Interesantă poezia ta, dragă Semiramis (era să zic "dragă Semiramida"...

).
Prima strofă, cel puţin, e perfectă. Şi-a doua ar putea fi la fel, dacă ultimele două versuri ar păstra măsura (de 7 silabe), pentru care - zic eu - acestea ar putea fi, foarte bine, exprimate astfel:
"Dar naiadele mă prind,
Şi-or să-mi fure liniştea."
Strofa a treia schimbă măsura, alternând 7 cu 8, respectiv 8 cu 7 silabe, ceea ce (atenţie!) deranjează, pentru că schimbă ritmul, adică impune altă cadenţă. Probabil că lucrată atent (ceva mai mult), această poezie ar putea fi luată drept etalon în multe privinţe - în primul rând prin subiectul ales, dar şi prin tratare.
...Am imresia că am citit în acest site una sau două poezii scrise de tine în vers alb, despre care am impresia că-ţi e mai la îndemână (versul alb - vreau să zic), pentru că nu e atât de constrângător ca "versul clasic" (care urmează rime şi măsuri foarte stricte).
Şi-ncă un lucru, pentru că tot am ocazia spre a mă adresa tuturor. Vreau să vă rog, stimaţi colegi, să vă instalaţi cu curaj caracterele româneşti de literă, aşadar să scrieţi în româneşte - nu doar pentru că e mai frumos, ci pentru a fi mai "acasă", adică spre a ne înţelege mai bine.
Revin şi-ţi urez succes, dragă Semiramis!