10 Octombrie, 2025, 09:44:29 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: IUBIRE=DURERE?  (Citit de 4709 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

17 Noiembrie, 2004, 08:45:53 p.m.
Citit de 4709 ori

just_a_tear

Vizitator
  "Pe inaltul Olipm stau zei ce privirea senina,
Dar Cupidon arcul struneste_si-n chinuri suspina
Chiar Jupiter neinfricatul.Cu lacrimi amare
Se plange:Pierduta mi-e pacea si n-am alinare!
In piept s-a aprins al iubirii jeratec-DURERE!
Si arsita creste!Sa lupt cu iubirea n-am nici o putere!
Otrava lui Cupidon chiar pe olimpici doboara!
Un biet muritor ce-i atunci sub sageata-i de para?
Dar lasa amarul zadarnic!Temuta otrava"
                                ( Petru 1.Alexei Tolstoi)
            Mi-a atras atentia acest citat si am vrut sa-l cititi si voi!Inseamna ,oare iubirea (de cele mai multe ori)DURERE?
« Ultima Modificare: 07 Decembrie, 2004, 08:36:09 p.m. de just_a_tear »

07 Decembrie, 2004, 09:59:32 a.m.
Răspuns #1

Iosif

Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

07 Decembrie, 2004, 08:11:45 p.m.
Răspuns #2

just_a_tear

Vizitator
 Mi-ai placut J.S ai fost foarte categoric.Dar de multe ori iubirea produce si suferinta,parerea mea.De exemplu:doua persoane se iubesc ,dar nu pot fi impreuna din diferite motive(diferenta de varsta etc etc)si in acest caz sufera pentru ca nu pot fi impreuna=>iubirea provoaca suferinta(in unele cazuri)...

07 Decembrie, 2004, 08:28:18 p.m.
Răspuns #3

Iosif

In tot binele este un rau la fel cum in tot raul este un bine. Iubirea este un sentiment complex, nu se poate extrage doar partea buna. Iubirea vine in pachet, daca ti-e frica de durere nu ai sa poti iubii cu adevarat.
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

21 Decembrie, 2004, 02:43:04 p.m.
Răspuns #4

in_love_17

bine inteles ca iubirea doare; persoana iubita te poate rani fara sa vrea prin orige gest gresit pe care il face. E ca si cum te afecteaza mai mult o injuratura venita de la un prieten decat una venita de la un dusman.
Totusi durerea iubirii e compensata de placerea pe care ti`o provoaca aceasta.

21 Decembrie, 2004, 05:54:50 p.m.
Răspuns #5

Semiramis

Global Moderator
eu cred ca da. iubirea e durere, numai ca difera in functie de intensitatea sentimentelor...inima cand tresalta indragostita, nu-ti da durere-n piept si in burta...iubirea cand simti cum te topesti ce senzatii iti da? despartirea cand iubesti nu te omoara? cand nu mai e iubire, nu mai e nici durere...
am zis
« Ultima Modificare: 21 Decembrie, 2004, 06:42:43 p.m. de Semiramis »
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!