10 Octombrie, 2025, 05:48:44 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Ce este IUBIREA?  (Citit de 245789 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

05 Noiembrie, 2004, 12:39:22 a.m.
Răspuns #45

bke

Vizitator
fff bine, acest raspuns a mai fost dat de mine si de ingermort...  si inca ....:)

05 Noiembrie, 2004, 01:17:27 p.m.
Răspuns #46

armandino

Iubire este acel sentiment care ne incearca pe toti cel putin o data in viata. Este momentul in care renunti la a mai spune EU si EA si vei spune NOI!

Iubirea este ceea ce ne face pe noi sa ne simtim oameni.

09 Noiembrie, 2004, 12:39:45 p.m.
Răspuns #47

bke

Vizitator
explicatia iubirii ne-o da biblia ;)

09 Noiembrie, 2004, 10:46:13 p.m.
Răspuns #48

AL`Xandra

Vizitator
 ;)IUBIREA ... adevarul despre ceva care are de-a face cu inima ta... are de-a face cu ceva pentru care tanjesti...

Ma gandeam de curand ce ar fi omul fara iubire... doar cu activitatile cotidiene, lipsite de pasiune.
Ar fi plictisitor?
Si daca da, cat de insuportabil... ?

10 Noiembrie, 2004, 10:39:14 a.m.
Răspuns #49

jucatorul

IUBIREA este un .. FIOR!
I like your Christ, I do not like your Christians. Your Christians are so unlike your Christ -  Mohandas Gandhi

"A Great Go Player is one who always demonstrates humbleness, respect and gratefullness towards his or her opponent, even when his or her opponent shows none of these values in return".

11 Noiembrie, 2004, 09:39:42 p.m.
Răspuns #50

|ngerMorT

cred ca e MULT prea putin spus ca este un fior...iubirea este mult, mult mai mult de atat...si daca vrei sa ne raportam si la fiori...hai sa zicem ca nu ar fi doar unul, ci mai multi...
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

13 Noiembrie, 2004, 12:00:32 p.m.
Răspuns #51

bke

Vizitator
fiorul e simtit ca iubirea dar nu este la fel de puternic

15 Noiembrie, 2004, 09:51:30 p.m.
Răspuns #52

just_a_tear

Vizitator
 Este prea putin spus UN FIOR...eu as spune ca IUBIREA reprezinta viata,doar iubind poti spune :
  -Da,traiesc,traiesc cu adevarat...
 Fara de ea sufletul nostru ar fi pustiu...
Este o flacara in interiorul nostru,care pe zi ce trece (atunci cand suntem indragostiti ) creste...creste...si iar creste...devine tot mai mare si ne face tot mai fericiti (sigur ...cand primim iubire si din partea persoanei la care tinem...altfel... :'( )

17 Noiembrie, 2004, 07:47:21 p.m.
Răspuns #53

One_last_dance

"Iubirea este un pahar plin cu nectar din care trebuie sa savurezi fiecare picatura... "

17 Noiembrie, 2004, 11:34:21 p.m.
Răspuns #54

bke

Vizitator
frumos spus :o

20 Noiembrie, 2004, 11:43:20 p.m.
Răspuns #55

Goddess

Sarutul pe care parinteste ti-l ofera pe frunte si trupul e cuprins de fiori iar inima este parca linistita.De ce e linistita?Nu ar trebui sa bata f tare cum toata lumea crede?E linistita pentru ca langa ea e perechea ei, inima care sa o faca fericita.Trupul simte ceea ce simte inima.Ca intr-o continua cautare a jumatatii, momentul intalnirii se prezinta prin aceasta liniste interioara ,linistea sufletului si oricand am putea afirma "nu m am nevoie de nimic..."
Ce e m rau pentru tine decat sa vezi ca cel de langa tine sufera?Parca o jumatate din tine se rupe...Inima ta parca ar vrea sa se sfarme un pic ptr a inlocui golul din inima celuilalt.Am fi oricand dispusi sa ne dam pentru ca cel de langa noi sa fie fericit...
Ce e oare m frumos decat sa ii simti buzele parca dorind sa te caute, sa te cunoasca, sarutul sau din coltul gurii?Bratele sale te cuprind, te ating, iti vorbesc, degetele sale se indreapta spre parul tau parca alintandu-te.Iubirea o definim prin limbajul trupului.Iubirea nu e o teorie, nu un cuvant caruia ii gasim explicatia in dictionar.
Ce e oare m frumos ca atunci cand ti-e foarte dor de el si te suna si ii auzi vocea spunandu-ti "buna draga mea".Ce poate fi mai frumos?
Iubirea e suferinta daca cel de langa tine sufera.Daca persoana care ti-a fost alaturi e cu altcineva si ii este bine atunci  inima iti este impacata, desi ochii iti plang k nu m e a ta, ca nu m este EA langa tine sa ii aratzi ce simti.Acum ramai doar tu inima.Inainte erati VOI si inimile.La inceput vei plange, vei suferi ca nu m e langa tine, k nu m ai pe cine iubi, dar daca incepi sa  suferi ptr ca nu m e nimeni langa tine care sa te iubeasca atunci dai dovada de egoism. Nu iubim pentru a primi iubire!

Iar noi astia tinerii nu incercam sa definim dragostea ci incercam sa o traim , sa o simtim si asa definim noi dragostea la varsta aceasta.Voi, cei care ati ajuns la o varsta si ati trecut prin mai multe(oare?) acum incercati sa va uitati in trecut(in prezent poate) si sa incercati sa analizati , asemenea oamenilor in varsta care se uita adesea in trecut si se bucura de amintiri.Oare nu va ia mai mult timp incercand sa definiti iubirea? Timpul pe care il acordati  incercand sa definiti iubirea ar trebui sa fie dedicat iubitei.... sa o invaluiti cu soapte, mangaieri, sarutari line , cu tacere si emotie.
Deobicei  simtirile  sunt m greu de definit.E ca si cum ati incecrca sa definiti "pe larg" - egoismul....k doar si de el ne lovim la fiecare pas(m mult sau m putin, depinde de noi....)
Ne punem prea des intrebarea "iubesc? ce e iubirea?" De aceea de multe ori  nu ne dam seama  ca iubim  si  ceea ce ne preocupa pe noi m mult sunt aceste idei pe care incercam sa le definim si nu incercam sa  ne lasam dusi de sentimente  , nu lasam inima sa ne arate calea.De aceea  partenerul  se simte (probabil)neglijat si  cand observam ca am ramas singuri , ca persoana care ne oferea dragoste a disparut, suntem egoisti si suferim si multi considera ca iubirea inseamna suferinta.

Sunt lucruri ale caror inteles il putem descoperi traind nu filozofand.

Iubirea se defineste cu inima nu cu mintea.Nu iubim cu mintea de aceea  ne este greu sa ii gasim o definitie.
« Ultima Modificare: 20 Noiembrie, 2004, 11:49:42 p.m. de Goddess »
"Some people are so afraid to die that they never begin to live."
Henry Van Dyke

01 Decembrie, 2004, 10:44:55 p.m.
Răspuns #56

Deathkiss

Vizitator

Daca dragostea exista...

Cum as putea sa stiu eu cum arata?Sau cum se simte?Sau cum se exprima?Sau cum se traieste?Eu...care n-am fost indragostita niciodata!!!Daca dragostea este apa sufletului inseamna ca sufletul meu este mai uscat decat insusi desertul...daca dragostea este o floare ce pluteste pe aripile vantului spre dezmierdarea soarelui inseamna ca gradina inimii mele este mai pustie decat intunericul si mai inghetata decat o calota glaciara...Daca dragostea este aerul pe care-l respiram inseamna ca eu am trait pana acum fara sa respir...Daca dragostea este focul ce ne arde-n vene si le face sa explodeze in mii de artificii pe calea inimii inseamna ca eu plutesc pe taramuri nesigure cu simturile anihilate...Daca dragostea este lumina tuturor,chiar si lumina unui orb,inseamna ca eu nu stiu sa vad si ca privesc in jur fara sa vad...Daca dragostea este fluturele ce zboara prin speranta spre libertate inseamna ca eu plutesc de-o eternitate prin deziluzie si nu-mi pot gasi sfarsitul...Daca dragostea este adierea inmiresmata ce-nvinge ura sufletelor razvratite,inseamna ca sufletul meu nu-si va gasi in veci linistea,caci nu simte decat furtuna...Daca dragostea este stralucirea stelelor ce vegheaza noaptea inimii inseamna ca noaptea inimii mele e vegheata doar de asteroizi fara culoare...Daca dragostea este curcubeul ce pluteste de la o inima la alta unindu-le pe vecie, inseamna ca inima mea e inconjurata de un zid de netrecut de nori plumburii...Daca dragostea este cantecul fredonat de ingeri inseamna ca din lipsa credintei eu mi-am pierdut auzul...Daca dragostea este sensul vietii inseamna ca eu sunt lipsita de sens...Daca DRAGOSTEA ESTE VIATA INSASI inseamna ca eu nu traiesc...deci:DACA DRAGOSTEA EXISTA...EU NU EXISTA,IAR SUFLETUL MEU E CENUSA CE PLUTESTE IN DERIVA...IN CAUTAREA UNUI SENS.

Asta e parerea mea:ca dragostea sau iubirea sau cum vreti voi sa-i spuneti...nu exista!Daca insa vreti NEAPARAT sa credeti ca exista puteti sa o definiti cum am definit-o eu mai sus:apa sufletului,aerul pe care-l respirati,cantecul fredonat de ingeri...etc.
  Ce-i pot spune lui Viulian este ca dragostea are ratiunile ei pe care ratiunea nu le cunoaste...asta am auzit spunandu-se...Cat despre faza cu simbioza poate n-am inteles eu bine,dar ce vrei tu Viulian sa spui:ca indragostitii cauta iubirea mamei lor in relatia de cuplu?Nu te criti ...vreau doar o lamurire.In orice caz:Friend cred ca se referea la iubirea dintre un barbat si o femeie si vad ca Muzafer a tinut sa-L aminteasca pe Dumnezeu aici....nu cred in El,dar tot mi se pare nepotrivit.
  "Apropos, de ce suferim atunci cand iubim daca iubirea inseamna doar daruire si urmarirea binelui celuilalt?"(friend) Pai daca dragostea exista si iubesti e normal sa suferi daca cel pe care-l iubesti nu e fericit.Daca insa cel pe care-l iubesti te face sa suferi...e altceva...dragostea trebuie sa fie reciproca,nu?
  Sa ma intorc acum la Viulian:" Suferinta nu este din iubire,ci din cauza abandonului si iluziei."Daca nu suferi cand esti parasit si ti-au fost spulberate zeci de vise,atunci inseamna ca nu ai iubit.
  Tot el zicea:"In foarte multe relatii care au ca fundament simbioza,partenerul nu concepe viata fara celalalt(de fapt este compensarea <reparatiei> relatiei cu mama,care s-a rupt.)" De unde stii tu chestiile astea?Chiar sunt curioasa.
 Cat despre faptul ca"Satan este doar o personificare pentru aceste tendinte ale omului de a ramane in mediocritate si a nu se inalta spiritual catre iubire" ,draga Viulian am citit undeva ca"DRAGOSTEA ESTE ARIPA PE CARE DUMNEZEU I-A DAT-O SUFLETULUI PENTRU A AJUNGE LA EL" Si se mai spune ca Satan ar fii cel mai mare teolog...si deloc mediocru,altfel n-ar mai corupe suflete naive care cred in existenta lui si a lui Dumnezeu.
 Si pentru ca tot am citit tot ce ati scris voi aici si nu sunt intr-o stare buna...hai sa trec si la IngerMort:"Problema asta cu ce e dragostea,e cam aceeasi cu<ce e lumea>...sunt intrebari care nu au raspuns,sunt lucruri pe care trebuie sa le luam ca atare,mai ales pentru ca sunt lucruri frumoase de care trebuie sa ne bucuram!" Draga mea tu traiesti cumva dupa principiul "CREDE SI NU CERTCETA!"???Caci asta inseamna mediocritate...sa accepti totul asa cum ti se da,fara sa-ti mai pui tu la contributie neuronii pentru a-ti face propria parere...ar fii obositor,nu?
  Si ca sa termin,caci oricum o sa-mi sariti toti in cap...nu ca m-ar deranja...Bya4u:"Cand iubim...singurul lucru pe care il dorim este chipul persoanei iubite in fata ochilor si vocea ei pururi in gand"Ai grija...se ajunge la dependenta...sau la obisnuinta,iar aceasta din urma distruge iubirea.Daca tot visezi cu ochii deschisi...fa-o cum trebuie!
    Horatiu spunea:"Daca nu stii sa traiesti cum se cuvine,lasa-le locul tau celor priceputi!"S-ar putea aplica asta si in cazul iubirii???Va intreb pe voi cei care o ridicati in slavi......caci eu sunt o simpla necunoscatoare...asta e,ce sa fac daca Dumnezeul vostru a incurcat caile....
  Pe data viitoare

01 Decembrie, 2004, 11:54:22 p.m.
Răspuns #57

Goddess

Daca nu ti s-a intamplat sa fii indragostita , asta nu inseamna ca dragostea nu exista.Dragoste e in tot.... daca treci prin viata cu motto-ul "death is in love with us/ i hate life"..normal ca privesti totul  dintr-un punct pesimist..

Iubirea... o descoperi in ultima clipa cand iti dai ultimul rasuflu..... pentru ca stii ca  o iubire m mare decat cea pe care o simti nu ar mai putea exista ca viata ti s-a incheiat  pe pamant.,..
Iar....a fi indragostit...  e altceva....  si trece foarte repede.....
ierarhia iubirii
1.iubire
2.dragoste
3.amor
......judecati
 ;)
« Ultima Modificare: 02 Decembrie, 2004, 03:13:23 p.m. de Goddess »
"Some people are so afraid to die that they never begin to live."
Henry Van Dyke

01 Decembrie, 2004, 11:59:18 p.m.
Răspuns #58

bke

Vizitator
si totusi ce este iubirea?

02 Decembrie, 2004, 04:14:16 p.m.
Răspuns #59

Deathkiss

Vizitator

Ei na!Se pare ca mi-a sarit cineva in cap in cele din urma...pacat ca e vorba de o persoana despre al carei mesaj n-am zis nimic de rau...sau de bine.
  Zeito draga ma intreb daca eu gresesc mai mult sau tu...voi face abstractie de varsta ta(de care nu sunt asa departe) si te voi intreba:cat de bine cunosti tu lumea in care traiesti?Cat de bine intelegi ce este un sentiment?Cat de bine te intelegi pe tine...ca sa nu zic cat de bine TE CUNOSTI?Pentru ca vad ca m-ai trecut in categoria pesimistilor...si nu stiu daca eu vad viata asa cum e sau tu...Totusi:"..Dragoste e in tot.... .. daca treci prin viata cu motto-ul "death is in love with us ...and I hate life"..normal ca privesti totul  dintr-un punct pesimist."????Esti sigura ?Asta ce inseamna:ca din cauza ca sunt pesimista nu cred in dragoste?!?Si ca daca urasc viata sunt pesimista?Poate ca sunt optimista,dar pur si simplu urasc viata...asa,de florile marului.
 "Daca nu ti s-a intamplat sa fii indragostita , asta nu inseamna ca dragostea nu exista."Eu nu am zis nici ca am fost indragostita,nici ca n-am fost indragostita.Poate ca am fost dar nu vreau sa mai cred in ea pt ca ceva ce nu exista nu te pote rani...sau poate ca n-am fost,dar voi fii candva...Si in orice caz cred ca totusi n-ai inteles tot:eu ma refeream la faptul ca PENTRU MINE "iubirea,dragostea,amorul"nu exista.Tu poti sa crezi ce vrei...nu vreau sa te influentez in nici un fel...
  In orice caz analizeaza-te bine si vezi daca chiar ai draptate ....bine zis:"Ce e iubirea?"...afla cat mai multe despre asta si apoi imi poti zice si mie...ca sa nu mor proasta.