10 Octombrie, 2025, 12:58:12 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Cand te-am pierdut pe tine...  (Citit de 5060 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

07 Noiembrie, 2004, 04:02:17 p.m.
Citit de 5060 ori

AL`Xandra

Vizitator
Timpul trecea greu, mai greu ca niciodata in ziua aceea, si astepta cu nerabdare sa se insereze si s-o sune.
Simtea ca o sa inebuneasca, se uita din cinci in cinci minute la ceas si-i parea o vesnicie. Din starea aceasta nu s-a eliberat pana nu i-a auzit glasul trist la telefon:
- Ce ai facut?
- Nimic. E doar o anemie, ceva de genul acesta.
- Pot sa vin pana la tine ?
- Nu. Sunt obosita. Vreau sa ma culc. Vorbim maine. Pa.
A inchis fara sa mai astepte vreun cuvant al lui. Nu putea sa stea. Fie ce o fi. Isi lua haina si o lua ca un nebun pe scari. Ajunse la ea intr-o fuga. O gasi cu ochii plansi si infranta.
- De ce ai venit?
- Nu puteam sta linistit.
Il lasa sa intre.
- E ceva rau?
Se aseza pe jos, la picioarele ei.
- Nu stiu inca.
- Ce vrei sa spui?
- Mai trebuie sa fac cateva analize.
- O sa fie bine! O sa trecem si peste asta.
O cuprinse in brate si-i saruta parul.
Dar n-a fost bine. O boala necrutatoare se hranea cu viata ei, iar medicii erau neputinciosi. A inceput sa ploua, a inceput sa se darame piatra cu piatra castelul fericirii. A ramas langa ea, nu vroia s-o paraseasca, sperand ca medicii sa se fi inselat in pronuntarea verdictului.
- Poti sa pleci, i-a spus intr-o zi.
- Nu, nici daca m-ai goni, n-am sa plec.
- Te-am mintit de la inceput. Stiam ca asa va fi, m-am nascut cu o malformatie, dar nu credeam ca sfarsitul va veni atat de repede. Mai bine ai pleca.
- Voi dormi pe presul tau, dar tot nu voi pleca.
Lunile au trecut, si-a luat permisul, dar n-a fost entuziasmat. Era trist, dar s-a decis sa fie puternic in fata ei, desi ea intotdeauna, afla tristetea in ochii lui. Se iubeau incontinuare cu aceasi patima. Iar ea mai mult ca oricand, desi la inceput a cautat sa-l alunge, sa nu asiste la acest spectacol trist. Acum depindea de el. Simtea nevoia sa-l vada zilnic si n-ar fi suportat sa doarma singura macar o noapte. S-a mutat la ea. Se ducea in fiecare zi la munca, venea in fuga de acolo, sa nu lipseasca nici macar un minut in plus de langa ea.
Intr-o seara de vara, ea l-a privit mai serios ca niciodata.
- Ai fost mereu langa mine, m-ai respectat, mi-ai oferit tot ce ai avut mai bun, am gasit in tine un prieten, un iubit, un brat ocrotitor. N-am vrut sa suferi niciodata.
- Taci. Vrei sa plang? De ce vorbesti astfel?
Cu toata straduinta de a se abtine, din ochii lui cazura lacrimi, barbia incepu sa-i tremure si se simti neputincios. E greu sa te prefaci.
- N-am putut sa fac nimic pentru tine. Nimic din tot ce am vrut sa fac pentru tine.
- _______, tu ai facut cel mai mult pentru mine.
Se cuibari in bratele lui. Cu capul culcat pe umarul lui, plangea incet. Lacrimile lui se pierdeau in focul parului ei.
"N-am sa pot sa-ti ofer niciodata tot ce ai visat: copii si fericire. Dar ai sa le gasesti candva la altcineva. Vei uita cu timpul... ii marturisi in gand."
- Vreau sa te rog ceva. O ultima mare favoare. Stiu ca-ti cer prea mult, dar sa nu ma refuzi.
- Cere-mi tot.
- Iubeste-ma.
- Dar te iubesc mai mult decat orice pe lume.
- Nu cum m-ai iubit pana acum, iubeste-ma si trupeste.
El s-a desprins din bratele ei.
- Nu-mi cere asta. Nu pot.
- Te rog. Stiu ca mi-ai respectat dorinta de a astepta pana la nunta, dar in noaptea aceasta inchipuieste-ti pentru o clipa ca sunt SOTIA TA si iubeste-ma.
- Nu.
- Te rog.
Lacrimile siroiau pe chipul ei, sufletul lui se sfasia. A cuprins-o in brate, a sarutat-o mai tandru ca niciodata, apoi lumina s-a stins si doar greierii mai cantau prin ierburile verii.
Intr-o zi ploioasa de toamna un inger a adormit pentru a nu se mai scula niciodata. Si mult timp a plouat in sufletul lui cu lacrimi, cu frunze moarte, cu amintiri ce nu vroiau sa se topeasca ca o lumanare.
Pe un mormant, un buchet de trandafiri plange alaturi de un om trist.
_- Ti-aduci aminte? Cel ce invinge ia totul. Am castigat totul si am pierdut totul cand te-am pierdut pe tine.
"Iubito, fara tine / incepe-o noua zi .../ dar cine / le poate socoti?".
O masina alba ce purta inca parfumul ei, ratacea pe strazi. Cauta, dar ce? Pe EA n-o va mai gasi niciodata.

Dormi!... Un val de aer umed am adus cu mine-n casa.
Tremurand s-a stins vapaia lumanarii de pe masa,
Iar acuma numai ochiul de jaratic din camin
Licareste-n umbra dulce, ca o piatra de rubin."

Poveste cu sfarsit.

08 Noiembrie, 2004, 04:07:54 p.m.
Răspuns #1

Lord_Saladin

Vizitator
 Mai, ce povesti frumoase scrii...  cat sunt eu de barbat, dar la asta chiar ca mi-a venit o lacrima in ochi... de la mine vei strange puncte cu gramada...

08 Noiembrie, 2004, 04:12:11 p.m.
Răspuns #2

instinkt

Seamana foarte mult cu povestea celebrului film "Love story"... Trist... Mi-au dat lacrimile...

08 Noiembrie, 2004, 06:36:37 p.m.
Răspuns #3

friend

Vizitator
 de la mine vei strange puncte cu gramada...
Hopa, aici vad ca ai pile!
Ok, atunci... o s-o las eu mai usor cu punctatul. ;D

PS: Si eu sunt barbat!

08 Noiembrie, 2004, 08:11:10 p.m.
Răspuns #4

AL`Xandra

Vizitator
instinkt  ;) ... ma bucur sa te "REintalnesc" comentandu-mi povestea.
Nimeni nu stie ca-ti datorez puterea de-a scrie pe acest forum.
Nici tu n-ai stiut acest lucru.
Ai aflat acum.

Multumiri speciale si calde tie.
 ~Ai grija de tine!~

08 Noiembrie, 2004, 08:45:59 p.m.
Răspuns #5

AL`Xandra

Vizitator
Muzafer  ;) ...iti multumesc pentru fidelitatea cu care ma citesti si pentru incredere.
Cuvintele tale fac miracole cu sufletul meu si cu lacrimile mele.
Cele bune sa fie cu noi.

Friend   ;) ...cu tine mi-e cel mai greu acum, sincer, lasa-ma doar sa-ti multumesc.
Cuvintele din "povestea mea" sunt nascute pentru mangaierea sufletului meu.

Cat despre:
  "de la mine vei strange puncte cu gramada..."
"Hopa, aici vad ca ai pile!"

Puncte... "mama lor de puncte" ...de pe la 12 anisori primesc puncte... "Nu mai vreau puncte!"... si totusi... ceea ce fac,ceea ce ma reprezinta sufleteste se raporteaza in puncte___DE CE?

Dialog:
Alexandra: -Ce faci Friend?
Friend: Citesc o poveste... e atat de frumoasa...
Alexandra: ...imi spun in gand, (atat de aproape de povestea mea)...
Friend: Citesc... si nu-mi pot lua ochii de la ea.
Alexandra: se gandeste putin, isi duce manutele la ochi si apoi ti le intinde:
                   "- ia-i~!!!"

Multumiri din suflet...

26 Noiembrie, 2004, 12:05:07 a.m.
Răspuns #6

|ngerMorT

da...povestea ta...offff...
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

26 Noiembrie, 2004, 12:12:35 a.m.
Răspuns #7

bke

Vizitator
cand te-am pierdut pe tine.. chiar plang acum :'(