10 Octombrie, 2025, 12:02:10 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Ce este IUBIREA?  (Citit de 245507 ori)

0 Membri și 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

02 Februarie, 2011, 01:47:27 a.m.
Răspuns #300

alin333

Si dupa 7 ani tot incercati sa definiti ceva ce nu poate fi definit
Orice om trebuie sa iubeasca
Viata unui om care n-a iubit este ca vidul-intunecata si goala
Totusi ma bucur ca cineva si-a pus ambitia sa afle "Ce este IUBIREA?"
Iubirea este sentimentul pe care orice om va sti cand apare dar nu va sti s-o exprime in cuvinte si este manifestata printr-o afectiune puternica

PS:Scuze daca am gresit ceva sunt putin obosit ;)

02 Februarie, 2011, 10:44:19 p.m.
Răspuns #301

Lady Delerium

Spunea cineva mai sus ca viata celui care nu a iubit este ca vidul - intunecata si goala.
 Ciudat ,dar eu nu ma simt asa desi nu am iubit niciodata pana acum.

Din contra, imi simt sufletul plin, nebun de daruire .Iubire e in noi oricum.......asteapta doar sa fie revarsata .

Totusi la intrebarea -Ce e iubirea? - eu spun  - Nu stiu!

Poate mi-e scris sa iubesc visand....

03 Februarie, 2011, 01:47:07 p.m.
Răspuns #302

alin333

Ok poate m-am inselat.Poate nu.
Ceea ce cred eu e ca fiecare percepe iubirea cum vrea el.Toti suntem diferiti din orice punct de vedere.Inclusiv in modul in care vedem lucrurile.Nimeni nu stie ce este iubirea dar toti avem o idee despre ea.Si cine stie?Poate toti avem dreptate

04 Februarie, 2011, 11:57:15 p.m.
Răspuns #303

valentina

Multi incearca sa gaseasca un raspuns la asta , prea putini stiu insa .Cititi Shakespeare si o sa gasiti raspuns .
Iubirea , isi intinde aripa in zborul nesfarsit al timpului !
Eu sunt doar o mica particula dintr-un atom ...
sunt praf de stele in trecerea mea grabita prin lume

19 Iunie, 2011, 04:08:14 p.m.
Răspuns #304

the_lion

e frumos ce spui dar parca lipseste esenta....sti tu acel ceva care sa te faca sa vrei mai mult......sa incluzi magia :)

22 Iunie, 2011, 09:44:57 p.m.
Răspuns #305

sophy

iubirea este o dependenta psihologica de o persoana de gen opus, stiu ca suna prea stiintific, dar asta este de fapt ::)
so sweet but also so painfull sometimes ...yes! I'm talking about Love :)

25 Iunie, 2011, 01:32:45 p.m.
Răspuns #306

bluelife19

Tu ai intrebat ce este iubirea, nu?ok. in perspectiva mea iubirea nu poate fi un singur sentiment. Atunci cand iubim se amesteca diferite sentimente care in descursul unei relatii se intensifica sau raman la stagiul initial sau uneori chiar dispar. Am observat ca nicio relatie care s-a terminat nu a lasat doi oameni multumiti de ei intodeauna sufera unul[iubirea intr-o relatie se termina atunci cand unul dintre ei uita ca celalalt nu va uita niciodata]
Candva am citit un articol pe net si mi-am copiat un fragment care ma macina si acum "Cei mai multi se plang ca nu sunt iubiti. Multi imi spun: "L-am iubit din toata inima, iar el nu mi-a raspuns niciodata iubirii". Dar daca l-ai iubit cu adevarat, de ce suferi ca el nu te-a iubit? Nu stiti oare ca iubirea adevarata nu asteapta NICIODATA, dar absolut niciodata, NIMIC in schimb. Ea este fericita ca se poate manifesta, ca se poate darui. Atat timp cat suferiti din cauza iubirii inseamna ca inca nu ati cunoscut iubirea adevarat" oare acest lucru se poate aplica la toti?
Daca iubesti pe cineva,iubeste'o asa cum este. Nu cum ai dori sa fie

25 Iunie, 2011, 09:44:49 p.m.
Răspuns #307

Lorelei

Cred ca e foarte usor sa spui din exterior, dintr-o relatie frumoasa, in care sentimentul este reciproc, ca iubirea adevarata inseamna sa nu astepti nimic niciodata. Sigur, in teorie e foarte frumos. In practica insa lucrurile se schimba radical. Sigur, ar fi minunat sa putem sa nu asteptam, sa iubim pentru ca iubim si nu pentru ca primim ceva in schimb, nu pentru cum ne simtim langa sau impreuna cu cel/cea pe care il/o iubim. Dar realitatea e alta. Incearca sa te pui in locul cuiva prins intr-o asemenea relatie. Incerca sa iti imaginezi ca acum iubitul tau, in loc sa vina in august, cum spuneai, si sa vrea sa va mutati impreuna iti spune sa nu il mai cauti ca si-a dat seama ca nu te mai iubeste si sa-ti vezi de viata ta. Nu cred ca nu ai suferi pentru ca nu te mai iubeste. Pur si simplu nu te cred. Nu ai suferi pentru ca dragostea nu asteapta nimic, niciodata. Mm?  :D
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

26 Iunie, 2011, 01:45:13 p.m.
Răspuns #308

bluelife19

crede-ma ca stiu si eu ce inseamna sa suferi...am pus citatul care l-am gasit pe un site...si ma intrebam cum unii oameni pot gandi asa...in niciun caz ca eu sunt de acord cu fragmentul...
Daca iubesti pe cineva,iubeste'o asa cum este. Nu cum ai dori sa fie

26 Iunie, 2011, 02:09:05 p.m.
Răspuns #309

Lorelei

Recitind acum ce ai scris da, inteleg ca de fapt te intrebai daca se poate ajunge acolo, la a iubi fara sa astepti nimic niciodata. Deschideai o discutie, si nu aparai un punct de vedere.
Ei, oricum am raspuns discutiei  ;) Bun subiect de gandire...
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

18 Septembrie, 2011, 11:23:37 p.m.
Răspuns #310

Dexter16

eu am incercat chiar sa pun chestia aia in practica (cu sa iubesti dar sa nu astepti nimic in schimb) si clar nu sunt de acord , adica am reusit o relatie , am ajuns la un punct interesant si ....poi cred ca am ajuns la expresia aia cu "unul uita ca celalalt nu va uita niciodata" dar nu in sensul ca acela nu mai iubeste , ci tocmai pe dos , in sensul ca o iubeam atat de mult incat nu vroiam sa ii dau libertate de frica sa nu o pierd ...si asa am puierdut-o :)
Multi ar fi tristi si i-ar durea probabil ca s-a termiant asa de brusc o iubire , dar eu stiu ca nu are rost sa iubesti , mai devreme si mai tarziu acel "for ever" oricum se va termina...
Nu uita ca desi florile infloresc de capu lor pe campii ,daca o aduci in casa tot va trebui sa ai grija de ea....

03 Noiembrie, 2011, 12:45:00 p.m.
Răspuns #311

Ben

Iubirea este totul.
In afara de iubire, nu exista nimic.
(presupunand ca ar mai exista ceva -orice ar fi in afara iubirii- nu poate fi decat goliciune, suferinta, tristete, intuneric.)

07 Noiembrie, 2011, 04:33:31 p.m.
Răspuns #312

un_gand

Iubirea??!! cred ca este profitul unuia si suflerinta altuia. :(
Cuvintele sunt lacrimile celor care ar fi vrut asa de mult sa planga si nu au putut...

08 Noiembrie, 2011, 12:19:50 p.m.
Răspuns #313

Un calator

Iubirea este un tot unitar din tot ce ascundem in noi si il daruim tuturor care au nevoie de o bucatica din fericirea noastra. Iar atunci cand vom gasi pe acel cineva care sa umble golul din noi asemeni pieselor de puzzel care fac ca tabloul sa fie complet, atunci vom stii ce inseamna iubirea si ne vom daruii total. Toti am suferit si toti am invatat din asta o lectie, toti am gresit, toti ne-am indoit, toti am fost gelosi si toti am invatat sa iubim, pentru ca acest tot ne defineste si ne face umani. Iubirea este totul si in tot. :-*
Cu pasi subtili si eleganti ai aparut in al meu drag refugiu. In sufletul care este ca un curcubeu de sentimente si gandul un orizont insetat de atatea versuri pe care le astern in inima ta cu o pana de porumbel.

02 Ianuarie, 2012, 05:25:59 p.m.
Răspuns #314

beliveinlove

Iubirea??!! cred ca este profitul unuia si suflerinta altuia. :(

De aceasi parere sunt si eu !  . Probabil zic asta ..pentru ca inca nu am iubit si sa fiu iubit in acelasi timp . !
Totul face parte din farmec !