10 Octombrie, 2025, 07:52:50 p.m.
Totul despre Iubire

Sondaj

DA SAU NU PENTRU AVORT ?

DA
3 (23.1%)
NU
10 (76.9%)

Numărul total de membrii care au votat: 7

Autor Subiect: DA SAU NU PENTRU AVORT ?  (Citit de 31103 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

25 Noiembrie, 2004, 02:11:31 a.m.
Citit de 31103 ori

D3rb3d3u

Vizitator
1.) Este o problema personala?

2.) Este o abominare si conform unor doctrine si credinte religioase, este un pacat?

3.) Este uneori bine venit in ciuda opiniilor catolice,protestante, ortodoxe,etc? In sensul ca poate ai fi prea tinar(a) sa intemeiezi o familie si nu ai venituri necesare, ori se poate la fel de bine ca sa stii (azi prin sonograma) ca viitorul copil va fi paralitic ori diform de exemplu, si nu doresti sa fie nascut(a) pt. a suferi in viata atat el (ea) cat si tu ca parinte?

4.) Ati trecut vreodata prin a avea un avort si cum v-ati simtit ca femeie singura sau cu sot ori iubit? Ati crezut si gandit ca ati facut un pacat?

5.) Cit de liberali sinteti privind avortul? Judecati aspru pe cei ce-l fac ori sunteti de parere ca fiecare are dreptul de a avea propria decizie in viata si ca nu e treaba nimanui sa-si bage nasul in viata personala a oricui ce are un avort?
« Ultima Modificare: 26 Noiembrie, 2004, 05:15:02 p.m. de D3rb3d3u »

25 Noiembrie, 2004, 10:29:09 a.m.
Răspuns #1

Lord_Saladin

Vizitator
 1) Nu este o problema personala, caci implica uciderea unui suflet.
 2) Este un pacat extrem de grav
 3) Oricum ar fii, nu ai dreptul sa il ucizi... sange din sangele tau e el
 4) Nu am trecut prin asa ceva
 5) Cred ca ar trebui interzis in orice tara crestina. Puterea unui popor nu sta intr-o ceata de batrani avuti, ci in tineri. De asta a ordonat Faraonul Egiptului uciderea copiilor israeliti, pentru a submina puterea poporului.Se estimeaza ca in 2050 populatia Romaniei va ajunge la numai 16 mil locuitori... imbatranirea populatiei europene e deja un fenomen cunoscut.Astfel ca in cateva sute de ani, locuitorii Europei de Vest vor fii asimilati de emigrantii arabi si asiatici, care au un cult al familiei mai bine dezvoltat, si care au cate 10-12 copii in familiile lor.

25 Noiembrie, 2004, 05:21:39 p.m.
Răspuns #2

Semiramis

Global Moderator
Nu pot vota, pentru ca sunt impotriva avortului, insa in unele situatii mi se pare obligatoriu (cand mama este in pericol de moarte de exemplu).
1. in final e o problema personala (in plan teluric), dar are si conotatii "publice" (in plan spiritual);
2. din punctul meu de vedere (religios) este un pacat si e bine sa nu ajungi acolo;
3. daca am avea posibilitatile celor din filmul "gattaca" sa stim cum ne pot iesi copii (pentru a nu exista riscul de a se naste cu probleme) am fi o rasa de fiinte perfecte.
parerea mea e ca e bine sa te gandesti cand vrei sa ai un copil pentru ca nu trebuie sa ne batem joc de vietile ce ies din noi. din pacate asta nu prea se intampla...si astfel se ajunge la chiuretaj sau la abandon. sa fim seriosi, sunt casele de copii pline si strazile la fel...inconstiente mame...
4. nu raspund la o asemenea intrebare. 8)
5. este decizia fiecaruia de a face sau a nu face, asta in toate planurile, inclusiv in planul discutat. aceasta actiune este una intima, drept care de fiecare avort in parte nu stiu decat cateva persoane. de cate ori am fost pusa in situatia asta, sa fiu langa o astfel de persoana, am incercat sa vad ce e in sufletul ei si ce-si doreste. am fost langa ea indiferent de decizia luata. pacatele se rascumpara sau se platesc...
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

26 Noiembrie, 2004, 01:29:35 a.m.
Răspuns #3

Lorelei

In primul rand daca raspundem "da" la 1 este evident ca 4 n-are sens. Eu una nu pot sa discut asa ceva din punct de vedere personal. Sunt lucruri prea intime.

Aaa, in general? Da, religia crestina il considera un pacat, da, sunt de acord ca e o solutie pentru unele femei (depinde de sistemul lor de valori si credinte, prejudecati etc) si da, mai ales!, nu e treaba nimanui sa-si bage nasul in viata persoanelor care opteaza pentru o asemenea solutie.
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

26 Noiembrie, 2004, 01:34:56 a.m.
Răspuns #4

arcticwinds

salutari ... sincer nu consider avortul sa fie un lucru bun .. chiar d loc dar totusi decat sa chinui copii aia cu o viatza de strada in care tre sa se taraie pe pamant dupa o bucatzica d paine e prea mult ... deci nu zic ca este bine ... daca ai bani si itzi permitzi sa ai un copil pe care sa il cum trebe in ziua d azi eu zic sa nu faci o greseala imensa si sa iti creezi un scop in viatza ... peace out ! Respect4Real
hell si paved whit samariteans

28 Noiembrie, 2004, 10:11:33 a.m.
Răspuns #5

sharara

avortul ramane inca o problema in discutie..are prea multe impicatii in viata unei femei-si nu numai,pentru ca uneori un avort in loc sa sudeze un cuplu il distruge..
nu am sa vorbesc despre pacate,viata de apoi,suflete pierdute-asta ramane treaba bisercii si a sociologilor..
cadru medical fiind,am avut destule tangente cu pesoane care au facut una sau mai multe intreruperi de sarcina_exista persoane carenfac si 6 sau 7 avorturi pe an.: :(ceea ce am putut remarca este faptul ca fiecare femeie reactioneaza dioferit la asta,insa majoritatea raman cu sentimentul inutilitatii si al unei pierderi ireversibile apoi...exista femei care isi urasc o perioada sotul-sau prietenul pentru ceea ce au fost nevoite sa suporte..exista de asemenea femei care isi plang o viata un copil avortat..
in fine,mai exista si o caseta video numita "the silence scream".un ginecolog a merican a avut stralucita ideea de a inregistra semnele vitale la un copil in luna a treia parca..ceea ce a vazut in urma acestui experiment a fost atat de socant incat a renuntat pentru restul vietii la practicarea lui:in primul rand,copilul a dat toate semnele ca este constient de ceea ce il asteapta,pentru ca bataile inimii se dublau brusc  in momentul in care se apropiau instrumentele de corpul mamei,pulsul era haotic,rapid,respiratia anarhica..dar ceea ce a socat cel mai mult era faptul ca acel copil deschidea gura larg,incercand sa strige ceva...un strigat mut de agonie..daca cineva dupa ce vizioneaza acea caseta mai poate face un avort..nu se mai poate numi om..
sunt multe de spus pe acesta tema..fiecare fiinta are dretul la o sansa insa..la asta ar trebui sa se gandeasca fiecare  femeie..

28 Noiembrie, 2004, 01:15:11 p.m.
Răspuns #6

|ngerMorT

Avortul este considerat un pacat in orice moment este acesta practicat...exista insa situatii in care avortul poate fi din pacate o solutie mai buna gandindu-te la viitorul copilului, dar si la al tau...totusi, daca ajungi sa apelezi la aceasta solutie, este absurd sa nu o faci din primele zile (in caz ca ai fost violata, nu ai avut timp sa iei pastila de a doua zi, si verdictul este ca esti insarcinata) sau cel mult in prima luna cand observi ca nu mai ai menstruatie...desi e un termen prea mare si prima luna...Oricum, sa ajungi deja in a treia luna, si sa faci avort atunci e MAI crima daca pot sa zic asa decat sa o faci in primele zile...este si un chin mult mai mare pentru tine, ca sa mai vorbim de traumele psihice...Repet...avortul nu este un lucru bun, nici medical, si cu atat mai mult religios, este un mare pacat...dar nu trebuie sa-i judecam prea aspru pe cei care o fac, intrucat nu stim situatia fiecaruia.
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

28 Noiembrie, 2004, 01:37:31 p.m.
Răspuns #7

D3rb3d3u

Vizitator
   Cand eram in Sicilia cu fosta mea prietena, ne`am lovit de aceasta problema. Desi nu trecusera decat 2 saptamani de cand am aflat "vestea cea mare", nu am fost de acord sub nici o forma sa faca avort, dar ea a ales calea aceasta. Oricare ar fi fost motivele, copilul acela care ar fi trebuit sa vina pe lume, a fost zamislit din dragostea noastra. Cand ne`am intors in tara, ne`am despartit, printre altele, si pentru faptul ca nu mai suportam ideea, cu toate ca ne facusem planuri de viitor si alte chestii referitoare la viata noastra...
   Si acum ma rog la Dumnezeu sa ma ierte si sa ne ierte pentru ce am facut. O sa ma urmareasca acesta vina toata viata. Ma gandesc ca acum copilul ar fi trebuit sa aiba o luna de zile. Ma intreb oare cum ar fi fost ?

28 Noiembrie, 2004, 02:07:04 p.m.
Răspuns #8

|ngerMorT

Nu cred ca ar fi fost prea roz situatia daca prietena ta nu isi dorea acest copil...gandeste-te ca poate nu se credea inde-ajuns de in stare sa aiba grija de el... Nu stiu ce varsta aveti voi, si cat de maturi va simtiti, pentru ca a creste un copil este o responsabilitate foarte mare, si inseamna sa-l pui pe el inaintea ta din toate punctele de vedere. Erati pregatiti sa faceti acest lucru? Tu poate da, dar ea nu. Si ea ar fi fost mama...un rol extrem de important in viata copilului... Nu ai de unde sa stii cum ar fi fost...si nici nu cred ca are rost sa te mai gandesti la asta... Poate ca acel copil ar fi avut o viata frumoasa...dar totodata poate alaturi de o mama ce nu l-a dorit nu ar fi fsot atat de bine pentru el...nu ai de unde sa stii ca sentimentele prietenei tale fata de copil s-ar fi schimbat o data cu venirea lui pe lume...
E normal pentru o persoana credincioasa sa aiba sentimente de vinovatie intr-o astfel de situatie...nu-ti mai ramana decat sa-ti spui rugaciunea in fiecare seara, si sa amintesti ca sufletul acela sa fie bine acolo sus...In Ceruri...
« Ultima Modificare: 28 Noiembrie, 2004, 02:50:03 p.m. de |ngerMorT »
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

28 Noiembrie, 2004, 02:43:18 p.m.
Răspuns #9

D3rb3d3u

Vizitator
Gresesti. Amandoi suntem destul de maturi, amandoi aveam posibilitatea materiala sa crestem un copil, amandoi eram pregatiti sa crestem un copil. Poate ca nu asta era cursul vietii care mi`l doream, dar asta a fost sa se intample. Crede-ma ca am analizat toate variantele, de la A la Z. Daca asta a fost dorinta ei, asta este. Motivele au fost pe cat se poate de idioate, pe atat de imature. Nu mai conteaza. Nu sunt o persoana religioasa, dar stiu ca ceea ce s`a intamplat  a fost o greseala si cred ca mi se va intoarce inzecit inapoi.

29 Noiembrie, 2004, 04:24:37 p.m.
Răspuns #10

Lord_Saladin

Vizitator
  Nu ai de ce sa te simti vinovat, deoarece nu a fost vina ta... vina este a fostei tale prietene, care a decis sa faca acest gest. Responsabilitatea intreaga o poarta ea, nu tu. Tu ti-ai facut datoria si ai incercat sa ii explici ca avortul NU e un lucru bun.
  Dumnezeu te va ierta cu siguranta,daca nu te-a si iertat deja. In orice caz, fii sigur ca El nu te va pedepsi. ;)

03 Decembrie, 2004, 12:49:18 p.m.
Răspuns #11

sharara

mai bine bucura-te pentru ca te-ai despartit de ea..multe femei nu realizeaza cat de mult imbogateste viata lor un copil..daca ea a afost capabila sa omoare aceasta fiinta in conditiile in care avea cu ce sa il creasca..in conditile in care era iubita si sprijinita..cred ca nu iti raspundea cu aceleasi sentimente..si ca locul ei nu era langa tine..simplu!mai intelegeam un avort in cazul unei saracii lucii..dar asa...

25 Februarie, 2005, 11:56:20 p.m.
Răspuns #12

Guardian|Angel

in primul rand, vreau sa zic ca intr-un fel as fi de acord cu avortul...in mare parte tine de pregatirea unei femei in experienta ce urmeaza sa o traiasca(cea de mama), tine de situatia materia;la(daca nu are cum sa-l intretina..de ce l-ar face...)tine de faptul ca la conceperea unui copil a fost nevoie de 2 persoane...un copil ar trebui sa aibe doi parinti care sa il iubeasca, sa-l educe...etc....se intampla, ca femeie, sa ramaiu insarcinata fara sa vrei, sau doar sa ramai insarcinata pentru a tine un barbat langa tine(*s-au intamplat si cazuri dintr-astea)si mai tarziu realizezi ca a fost doar un capriciu....atunci ce s-ar intampla cu acel sufletel???tin sa subliniez ca nu am trecut prin asa ceva...in ceea ce priveste interzicerea avortului nu sunt deloc de acord....cred in dumnezeu, dar o femeie atata timp cat nu-si doreste un copil, mai bine s aibe parte de ingrijiri specializate decat sa pateasca cine mai stie ce!nu credeti??in ceea ce te priveste pe tine d3rb3d3u, gandeste-teca daca ea a fost dupa aceea de acord sa te lase sa pleci, sa va despartiti, atunci ce ai fi facut daca era si un ciopil la mijloc???sunt multe argumentele pe care le-as putea aduce...insa imi e frica sa nu-mi sariti in cap....nu sunt de acord cu avortul,dar el e necesar...intr-un fel sau altul...urqasc sa vad orfani....copii oropsiti de soarta...asta e durerea mea cea mai mare....
"Femeia domnilor, e singura care conteaza!!"

26 Februarie, 2005, 02:12:18 a.m.
Răspuns #13

DIANA

Vizitator
Poate suna cam radical ce spun, insa o femeie care nu are experienta in cresterea unui copil, nu ar trebui lasata sa faca sex! Ori iti asumi toate riscurile, ori nici unul! La fel si cu situatia materiala! Daca nu ai bani sa cresti un copil, ok, nu il faci! Dar nici nu te expui unui risc de sarcina nedorita! Altfel ce responabilitati iti mai asumi tu ca om?! Ce face legalizarea avortului? Da dreptul la mai multa iresponsabilitate din partea noastra si ne da ocazia sa fim mai prejos ca animalele, care nici macar nu isi pun problema daca pot sau nu sa creasca un pui!

26 Februarie, 2005, 05:36:06 p.m.
Răspuns #14

Guardian|Angel

ai perfecta draptate diana, insa...ar fi bine ca lucrurile sa stea asa cum vrem noi...vezi insa ca daca avortul nu ar fi legalizat, foarte multe femei ar face,totusi, aceeasi greseala....nu ar trebuii lasate sa faca sex??asta da o rezolvare...dar am o intrebare...cine ar fi de acord cu asta??daca nu se folosesc metodele de protejare impotriva sarcinii, atunci ce alte asteptari sa mai avem???
"Femeia domnilor, e singura care conteaza!!"