10 Octombrie, 2025, 08:07:18 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Prietenia - incotro?  (Citit de 5842 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

18 Decembrie, 2004, 04:55:39 p.m.
Citit de 5842 ori

Lorelei

Motto: "Omenirea este un amestec ciudat de sori si pietre de o varietate atat de infinita incat nu mai stim unde un om inceteaza sa mai fie piatra si devine soare. Nu stim nici macar daca sorii au fost creati pentru nevoia pietrelor de a fi incalzite sau pietrele pentru nevoia sorilor de a raspandi caldura. Stim numai ca, sori ori pietre, suntem cu totii fara rost in lume de indata ce ramanem unii fara ceilalti." (Panait Istrati)

Cat de importanta este prietenia pentru fiecare dintre noi? Care sunt raporturile ei cu dragostea? In ce masura putem face compromisuri intr-o prietenie? Mai exista prieteni adevarati?
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

19 Decembrie, 2004, 10:41:43 p.m.
Răspuns #1

Frida

prietenie..... eu un nu mai cred in prietenie! eu nu mai am prieteni adevarati! relatie amic-amic e una care e de azi pe maine, nu e permanenta...eu cred foarte tare in relatia iubit-iubita, e una divina, numai atunci cand sentimentele sunt reciproce! daca in aceasta relatie exista incredere, dragoste si fidelitate....totul e ceva divin!

19 Decembrie, 2004, 10:49:35 p.m.
Răspuns #2

cv

Vizitator
Si totusi prietenia exista si se poate pastra peste ani. Uneori nu suntem prea atenti la cei din jur si ignoram sufletele cu adevarat frumoase. Nu cred in ideea de multi prieteni. Unul, doi oameni pot avea acest statut special in sufletul nostru.

19 Decembrie, 2004, 11:10:13 p.m.
Răspuns #3

|ngerMorT

Am mai spus-o o data...prietenul meu cel ma bun este chiar iubitul meu... Este persoana in care am cea mai mare incredere...am mai multa incredere chiar decta am in mine  :-[...Stiu ca el imi va fi mereu alaturi, ca el nu ma va trada niciodata, ca el va avea mereu grija sa-mi fie bine... Alaturi de el mai sunt parintii...cei care te iubesc cel mai mult pe lumea asta, chiar daca nu stiu tot timpul sa-ti arate asta...daca ai puterea sa fi deschis fata de parintii tai, ei iti pot fi de asemenea f.buni prieteni!
Cuvantul prieten este foarte maret...si dupa cum bine spunea Minerva, nu sunt multi cei ce il merita!

ps: cainii chiar sunt cei mai buni prieteni ai omului :D
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

19 Decembrie, 2004, 11:14:32 p.m.
Răspuns #4

viulian

Administrator
1. Cat de importanta este prietenia pentru fiecare dintre noi?

Pentru mine prietenia nu este foarte importanta. In ce sens ? Exista o calitate aparte a prieteniei - si anume capacitatea de contempare spontana, a amandorura (suna tehnic, dar e mai mult ceva spiritual, cum o vad eu) si atunci prietenul nu mai este deodata stringent necesar. Adica nu trebuie sa fie acolo nonstop fizic. E in inima, si vorbesti la fel cu el azi cum ai vorbit acum ani de zile, sau cum vei vorbi peste ani de zile.. Si aceasta independenta implica o nedependenta de celalalt.. E placut sa ai prieteni apropiati insa la o adica te poti descurca si de unul singur - si in acest fel nu vad prietenia ca pe ceva foarte important.

2. Care sunt raporturile ei cu dragostea?

E unul direct. Contemplarea aceea, cum o vad eu, este dragoste..

3. In ce masura putem face compromisuri intr-o prietenie?

In orice masura putem face comprimisuri :) il poti intelege pe celalalt, il poti respecta, asa ca este loc de a face compromisuri.

4. Mai exista prieteni adevarati?

Dap, exista. Vor exista mereu.
« Ultima Modificare: 19 Decembrie, 2004, 11:16:21 p.m. de viulian »

19 Decembrie, 2004, 11:58:07 p.m.
Răspuns #5

Semiramis

Global Moderator
1.prietenia este importanta. este celalalt suflet de langa tine care-ti spune cand gresesti.
2.prietenia inspira alte sentimente decat dragostea si ele uneori se confunda.
3.ar fi bine sa nu facem compromisuri...
4.da, exista. sunt una din fericitele persoane care pot spune ca am PRIETENI.
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

24 Ianuarie, 2005, 09:17:54 a.m.
Răspuns #6

Lorelei

Prietenia e o stare ciudata, nu stim niciodata unde incepe si pe unde se termina. Descoperim doar intr-o zi ca unii nu mai sunt langa noi; pe unii i-am alungat si aici ar trebui sa ne intrebam unde am gresit, altii pur si simplu au plecat, s-au mutat de la noi, iar pe acestia nici macar nu-i putem plange, ne plecam numai fruntea, ca in fata inexorabilului. Prieteniile adevarate sunt rare si de aceea trebuie pretuite si ocrotite.
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

26 Ianuarie, 2005, 04:49:40 p.m.
Răspuns #7

david

oamenii sau nascut pentrua fi impreuna, cu cat oamenii sunt mai mult apropiati de idealul de om cu atat prieteniile sunt mai trainice, din pacate in lumea asta ciudata in care traim prietenia a devenit o floare tot mai rara asa ca este mai greu sa dai de oameni langa  care sa simti ca traiesti cu adevarat

01 Noiembrie, 2006, 10:54:06 p.m.
Răspuns #8

catty

din ce in ce mai putini oameni mai stiu sa fie prieteni :(
eu ma consider o norocoasa pt ca am intalnit cateva(nu multe) persoane pe care le pot numi PRIETENE si deasemenea parinti mei imi sunt si cei mai buni prieteni.
eu sunt genul de persoana care uraste singuratatea dar si prefacatoria...asa ca...fara ele nu stiu cum as fi trecut de multe din momentele grele din viata mea...
deasemenea mai consider ca intr-o relatie e chiar necesar ca cei doi sa fie si prieteni nu numai iubiti...dar...e oare posibil sa iubesti fara a fi si prieten? ??? sincer eu chiar nu cred ca as putea...
in orice fel de relatie sunt necesare si compromisurile...depinde de noi in ce masura suntem dispusi sa facem compromisuri...dar...poate o prietenie adevarata este singura pt care merita cu adevarat sa faci compromisuri...