10 Octombrie, 2025, 05:52:03 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Dependenta de LoveTime - cum s-o mascam?  (Citit de 12043 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

04 Noiembrie, 2004, 09:50:42 a.m.
Citit de 12043 ori

friend

Vizitator
 :) Prieteni, cred ca e necesar sa ne gandim si la problema asta. Cum sa ne justificam atunci cand cei din jur observa ca nu ne mai deslipim de la calculator cu orele. Cei care trec prin asta inteleg la ce ma refer. E vorba de o placuta dependenta de prietenii de aici. :)

Insa, dragii mei, zau ca suntem in incurcatura uneori si nu stim intotdeauna sa iesim din ea, in asa fel incat sa linistim lumea. N-as fi gandit sa fie nevoie de o asemenea discutie dar iata ca situatia o impune. Daca n-ai trecut inca prin asta sa stii ca nu esti scutit! Atmosfera de aici si prietenii buni sunt un "pericol" real pentru sufletul tau. ;D

Va astept aici sugestiile! Cum sa raspundem sau cum sa ne comportam cand purtarea noastra trezeste banuieli.

PS: Nu-mi place sa lansez o discutie si sa nu vin la randul meu cu o parere, dar de data asta, nu am decat o parere de rau ca nu va pot ajuta. Ba mai mult, eu am nevoie de sprijinul vostru, dupa ce toata "munitia" mea s-a terminat si "dusmanul" e inca in picioare! ;D
« Ultima Modificare: 04 Noiembrie, 2004, 09:52:57 a.m. de friend »

09 Decembrie, 2004, 11:37:37 a.m.
Răspuns #1

Iosif

Crezi ca e bine sa maschezi o dependenta? Trebuie sa te gandesti in ce masura te afecteaza, daca te afecteaza negativ este mai bine sa raresti sau chiar sa renunti, indiferent despre ce dependenta este vorba.
Internetul duce la o oarecare dependenta, de aici cuvantul "mircomaniac" pe care obisnuiesc sa il mai folosesc din cand in cand.. am vazut multa lume in aceasta situatie in anii ce i-am lucrat pe la cluburile de internet, unii au reusit sa se lase, altii inca mai dau in cap la taste toata ziua. Cred ca internetul trebuie sa iti ocupe maxim 1-2 ore pe zi, in cazul in care nu lucrezi in domeniu evident. Mie imi ocupa 30 si ceva la un moment dat (ore de lucru in continuu).... ce sa ii faci, daca vrei bani trebuie sa tragi ca sclavu` si pe langa asta daca mai nimeresti sa fie si colegul bolnav.. pleci teleghidat de la servici.
Legat de dependenta de LoveTime parerea mea e cam asa: cand gasesti o carte pe care o consideri interesanta nu incerci sa citesti cat mai mult? (200 de pagini in patru ore) Gandeste-te ca LoveTime este o carte care nu se mai termina, se tot adauga file noi si daca esti implicat si tu in "scene" e clar, te solicita destul de mult.
La urma urmei alegerea iti apartine. Poti inchide cartea si sa continui maine de unde ai ramas.

Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

09 Decembrie, 2004, 11:48:05 a.m.
Răspuns #2

D3rb3d3u

Vizitator
 Ideea este ca lucrez in acest domeniu, si lucrez in jur de 12 ore pe zi*5zile/saptamana=60 ore online. Incerc sa imi diversific putin activitatea, sa nu intru in acea banala rutina a serviciului, in care intervine la un moment dat plictiseala cronica. Nu sunt dependent nici de acest site, nici de internet... de multe ori imi doresc sa plec undeva, sa stau sa ma relaxez, fara sa aud de internet, de faxuri, telefoane sau alte chestii... Vreau sa scap de acest rau necesar, dar deocamdata sunt legat la maini si nu am ce face.

09 Decembrie, 2004, 12:27:29 p.m.
Răspuns #3

Semiramis

Global Moderator
eu cred ca atat timp cat iti faci treaba nu este problema nimanui depandenta cuiva de ceva. in ceea ce priveste lovetime, daca-ti face placere sa citesti si sa raspunzi la ce se scrie aici, nu o consider o "dependenta" ci petrecerea timpului intr-un mod placut. si de multe ori o conversatie de calitate...intr-adevar sunt oameni care au probleme, atunci apare dependenta de ajutorul pe care-l poti gasi in aceste pagini, de la oameni fara chip, dar cu inimi mari...
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

09 Decembrie, 2004, 12:39:24 p.m.
Răspuns #4

Lord_Saladin

Vizitator
 E un site frumos, acest lovetime... pana acuma, cel mai bun forum de dragoste din cate am intalnit.
 Dar sincer sa fiu, nu exista pana acuma nici un loc pe internet care sa imi fii placut intr-atat incat sa nu pot sa ma dezlipesc de el.

10 Decembrie, 2004, 08:26:39 p.m.
Răspuns #5

Daniela Nita

Vizitator
salutari tuturor!

inainte de orice trebuie sa fac o mica precizare care sa-mi justifice atat prezenta pe LoveTme, cat si initiativa de a posta la acest subiect. majoritatea ma cunoasteti deja, intr-o oarecare masura...pana nu demult postam cu pseudonimul "androgin". Asadar, bine v-am ragasit!
N-am sa discut aici motivul (sau mai bine spus motivele) schimbarii de nick,ci am sa fac o singura precizare cu referire la motivul inactivitatii mele din ultimul timp. In realitate, ceea ce mi-a atras atentia si m-a si determinat intr-un final sa redevin activa a fost chiar subiectul de la acest post...s-a adus in prim-plan termenul  de "dependenta", care imi imi atrage in mod special atentia.
cred ca abia acum am constientizat adevaratul motiv pentru care am incetat sa mai particip la discutii aici...eram dependenta! intr-o oarecare masura de forum.
intr-adevar, spunea cineva mai sus ca n-ar fi tocmai un lucru rau forma asta de dependenta, insa pentru mine, facand abstractie de toata placerea pe care mi-o oferea aceasta activitate, reprezenta un consum foarte mare de timp si de energie. A trebuit deci sa trag o linie si sa ma indepartez.
pe atunci imi consideram decizia definitiva, irevocabila. ceva timp am stat chiar fara sa mai intru deloc pe aici...eh! intr-o buna zi ceva m-a determinat sa ma intorc (o discutie despre motivul acestei decizii nu-si are locul aici).

am gasit multe lucruri schimbate...majoritatea in bine. nu intamplator am spus "majoritatea"...asta ar trebui sa lase de inteles ca exista si anumite aspecte cu care nu sunt de acord, dar nici despre asta nu vreau sa vorbesc acum :), desi voi dori poate, la un moment dat, sa-mi exprim si aceste nemultumiri

in ceea ce priveste subictul in discutie, posibila dependenta de forum, eu sunt dovada vie ca ea intr-adevar exista! daca ea apare, mascarea nu este o solutie. masura pe care am aplicat-o eu a fost pe cat de drastica pe atat de utila. cred ca fiecare dintre voi isi cunoaste interesele si limitele,  stie ce anume asteapta si cat este dispus sa ofere, sau cat POATE sa ofere forum-ului. asadar, nu trebuie decat sa ne patram simtul realitatii, un oarecare echilibru, si totul va fi bine.

este foarte tentant ca atunci cand gasesti oameni inteligenti si dornici de discutii sa te lasi purtat de avalul conversatiilor...iar atunci cand in joc mai intra si orgolii, fie ele ascunse sau nu, e deja imposibil sa stai deoparte!

10 Decembrie, 2004, 08:32:00 p.m.
Răspuns #6

D3rb3d3u

Vizitator
  Bine ai revenit printre vii, Daniela, si speram sa fii mai activa. Daca ai nemultumiri, poti sa mi le spui pe privat, pentru ca stiu sa le exprim intr-o maniera care da roade :D
 Inca odata, bine ai revenit!

10 Decembrie, 2004, 08:38:16 p.m.
Răspuns #7

Daniela Nita

Vizitator
multumesc pentru intampinare !
in ceea ce priveste nemultumirile...toate la timpul lor. nu sunt inca sigura ca vreau sa mi le exprim, dar daca o voi face pot sa-ti spun de pe acum ca nu-ti vor fi adresate tie :)

multumesc inca o data
numai bine!

10 Decembrie, 2004, 09:17:04 p.m.
Răspuns #8

DIANA

Vizitator
Bine ai revenit, Daniela! Ne-ai lipsit multora dintre noi, chiar daca am tacut. Au fost ceva schimbari pe aici. Sper sa te bucuri de cele bune si sa treci usor peste cele rele.

10 Decembrie, 2004, 09:25:30 p.m.
Răspuns #9

Daniela Nita

Vizitator
Merci, Diana!
incep sa ma readaptez...ma bucur deja de partea "buna" a schimbarii :))
e bine si cald aici "inauntru"....aproape ca uitasem senzatia :)

10 Decembrie, 2004, 10:21:38 p.m.
Răspuns #10

Robert.

Vizitator
  :D Buna, Andro! Ma bucur nespus de mult sa te intalnesc din nou azi, chiar daca mi-ai stricat un pic surpriza pe care voiam s-o fac intr-un topic nou, in acest sfarsit de saptamana. ;) Cu toate astea, totusi, voi scrie ceea ce aveam de gand, fiindca nu am cuvinte acum sa exprim cat de mult mi-am dorit acest topic.

Legat de dependenta, iata ca s-a "miscat" in sfarsit discutia de aici. Cam tarziu totusi, la mai mult de o luna de cand a fost cerut ajutorul. Intre timp am plecat si eu si, curioasa coincidenta, am reintrat mai apoi cu numele meu, ca si tine. :) Si dependenta a fost cea care a avut un cuvant greu de spus in decizia mea de a pleca pentru o vreme. M-am tratat printr-un soc, rupand brusc totul! Dupa mai mult de 500 de ore de stat pe forum in, cred, nici 4 luni, ajunsesem la o saturatie care m-a aruncat intr-un blocaj total. Desi nu eram "stors" de idei, eram "stors" de putere! Incerc sa adopt de data asta o linie mai cumpatata care sa nu ma arunce din nou in aceeasi situatie dificila. Nu stiu daca si voi reusi sa-l fac uitat pe "friend" fiindca deja ma vad atras din nou inspre aceleasi discutii. Poate totusi voi avea mai multa intelepciune cu privire la atributiile pe care o sa mi le asum pe viitor, dupa posibilitatile mele, fara sa le supralicitez, menajandu-ma ca pentru o cursa lunga!

Andro, bine ai revenit! E decizia ta, e clar, ai avut motivele tale sa revii, poate fara legatura directa cu cineva anume de aici, dar sa stii ca bucuria ce mi-ai adus-o in seara asta e foarte mare! Cu multa prietenie, Robert. :)

05 Ianuarie, 2005, 04:08:19 p.m.
Răspuns #11

Daniela Nita

Vizitator
Multumesc, Robert, pentru intampinarea calduroasa si scuze pentru intarzierea cu care iti raspund!

"Incerc sa adopt de data asta o linie mai cumpatata care sa
      nu ma arunce din nou in aceeasi situatie dificila."

Acelasi lucru intentionez si eu sa fac...Se pare ca reusesc, si asta fara prea mare batatie de cap :) Cu toate acestea, putinul timp pe care il mai petrec pe forum reprezinta momente foarte dragi mie. Am observat chiar ca, intrand mai rar, ma bucur mai mult de tot ce citesc. In felul asta, totate mi se par noi si incitante.

LA MULTI ANI!

Daniela

05 Septembrie, 2009, 03:50:40 p.m.
Răspuns #12

Ezo

Hmmm... daca ar fi sa facem o comparatie, s-ar parea ca eu sunt un fel de "canuta om sucit" :D Prima oara cand am ajuns pe site, mi-am folosit prenumele real, a doua oara... un nick oarecare. Masca a schimbarii. Vreau sa cred ca m-am intors mai matura. De fapt, m-am maturizat in timp. Si poate ca, la urma urmei, era nevoie de acea rupere brusca si intr-o oarecare masura - violenta (spiritual vorbind) pentru a scapa de "umbra" de dependenta ce parea sa puna stapanire pe mintea mea de copil :)
Ideea e ca... o dependenta nu are nevoie sa fie mascata, ci eventual vindecata. Cat despre dependenta de LoveTime... hai sa nu-i spunem dependenta. De altfel, se pare ca dependentii (noi si vechi) au cam disparut din peisaj  :police: Eu as numi-o viciu  :D Al naibii de placut... uneori  ;D
« Ultima Modificare: 05 Septembrie, 2009, 03:53:13 p.m. de Ezo »
Sa nu crezi ce-ti spun acum...

05 Septembrie, 2009, 11:48:56 p.m.
Răspuns #13

Semiramis

Global Moderator
OMG!!! majoritatea celor care au scis aici... au rămas vizitatori. iar eu mă simt fantoma de pe lovetime!
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!