunci cand spunem ca un om iubeste, el iubeste cu toata fiinta lui, cu tot ceea ce reprezinta el ca fiinta umana. Este incapabil sa iubeasca doar cu sufletul, el este o fiinta complexa. Eu as spune totusi ca iubirea nu este un sentiment ci armonia perfecta dintre doua fiinte umane ; adica armonia, potrivirea dintre elementele enumerate mai sus, ce alcatuiesc fiinta umana. car argument al teoriei mele as putea lua si situatiile in care de multe ori confundam iubirea cu legatura chimica dintre doua persoane, acel schimb de feromoni numit in limba engleza « the chemestry ». Aceasta « chemestry » mai este numita si  « dragoste la prima vedere » care se pierde in decursul catorva luni iar relatia dintre cei doi se destrama tocmai din cauza faptului ca nu are si alti stalpi de sustinere. In cazul in care nu se destrama se pastreaza cu multe sacrificii, de multe ori transformand viata partenerilor intr-un calvar. Bineinteles exista si relatii care rezista in timp si chiar aduc bunastarea celor doi. Parerea mea este ca in astfel de cazuri este vorba despre pura intamplare, noroc.
Un alt aspect pe care ar trebui sa il avem in vedere atunci cand vorbim despre relatii interumane este acela ca legaturile dintre oameni, nu neaparat de iubire ci chiar si de simpla amicitie, se bazeaza fie pe asemanare, fie pe complementaritate ; de fapt pe o combinatie intre cele doua. Atunci cand cele doua persoane au multe in comun se apropie mai usor. In general cautam persoane care sa aiba ceva in comun cu noi insa pentru a evita monotonia trebuie sa existe si diferente care sa ne completeze sau pur si simplu sa ne condimenteze viata. Spre exemplu o persoana timida va fi atrasa de o alta persoana mai indrazneata( aceasta in cazul in care aspira la alungarea timiditatii si doreste sa sa devina mai indrazneata). 

13 Aprilie, 2010, 04:33:19 p.m.
Răspuns #280

fluturash

Vizitator
Iubirea este un sentiment care nu se poate explica in cuvine, este cel mai frumos sentiment pe care ni la oferit viata.
Daca in iubirea nu ar fi sh coborashuri sh urcushur nu ar mai exista mister. ce ne-am face fara mister??

06 Mai, 2010, 06:57:09 p.m.
Răspuns #281

Axelandra

Dupa parerea mea nu exista o teorie a iubirii`..pentru ca ea nu se spune..se simte..

13 Mai, 2010, 09:58:22 p.m.
Răspuns #282

R.L.

Nu stiu pentru alti ce reprezinta iubirea, din cate am citit in raspunsurile voastre pentru unii iubirea e dumnezeiasca, pentru mine iubirea inseamna... sa daruiesti fara sa astepti nimic in schimb , sa iubesti fara sa fi iubit inapoi, sa pui fericirea persoanei de langa tine deasupra fericirii tale...asta inseamna iubirea din punctul meu de vedere.. o singura data am trecut prin acest minunat sentiment si regret amarnic ca persoana pe care am iubit-o nu a fost demna de un sentiment asa pur.. acum imi e frica ca nu voi gasi pe nimeni care sa merite o asemenea iubire si daca voi gasii pe cineva poate nu voi mai fi eu in stare sa iubesc asa sincer, fara sa cer nimic in schimb....
Vointa inimii poate fi invinsa doar cand renunti la bucuria de a traii..

04 Iunie, 2010, 08:34:18 p.m.
Răspuns #283

Numai_una

Iubirea......
E cel mai frumos lucru din viata unui om.
Ce suntem fara iubire?....Nimic...
Numai_bine!

06 Iunie, 2010, 02:25:51 p.m.
Răspuns #284

StrawBerry

Hmm...nu am iubit prea mult dar am suferit destul... :(dar nu stiu ce sa zic de IUBIRE...iubirea vine suferind si suferinta vine iubind e ciudat sentimentu` de dragoste de iubire...Nu stiu sincer daca exista un cuvant definitor ^_^ al iubiri sau o definitie,o teorie..Cred ca iubirea se simte,se traieste e acolo la tine cred ca in oricine de pe pamant exista iubire chiar si un pic acolo :X.