11 Octombrie, 2025, 04:32:17 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: de ce am fost creati?totul pare un joc de teatru...  (Citit de 13265 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

10 Decembrie, 2004, 11:34:45 a.m.
Citit de 13265 ori

naked_inside

Vizitator
eu am o intrebare...de ce am fost creati?de ce a creat dumnezeu sufletele noatre e "vremea" cand era doar el si chaosul?de ce?s-a plictisit sa fie singur?de ce ne-a trimis pe pamant?de ce i=a ispitit pe adam si eva cand el STIA SIGUR CE ALEGERE VOR FACE?de ce ia- ispitit?de ce ne lasa pe noi aici,SA NE LUPTAM CU RAUL,sa incercam sa alegem calea pe care o vom urma,CAND EL STIE DEJA CE ALEGERE VOM FACE?Mai alegem noi cu adevarat?eu nu cred...  :(...totul mi se pare un joc,in care el se amuza  de ce facem noi...ce nevoie are el de noi?pentru ce?...

10 Decembrie, 2004, 12:00:05 p.m.
Răspuns #1

Semiramis

Global Moderator
da, alegem! Dumenzeu ne-a dat liberul arbitru. actionam si suportam consecinta faptelor noastre.
cea mai mare dovada de iubire a lui Dumnezeu pentru noi, este faptul ca ne-a dat acest liber arbitru, ne-a dat posibilitatea sa nu-l recunoastem...
in nici un caz Dumnezeu nu ne-a creat ca se plictisea...
mai bine ma opresc aci pentru ca am usoara senzatie ca la ceea ce raspund eu aduce cu blasfemie...

Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

10 Decembrie, 2004, 12:19:55 p.m.
Răspuns #2

viulian

Administrator
Parerea mea este ca daca te apuci TU sa-ti dai cu parerea despre cum e Dumnezeu, incercand sa mergi pe ideea ca daca El te-a facut dupa asemanarea lui, atunci musai e valabil si invers, ca si El e ca tine, inevitabil ajungi sa te pierzi in implicatii si deductii..

Acest rau care exista are un scop.. nu ? Iti arata dependentele, fixatiile, obsesiile.. Adica daca n-ar fi rau nicaieri, de ce te-ai mai stradui sa schimbi ceva, nu ? Ai ramane la fel. Raul e bun zic eu. Iti arata ca mai ai de inteles anumite lucruri.. ca inca esti legat de asteptari, de pretentii, de fantasme neimplinite, de frustrari..

Cautarea misterului incepe cu/in tine iar raspunsul, dupa ce il vei afla, nu cred ca-l vei putea exprima in cuvinte :)

10 Decembrie, 2004, 12:27:08 p.m.
Răspuns #3

D3rb3d3u

Vizitator
Raspunsul la aceasta intrebare nu tine de noi sau de persoana noastra, ci se gaseste in credinta noastra si perceptia care o avem despre Dumnezeu.

10 Decembrie, 2004, 12:37:52 p.m.
Răspuns #4

Semiramis

Global Moderator
consider ca acest subiect este unul cu raspuns: crede si nu cerceta. credinta este totul. daca nu esti suficient de puternic in aceasta credinta, ajungi sa iti pui intrebari. revenim tot la educatie, la experinta si la bagajul de cunostinte...eu una cred in Dumnezeu si am frica lui...

10 Decembrie, 2004, 12:57:01 p.m.
Răspuns #5

Lorelei

Nu cred ca exista vreun subiect care ar trebui vreodata tratat cu "crede si nu cerceta". Insa topicul propus este de fapt o dezbatere asupra liberului arbitru, problema pe care filosofii se chinuie sa o "rezolve" de secole bune (milenii...). Eu vad lucrurile un pic abstract. Dumnezeu (indiferent ce intelegem prin asta) vede ce vom fi facut nu pentru ca nu putem face altfel, ci pentru ca pentru el timpul nu are nici o semnificatie, deci legatura nu este una cauzala (avem, deci, liber arbitru), ci una temporala sau poate dimensionala (noi nu putem iesi din paradigma celor 3 dimensiuni, gandim in ea, ceea ce inseamna ca gandim limitat sau limitativ). Hmmm, greu.
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

10 Decembrie, 2004, 01:28:59 p.m.
Răspuns #6

Semiramis

Global Moderator
cand am spus "crede si nu cerceta" ma refeream la faptul ca nu ar trebui sa-l tragem noi la raspundere pe Dumnezeu ca ne-a creat ca se plictisea...ma umfla rasul la acasta afirmatie...sau plansul.
despre liberul arbitru, ho ho ho vorbim cat se poate.
cred ca e cel mai important bun pe care-l avem: el ne lasa sa iubim sau sa nu iubim, sa credem in Dumnezeu sau sa nu credem, sa dam un banut pe strada sau sa nu-l dam...
despre topicul cu liberul arbitru, nu cred ca naked_inside s-a gandit la liberul arbitru, ci a pus si ea, asa, o intrebare: "totul mi se pare un joc,in care el (adica Dumnezeu) se amuza  de ce facem noi...ce nevoie are el de noi?pentru ce?..."
sa fim seriosi!!!
la buna vedere!

« Ultima Modificare: 10 Decembrie, 2004, 01:30:59 p.m. de Semiramis »

10 Decembrie, 2004, 01:48:06 p.m.
Răspuns #7

D3rb3d3u

Vizitator
Draga naked_inside,
 la aceasta varsta, este normal sa iti pui asemenea intrebari. De alte comentarii, ma abtin !

10 Decembrie, 2004, 11:03:10 p.m.
Răspuns #8

bke

Vizitator
crede si nu cerceta.... asa pot sa ii zic si eu fiului meu :"Fiule crede in mine si nu cerceta , asa ca in viata te vei face criminal!"

13 Decembrie, 2004, 10:58:52 a.m.
Răspuns #9

naked_inside

Vizitator
dragul meu d3rb3d3u,nu te lega de varsta pentru ca (pe langas ca nu ai curajul sa iti arati varsta adevarata) si tu banuiesc ca ai trecut prin asemenea intrebari...asta daca ai o constiinta larga si te intrebi daca actiunile tale de zi cu zi sunt sau nu bune...si mai ales ce inseamna acest bine...asa ca nu ironiza...pana nu stii despre ce e vorba...clar?

13 Decembrie, 2004, 11:01:25 a.m.
Răspuns #10

naked_inside

Vizitator
a,si inca ceva...topicul trebuia sa ceara raspunsuri pentru intrebarea "Care este rostul nostru pe pamant.De ce am fost creati"..dar se pare ca nu stiti nici voi sa raspundeti...pentru ca nu intelegeti ce raspuns cer...nu conteaza oricum...traiti in fericire si armonie cu acelasi val de ceata peste ochi...in care simpla credinta e raspunsul la toate...dar credinta in ce?

13 Decembrie, 2004, 11:05:44 a.m.
Răspuns #11

bke

Vizitator
mai bine Il intrebi pe Cel de sus,stie precis;)

13 Decembrie, 2004, 11:23:01 a.m.
Răspuns #12

naked_inside

Vizitator
decat un astfel de raspuns,mai bine nu ai fi scris de loc...nu de alta,dar nu e nimic inteligent in el...

13 Decembrie, 2004, 12:05:06 p.m.
Răspuns #13

D3rb3d3u

Vizitator
Draga naked_inside,
  se pare ca eu de felul meu sunt mai prost si nu am ajuns sa-mi pun  asemenea intrebari. Pentru ca daca ai ajuns la asemenea intrebari, credinta ta in Dumnezeu, incepe sa se disipe. La intrebarea ta, doar niste ignoranti pot da niste raspunsuri. Toate raspunsurile pe tema credintei, le vei gasi in Biblie, pe care ti-o recomand cu ardoare sa o citesti.

"...traiti in fericire si armonie cu acelasi val de ceata peste ochi" ?????
Ilumineaza-ne te rog, pentru ca noi suntem mai mici si nu vedem.

PS: aici nu e site de matrimoniale, sa imi pun varsta sau pozele pe site.

13 Decembrie, 2004, 02:17:16 p.m.
Răspuns #14

Semiramis

Global Moderator
draga naked inside,
constiinta nu poate fi larga sau restransa. constiinta ai sau nu ai. am invatat, am experimentat si am aflat ce e bine si ce e rau...
privind intrebarile pe care ti le-ai pus, ok mi le-am pus si eu candva, sub alta forma – e adevarat, insa fara a ma gandi vreo clipa ca Dumnezeu ne-a creat pentru un experiment.
din intrebarea ta, care de fapt este un cumul de intrebari si nu au fost coerent puse intr-o ordine, rezulta ca fiecare ti-a raspuns la intrebarea de care era interesat. deci, nu o lua in nume de rau celor ce ti-au raspuns, fiecare si-a spus parerea, nu si-a impus-o...
noi sa fim sanatosi!