10 Octombrie, 2025, 10:30:56 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: ce este mai dureros?  (Citit de 26968 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

22 Decembrie, 2004, 10:58:20 p.m.
Citit de 26968 ori

just_a_tear

Vizitator
  Intrebarea mea este simpla.Ce este mai dureros,sa fi parasit pentru ca nu te iubeste sau pentru ca te iubeste prea mult?

23 Decembrie, 2004, 12:06:51 a.m.
Răspuns #1

Robert.

Vizitator
Inclinam sa spun ca e mai dureros - normal!- sa fii parasit fiindca te iubeste prea mult, dar in ultimul moment mi-am dat seama ca avand in vedere ca in ambele cazuri durerea e provocata de pierderea lui, atunci as zice ca durerea e in functie de cat de mult te-ai legat tu de el! Indiferent de motivul despartirii, ceea ce doare e despartirea insasi, si suferi mult daca l-ai iubit mult! Cu cat l-ai iubit mai mult cu atat doare mai tare...

E totusi doar o parere... si un raspuns simplu, asa cum ai si zis.

03 Ianuarie, 2005, 10:43:41 p.m.
Răspuns #2

keprios

Nevoia de iubire ne sufoca uneori. Ce este mai dureros...? Doar gandul ca nu mai este...! Doar gandul ca pierzi ceea ce crezi ca e mai scump. E dureros sa te parăsească, in condiţiile în care tu tii la el/ea. Poate ai trece mai usor peste gandul ca te-a parasit ca nu te iubeste, poate ai uita mai usor.... dar gandul ca te părăseşte pentru ca te iubeste prea mult. Eu nu pot concepe aş aceva. Cum poate cineva să te părăsească pentru că te iubeşte prea mult? Cine ar face aşa ceva? Şi care ar fi finalul pentru o astfel de persoană? Poate sinuciderea, dar niciodată frica nu rezolvă nimic. Să fugi fără să îţi asumi responsabilităţile...?! Degeaba fugi, odată şi odată tot te va ajunge! Să mă întorc, dăcă cineva te-ar părăsi pentru că te iubeşte prea mult - chiar dacă eu concep acest lucru cu greu - te-ar bântui întrebarea DE CE? De ce cineva să e părăsească dacă te iubeşte? De ce? iar întrebarea asta te va chinui mult, mult timp...!

22 Februarie, 2005, 02:22:16 a.m.
Răspuns #3

kiddoe

este mai dureros sa fi parasit pentru ca nu te iubeste... pentru ca daca te iubeste prea mult.. tot mai ai o sansa in viitor.... este mai bine sa fi iubit decit parasit... "true love always finds a way in the end ... "
wipe away my tears

26 Februarie, 2005, 02:43:37 a.m.
Răspuns #4

puiutzu_01

ufff........zic eu .... cel mai dureros lucru este sa fi parasit din cauza ca te iubeste.....mie asa mi sa intamplat si nu mia fost deloc usor si nici in continuare nu imi este usor.....am fost impreuna 2 luni dar parca am stat cu ea aproape o vesnicie.....ne cunosteam tot unul despre celalalt.....am fost o relatie foarte ciudata.....ciudata de ce?....pt ca aproape nu exista zi in care sa ne certam.....mai mult sa ne contrazicem.....cu toate astea am ajuns sa tin mai mult ca orice la ea .... poate din cauza certurilor.....din cauza ca a fost o relatie diferite....mai neobisnuita.....dar intro seara se pare ca era mai rece ca deobicei.....(un fel de p.s. : eu vb cu ea mai toata ziua si toata noaptea cu ea pe messenger....si din cauza asta neam cunoscut foarte bine) ..... dupa 10 min de la inceputul discutiei a venit iadul.....mia spus ca nu ma poate sa stea cu mine.....cauza?....nu a vrut sa imi spuna nimic.....(inainte sa fie cu mine ea a avut un prieten cu care a stat 5 luni....sau despartit din cauza lui ..... pt ca la prins sarutanduse cu cea mai buna prietena a ei) .... poate ca nu voia sa i se intample ce i sa intamplat in trecut......dar iam demonstrat ca tin la ea mai mult ca la orice si oricine si ca nu am sa o inshel sau sa ii fac ceva care sa o raneasca si avea garantia asta......dar tot a vrut sa ne despartim.......la inceput am crezut ca am gresit eu cu ceva ca nu am facuto sa se simta bine langa mine .... dar nu a fost asta......eu am aflat ca neam despartit din cauza ca tinea la mine prea mult abea dupa vreo 2 luni .... cine poate sa ma faca si pe mine sa inteleg cum poti sa te desparti de cineva pe care il iubesti, ti prea mult la el? mie mi se pare o prostie....alte motive....adik sa fie o scuza ca sa se desparta de mine .... sa nu imi zica ca tine la altcineva pt ca ma raneste?...nu cred pt ca tocmai prietena ei cea mai buna (care din intamplare este si a mea "cea mai buna prietena") mia spus ca ma iubeste si din cauza asta ma parasit....cea mai cruda despartire este asta......sa sti ca te iubeste dar trebuie sa te paraseasca......(scuzatimi maniera de a scrie fara "-" dar asa mam obisnuit sa scriu pe net) si prostia mea cea mai mare este ca inca tin la ea dupa 4 luni de la despartire....asta e....nu pot sa mio scot din cap.....pe toate fetele le compar cu ea.... am incercat sa imi fac alta prietena....am stat cu ea 1 luni si tot degeaba.......tot la ea ma gandesc.....ufff... grea e viata cand iubesti ..... !!

05 Martie, 2005, 12:29:41 a.m.
Răspuns #5

Bke

Vizitator
Cel mai dureros?...viata...

26 Iulie, 2005, 08:09:52 p.m.
Răspuns #6

Lord_Saladin

Vizitator
Orice final e durere... N-are rost sa teoretizam

09 August, 2005, 10:24:40 p.m.
Răspuns #7

charlie

mai dureros este sa fi parasit pentru ca nu te iubeste... de ce ? pentru ca , intr-un fel, tu ti-ai "irosit" iubirea :(
You believe but what you see
You receive but what you give

10 August, 2005, 06:15:21 p.m.
Răspuns #8

desdemona

"mai dureros este sa fi parasit pentru ca nu te iubeste... de ce ? pentru ca , intr-un fel, tu ti-ai "irosit" iubirea" oare este o irosire?daca spui parasit inseamna ca odata a fost a ta..ca ati fost fericiti..si daca mai zici ca ti-ai irosit iubirea inseamna ca ai iubit-o..si iubirea este cel mai minunat lucru...chiar daca exista sacrificii..dar pe toate le merita...si daca punem cap la cap ceea ce am spus mai sus...reszulta ca ai fost fericit..iar eu cred ca fericirea isi merita toate sacrificiile...
sunt foarte revoltata pe faza de a irosi iubirea...eu nu cred ca asa ceva se poate...cand ai iubit nu te-a obligat nimeni...ai invatat atatea din aceasta iubire...ai invatat sa ai rabdare,ai invatat sa nu fii indiferent..ai invatat sa suferi..inveti atatea..capeti experienta...si ce este mai presus: amintirile..oare ele nu meita ?
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

10 August, 2005, 08:45:29 p.m.
Răspuns #9

DIANA

Vizitator
Exista, oare, situatii in care se poate spune ca cineva si-a irosit iubirea?!

10 August, 2005, 08:50:28 p.m.
Răspuns #10

charlie

of, nu imi sari in cap  ;D am spus "irosit" (adica intre ghilimele ca nu gaseam alt cuvant).

daca spui parasit inseamna ca odata a fost a ta..ca ati fost fericiti..si daca mai zici ca ti-ai irosit iubirea inseamna ca ai iubit-o..si iubirea este cel mai minunat lucru...

este un lucru minunat, de acord cu tine (am scris si eu asta intr-un post pe aici pe undeva :D ), dar ce se intampla cand vezi ca iubirea nu iti este impartasita... tu iubesti persoana de langa tine, insa ea nu ?

si ce este mai presus: amintirile..

pe langa amintiri, poti avea si regrete.  :-\

Exista, oare, situatii in care se poate spune ca cineva si-a irosit iubirea?!

asta nu stiu

10 August, 2005, 10:34:33 p.m.
Răspuns #11

desdemona

eu sunt convinsa ca nu exista situatii in care sa spui asta...de acord ca atunci cand vezi ca persoana pe care tu o iubesti ..caruia tu ii daruiesti totul ..nu iti impartaseste dragostea ...simti ca ti-ai irosit o parte din tine...ca pana la urma asta este iubirea..o parte din noi...dar pe urma analizezi..vezi ce este frumos...charlie..spuneai ca sunt regrete..daca le pui in balanta cine castiga?iar din acele "regrete"inveti..nu mai faci a doua oare aceleasi greseli...nu oare asa e?
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

11 August, 2005, 12:11:30 a.m.
Răspuns #12

DIANA

Vizitator
Cred ca in iubire nu poti sa consideri ca te-ai irosit si sa regreti chiar ca te-ai irosit decat daca ai asteptat sa ti se impartaseasca dragostea. Ok, nu ti-a fost impartasita, ea moare si tu mergi inainte. Ce sa regreti?! Ca ai incercat sa te faci iubit?! Poate ca ai fost prea atent la ceea ce vrei tu si ai lasat pe un plan secund dorintele, asteptarile, nevoile persoanei iubite. Asta da, asta poate fi o "cheltuiala" inutila, dar nu vine din iubire ci din o forma de egoism pe care, daca o constientizezi poti sa o si corectezi.

11 August, 2005, 05:45:46 a.m.
Răspuns #13

Evangeline

Cred ca cel mai dureros e sa fii parasit pentru ca te iubeste prea mult. Nu prea am intalnit asemenea cazuri...mi-ar placea sa citesc cateva (in afara de cazul lu' puiutzu_01, care tocmai l-am citit). Nu inteleg daca te iubeste prea mult de ce sa te paraseasca? Daca ii este frica inseamna ca nu are incredere in persoana iubita (cred ca frica apare din cauza neincrederii). Ar putea sa ma lamureasca cineva - cum e cu renuntarea la o relatie din cauza ca-ti iubesti prea mult partenerul(a)? :-\
« Ultima Modificare: 12 August, 2005, 01:24:28 a.m. de kytty17 »
Never, never quit!

11 August, 2005, 08:38:23 a.m.
Răspuns #14

charlie

.... din acele "regrete" inveti..nu mai faci a doua oare aceleasi greseli...nu oare asa e?

Regretele pot fi considerate a fi greseli ?   ???
Nu stiu, mie nu mi se par a fi acelasi lucru...

Diana, crede-ma, egoist nu sunt, in nici un fel  :)

Ar putea sa ma lamureasca cineva - cum e cu renuntarea la o relatie din cauza ca-ti iubesti prea mult partenerul(a)? :-\

Eu, unul, cred ca daca te iubeste, nu te paraseste. De ce ar face asta ? Daca te iubeste, sta cu tine, sta langa tine, nu se desparte de tine, nu se distanteaza