10 Octombrie, 2025, 08:10:38 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Ce este IUBIREA?  (Citit de 245805 ori)

0 Membri și 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

11 Iunie, 2010, 12:00:34 a.m.
Răspuns #285

lyheartly

Iubire..Iubirea..Iubirii mele pe care nu credeam ca il voi intalni vreodata,Iubirii mele caruia ii datorez tot ce am mai sfant..dragostea mea..Iubirii mele,sufletului meu pereche intalnit intr-un moment al vietii cand fericirea abia mai respira,cand bataile sale abia le mai auzeaum,zvacnindu'mi in tample..Iubirea mea,te iubesc! Iubirea mea este simpla,traiesc pentru tine,cu tot zbuciumul meu interior,iubirea mea sta cu gandul si sufletul sprijinit de tampla ta..imi pasa de tine,mai mult decat propria mea viata !Iubirea mea s-a nascut din picaturi usoare pe care mi le-a asternut cu bratele sufletului ,deschise!Am renascut in bratele calde a Iubirii! Acum sunt eu ,cea adevarata..Iubirea mi se oglindeste in ochii sufletului ales de Cel divin..Iubirea mea iti imbrac sufletul in uitarea de sine!Iubirea, acest miracol Dumnezeiesc, este chintesenta sufletului.
Mi-e dor!

03 Iulie, 2010, 04:48:08 p.m.
Răspuns #286

eros

iubirea?  hmm.. tre' sa fie un scop in viata :) sa o cauti pana o gasesti

1 Corinteni 13
Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate; dragostea nu este invidioasa; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se aprinde de manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de nelegiure, ci se bucura de adevar, sufera toate, crede toate, nadajduieste toate, rabda toate.
Dragostea nu piere niciodata.

daca a simtit cineva asta sa-mi zica si mie..

24 Iulie, 2010, 12:34:45 a.m.
Răspuns #287

loreley79

cred ca biblia ofera cea mai frumoasa definitie,pe care imi permit sa o redau in totalitate.
"1.      De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător.
2.    Şi de aş avea darul proorociei şi tainele toate le-aş cunoaşte şi orice ştiinţă, şi de aş avea atâta credinţă încât să mut şi munţii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt.
3.    Şi de aş împărţi toată avuţia mea şi de aş da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi foloseşte.
4.    Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte.
5.    Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul.
6.    Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr.
7.    Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă.
8.    Dragostea nu cade niciodată. Cât despre proorocii - se vor desfiinţa; darul limbilor va înceta; ştiinţa se va sfârşi;
9.    Pentru că în parte cunoaştem şi în parte proorocim.
10.    Dar când va veni ceea ce e desăvârşit, atunci ceea ce este în parte se va desfiinţa.
11.    Când eram copil, vorbeam ca un copil, simţeam ca un copil; judecam ca un copil; dar când m-am făcut bărbat, am lepădat cele ale copilului.
12.    Căci vedem acum ca prin oglindă, în ghicitură, iar atunci, faţă către faţă; acum cunosc în parte, dar atunci voi cunoaşte pe deplin, precum am fost cunoscut şi eu.
13.    Şi acum rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea.

mie mi-a placut extrem de mult..chiar nu am completari........
loreley

30 August, 2010, 10:03:26 a.m.
Răspuns #288

amelie

eu cred ca cea mai frumoasa culoare este iubirea... e in nuante de rosu si neaparat de verde, un pic de mov si de portocaliu, albastru deschis si alb... si stropi de alte culori si mii de sunete si de soapte...
da, iubirea e o poveste, iar noi, daca vrem sa insemne ceva iubirea, trebuie sa credem... la fel ca in zane, printi, Mos Craciun si spridusii lui ...
doar pentru ca toate pasarile au aripi, nu inseamna ca zboara toate la aceeasi inaltime...

09 Septembrie, 2010, 08:57:45 p.m.
Răspuns #289

Doareucumine

Iubirea pentru mine inseamna...daruire totala fata de persoana iubita...iubirea nu se poate spune in cuvinte  :coffee:

12 Septembrie, 2010, 10:46:30 a.m.
Răspuns #290

Luke

iubirea e pura chimie ! 
Nu te agita atat , lucrurile cele mai bune se petrec atunci cand le astepti cel mai putin!

12 Septembrie, 2010, 02:55:17 p.m.
Răspuns #291

cristi_30

iubirea e pura chimie ! 

Mda, ca orice altceva. :)

Totusi, eu cred ca iubirea e ceva ce nu se poate exprima in cuvinte (sau orice alta forma de exprimare), orice-am face si oricat ne-am chinui. Atunci cand devine parte scrisa, vorbita, desenata, sculptata, cantata etc., nu mai e iubire, chiar daca aceste materializari clasice ale sentimentelor iau sau nu forme artistice.

Cand fiecare simte altfel iubirea, nu se poate enunta o formula standard, universal valabila, a iubirii.

Asadar, ramane sa iubim, sau sa credem ca iubim, fara sa ne mai punem problema "oare iubim?". Cred ca e cel mai bine asa :P
dragostea asta...

10 Noiembrie, 2010, 11:17:37 a.m.
Răspuns #292

CostyCosty

Dragii mei primul gand ca si raspuns la subiectul prezent care este atat de general dar si atat de concret si care ne priveste intr-un mod atat de ..direct pe fiecare din noi...deci primul gand a fost o poezie draga sufletului meu..atunci cand sunt cu mine insami ..dupa momentele zilei pline de pragmatism:
insa va rog sa nu fiti..rautacios in comentarii, si lasati-va dusi de valul sentimentelor acestor versuri:

RASPUNS.........E un lung
Prilej pentru durere,
Căci mii de lacrimi nu-i ajung
Si tot mai multe cere.

De-un semn în treacat de la ea
El sufletul ti-l leaga,
Incit să n-o mai poti uita
Viata ta intreaga.

Dar inca de te-asteapta-n prag
In umbra de unghere,
De se-ntilneste drag cu drag
Cum inima ta cere:

Dispar si cerul si pământ
Si pieptul tau se bate,
Si totu-atirna de-un cuvint
Soptit pe jumatate.

Te urmareste saptamini
Un pas făcut alene,
O dulce stringere de mini,
Un tremurat de gene.

Te urmaresc luminatori
Ca soarele si luna,
Si peste zi de-atitea ori
Si noaptea totdeauna.

Căci scris a fost ca viata ta
De doru-i să nu-ncapa,
Căci te-a cuprins asemenea
Lianelor din apa.
Cu ganduri bune, Costy

12 Noiembrie, 2010, 08:58:37 a.m.
Răspuns #293

Angy

psalm:
“Mi s-a facut inima de ceara si se topeste inlauntrul meu.”
There is no finish line. Never in life !!!

15 Noiembrie, 2010, 05:46:20 p.m.
Răspuns #294

cristi_30

Nu pot da o definitie iubirii fiindca inca nu s-au inventat cuvinte care sa o exprime, doar sentimente. Asadar, cand simt ca iubesc, de fapt, imi definesc iubirea.
dragostea asta...

16 Decembrie, 2010, 08:27:26 a.m.
Răspuns #295

Kenan

Am mai raspuns odata,dar nu mai stiu la ce topic...
Oricum,nu va chinuiti...Iubirea n`are definitie,n`are reprezentare...tocmai asta e frumos la ea: nu poate fi vazuta,nu poate fi pipaita,poate fi doar simtita...nu a luat inca forma intre oameni,si asta e ceea ce ne fascineaza la ea :X.
Femeia: "Hai sa jucam v-ati ascunselea!"
Barbatul: "Hai.../:)"
Femeia: "Faci pariu ca nu ma gasesti?:>"
Barbatul: "Da` faci pariu ca nu te caut?:|"

23 Decembrie, 2010, 09:16:42 p.m.
Răspuns #296

amelie

Intr-o zi, cu si din prea multa iubire, ai scos sufletul din mine si l-ai pus pe-al tau in locul lui. De atunci  ma doare cand plangi sau doar ti-e rau.La suprafata n-a mai ramas nici cel mai mic semn.Dar inauntru e mult zgomot si furtuna de fiecare data cand esti trist.Eu cred ca fericirea se poate atinge cu mana cu conditia sa inveti sa bei cand ti-e sete, sa musti din fruct cand ti-e foame, sa faci marturisiri cand iubesti…
doar pentru ca toate pasarile au aripi, nu inseamna ca zboara toate la aceeasi inaltime...

06 Ianuarie, 2011, 03:47:20 p.m.
Răspuns #297

valentina

Iubirea , e totul . Fara iubire ar fi totul pustiu si fara sens . Iubeste , chiar daca vei fi ranit ,iubirea fara sacrificiu nu se poate .
Iubirea , isi intinde aripa in zborul nesfarsit al timpului .
Iubirea , isi intinde aripa in zborul nesfarsit al timpului !
Eu sunt doar o mica particula dintr-un atom ...
sunt praf de stele in trecerea mea grabita prin lume

16 Ianuarie, 2011, 01:56:57 p.m.
Răspuns #298

valentina

Iubirii ii poti da o multime de definitii , ii poti gasi sau nu vina pentru toate cate sunt ,ii poti spune intr-un miliard de feluri ...Iubirea e iubire , noi suntem iubire , pamantul e iubire , zambetul si privirea inocenta a
copilului , toate sunt iubirea ...
Iubirea , isi intinde aripa in zborul nesfarsit al timpului !
Eu sunt doar o mica particula dintr-un atom ...
sunt praf de stele in trecerea mea grabita prin lume

17 Ianuarie, 2011, 11:25:15 a.m.
Răspuns #299

Angy

Atunci cand vorbesc despre mine, despre tine vorbesc ! Cand ma caut pe mine, pe tine te gasesc. !
Suntem aceeasi persoana.
Aceasta este iubirea !
There is no finish line. Never in life !!!