10 Octombrie, 2025, 05:55:21 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Si ei merita iubire!  (Citit de 7297 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

01 Decembrie, 2004, 08:13:46 p.m.
Citit de 7297 ori

DIANA

Vizitator
Am parcat masina undeva destul de departe de intrarea in magazinul in care urma sa imi fac in acea zi cumparaturile. Nu gasisem un loc de parcare mai bun. Am iesit din masina si in timp ce mergeam spre magazin, ascultam o melodie. Cineva canta. Era o voce masculina, ce semana cu cea a solistului de la BeeGees. Calma, domoala, lina. Ma uitam in jur nedumerita. Nu stiam, nu intelegeam de unde se aude. Dar pasii imi erau grabiti. Am vazut langa usa magazinului un batran. Tinea o orga in brate. Una ieftina. Avea un microfon, pus pe un trepied. Si mai avea un caine. Mare, frumos, cuminte. A, da! Si o cutiuta pentru bani. Batranul era orb. Si cu toate astea, cersea incercand sa ofere ceva in schimb oamenilor. La asta se pricepea cel mai bine: sa cante. Dar o facea cu toata daruirea! M-am impresionat! Parca imi era jena sa ii dau bani. Era asa multa maretie in acest om incat parca l-as fi umilit daca l-as fi ajutat! Ciudata senzatie! Ambigua! Coplesitoare!
Cand am fost departe de el, m-am gandit: “Cata lume necajita in jurul nostru! Ce facem sa ii ajutam? Cand am oferit ultima data o farama din timpul, din avutia, din atentia noastra unui om sarac, unei batrane singure? Cand am vizitat ultima data un bolnav aflat in spital sau un copil in orfelinat?” Va intreb aceleasi lucruri. Si va mai intreb: Cum ar trebui sa fie?

01 Decembrie, 2004, 08:23:53 p.m.
Răspuns #1

D3rb3d3u

Vizitator
  Intr`adevar, asemenea gesturi putini dintre noi stiu sa le faca. Si nu trebuie daruit din mandrie sau fala, ci din compasiune si mila. Dar mai este si un alt aspect, de care, cel putin mie, in Bucuresti, imi este scarba. Oamenii, se mutileaza, se lasa condusi de altii, si sunt trimisi la cersit. Ce soarta mai pot avea acesti oameni ? Dumnezeu cu mila !

PS Ati vazut filmul Filantropica ?

01 Decembrie, 2004, 08:31:10 p.m.
Răspuns #2

viulian

Administrator
"Ti-e mila? Ti-am luat banii!" ;D

PS. Nu e si parerea mea, caci dau, dar doar celor pe care ii simt cu adevarat amarati :(

01 Decembrie, 2004, 08:33:53 p.m.
Răspuns #3

D3rb3d3u

Vizitator
De multe ori simturile te pot insela !!!

01 Decembrie, 2004, 08:56:05 p.m.
Răspuns #4

viulian

Administrator
Depinde de cat de bine te cunosti probabil.. Daca faci proiectii, identificari, etc, e clar ca nu mai e loc si de simtire.

Ajut pe cei de la care simt anumite lucruri si-i vad amarati.. uite, rufele care nu mai vreau sa le port, le iau cu mine in masina, si la stop le las vreunui batran mai zgribulit..

Intr-un azil nu cred ca pot sa merg.. m-ar coplesi probabil atata durere. M-as duce cu apararile sus..

01 Decembrie, 2004, 09:02:04 p.m.
Răspuns #5

D3rb3d3u

Vizitator
Da, e frumos ce spui, dar sunt oare doar vorbe???

01 Decembrie, 2004, 09:28:05 p.m.
Răspuns #6

viulian

Administrator
Stiu, e normal sa intrebi :) dar cum te-as putea convinge ?

01 Decembrie, 2004, 10:15:41 p.m.
Răspuns #7

cv

Vizitator
eu cred ca atunci cand daruiesti nu te intrebi ce face respectivul cu ceea ce oferi. o faci si atat. simti ca vrei asta. amarat e cel ce intinde mana. e o degradare.
cel care e batut sa cerseasca si la sfarsitul zilei i se ia tot nu merita? aud adesea: nu-s pentru el. bun dar el e cel care sufera daca nu-i strange. sau e beat nu-i dau... si daca nu bea are ceva mai mult? alta bucurie?
dau cand am si nu ma intreb cui si pentru ce. o mana intinsa are nevoie.

05 Septembrie, 2005, 10:18:10 p.m.
Răspuns #8

dew

Vizitator
     Nu te lasă inima să nu dai o mână de ajutor celui nevoiaş, dar uneori greşeşti ajutând un om sărman (sau mai bine spus, un om pe care-l consideri sărman) .Mi s-a întmplat, acum o perioadă buna de timp ,să nu am bani la mine, chiar nu aveam ;întorcându-mă de la plimbare mi-a ieşit in faţa un „biet” băiat care mă ruga :” Dă-mi şi mie să-mi iau o pâine” .I-am spus că nu am bani şi am plecat ,dar eram suficient de aproape de el ca să-l aud cum m-a înjurat. Îmi amintesc şi astăzi de acea întâmplare ,eu l-aş fi ajutat dacă aveam banii la mine şi aş fi greşit, el nu merita ajutor.

Trebuie să ştii pe cine să ajuţi. Şi astăzi am o reţinere atunci când vreau să ajut pe cineva, oferindu-i bani .Te întrebi :”Dar merită?”.

Bine-nţeles ,nu mă refer la bătrânii bolnavi şi bătuţi de soarta sau mai ales la acei care fac ceva pentru a-şi merita banii sau ceea ce-i oferi. Mă refer la tinerii care încă de mici au fost învăţaţi să cerşească şi care o fac din comoditate, mă refer la aşa zişii bolnavi şi mă refer la tinerele ţigăncuşe care umblă ziua-ntreagă cu un copilaş de mână şi te roagă să-i dai pentru ca al ei copil n-a pus nimic în gură. Îţi pare rău de copilaş ,dar în acelaşi timp te întrebi ,ea de ce nu face ceva pentru a câştiga un ban, în loc să umble ziua-ntreaga?

În faţa Bisericii stau ,în fiecare Duminică, doi bătrâni, o băbuţa cu-al ei moş. Cu ei soarta a fost crudă…  Vezi în ochii lor durere şi tristeţe. Citeşti pe faţa lor că nu ar vrea să fie acolo .Ei tac, nu cer ,dar tu le dai şi ţi-ai dori să faci mai mult . Îţi dau lacrimile când îi priveşti. Ochii ei sunt albaştrii şi atât de sinceri …Ei ,DA, merită un ajutor şi merită sa fie IUBIŢI.

06 Septembrie, 2005, 12:43:03 p.m.
Răspuns #9

nebundupatine

Citat
Şi astăzi am o reţinere atunci când vreau să ajut pe cineva, oferindu-i bani .Te întrebi :”Dar merită?”.

Imi cer scuze daca deranjez cumva. N-am putut sa ma abtin totusi sa nu postez. Mi-a revenit pe retina o intamplare prin care am trecut.
Ma aflam pe locul mortului intr-un taxi oprit la o intersectie din Bucuresti, orasul unde consumul de astfalt pe metru si secunda este cel mai ridicat.
Prin dreptul trecerii de pietoni era si o mica groapa in astfalt. Un batran cu baston aflat regulamentar pe trecere nu si-a masurat bine pasii. Consecinta a fost o cazatura urata in respectiva groapa. Ca un manechin aflat la teste de anduranta intr-o dacie logan. La impact lateral. L-am vazut cazand cu tampla direct pe astfalt. Fiind singurii prin preajma am iesit instinctiv din taxi. Intai soferul si p-orma eu. Soferul a ajuns primul la batranel. Din stanga. Eu trebuind sa ocolesc botul masinii. Am observat chiar atunci ca putea sa semene cu un accident. Pentru mine nu, dar pentru orice observator intarziat ce isi dorea sa ajute batranelul lovit de un taximetrist grabit, dand declaratii la politie. Parea stupid gandul...
Pana cand inconstientul batran trezit si ridicat de catre taximetrist, acesta din urma cu gandul de a-l duce la un spital care din intamplare era prin apropiere, a inceput sa tipe in gura din mare: "domne, nici pe verde nu mai poti sa treci". A urmat un schimb de replici foarte ciudat. "Domnule, eu doar vroiam sa te ajut, si dumneata ma acuzi ca am dat cu masina peste tine..." Cert e ca in momentul acela se adunase deja o gramada de lume in jurul nostru. Si toti ii tineau partea batranelului lovit pe trecerea de pietoni. Cineva cu initiativa chiar a chemat politia. Atunci am simtit nevoia sa ma solidarizez cu soferul taxiului deja panicat de amploarea evenimentului, si avand deja in minte continuarea ireala, dar foarte probabila. Si am inceput sa-mi explic intai mie, ca apoi sa pot explica logic si in amanunt organului de politie.
Pana la urma in ciuda multimii, organul de politie a concluzionat ca noi aveam dreptate: batranelul cazuse pe partea opusa si avea o lovitura la picior ce ne intarea teoria. A ramas sa merg la politie sa dau declaratie.
Am fost la politie, si mi-a ramas intiparita multumirea venita din partea taximetristului care atunci s-a jurat ca nu va mai ajuta pe nimeni.

Ca o idee de sinteza: Nu poti stii niciodata daca merita sau nu, pana cand nu ai facut-o. In cazul meu, absurdul, tambalaul, alergatura inutila de dupa, sustine teoria ca nu merita. Dar ca intotdeauna cand dai si primesti conteaza foarte mult si reactia celuilalt. Si macar unii pot fi apreciati pentru sinceritate. Caci "bietul" baiat putea sa injure si in gand ...
As vrea ca intr-o zi sa fiu o floare
Pe care altul sa ti-o daruiasca.
Iar tu sa ma mirosi noapte de noapte
Cand el asteapta sa il faci sa te iubeasca.

06 Septembrie, 2005, 02:05:16 p.m.
Răspuns #10

Lord_Saladin

Vizitator
Citat
Ma aflam pe locul mortului intr-un taxi oprit la o intersectie din Bucuresti, orasul unde consumul de astfalt pe metru si secunda este cel mai ridicat.

S-a intamplat deci in Bucuresti... clar... orasul "tuturor posibilitatilor", unde te-njura si-n magazine vanzatoarea...  :D :D :D

Revenind la idee... Eu intotdeauna am dat bani la toti rromii si cersetorii de pe strada...
 Stiu ca multi dintre ei merg dupa aia sa-si cumpere aurolac, tigari, alcool poate chiar heroina, dar eu nu pot face deosebirea intre cel sincer si cel mincinos.

Odata, inainte sa ne punem interfon la bloc, urcau tiganusi de varsta adolescenta sa cerseasca bani.Odata a venit unul, si m-a rugat sa ii dau o bucata de paine.
 L-am chemat inauntru, i-am dat sa mance din mancarea mea, mancare calda.A intrat in biblioteca, si se uita mirat la carti.I-am dat cateva sa se uite peste ele, si a zambit.S-a uitat vre-un sfert de ceas peste ele...
 Cand a venit vremea sa plece, m-a oprit sa imi arate ceva.Din neglijenta, imi cazusera din pantaloni vreo suta de mii.El putea sa-i fii luat.Si totusi, mi i-a aratat...

Alt caz.El , batran, roman, dintr-o familie foarte buna, doar ca s-a certat cu nevasta-sa si cu fiul sau, si a fost dat afara din casa.Cerseste pe strada, dar cu toate acestea, are ceva nobil in privire, e mereu ingrijit (chiar daca are barba mare), se vede pe chipul sau ca odata a fost un om, intelectual... Cum sa nu dai bani unei asemenea persoane ?

parerea mea.

07 Septembrie, 2005, 10:58:00 a.m.
Răspuns #11

nebundupatine

Hmm, sper sa nu intelegi. Am citit "parerea ta" si mi-au venit alte doua imagini in minte. Iarasi nu ma abtin.

Citat
Stiu ca multi dintre ei merg dupa aia sa-si cumpere aurolac, tigari, alcool poate chiar heroina, dar eu nu pot face deosebirea intre cel sincer si cel mincinos.

Eram prin anul III de facultate. Perioada de nebunii. Si de distractii ieftine, neaccizate. Intr-o seara fara somn. Eram impreuna cu un prieten. Cum nu  eram de acord cu "boschetareala" am zis hai sa facem o vizita cuiva. Evident unui prieten. Zis si facut. Norocul nostru. Prietenul era acasa. Un pic cam somnoros. Noi cu chef de distractie. El nu prea. Dar totusi gata de a-si intra in rol. Cert e ca la un moment dat bautura lui s-a terminat. Si noi (cei doi de la inceput) ne-am indreptat spre cel mai apropiat loc de aprovizionare care din intamplare se afla in interiorul unei statii de metrou. Cumparam o sticla de alcool si din nerabdare sau inconstienta incepem s-o gustam. Chiar acolo. Chiar in statia de metrou. Nu mica ne-a fost mirarea si enervarea cand dintr-o data s-a apropiat de noi un individ ce s-a recomandat sunt de la politia metrou blah blah si voi consumati alcool in locuri publice. Va rog sa prezentati actele de identitate. Evident noi spre apararea noastra: Domne, ai perceput gresit, nu bem, noi doar gustam. Mergem la un prieten care locuieste in apropiere. El: va rog sa prezentati actele. Ne conformam si incepem sa ne scotocim buzunarele. Eu imi gasesc identitatea, prietenul nu poseda asa ceva la el. Individul: va rog sa ma urmati in birou sa va identific prin statie. Ehh, hai sa mergem, a prins omul infractorii trebuie sa ne supunem. Ne da omul o mica amenda (stiti acum ca v-am prins nu pot sa va dau drumul nepedepsiti) care in mod cert a produs in noi un sentiment de indignare. Din revolta prosteasca, comentand incidentul, ne-am apucat sa gustam din sticla provocatoare taman in dreptul iesirii din statia de metrou. Era aproape de ora inchiderii metroului. Cand ...
Cand din statia de metrou iese un grup de "aurolaci", "cersetori", "copii ai strazii", etc. Noi indignati, uite domne pe noi ne amendeaza pentru ca n-avem buletin si n-am rezistat sa nu gustam dintr-un sortiment pe care nu-l mai incercasem pana atunci, si pe ei ... pe ei nu ii intreaba nimeni sau nu le face nimeni nimic. Si cand comentam noi mai cu foc, isi face aparitia si individul de ne amendase. Deh, isi terminase omul programul si se indrepta linistit spre casa. Si noi ii stateam in cale. Am simtit nevoia sa ne uitam in ochii lui. Ce facusem pana la urma? Nu tipam, nu injuram, nu ne legam de nimeni. Si pana la urma cine ii spusese ca in sticla aia e ce credea el? Dar unul dintre noi nu avea buletin la el, si atunci dam prin statie... Dar individul probabil vazandu-ne acolo era cu privirea in pamant. Atunci noi constient am inceput sa repetam : Uite domne pe noi ne amendeaza pentru ca nu avem buletin si pe ei, pe aurolaci, pe avortonii mamelor din lumea-ntreaga, pe ei ii lasa sa faca ce vor. Poate ca la sfarsit de program individul care ne-a amendat pe noi se duce si isi cere "dreptu" de la aurolaci... In acel moment, individul care era cu privirea in pamant si-a ridicat-o si ne-am intalnit din priviri ... cu acel rictus pe care ti-l provoaca scarba. El a simtit nevoia de o justificare: Voi chiar meritati sa fiti amendati. Un lucru socant. Dar ce am facut? Evident ca raspunsul nu a mai venit. Au venit ironiile : Cum ziceati ca va cheama? Il cunoasteti pe domnul general de la capitala? Sau pe domnul colonel? Cred ca nici de domnul capitan icsulescu n-ati auzit...
Plecase individul, parca ne mai trecuse si noua amarul. Dar in schimb ne-a venit un gand: Cum o fi sa fii aurolac ... macar pentru o noapte.
Si aveam sa cunoastem acele creaturi ce provoaca scarba, mila, indignare, dispret, si ce-i mai rau neprovocata indiferenta. Pentru ca ... afara actiunea era in toi. Micii si marii aurolaci, copii sau barbati ai strazi incinsesera o "baza" de toata frumusetea. Noi ne uitam timizi si curiosi la ei. Uitandu-ne cum se distreaza. Cum se joaca, se alearga si se pocnesc. Pana la momentul cand mai mult in gluma am intrebat: putem sa jucam si noi "baza" cu voi? Si spre surprinderea noastra raspunsul a venit sincer: Cum sa nu. Puteti sa jucati si voi...
Si am jucat si ne-am distrat. Am comentat. Am terminat sticla pentru care noi coborasem de la prietenul nostru pana in statia de metrou. Si pentru care ne alesesem cu o amenda. Si nici nu ne-am dat seama cum s-a facut dimineata. Si cum am uitat de prietenul, care poate ingrijorat ne cauta, sau poate obosit se culcase la loc. Cert e ca aurolacii trebuiau sa se duca la munca. Si treptat unul dupa altul dispareau catre servici. Intre timp noi ramasesem cu ultimul aurolac care vizibil intr-o euforie ne intreaba: mergem mai incolo la un film? Noi, ametiti, de intrebare, sinceritate, penibil. Si totusi realisti: pai stii noi nu mai avem un sfant. In sticla aia erau toti banii nostri. Si mai avem si o amenda de platit. In 48 de ore. Aurolacul ambitios ne ofera raspunsul care a ramas intiparit: Nici o problema, cobor si intr-o jumatate de ora fac rost de 50 de mii. Ziceti mergem la film? Fac eu cinste. ... (continuarea nu-si mai are rostul)

Citat
Cerseste pe strada, dar cu toate acestea, are ceva nobil in privire, e mereu ingrijit (chiar daca are barba mare), se vede pe chipul sau ca odata a fost un om, intelectual... Cum sa nu dai bani unei asemenea persoane ?

A doua poveste. Alt decor. Alt gen de poveste. Din episoade:
In blocul in care locuiesc printre vecini am o familie de pensionari. Cu pensie mica. El fost muncitor necalificat, ea croitoreasa. Familie cu doi copii: cel mare asezat la casa lui cu nevasta si copil, avand locuinta la o distanta in timp de vreo 10 minute de parinti..., cel mic holtei, revolutionar cu diploma, facandu-si veacul fie prin pasajul universitatii unde in timpul zilei vinde carti, fie prin domiciliul parintilor atunci cand nu are altceva mai bun de facut.
Primul episod:
Ma imprietenisem cu batranelul (care, ca o paranteza, avea un handicap la un picior din cauza unui accident de munca) schiop in parcul din apropiere, el mare pasionat de ghiulbahar, io pasionat de orice joc de masa: sah, table, rummy, si intr-un final ghiulbahar. Jucasem impreuna destule partide de ghiulbahar in ciuda diferentei de varsta, discutasem, parcursesem impreuna drumul spre casa, mai tarziu cand m-am apucat si de fumat chiar mai "posteam" o tigara. Si ... la un moment (cu multi ani in urma) mi s-a parut normal sa-l ajut cu "cinci mii de lei pana la pensie" ca sa-si cumpere o paine si el. Ii stiam toata povestea, il cunosteam pe baiatul cel mic si il vizitasem si pe cel mare. Poate din acest motiv mi s-a parut normal. Omul nu cersea. Doar ca ii era jena sa ceara oricui ajutorul. Cert e ca trecusera doua saptamani, pensia trecuse. Si el nu returnase imensa suma de "cinci mii de lei" pe care singur se angajase sa o restituie pana la pensie. Nu ma gandeam eu la cei cinci mii de lei. In schimb ma gandeam la persoana care sparsese toate geamurile de la scara. Si la cel care le pusese la loc. Pentru ca era evident ca o asemenea isprava trebuie sa fi costat mult. Si aveam sa fiu socat: cand stand de vorba cu presedintele de bloc chiar in fata scarii aveam sa aflu cine erau actorii. Geamurile le sparsese fiul cel mic al batranelului meu, si de pus la loc le pusese tatal lui din pensia care venise. Si din care se angajase sa-mi dea cei "cinci mii de lei". Surprinderea mare avea sa fie cand spre finalul discutiei avea sa apara batranelul meu schiop, sprijinindu-se in baston, cu mersul sau de ratoi. Fara nici cea mai mica urma de apasare. Cu salutul caracteristic. La care nici macar nu am apucat sa raspund. Pentru ca din senin omul scosese cei "cinci mii de lei".
Al doilea episod:
Acum doua saptamani plecand spre piata la cumparaturi, in dreptul unei farmacii aflate in drum aveam sa-l aflu pe batranelul meu schiop. In tinuta lui de ani si ani. Cu bastonul lui de ani si ani. Cu ochelarii sai fumurii de ani si ani. Eu il salut. Schimb o vorba. Credeam ca asteapta pe cineva sa iasa din farmacie. Nici nu gandeam ca batranelul meu atinsese disperarea si iesise la cersit. In fata unei farmacii. Dar aveam sa aflu. Cand dupa aproape o ora de cumparaturi, ma intorceam spre casa. Si il disting pe vecinul meu. In acelasi loc. Impaturind tacticos o bancnota tocmai primita de la o doamna corpolenta ce tinea de mana un copil zvapaiat. Atunci am realizat. Si m-am intrebat: cum e posibil? Ca el sa stea la coltul acelei farmacii, atat de aproape de casa lui, atat de aproape de casa fiului sau mai mare, atat de aproape de atati cunoscuti... si totusi atat de departe?

07 Septembrie, 2005, 03:51:57 p.m.
Răspuns #12

desdemona

am citit cu rabdare fiecare rand al vostru...unele de 2 ori.am ramas asa pt cateva momente.Nu stiu ce sa zic...nu e corect,nu e corect.Ascultam melodia egali din nastere a lui ombladon.Trebuia sa fim egali din nastere,de ce nu e asa...?cine raspunde la intrebarea asta?..tacere.Nimeni.Pt ca nimeni nu stie raspunsul.Si totusi nu e corect.De ce unii au atat de mult,si altii atat de putin?De ce sunt atat de cruzi oamenii?
sunt intrebari fara raspuns....iar noi ne continuam drumul...
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

07 Septembrie, 2005, 06:32:12 p.m.
Răspuns #13

Lord_Saladin

Vizitator
De ce sunt cruzi oamenii ? Pentru ca au ales calea Raului si au deschis drum Intunericului in sufletele lor....

De ce nu suntem toti egali ? Suntem in fata lui Dumnezeu cu totii egali, insa in fata oamenilor exista si vor exista mereu IERARHII.

07 Septembrie, 2005, 06:45:09 p.m.
Răspuns #14

nebundupatine

Citat
De ce sunt atat de cruzi oamenii?

Auci. Ce intrebare? Crud = necopt, neajuns la maturitate. Crud = brut, neprelucrat, dur. Nu se poate sa nu te duca cu gandul la natura. La natura dura, bruta, necoapta. Dar care cu siguranta va ajunge la maturitate. Si va face poame dulci sau acre. Pe gustul tuturor. Dar natura cu cele doua fete ale ei coapta / necoapta este intotdeauna la fel.

Dublul sens al lui crud m-a dus cu gandul la o istorie recenta. Si ca orice lepadat de un obicei sa fie traditional. Trebuie sa zic : nu ma abtin pentru a treia oara. Si bag o poveste.
Pe traseul obisnuit de transport in comun s-a intamplat o istorie. Ma urcasem linistit cu gandul de a mai parcurge traseul servici – casa cum se intampla multora de multe ori. La a doua statie de la urcarea mea in autobuz se urca un cuplu. Tineri. Cu aripi. Cu ganduri si discutii. Parea ca nici nu le pasa de lumea din jur. Nici de faptul ca ceilalti din autobuz sunt potentialii martori la ce urma sa intample. Caci peste nici doua statii urma sa se intample ceva. Se mai urca in autobuz doua „cupluri”. Doua prietene. Si doua colege. Colegele lucrau la RATB – sectia audit. Biletele sau abonamentele la control se adreseaza una din colege celor doua prietene. Am abonament – raspunde una. N-am bilet, dar am vrut sa cumpar bilet si nu era nici o ghereta de-a ratebeului unde pot cumpara bilet. D-abia m-am urcat. Stiti vin de la Tribunalul Mare (incerca ea sa sugereze).
Spre uimirea mea, colega cu pricina isi muta curiozitatea de a vedea calatorii clandestini in alta directie. Fara a spune nimic prietenei grabite de parca ar fi aruncat-o direct din Tribunalul Mare in mijlocul de transport. Si cum totul era scris cu mare grija de un scenarist hollywoodian, in directia curiozitatii sale se posta cu nesimtire celalalt cuplu. Cel al tinerilor. Aceiasi intrebare. Aceleasi raspunsuri. Ea: am abonament, El: n-am bilet. Sec fara nici o justificare. Fara nici o explicatie. Scurt, fara nici o intrebare de genul „La ce statie v-ati urcat?” a venit si replica. Ahh, pai stiti consecinta domnule. Va rog sa-mi aratati buletinul. Sau sa prezentati un act de identificare. Repeta ea cu mare usurinta replicile invatate pe de rost la cursurile de controlori reatebe. Raspunsul spontan o bulversa o clipa: Nu am buletin pentru ca simt ca nu am nevoie. In clipa asta, colega isi cheama din priviri colega ei. Si in asteptarea apropierii, erau doar cateva persoane ce le despartea, isi mai implanta ecusonul eliberator de curiozitate in ochii altor nedoritori. Se apropie si colega, isi face si ea numarul ocupandu-i pe cei doi tineri cu intrebari, sfaturi, cai de urmat pentru iesirea din situatii de clandestinitate. Eu incep sa ma uit la prietena fara bilet. Si sa ma intreb, bine domnule sau doamna. Cu ea ce facem? Ea de ce are permisiune de la purtatoarea de ecuson sa-si continue calatoria fara bilet si domnul nu? Si ma uitam si numaram statiile. Trecusera doua, ne apropiam de a treia. Si as fi rezistat mult mai mult, pentru ca spre norocul meu mergeam pana la capat, si aveam abonament. Dar ceva. Poate spontaneitatea cu care a pus-o jumatatea de prietena pe jumatatea de colega m-a facut si pe mine sa deschid gura. Vorbind catre jumatatea de colega si uitandu-ma catre jumatatea de prietena ce-si continua in liniste discutia deja inceputa cu partenera sa. „Nu va suparati ca va deranjez cu o scurta intrebare! Daca domnul era la fel de spontan si zicea ca a vrut sa cumpere bilet din statia de urcare dar nu era chiosc de bilete, l-ati fi lasat sa calatoreasca linistit in continuare cum o lasati pe doamna?” La care vine un raspuns la fel de ciudat ca si intrebarea mea: Pai ati vazut cum a raspuns dansul. Nu asa se procedeaza. -Hmm, poate aveti dreptate. Dar doar pentru atat? Si am inceput sa rad linistit in locul meu de la geam. Continuand sa fiu complice la ridicolul si absurdul situatiei deja incomode pentru unii din acel autobuz.
Finalul povestii se regasea in statia in care toate cele 3 cupluri au coborat. Evident cu directii si intentii diferite. Jumatatea de colega compunea procesul  jumatatii barbatesti in timp ce cele doua prietene incercau sa-si faca loc printre celelalte doua cupluri care pret de cateva statii le-au fost atat de aproape ... si totusi atat de departe.