10 Octombrie, 2025, 06:03:23 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Mai stim sa iubim?  (Citit de 8112 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

21 Noiembrie, 2004, 01:21:42 p.m.
Citit de 8112 ori

AL`Xandra

Vizitator

De multe ori stau si ma intreb oare ce mai inseamna dragostea pentru tinerii din ziua de astazi...
Mai repede o vad ca pe o joaca.
Traiesc cu impresia ca nu mai stim ce inseamna "sa iubesti".
Totul se rezuma la placere si bani. Am devenit prea interesati de conditia noastra materiala si am renuntat intr-un fel la iubire si la romantism si chiar daca mai suntem un pic romantici acolo undeva in sufletul nostru ne este frica sa mai aratam acest lucru doar ca sa nu parem ridicoli in fata oamenilor.

Poate mai citesc si alte pareri...  ;)

22 Noiembrie, 2004, 02:36:37 p.m.
Răspuns #1

Lord_Saladin

Vizitator
 Din nefericire, traim intr-o societate bazata exclusiv pe valori materiale... Iubirea, fiind ceva imaterial, e oarecum normal sa cada in dizgratie...

22 Noiembrie, 2004, 02:43:04 p.m.
Răspuns #2

Semiramis

Global Moderator
iubirea nu este un sentiment de sine statator. iubirea este o increngatura de sentimente. ca sa ajungi la stadiul de iubire, trebuie sa treci prin mai multe etape, sa indeplinesti conditii. trebuie sa dai intr-o parte superficialitatea. trebuie sa ai incredere si respect. a iubi nu se invata. a iubi nu se pierde. a iubi nu se uita. in schimb, putem capata frica de a iubi. rusinea de a iubi.
asa cred eu...
« Ultima Modificare: 23 Noiembrie, 2004, 07:47:03 p.m. de Semiramis »
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

22 Noiembrie, 2004, 04:19:04 p.m.
Răspuns #3

viulian

Administrator
Citat
Mai stim sa iubim?

Dar am uitat vreodata ?

Sau hai.. ;D am devenit mai ingoranti cumva - doar munca, chiria, viitorul, siguranta.. au si ele nevoie de timp ca sa fie tinute sub control si.. e mai usor sa ai grija de astea. Cel putin cat iubirea e un lucru care trebuie cautat in afara!
E mai usor cand e cautat inauntru.. dar nu foarte usor.

22 Noiembrie, 2004, 08:35:53 p.m.
Răspuns #4

Goddess

De multe ori stau si ma intreb oare ce mai inseamna dragostea pentru tinerii din ziua de astazi...
[..]in sufletul nostru ne este frica sa mai aratam acest lucru doar ca sa nu parem ridicoli in fata oamenilor.

Poate mai citesc si alte pareri...  ;)

Dar ce m inseamna oare dragostea pentru  cei maturi, cei "caliti si trecuti prin viata", oare ei nu traiesc impreuna cu noi aceasi drama? Oara parintii nostrii nu traiesc aceeasi drama? Ma uit in jurul meu si nu toti care au atins varsta de 20-30 de ani au cunoscut ,cunosc iubirea adevarata.... De ce atatea divorturi?.. ca exista prea multa iubire si k  cei maturizati stiu sa iubeasca...?Iar noi tinerii..... la fel ca toti ceilalti traim incostienti intr-o drama, trecem pe langa iubire de multe ori , o ignoram pur si simplu.....

sa nu parem ridicoli in fata oamenilor.

lumea nu trebuie sa stie cum iti este sufletul, cum esti tu .. In societate  intotdeauna ai nevoie de o masca, iar in intimitate  nu va rade nimeni de romantismul de care vei da dovada..

Si tinerii iubesc..  in intimitatile lor , in locusorul lor  de nebunii unde dau dovada de  romatism....  iar in fata societatii isi pun o masca si vor sa lase impresia ca este exact contrariul deoarece  mari valori morale in ziua de azi sunt  criticate, batjocorite in societate....  daca esti cinstit  te ia lumea drept fraier, daca esti sincer te ia lumea drept ingamfat, iar iubirea e considerata o pierdere de timp si  stres.
"Some people are so afraid to die that they never begin to live."
Henry Van Dyke

25 Noiembrie, 2004, 11:37:16 p.m.
Răspuns #5

bke

Vizitator
Auzi pe tine te cheama  Cristina Ursea???ca daca da atunci e parerea ta, dar daca nu ... atunci cam le dai cu copy paste:)

07 Decembrie, 2004, 09:58:06 a.m.
Răspuns #6

Iosif

Sigur ca pentru tineri iubirea este o joaca. Tu cand te-ai indragostit pentru prima oara ai stiut ce este iubirea? Ai descoperit (si inca descoperi) pe parcurs. Sunt si tineri care doar se fac ca iubesc dar asta e alta poveste, la fel sunt si oameni trecuti de prima tinerete care se prefac.
Ma intreb, cum s-a ajuns la ideea ca a fi romantic este rusinos?
Din nefericire, traim intr-o societate bazata exclusiv pe valori materiale... Iubirea, fiind ceva imaterial, e oarecum normal sa cada in dizgratie...
Dragul meu Muzafer, sper ca glumesti!
[..]chiar daca mai suntem un pic romantici acolo undeva in sufletul nostru ne este frica sa mai aratam acest lucru doar ca sa nu parem ridicoli in fata oamenilor.

Poate mai citesc si alte pareri... ;)
Iata parerea mea: iti dau oamenii de mancare? Te iubesc oamenii? Ce conteaza ce crede lumea? Atunci cand lumea ma va iubii asa cum ma iubeste iubita atunci poate ca am sa tin cont daca e sau nu rusinos sa iubesc!

Unu`: Sta si priveste in sus ca bou`
Restu`: Se uita la ce se uita ala...
Cioara: Cam trebuie sa imi fac nevoile..

:) Rautacios, nu? Ce sa ii faci, nu imi place gandirea in turma.

Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

30 Decembrie, 2004, 11:17:51 p.m.
Răspuns #7

alexia

Interesante pareri! Pacat ca aici nu mai are nimeni nimic de spus. As pune altfel intrebarea: mai avem curaj sa iubim? Dar sa recunoastem ca stim sa iubim?
"Ceea ce nu ma ucide, ma face mai puternic."

04 Ianuarie, 2005, 04:54:06 a.m.
Răspuns #8

Iosif

Ca sa iubesti nu ai nevoie de curaj, de curaj ai nevoie sa recunosti ca iubesti.
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

04 Ianuarie, 2005, 10:24:05 p.m.
Răspuns #9

alexia

Draga J.S., am citit raspunsul de mai sus si mi-am privit sufletul. Dupa un timp, teama de esec te face mult mai rezervat, motiv pentru care ma intrebam daca mai avem curaj sa iubim. Este adevarat ca dragostea ne cam ia prin surprindere si...ajungem la vorbele tale: "de curaj ai nevoie sa recunosti ca iubesti". Indiferent cum mai e privita dragostea in ziua de azi, eu "o mai astept si mai sper..." ;)

04 Ianuarie, 2005, 11:28:57 p.m.
Răspuns #10

bke

Vizitator
nu iti trebuie curaj sa recunosti ca iubesti,te referi la oameni d'aia care asteapta de la anturaj o parere buna despre ei ? ca d'aia sunt garla , la tona...

04 Ianuarie, 2005, 11:46:16 p.m.
Răspuns #11

alexia

Nu ma refer "la oameni d'aia care asteapta de la anturaj o parere buna despre ei". Nu am nevoie de aprobare ca sa iubesc. Daca asta a fost ceea ce ai inteles...reciteste!

04 Ianuarie, 2005, 11:49:32 p.m.
Răspuns #12

bke

Vizitator
da, e vina mea ca nu am scris ca era reply lu J.S. nu tie, sorry again