10 Octombrie, 2025, 01:26:52 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Care este secretul unei casatorii reushite?  (Citit de 5537 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

02 Decembrie, 2004, 05:18:17 p.m.
Citit de 5537 ori

jucatorul

Iata ce-am gasit pe net pe undeva (sa nu ma injurati ca este in engleza):

Do not marry someone for the things that you like about them.
The marriage will be terrible and not last.
Marry someone for the things that you  don't like about them.
Find out what you don't like about them, and if you can tolerate and forgive these faults, you will have a long and happy marriage.

Intrebarea este : Se pot vedea toate acele "defecte" inainte de a face pasul decisiv?!?!
I like your Christ, I do not like your Christians. Your Christians are so unlike your Christ -  Mohandas Gandhi

"A Great Go Player is one who always demonstrates humbleness, respect and gratefullness towards his or her opponent, even when his or her opponent shows none of these values in return".

02 Decembrie, 2004, 05:45:45 p.m.
Răspuns #1

viulian

Administrator
Mai greu, pentru ca esti orbit de deea ce iti place la celalalt :) si atunci cam treci cu vederea defectele.

02 Decembrie, 2004, 05:56:04 p.m.
Răspuns #2

Semiramis

Global Moderator
da, le vezi. pentru ca ele se repeta si la un anumit moment dat constientizezi chiar daca nu vrei sa recunosti. ideea este ca e tare bine sa locuiesti cu persoana respectiva inainte de a te casatori. dar trebuie sa locuiti singuri...fara nimeni altcineva...la un anumit moment dat este foarte posibil sa nu mai poti tolera si rabufnesti: "de ce ai tinut atat de mult usa deschisa la frigider? nu pot sa te sufar!!!"
asa zic eu...
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

02 Decembrie, 2004, 08:13:36 p.m.
Răspuns #3

DIANA

Vizitator
Mie mi se pare ca frazele in engleza contin un mesaj de-a dreptul absurd. Prostioare! Eu asa consider aemenea pareri cu pretentia de a fi profunde sau asemeni unui praf in ochi! Si asta tocmai pentru ca incearca sa schimbe ordinea fireasca a lucrurilor.

02 Decembrie, 2004, 08:50:14 p.m.
Răspuns #4

Lord_Saladin

Vizitator
 Casnicia e ceva ce depinde de o multime de factori...
 Frazele in limba engleza ce le-ai scris, cu tot respectul, m-i se par trivialitati.

03 Decembrie, 2004, 01:08:56 p.m.
Răspuns #5

sharara

nu degeaba se spune ca exista asa numita sapatmana oarba... :)problema este ca toti vedem defectele-sau le simtim,toti nu mintim singuri..toti le acceptam.."iubim fiinte faurite de imaginatia noastra,nu fiinte reale"spunea Proust..ar trebui ca omul sa constientizeze asta inainte de a semna  un act..

03 Decembrie, 2004, 05:15:23 p.m.
Răspuns #6

jucatorul

Casnicia e ceva ce depinde de o multime de factori...
 Frazele in limba engleza ce le-ai scris, cu tot respectul, mi se par trivialitati.

Trivialitati?!?! Poate trebuia sa o postez in romana!
Poti sa te explici!?!?! Din multimea aceea de factori .. poti sa enumeri cativa?!?
I like your Christ, I do not like your Christians. Your Christians are so unlike your Christ -  Mohandas Gandhi

"A Great Go Player is one who always demonstrates humbleness, respect and gratefullness towards his or her opponent, even when his or her opponent shows none of these values in return".

03 Decembrie, 2004, 09:43:25 p.m.
Răspuns #7

surfer1026

Ma declar surprins de reactiile oarecum "nervoase" starnite de acest post. Personal, gasesc abordarea interesanta si cred ca atinge "o coarda sensibila" demitizand oarecum iubirea. De fapt, reactile negative vin din (presupun) din partea unor idealisti..Pe de alta parte cine accepta acest mod de a gandi (destul de realist as zice) devine cu siguranta mai trist.. 
"Lasa lucrurile sa fie simple, cat mai simple cu putinta, dar nu mai simple de atat"

03 Decembrie, 2004, 10:00:03 p.m.
Răspuns #8

DIANA

Vizitator
Sa inteleg ca a fi idealist e un defect, ceva negativ, surfer1026? Inseamna ca eu sunt un om cu cel putin un foarte mare defect!  ;D Mai si cat tin la defectul asta!

07 Decembrie, 2004, 10:38:11 a.m.
Răspuns #9

surfer1026

Asa cum ziceam si mai inainte: Pe de alta parte cine accepta acest mod de a gandi (destul de realist as zice) devine cu siguranta mai trist.. 
Eu sunt (acum) mai degraba realist dar asta nu inseamna ca nu au fost si alte timpuri..Nu consider idealismul un defect (nu as mai fi scris aici, nu?) insa imi permit sa-l observ si sa-i critic punctele slabe. 
"Lasa lucrurile sa fie simple, cat mai simple cu putinta, dar nu mai simple de atat"