10 Octombrie, 2025, 09:20:12 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Iubim sau doar credem ca iubim?  (Citit de 5097 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

30 Noiembrie, 2004, 11:15:28 p.m.
Citit de 5097 ori

criss

UNEORI MA INTREB DACA IUBIM SAU POATE DOAR AVEM IMPRESIA ASTA!   ??? DE CE E UN PAS ATAT DE MIC DE LA IUBIRE LA URA ???

30 Noiembrie, 2004, 11:22:02 p.m.
Răspuns #1

cv

Vizitator

UNEORI MA INTREB DACA IUBIM SAU POATE DOAR AVEM IMPRESIA ASTA! 
bun venit, criss! oare nu stim adevarul?
granita dintre cele doua e uneori fragila. ne spune cate ceva despre cat de statornic e omul ;)
totusi nu "sari gardul" fara o deceptie

01 Decembrie, 2004, 09:16:56 a.m.
Răspuns #2

Lord_Saladin

Vizitator
 Iubirea si ura sunt intocmai ca doi munti inalti, in mijlocul carora se afla o adanca prapastie.Iubirea este muntele alb, iar Ura este muntele negru.In mijlocul prapastiei, in zona cea mai adanca, se afla Indiferenta.La baza muntelui Iubirii sta prietenia, iar la baza muntelui Urii sta dispretul.
 Pentru a ajunge deci de la iubire la ura sau viceversa, in mod normal ar trebui sa se treaca prin toata gama de sentimente, inclusiv prin indiferenta.
Dar exista si o punte directa intre cei doi munti, o cale rapida de la iubire la ura. Pentru ca iubirea si ura, desi opuse, au multe lucruri in comun.Sunt amandoua culmi ale sentimentelor, sunt doua sentimente ce implica un grad de dependenta fata de persoana asupra careia se exercita... O iubire, amestecata cu ura, e cel mai puternic sentiment... E un sentiment pasional, nebunesc, pe care ratiunea greu il poate controla.

01 Decembrie, 2004, 11:17:07 a.m.
Răspuns #3

cv

Vizitator
te contrazic putin, prietene Muzafer. daca ai ajuns indiferent la gesturile unei persoane atunci aceasta nu te mai poate afecta incat sa o urasti. cel mult urasti pana cand iti dai seama de inutilitatea sentimentului si ajungi indiferent.
daca tu esti celui iubit indiferent, doare. de la aceasta indiferenta cred ca traseul e... iubire-durere-ura.
indiferenta e din punctul meu de vedere o campie de unde poti sa privesti -daca ai intelepciune- spre culmi sau prapastii.
e... o parere ;)

01 Decembrie, 2004, 02:05:33 p.m.
Răspuns #4

Lord_Saladin

Vizitator
 Draga mea, daca e asa cum spui tu, atunci cum e cu acele casnicii unde la inceput exista un soi oarecare de dragoste , care cu timpul se tranforma in indiferenta, si la urma se ajunge la divort, ura, resentimente, etc ? ???

01 Decembrie, 2004, 02:22:43 p.m.
Răspuns #5

Semiramis

Global Moderator
este un pas marunt intr-adevar, pentru ca iubirea neimpartasita doare si te face face sa sa-ti doresti ca si celalalt sa simta aceeasi durere ca si tine. te face sa-ti doresti sa te razbuni. ura din dragoste intotdeauna va avea ca sambure iubirea pentru ca tot la fel de usor, la cel mai mic semn din partea celuilalt, ura se retransforma in dragoste...dar de, oameni suntem si slabiciuni avem.
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

01 Decembrie, 2004, 02:30:05 p.m.
Răspuns #6

cv

Vizitator
prapastia e ura si in ceea ce spui tu. ideea mea e simpla. ura nu-i un varf. este cel mai urat sentiment dar este treapta cea mai de jos. nu pot sa o vad pisc... nici macar negru

01 Decembrie, 2004, 02:41:10 p.m.
Răspuns #7

viulian

Administrator
Parerea mea este ca atunci cand vine vorba de intensitate (luata cumva in modul - deci fara conotatia de pozitiv sau negativ, de bine sau rau), ura si iubirea sunt la fel. La fel de intense.. si trecerea de la iubire la ura arata faptul ca inca exista o legatura intre cel care uraste si obiectul urii.. E o legatura, o nevoie care se cere in continuare satisfacuta.. daca initial era de iubire, acum e de razbunare, etc, dar totusi exista o tensiune intre cei doi.

Din punctul asta de vedere, mi se pare ca opusul iubirii nu este ura.. ci indiferenta fata celalalt si de tot ceea ce face..

01 Decembrie, 2004, 03:21:24 p.m.
Răspuns #8

cv

Vizitator
opusul iubirii nu e ura... este indiferenta. a incerca sa educi mintea spre ura e o greseala.
cam asta sustinea si minerva (cu m mic :D ) prin septembrie ;)