11 Octombrie, 2025, 12:42:02 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: cand lucrurile nu sunt cum par a fi.  (Citit de 8116 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

26 Noiembrie, 2004, 02:01:18 p.m.
Citit de 8116 ori

Semiramis

Global Moderator
multi oameni nu-si schimba prima impresie niciodata. char daca se inseala. prefera sa nu recunoasca si nici un argument nu le stramuta hotararea.
dar ce te faci cand fara sa stii pierzi, pentru ca nu vrei sa apleci urechea mai mult la ceea ce spune celalalt? ce te faci cand fara sa stii pierzi, pentru ca in acel moment nu ai disponibilitatea de a zambi si a raspunde lasand in spate orgoliul?
nu credeti ca ar trebui sa ne inzestram cu mai multa rabdare?
sentimentele umane sunt cel mai usor de ranit si nu asta este scopul.

de cate ori v-ati inselat in privinta unei persoane si de cate ori ati avut dreptate?
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

26 Noiembrie, 2004, 04:10:22 p.m.
Răspuns #1

D3rb3d3u

Vizitator
Ai dreptate, Semiramis!
E foarte usor sa jignesti o persoana. Vorbele dor cel mai tare. Sunt prejudecati peste care oamenii nu vor sa scape, sau mai simplu, se amagesc sau se hranesc cu aceste iluzii.

"E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati"...
     Einstein

27 Noiembrie, 2004, 02:57:35 a.m.
Răspuns #2

bke

Vizitator
... da e foarte usor sa ranesti un om fara sa vrei , si acel om stiind ca tu nu ai vrut sa o faci din adins... iar eu ma priep la asta de minune...

29 Noiembrie, 2004, 09:50:25 p.m.
Răspuns #3

D3rb3d3u

Vizitator
Se pare ca altii se pricep mai bine ca tine...mai ai de invatat  ;)

30 Noiembrie, 2004, 12:07:54 a.m.
Răspuns #4

Lorelei

Ne inselam adesea in privinta oamenilor. Si in bine si in rau. O samanta de floare de camp poate inflori in mac mandru ori in simplissima papadie. Da' s-ar putea sa iasa si urzica. Si invers. Nimeni nu stie sufletul omului fara sa caute.
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

07 Februarie, 2006, 10:38:44 p.m.
Răspuns #5

charlie

multe iluzii se creeaza pe lumea asta...

multi aleg sa traiasca in ele...

altii nu.
You believe but what you see
You receive but what you give

19 Februarie, 2006, 11:41:12 p.m.
Răspuns #6

digitty

M-am inselat o singura data in privinta unei persoane...desi am avut banuieli incontinuu,tot am fost naiva...pana intr-un final cand banuielile s-au dovedit a fi adevarate... asta e!in schimb mi-am invatat lectia: Daca vreau sa aflu ceva despre cineva,intreb acea persoana,nu ma mai iau dupa ce zic altii...

Din pacate,si eu ma pricep destul de binisor sa ranesc un om(mi-a fost reprosat acest lucru)... :(
everything is ok in the end...if it's not ok, then it's not the end.

20 Februarie, 2006, 12:45:46 a.m.
Răspuns #7

Bke

Vizitator
Pacat ca sunt putine momentele in care crezi cu adevarat.Daca te inseala este o lectie... ca nu  e ok ceva,... .

21 Februarie, 2006, 03:25:54 p.m.
Răspuns #8

charlie

Din pacate,si eu ma pricep destul de binisor sa ranesc un om(mi-a fost reprosat acest lucru)... :(

dezvata-te de asta

Daca vreau sa aflu ceva despre cineva,intreb acea persoana,nu ma mai iau dupa ce zic altii...

nu as recomanda asta, dar daca asa crezi tu ca e mai bine
You believe but what you see
You receive but what you give

26 Februarie, 2006, 01:00:49 a.m.
Răspuns #9

digitty

De ce nu mi-ai recomanda,Charlie?

Daca cineva imi spune ca persoana pe care o iubesc (si care la randul sau mi-a zis ca ma iubeste) m-a uitat si nu mai tine la mine,eu ar trebui sa incep sa plang?Nu ar fi mai bine sa aflu daca este adevarat sau nu intrebandu-l?

Tocmai mi-am dat seama ca sunt atatia care imi vor raul,fara ca eu sa le fi facut ceva...fara ca eu sa stiu...
everything is ok in the end...if it's not ok, then it's not the end.

26 Februarie, 2006, 11:38:08 a.m.
Răspuns #10

Daniela

Vizitator
Da, ne putem insela adesea in aprecierile noastre. Catodata ne incapatanam chiar sa ramanem la parerea initiala...e un fel de escalada a angajamentului. In orice caz, este o dovada de curaj si demnitate sa ne putem recunoaste greselile si eventual sa le indreptam. Si mai important, insa, este sa invatam din ele!

26 Februarie, 2006, 12:53:11 p.m.
Răspuns #11

un_suflet

"Cand lucrurile nu sunt cum par a fi..."
Voi adauga aici o mica pilda care nu imi apartine, dar are acest titlu. Cu siguranta multi dintre cei de pe aici o stiu (si imi cer scuze acestora), dar pentru ceilalti...ar putea constitui "un raspuns"...

"Doi ingeri calatori s-au oprit sa-si petreaca noaptea in casa  unei familii instarite. Familia a fost rea si a refuzat sa-i lase pe ingeri sa  innopteze  in camera de oaspeti. In schimb le-a oferit o camaruta in subsol.
In timp ce isi faceau paturile, ingerul cel batran a vazut o gaura in perete si a reparat-o imediat. Cand ingerul cel tanar l-a intrebat de ce, celalalt inger i-a  raspuns:

"Lucrurile nu sunt intotdeauna ce par a fi".
In noaptea urmatoare ingerii au ajuns sa se odihneasca in casa unui om foarte sarac  dar foarte ospitalier, taran ce locuia impreuna cu sotia lui. Dupa ce au impartit cu ei putina mancare ce o aveau, i-au lasat  pe ingeri sa doarma in patul lor, unde se puteau odihni in voie. Cand s-au  trezit a doua zi, ingerii i-au gasit pe taran si pe sotia lui plangand. Singura lor vaca al carei lapte era singurul lor venit, murise pe camp.
Ingerul cel tanar s-a infuriat si l-a intrebat pe cel batran,  cum se poate intampla un asemenea lucru? "Primul om avea tot, si totusi l-ai ajutat", a spus el. "A doua familie avea atat de putin, dar era in stare sa imparta totul, si tu i-ai lasat vaca sa moara".
"Lucrurile  nu sunt intotdeauna ce par a fi", i-a raspuns ingerul cel batran.
"Cand am stat in subsol am observat ca in gaura din perete era depozitat aur. De vreme ce stapanul era obsedat de lacomie si era incapabil sa-si imparta bogatia cu altcineva, am astupat zidul ca sa nu o mai gaseasca.
Noaptea trecuta cand am dormit in patul familiei de tarani,  ingerul mortii a venit dupa sotia lui. I-am dat in schimb vaca.[/color]
Lucrurile nu sunt intotdeauna ce par fi
.[/color]
Uneori chiar asa se intampla cand lucrurile nu se desfasoara asa cum ar trebuie. Daca ai credinta, e nevoie doar sa crezi ca orice intamplare este intotdeauna in avantajul tau. S-ar putea sa nu stii (sa nu afli de ce anume te-a pazit Dumnezeu) pana foarte tarziu...
Unii oameni intra in viata noastra si pleaca repede... Unii ne devin prieteni si stau aproape de noi...lasandu-si minunatele  amprente asupra inimii noastre... si noi nu mai suntem aceeasi pentru ca ne-am  facut un prieten bun!!!
Ieri a trecut.
Maine este un mister.
Astazi este un dar.  De aceea se cheama prezent (de la present = dar(cadou) in engl.)!
Cred ca viata aceasta este deosebita... traieste si  savureaza fiecare moment..."
« Ultima Modificare: 26 Februarie, 2006, 12:58:55 p.m. de un_suflet »
Priveste ce nu iti place la mine si... spune-mi!... Apoi, priveste in oglinda si... spune-ti!

04 Martie, 2006, 03:36:30 p.m.
Răspuns #12

furia ingerului

Vizitator
Sa traiasca un_suflet ;)
Buna pilda ce mi-a placut de prima data cand am auzit-o si ma bucur ca ai scris-o aici.
Sunt de parere ca lucrurile nu par a fi intr-un SINGUR fel si nu sunt intr-un SINGUR fel. Fiecare reprezentare a lucrurilor cu care intram in contact este o rezultanta intre realitatea fizica a acelui lucru si universul nostru interior de credinte, opinii, atitudini ce da ineditul din noi. Din acest motiv cred ca exista tot atatea explicatii-asteptari pentru un fapt anume cate opinii despre el exista si implicit cati oameni au formulat acele opinii. Este IMPOSIBIL ca 2 oameni sa aiba exact acelasi raspuns atitudinal, comportamental se mai gasesc, pentru aceeasi reprezentare in gandirea lor a unui lucru exterior.
Evident un caine este un caine pentru toti de la biolog la avocat si la brutar dar fiecare poate avea o anumita atidutine fata de el plecand de la teama ajungand la mila si trecand eventual prin indiferenta.
Astfel, niciodata lucrurile nu sunt ce par a fi decat pentru noi insine, si asta doar in cazul in care avem cunoastere temeinica fata de acel lucru/fenomen.

05 Martie, 2006, 02:11:31 p.m.
Răspuns #13

Lady Allia

In viata trebuie mereu sa cautam, iar atunci cand gasim trebuie sa stim sa privim in profunzime...deoarece aproape de fiecare data ceea ce vedem nu este ceea ce pare ! Un zambet poate ucide...o lacrima poate sa dea nastere la ceva frumos...! Si...niciodata nu trebuie sa judecam oamenii dupa ceea ce par a fi ci dupa ceea ce sunt si chiar si atunci trebuie sa ne pastram o urma de indoiala asupra faptului ca putem gresi !

22 Martie, 2007, 08:36:15 p.m.
Răspuns #14

Just

De multe ori s-a intamplat sa ma insel in privinta unei persoane ,dar nu sunt o persoana fixista -adica sa-mi formez o imagine si la ea sa nu mai schimb nimic pe parcurs .Asta ar insemna sa fii ca un cal si sa privesti doar inainte fara a mai arunca o privire in stanga sau dreapta ,privire ce ar putea schimba mersul lucrurilor, situatia etc.

De exemplu ,cand am intrat la liceu profesorul de mate m-a testat.Am luat nota 7 si el si-a format o idee despre mine fara sa mai tina cont ca am avut emotii ,ca eram la inceput de drum nou.De atunci a considerat ca eu sunt fata de nota 7.Oricat as fi invatat nu luam nota mai mare.E foarte rau sa fii asa,sa nu accepti ca poate te-ai inselat ,poate ca prima impresie nu ti-ai facut-o intr-o imprejurare tocmai favorabila persoanei in cauza si se poate sa gresesti ,mult.

Nu se poate generaliza.Pentru unii conteaza mai mult prima impresie si ramane intiparita in minte forever ,pentru altii conteaza foarte putin si se sterge in timp ,ei formandu-si o alta impresie dupa ce au avut ocazia de a cunoaste persoana respectiva.
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."