M-am gandit sa scriu..nu stiu de ce.poate pt ca asa sper ca ma voi elibera de pesimismul acesta fanatic care ma sufoca...sau poate ca nu.In fine...
povestea vietii mele e de fapt un roman cu multe volume,dar capitolele anterioare nu mai conteaza.Au fost multe...sunt oameni care-n-au trait intr-o viata tot ce am trait eu pana la varsta de 20 de ani.poate e bine...poate ar fi fost mai bine sa fiu un copil nestiutor.
Cum spuneam...nu mai conteaza nimic din tot ce-a fost...inainte de EL.imi tremura mana cand scriu,mi se strange inima si ma doare fiecare rasuflare.Iubirea ar trebui sa doara?
Cand l-am intalnit am avut un deja-vu,un sentiment ciudat...parca il cunosteam de o viata.I-am spus prietenei mele din prima seara ca omul asta e periculos pt mine.A ras....ar fi trebuit sa ma ia in brate si sa planga.
M-am intalnit cu el de cateva ori si ma simteam extraordinar cu el....un barbat frumos,matur,inteligent si manierat.Ma rasfata ca pe un copil,Imi arata atata respect si era exagerat de atent.and ma ducea acasa imi saruta mana.N-a indraznit mai mult....am indraznit eu.
Intr-o seara,l-am invitata la mine...ce occidental.
Am baut ceva si am povestit....la inceput cate ceva despre mine.Apoi.,la un moment dat,nu stiu cum,m-am trezit in bratele lui....Ne-am sarutat prelung....apoi iar si iar.La un moment dat s-a oprit si m-a privit in ochi.Eu il priveam nedumerita.poate ca pare penibil sau cine stie,dar il vroiam in momentul ala...atunci...acolo.MI-a spus:
--Trebuie sa iti spun ceva...pt ca nu pot ,nu pot sa te mint...n-ar fi drept.Stii...eu iubesc alta femeie...
Am simtit atunci ca sunt o idioata si ma intrebam daca am ceva in cap sau il port asa....nu am zis nimic.A continuat el.Astfel am aflay povestea lui.Divortase in urma cu 4 ani pt ca se indragostise de o femeie...cea pe care o iubea si acum,dar care il parasise.A plecat in alta tara....fara sa-i pese ca distrus o familie.A incercat s-o uite,sa-si refaca viata,dar tot ce construia in lipsa ei se naruia cand ea venea in vizita in tara.Imi vorbea de iubirea asta ca despre ceva nelumesc,ca despre o boala fara leac,poate chiar ca despre un blestem.....
M-am gandit atunci pt o clipa ca ar trebui sa renunt....dar cum sa renunt,cum sa pierd?
Eu nu stiu sa pierd....i-am spus asa:
--Nu conteaza.Ea nu e aici.Eu sunt aici si tu esti aici.Nu conteaza cat o sa fim impreuna...o noapte,o saptamana,o luna,un an...o viata....conteaza sa fie frumos.
Mi-a zambit....ce cuvinte blestemate....m-am blestemat singura cu cuvintele acelea.
Suntem impreuna de 4 luni....cata fericire scufundata in durere am simtit in timpul asta.Stiam mereu ca se va sfarsi...si se va sfarsi......Ea o sa vina de Sarbatori.Si cum sa-l condamn?Am stiu de la inceput adevarul...Am acceptam un compromis umilitor poate...dar l-am acceptat,nu-i asa?
Dar cum as fi putut sa nu-l accept,caci il iubeam de atunci.Intreaga mea viata m-am gandit cum ar trebui sa fie omul ideal....si iata-l...iata-l cum pleaca din viata mea.E el..dar nu il pot avea....Nu-l urasc...a facut prea multe pt mine...
AM povestit nopti intregi despre noi.Mi-a scris o scrisoare:
"Iubita mea draga....stii deja ca te ador,ca tin enorm la tine.Cum as putea sa nu tin...esti o femeie extraordinara...esti frumoasa si atat de dulce.matura si intelegatoare si atat de inteligenta...Doamne...n-am intalnit niciodata pe cineva ca tine....dar..stii deja care e situatia.In plus esti atat de tanara...sunt 24 de ani diferenta intre noi....peste ani....off...lumea nu ar accepta,ai tai....atat de mult tin la tine....nu vei stii niciodata cat de mult...dar iubirea asta e un pacat....intelege...nu e firesc.Nu credeam ca m voi aprinde asa....sa nu crezi ca mi-e usor....nici nu vreau sa ma gandesc la ziua cand.....dumnezeule....uneori te iubesc...iarta-ma ca iti spun asta....dar asta simt....trebuie sa ne oprim iubito...e mai bine asa...."
Cata durere si lacrimi....mi s-a naruit lumea...cred ca o sa inebunesc....nu stiu,nu pot,nu vreu sa traiesc fara omul asta!!!Si el nu ma vrea...sau cel putin nu ma vrea indeajuns.
Am vrut sa plec,sa-mi fac bagajele si sa ma mut in apartamentul meu...sa il las singur...sa vada cum e....cand a vazut ca incep sa impachetez m-a privit cu disperare...:
--Nu pleca...te rog...nu pleca inca!
Si am ramas.Si-acum ma-itreb zambind cu amaraciune:
"Oare cat sa mai pot?Nu mai conteaza nimic,nici principii,nici orgoliul meu de femeie?Oare nu am eu puterea sa merg mai departe?ce vreau de fapt sa fac?sa stau cu el pana la predarea stafetei?Il iubesc...doar asta mai stiu....Imi vine sa-i strig cat pot de tare,sa scriu pe case,sa dau anunt in ziare...sa stie toata lumea: VALENTIN...TE IUBESC.....la ce bun?