O copilita cu par balai, carliontat , arsa in bujori de razele soarelui fierbinte de vara, cu pantalonasii tricotati de maica ei, legana o papusa draga , prima si singura din viata ei ,primita ieri , cand a implinit 4 anisori. Nu ceruse niciodata nimic si acum simtea ca a primit o avere. Maicuta ii luase o papusa,s-o tina in brate in noptile cand ea era dusa la spital, sa nu ramana singura.
-Maicuta, pot sa-i pun numele Soare? Sa fie soarele meu in noptile cand tu nu esti.
-Sigur, raza mea de soare..............asa vei sti ca vei straluci in fiecare zi , oricat de grea va fi noaptea ce a trecut.
Si a sosit apusul, vecinii au sunat iar la spital, maicuta a plecat si Soare a ramas langa copilita ce strangea perna in brate si mirosea camasa de noapte a mamei, inghitindu-si lacrimile fierbinti ce-i inundau ochisorii negri si speriati :'Lasa, Soare, vine maicuta inapoi, asa mai pleaca ea , dar vine pentru ca doar pe ea o avem, nu ne lasa .Si ea doar pe noi ne are , tu Soare si eu razele tale ."