06 Noiembrie, 2025, 12:43:17 a.m.
Totul despre Iubire

Sondaj

DA SAU NU PENTRU AVORT ?

DA
3 (23.1%)
NU
10 (76.9%)

Numărul total de membrii care au votat: 7

Autor Subiect: DA SAU NU PENTRU AVORT ?  (Citit de 32151 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

26 Februarie, 2005, 05:57:31 p.m.
Răspuns #15

DIANA

Vizitator
Da, draga Rebecka, genul de femei despre care vorbesti  ar trebui sa nu fie lasate sa faca sex! Inseamna ca sunt ori imature, ori incapabile de a-si asuma o viata normala. Cine ar fi de acord? In general legile nu vin in favoarea firii ci impotriva ei. Ce conteaza cine ar fi sau nu de acord, atata timp cat s-ar stopa un fenomen absurd si cu o amploare ingrijoratoare?!
Chiar asa, daca nu se folosesc metodele de prevenire a sarcinii, de ce ar exista posibilitatea de intrerupere a ei?! Nici nu stii cine e mai iresponsabil: cei care fac sex neprotejat si risca sarcina nedorita sau cei care legalizeaza avortul?!
Aici, in America, avortul e ca un subiect tabu. Daca vrei o asemenea interventie, platesti bani grei pentru ea. Si sa vezi ce responsabili au devenit tinerii (vorbesc de anumite nivele, de tinerii cu un minimum de educatie, etc) si cum folosesc prezervativele daca vor totusi sa traiasca placerea sexului! Think!

26 Februarie, 2005, 08:06:19 p.m.
Răspuns #16

Guardian|Angel

de cate ori nu s-a promovat oare sexul protejat, nu numai pentru evitarea sarcinilor nedorite ci si pentru evitarea bolilor  pe cale sexuala....cati dintre romani, dintre tinerii romani, fac asta???se cred un fel de zei, capabili sa faca orice isi pun in minte si vor neaparat sa reuseasca...de ce sa se protejeze si sa riste sa nu simta placerea naturala??(reproduc ceea ce am auzit de la marea majoritate)...exista poate si vina celor ce aproba si realizeaza intreruperea sarcinii....pentru ca tinerii se gandesc ca daca e sa se intample,exista si o rezolvare....ar fi bine ca acelor femei iresponsabile sa le fie interzis sexul...dar mai nou oamenii legalizeaza si prostitutia...asa ca...(am fost impotriva acestui lucru, dar oricum...femeile tot vor face ceea ce vor...macar sa le impiedicam sa mai imbolnaveasca si pe altii)....cu durere in suflet am spus ceea ce aveam de spus sa stii....asa cum am mai spus....cei ce sufera sunt copiii,iar pe mine ma doare enorm de mult acest lucru....pe cine nu ar durea???
"Femeia domnilor, e singura care conteaza!!"

26 Februarie, 2005, 08:11:18 p.m.
Răspuns #17

DIANA

Vizitator
Aha! Imi dai dreptate mai nou! Incepi sa iti revii, draga RebecKa!  :D

27 Februarie, 2005, 12:52:45 p.m.
Răspuns #18

|ngerMorT

Hmmm...Observ ca "v-ati luat" :) de femeile care nu se protejeaza...ok..perfect de acord. Stim insa ca pana in mom de fata nu exista protectie 100%. Ce se intampla cu acele 1-3% femei care au ghinionul sa se pomeneasca cu o sarcina, sa afle de ea dupa 3 saptamani, sa aiba 16 ani spre ex. si deci sa nu fie capabila inca sa fie mame....? Sentimentul pe care-l ai cand iti intarzie menstruatia, desi stii ca te-ai protejat este groaznic...
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

27 Februarie, 2005, 06:14:16 p.m.
Răspuns #19

Guardian|Angel

IngerMort, uite ca ii dau dreptate dianei.....cele de 16 ani...sunt copile, cum sa fie capabile s fie mame???chiar ca le`ar trebui interzis sexul....tocmai la asta ar trebui sa se gandeasca...ca daca nu au ajuns la maturitatea de a fi capabile sa faca un copil, nu au ajuns nici la aceea de a face sex.....astea sunt in general"mamele" care avorteaza

27 Februarie, 2005, 07:36:29 p.m.
Răspuns #20

|ngerMorT

Sexul...dar poate ca nu fac sex. Poate ca fac dragoste cu cel pe care il iubesc si in care au ajuns sa aiba indeajuns de multa incredere incat sa-si inceapa viata sexuala cu el. Si sunt si ele f.constiente de faptul ca nu sunt capabile sa fie mame si totodata f.constiente de riscul bolilor cu transmitere sexuala etc. Asa ca sunt responsabile si folosesc prezervativul. Si totusi, poate tocmai ele se gasesc printre acele 1% cazuri nefericite.
Sa le interzici sa faca dragoste cu cel pe care il iubesc? Sunt femei care nu sunt pregatite sa fie mame nici la 25 de ani, in ciuda faptului ca au un iubit de 5 ani sa zicem. Si se iubesc, dar ea nu e pregatita sa fie mama...si e un lucru bun ca e constienta de faptul asta. Si pentru asta se protejeaza.
Pana la ce varsta crezi tu ca ar trebui interzis "sexul"?

Daca ar fi asa cum spui tu, sexul ar trebui sa fie facut decat pentru conceput copii. La urma urmei pt asta l-a lasat si Dumnezeu...Dar cati intre noi mai urmaresc ideea asta... Cu totii face dragoste cu persoana iubita pentru a-l simti mai aproape, pentru a en umple de dragoste... Si abia apoi, cand e simtem pregatiti, o facem pt a concepe copii.
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

27 Februarie, 2005, 09:29:51 p.m.
Răspuns #21

Guardian|Angel

oooff....la 16 ami vrei ca niste copii sa stie ce este aia dragoste???am 21 de ani, soi totusi...am iubit si eude cateva ori...dar mi`am dat seama ca in viata iubesti o singura data....si sigur nu este la 16 ani, ci atunci cand sufletul tau ajunge la maturitate....iubirile trecatoare de obicei sunt cele care ne fac sa nu mai stim ce facem....si tocmai de asta cred ca fetelor alora, ar trebui cineva sa le explice cum e cu dragostea....si cu facutul dragostei...parerea mea...stiu ca sunt si femei mature care fac aceleasi greseli, insa ele au  o anumita experienta de viata...la 16 ani, privesti totul in roz...ii ai pe mamicasi taticukl care iti fac toate mofturile, pentru ca esti inca copil...

13 Martie, 2005, 01:21:40 a.m.
Răspuns #22

Bke

Vizitator
sunt 10 porunci... in care scrie, NU avort?

03 Mai, 2005, 12:43:31 a.m.
Răspuns #23

Guardian|Angel

in aia in care zice sa nu ucizi...asta e pacatul a 3 persoane:tatal,mama si medicul!

10 Mai, 2005, 05:41:30 p.m.
Răspuns #24

Iosif

Pana una alta va invit sa vizionati acest site, apoi vorbim despre avort...
Inainte de a vorbi despre ceva trebuie sa stii ce inseamna cu adevarat acel lucru, nu-i asa?
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

10 Mai, 2005, 06:45:44 p.m.
Răspuns #25

DIANA

Vizitator
Uffff!!!!! Am vazut prima imagine si cred ca m-a marcat pentru toata viata!

10 Mai, 2005, 08:48:04 p.m.
Răspuns #26

Paul

Dela... Prima imagine mi-a taiat tot avantul. Un Nu categoric pentru avorturi. Ingrozitor..
Iubesc, deci exist.

10 Mai, 2005, 11:05:49 p.m.
Răspuns #27

L.bayron

Vizitator
raspunsul meu nu paote fi decat unul sigur si clar DA si NU in acelasi  timp ,la  aceasta concluzie am ajuns la o dezbatere pe aceasta tema la care am partcipat ( si la care am luat locul intai ) in cadrul organizatiei "ardor", motivele pentru nu sunt f multe , pentru da sunt la fel de cplauzibile nu le amintesc aici caci majoritate se gasesc pe toate siturile ,consider personal ca in primele 30-60 de zile cand fatul nu este format si nu exista constinta de sine , nu putem vorbi de suprimare aunei vieti si deci intreruperea sarcinii pentru motive mai mult decat intemeiate de exemplu fie ca, copilul este produsul unui viol sau mama are de rh  negativ si fiind la a doua sarcina produsul conceptiei ar putea suferii de malformatii grave, sau alte multiple cauze.
 in cea dea "doua"faza a sarcinii cand fatul este deja format si are o oare care activiate cerebrala chiar si numai cea reflexorie consider ca nu suntem in masura sa decidem asupra vietii sau a mortiii dreptul la viata fiind un drept fundamental garantat de toate constitutiile   pe langa asta interventia in sine este destul de periculoasa si deci am pune suprima fara drept o viata si am pune in pericol inca una ceea ce este inacceptabil, subiectul poarta multe discutii si consider ca nu paote fii transat asa ca la macelarie prin da sau nu din acesta cauza ma abtin de la vot

11 Mai, 2005, 12:02:25 a.m.
Răspuns #28

Maria

Vizitator
    Sunt impotriva avorturilor. Ce-a postat JS este cutremurator, seamana mai mult a pruncucidere decat a avort. Stiu ca este interzis avortul dupa 8saptamani, iar cine face asa ceva- stiti cum este medicina cand ii vorba de banuti, se face frate si cu dracu pana-i vin banii - este un criminal si nu un medic.
      Am vazut ceva foarte interesant dupa revolutie; se vorbeste despre protejare, contraceptive si alte metode, ba mai mult de o lipsa a culturii(desii n-ai nevoie de cultura pentru a fi mai dezvoltat decat un animal),...dar n-am intalnit nici un medic ginecolog care sa-si sfatuiasca pacientele c-ar fi mai bine sa devina mamici  sau ca exista si posibilitatea unei eventuale adoptii sau a unui eventual  plasament pe perioada dificila din viata. Este mai usor sa le urce pe capra si sa le mutileze corpul, avortul le aduce banuti frumosi de cele mai multe ori neimpozabili.
         Asta-i tara lui papurica voda.

11 Mai, 2005, 01:54:59 a.m.
Răspuns #29

dew

Vizitator
   Problema avorturilor este cea mai delicata.Un pacat cand in facem fata de un om ne putem cere iertare ,sau se poate uita finalul,dar un avort,o ucidere de om ,nu se poate ierta aici pe pamant.Trebuie sa te intalnesti cu copilul pentru a-i cere iertare. CU UN COPIL NENASCUT PE ACEST PAMANT NU TE MAI POTI INTALNI.COPII AVORTATI STAU INTR-UN INTUNERIC PANA LA SFARSITUL LUMII SI SE CHINUIESC,plang mereu inaintea lui Dumnezeu...
      Cand necazurile vin peste noi ,ce este de facut?Sa le primim ca de la EL.Niciodata nu trebuie sa invinovatim pe cineva,noi suntem cei vinovati si nu trebuie sa ne miram.DE CE?raspunsul il gasim in propria noastra fiinta.
   Pruncii sunt fiinte si au SUFLET din momentul conceperii lor,iar unii le iau sansa de a trai...CU CE DREPT?din indiferenta ,din comoditate ,din neconstientizare...ce mare pacat,CE MARE PACAT!
      Si totusi,nu putem face nimic.