11 Octombrie, 2025, 09:04:57 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Limbajul IRC sau nepăsare în exprimarea scrisă  (Citit de 29812 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

22 Octombrie, 2004, 11:23:22 p.m.
Răspuns #30

cv

Vizitator
Oameni buni sa nu exageram.sh, tz... e corect dar foarte....vreti si etc, cca... totusi ;)

23 Octombrie, 2004, 12:10:41 a.m.
Răspuns #31

bke

Vizitator
am o mare dilema... cine ma pus jr member? ca ii multumesc

23 Octombrie, 2004, 08:48:04 p.m.
Răspuns #32

Iosif

În funcţie de numărul de mesaje scrise, utilizatorii acestui site se împart în:

Newbie   0 mesaje
Jr. Member  50 mesaje
Full Member 100 mesaje
Sr. Member  250 mesaje
The ONE 500 mesaje

Când atingi numărul de mesaje necesare pentru o categorie eşti automat pus(ă) în categoria respectivă.
Dacă tot am deschis acest subiect aştept sugestii pentru redenumirea categoriilor.
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

23 Octombrie, 2004, 10:18:58 p.m.
Răspuns #33

bke

Vizitator

08 Noiembrie, 2004, 04:35:31 p.m.
Răspuns #34

Lord_Saladin

Vizitator
Newbie -" inimuta"
jr Member -"inimioara"
full member -"inimoi"
sr member -"amoras"
the one- "cupidon"

:D :D :D

28 Decembrie, 2004, 04:43:44 p.m.
Răspuns #35

Fiul_Ploii

Acest topic este dedicat tuturor mesajelor agramate, sau stâlcite("k" in loc de "c", etc). Unde este frumusetea limbii române, daca prin tot ceea ce scriem, nu facem decat sa o ingropam mai tare in mocirla?
Date Posted: 28 December, 2004, 04:15:23 PM
"Sincer, incep sa plang, ; intr-adevar (intradevar) ceva frumos, n-am (nam) crezut ca mai exista atatea baieti cu sentimente in lume. Mult noroc sa treci cu bine peste greutati instinkt, si stiu ca nu-ti (nuti)este usor nici mie nu imi este usor sa stau la 9000 de km departare de perechea mea, sper sa ai o soarta mai buna decat a mea.
salazar"
Date Posted: 28 December, 2004, 04:18:04 PM
"  Poate veti rade, dar plang mult. Asa e firea mea, nu-s slab, pot sa fiu si foarte rau cand sunt nevoit, sincer sa va spun eu cred ca "Suferinta, modul de calire a dragostei" eu cred ca dragostea e un fel de suferinta placuta. Adica intr-o zi eu plangeam dar imi placea ca plang pentru ca stiam ca plang pentru "EA".
  Si este foarte adevarat, dragostea doare, doare mult. Am simtit si imi place intr-un fel. Multe fete de la mine gen moony(sceptic) m-au(ma) amagit spunand ca ma inseala pe la spate, dar nu imi trebuie vorbele altor persoane, am incredere ca nu ma insala, la urma urmei, ea m-a (ma) cerut ca prieten, si eu am picat in plasa cu toata placerea.
salazar"
Date Posted: 28 December, 2004, 04:21:11 PM
"Bunny are dreptate. Eu inteleg destul de bine, dar unele fete nu, sa va spun pe scurt. Prima mea prietena, a vrut.....(felatie) dar eu am spus ca nu-i (nui) permit iubitei mele sa se degradeze in asa hal numai pentru un simplu orgasm, s-a suparat si m-a (ma) parasit. Nu ca nu-mi (numi) place dar eu am inteles ca a vrut sa facem dragoste, nu sex, mare diferenta dintre dragoste si sex. Va rog sa ma iertati daca gresesc, nu prea am experienta.
  Cel putin asta-i (astai) ideea mea, daca credeti ca gresesc va rog sfatuiti-ma(sfatuitima)
salazar"
« Ultima Modificare: 28 Decembrie, 2004, 04:47:18 p.m. de Fiul_Ploii »
Ce que vous n’aimez pas, ne le faites pas !

12 Ianuarie, 2005, 02:04:05 a.m.
Răspuns #36

DIANA

Vizitator
"Limba romana are virtuti complete, adica poate fi vehicul a tot ceea ce se intampla spiritual in specia om. E foarte greu de manuit. Prin ea, poti deveni vultur sau cantaret de strana.
Limba romana are toate premisele valorice pentru a deveni o limba universala, dar nu stiu daca e posibil acest mars istoric. Daca am fi fost un popor cuceritor...Noi, romanii, nu punctam universalitatea nicaieri. Si asta ne face sceptici. Ceea ce ne lipseste  este indrazneala."
                                                                       Petre Tutea

03 Aprilie, 2006, 11:26:06 p.m.
Răspuns #37

valentina

buna dragii mei ,eu sunt asa de noua in toate, ca desi utilizez calc. habar nu am de acest mirc.Adica daca nu ar fi tradus ce a scris, strofa din Luceafarul m-as fi uitat ca" boul la poarta noua".Va rog fiti romani din toate punctele de vedere.Eu una sunt satula de englezisme ,americanisme si alte dastea.Scuzati-mi exprimarea.
Iubirea , isi intinde aripa in zborul nesfarsit al timpului !
Eu sunt doar o mica particula dintr-un atom ...
sunt praf de stele in trecerea mea grabita prin lume

09 August, 2006, 11:11:42 p.m.
Răspuns #38

B3b3

::) uffa ,pentru mine nu e simplu ,si oricum citesc prima si ultima litera din cuvant ;D
mai greut la mine cu ortografia ,...daca o sa ma  suportati o perioada mai  langa, poate mai invat cate ceva ::)
Cel care are incredere in el va castiga increderea celorlalti!

10 August, 2006, 12:32:27 a.m.
Răspuns #39

Marcat pentru stergere...

Hai sa scriu si io ceva aici! nu am participat la aceasta discutie pentru ca nu va cunosteam pe vremea aia, in 2003 sau 2004 cand o fii fost topicul in discutie. Dar tin minte ca stiam acest limbaj al mIRC-ului din 2000. Mai exact acest limbaj a aparut public pe Atomic Tv, in 14.02.2000.   I-l si scriam la scoala! In caiete, pe extemporale si de ce nu? LA TEZA! Ce am patit? Intrebati-ma!
Date Posted: 10 August, 2006, 12:25:48 AM
Drept este ca eu la tastatura tot asa scriu. Insa, am sa va "intalnesc" pe vineri pe internet! Ce dor mii! Pana acum am scris 105 mesaje doar de la tastatura telefonului si nu am folosit prescurtari!  Yeste!  Singurul lucru: iertati-ma pentru regionalisme!

08 Septembrie, 2006, 01:08:53 a.m.
Răspuns #40

burn_2_hell

Constat cu stupoare că tineretul din ziua de azi, si mă refer aici la marea parte din cei între 14 si 20 de ani, folosesc în mod constant în exprimarea scrisă un limbaj virtual, mai exact "limbajul IRC", limbaj în care unele litere precum ţ se substituie cu tz, iar ş cu sh.. etc, exemplele sunt multe. Mă întreb, oare e chiar asa de greu să ne exprimăm asa cum ne învaţă în clasele primare? Ce ne face să renunţăm la exprimarea aceea, okay, sunt de acord ca pe irc să se folosească limbajul acesta, să zicem că acolo se scrie foarte mult si o econimie de câteva litere reduce timpul în care trimiţi un mesaj pe care îl consideri important, totuşi acest lucru va duce încet dar sigur la o modificare radicală a exprimări scrise. Cred că este foarte important să tragem un semnal de alarmă şi să încercăm să controlăm, într-un fel sau altul, acest fenomen. Nu vreau să creadă cei care folosesc acest limbaj că le vreau răul, până şi eu foloseam uneori acel limbaj pe chat, însă utiliam libajul acela numai in situatii limită, în cuvinte care ar putea avea un sens ciudat dacă nu se exprimă corect (ex. matza, mata - unde mata se poate intelege măta - Intr-un text de genul: Unde-i mata? nu se poate înţelege faptul că mă refer la cineva poreclit mâţa). Eu unul am renunţat totuşi la această metodă de exprimare, există posibilitatea de a instala limba română pe tastatură şi atunci nu cred că este cazul să folosim acel mod de exprimare, chiar dacă nu este instalată limba română există variante de a introduce caractere din limba română dacă există un minim de interes în acest sens (ALT + 121 = â).
Vreau să recomand pe această cale celor care folosesc acest mod de exprimare să încerce să renunţe la el, măcar pe acest site. Am văzut pe unele site-uri, chiar şi in poezii, limaj de genul acesta... aici nu cred că mai e cazul să comentez parerea mea.

Cu speranţa că nu am supărat pe nimeni, am să inchei aici şi sper ca mesajul meu să aibe un rezultat pozitiv. Aştept părerea voastră legat de acest subiect.
sunt de accord..eu sunt noua si de asta...am mai scris..o sa ma straduiesc:)
I know I need you
I want you to
Be free of all the pain
You hold inside

15 Octombrie, 2006, 07:03:07 p.m.
Răspuns #41

Lorelei

Readuc in atentie subiectul dezbatut aici. Nu pentru a-l repune in discutie, cred ca 90% cel putin suntem de acord ca nu vrem scriere tip IRC pe forum, ci pentru a-l face vizibil amatorilor. Cele mai frecvente si deranjante prescurtati:
k pentru ca
tz pentru ţ
sh pentru ş
nici1 pentru niciodata
pr pentru prietenul/prietena
cv pentru ceva
c pentru ce (ex: din c in c mai mult)
u pentru tu sau tine
d pentru de

eeeeeeeeetc eeeeeetc

Rugaminte pentru toti: aici macar, pe forum, haideti sa scriem corect romaneste!
Multumesc
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

15 Octombrie, 2006, 07:05:48 p.m.
Răspuns #42

charlie

Rugaminte pentru toti: aici macar, pe forum, haideti sa scriem corect romaneste!
Multumesc

subscriu....  :)
You believe but what you see
You receive but what you give

15 Octombrie, 2006, 09:30:43 p.m.
Răspuns #43

Iosif

eeeeeeeeetc eeeeeetc

Forma corecta este etc.
Etc. este un acronim folosit relativ frecvent în limba română, o prescurtare a originalului din limba latină, et caetara, însemnând "şi celelalte." A început să fie folosit în limba română de către corifeii Şcolii Ardelene, şi a continuat să fie folosit constant, atât în limba scrisă cât şi în cea vorbită pâna in zilele noastre.

Limba română prezintă şi alte acronime ce au acelaşi semnificaţie semantică precum cea a etc.-ului, aceea de a recunoaşte recurenţa unei reguli de orice natură ce permite cititorului sau vorbitorului să continue prin extrapolare seria începută anterior.

* ş.a. - şi altele
    * ş.a.m.d. - şi aşa mai departe
    * ş.c.l. - şi celelalte

Desigur, de-a lungul timpului, din motive foarte diferite, unele sau altele din aceste abrevieri au devenit mai frecvent sau mai puţin frecvent utilizate, atât în limba vorbită cât şi în cea scrisă, sau au căzut în desuetidine.

Subscriu! ;)
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

16 Octombrie, 2006, 10:46:53 p.m.
Răspuns #44

Zamolxis

Vizitator
Subscriu... suntem români, nu "romârcani" ca sa ne batem joc de scumpa noastra scriere fonetica ;)