11 Octombrie, 2025, 02:21:33 a.m.
Totul despre Iubire

Sondaj

VA CONSIDERATI OAMENI CULTI ?

Da
0 (0%)
Nu
2 (22.2%)
Inca nu
5 (55.6%)
Prefer sa las pe altii sa hotarasca asta
2 (22.2%)

Numărul total de membrii care au votat: 5

Autor Subiect: CE INSEAMNA A FI "UN OM CULT" ?  (Citit de 10496 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

04 Decembrie, 2004, 09:30:10 p.m.
Citit de 10496 ori

D3rb3d3u

Vizitator
  Ce credeti ca insemna cultura? Pot fi considerati oameni culti, toti oamenii care au absolvit o facultate si au acum un serviciu mult ravnit? Cum deosebiti un om cult, de unul incult?

04 Decembrie, 2004, 09:52:59 p.m.
Răspuns #1

Lorelei

Pai trebuia sa pui doua Poll-uri. Al doilea "Va considerati oameni modesti?" - ca macar daca alege omul ca se considera cult sa aleaga si ca e si modest.   ;D Doar nu crezi ca-ti va raspunde sincer cineva care zice "nu"!
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

04 Decembrie, 2004, 09:55:51 p.m.
Răspuns #2

D3rb3d3u

Vizitator
ehe, nu am inteles ce ai vrut sa spui, dar ma fac ca trec cu vederea remarca ta rautacioasa...scopul acestui voting e pur si simplu....asteptam din partea ta ceva mai complex...ce am deschis la acest subiect se pot scrie romane intregi  ;)

04 Decembrie, 2004, 09:57:30 p.m.
Răspuns #3

Lorelei

Ce voiam eu sa arat este ca Poll-ul nu cred ca are relevanta. Topicul e ok si promit sa revin cu un raspuns detaliat. Dar de votat n-am sa votez.
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

04 Decembrie, 2004, 10:25:27 p.m.
Răspuns #4

|ngerMorT

In opinia mea ideea de om cult nu tine nici de absolvirea unei facultati, nici de locul de munca. Un om cult este o persoana cu un bagaj greu de cultura generala :). Poti sa fi prost da' cult ca sa zic asa. Sa nu le ai cu matematica, fizica, dar totusi sa stii cine este Newton si ce a facut, sa stii despre pictori, muzica, filosofie etc. Sa ai cunostinte in toate domeniile. In timp ce oamenii destepti se nasc destepti, un om cult se formeaza in timp. Asa vad eu lucrurile :). De aceea, raspunsul meu al sondajul tau este "nu inca".
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

05 Decembrie, 2004, 10:04:55 p.m.
Răspuns #5

Semiramis

Global Moderator
dupa parerea mea, un om cult este persoana care face fata fara eforturi la orice subiect de discutie. nu facultatea conteaza, nici job-ul pe care il are. am intalnit odata un tip care citea contoarele la distrigaz care m-a facut praf cu bagajul literar pe care-l avea. conteaza setea de a acumula cunostinte si disponibilitatea de a o face, stocarea logica a informatiilor...
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

06 Decembrie, 2004, 01:06:40 p.m.
Răspuns #6

sharara

om cult este acela care pune in practica toate cunostintele pe acre le are acumulate de-a lungul anilor-este evident ca un om de cultura nu se formeaza in putin timp!-
numesc om de cultura persoana care stie sa vorbeasca la fel si cu un cersetor si cu un print,perosna care coboara din turnul de fildes si cultiva gradini superbe acolo unde pamantul este arid,cu indarjirea unui sisif,om care ajunge sa imparta cultura care ii deschide alte perspective,cu fiecare copil care incearca sa piarda deliciile ei,cu fiecare om care a uitat ca insasi viata este o mare arta!
de aici expresia om de cultura..omul care cultiva,care imparte bunatatile.care le raspandeste..care le inmulteste..
nu o diploma face un om de cultura!diplomele in ziua de azi se obtin foarte usor.si pe cai nu tocmai ortodoxe..dar cine vrea sa se minta singur..este problema lui...nu-i asa?

28 Ianuarie, 2005, 07:33:04 p.m.
Răspuns #7

Semiramis

Global Moderator
"Devenim oameni numai prin cultura" - Septimiu Chelcea

ce propozitie simpla, dar ce incarcatura are...!
astept dragilor argumente pro si contra!  ;D
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!