10 Octombrie, 2025, 11:56:24 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: BUNUL SIMŢ- PIESĂ DE MUZEU  (Citit de 4318 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

05 Ianuarie, 2005, 11:43:16 p.m.
Citit de 4318 ori

alexia

Asta am spus unui prieten (  ;) ). Nu prea mai exista bun simt in ziua de azi. Impresia mea e ca cei mai multi confunda independenta cu nesimtirea. Mi se pare ca "a fi nesimtit" a ajuns in ziua de azi motiv de lauda, o realizare deosebita. Oare cei 7 ani de acasa nu mai inseamna nimic?
"Ceea ce nu ma ucide, ma face mai puternic."

30 Martie, 2005, 03:03:38 p.m.
Răspuns #1

Lorelei

Acum depinde ce intelege fiecare prin bun simt. Pentru ca de multe ori a avea bun simt echivaleaza cu a ne conforma tuturor normelor impuse de societate. Uneori mai e nevoie sa mai si incalcam normele astea. A fi "nesimtit" poate echivala cu a fi nesimtit sau cu a fi tu insuti. Depinde de situatie si de starea de constientizare a fiecaruia. Bunul simt nu cred ca a disparut. Cred numai ca forma aleasa pentru a ne exprima este extremista uneori. Cu riscul de ama repeta, depinde de ceea ce vrem sa transmitem si de cum vrem sa transmitem. Cat depre cei 7 ani de acasa... pai se prea poate sa fie esentiali in a fi "nesimtiti" in unul dintre cele doua sensuri propuse: fie revolta inconstienta si rautacioasa impotriva a ceva, fie constientizare a incalcarii normelor cu riscul asumat de a parea nelalocul nostru...
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

30 Martie, 2005, 10:26:57 p.m.
Răspuns #2

Maria

Vizitator
     Pentru mine,bunul sim t si cei sapte ani de-acasa,n-au nimic in comun cu societatea in care traim.Daca viata-i dificila si grea,daca problemele sociale ne zguduie inima si mintea,...si alte si alte probleme de natura sociala existente sau aparute peste noapte,... ne dau dreptul sa fim nesimtiti sau sa uitam de munca parintilor (macar din respect ,fata de acestia)?
      Eu cred ca noi romanii suntem mai mult sentimentali decat sensibili,...cu mai mult tupeu decat cu discernamant,actionand astfel sub primul impuls.Este mai usor sa arunci o hartie pe strada ,decat s-o bagi in geanta(asa motivam lipsa cosurilor de gunoi,uitand ca ele au fost candva),este mai usor sa scuipi pe strada sau sa-ti arunci scrumiera din masina in pauza din intersectiile semaforizate,este mai usor sa vorbesti tare atragand astfel atentia asupra-ti,...iar lista ar putea continua.
       Scuzati-ma ,va rog dar eu,am vazut multa nesimtire si proasta crestere si-n tinuta de zi .Fete ,femei ,tinere,care-si etaleaza sexualitatea si feminitatea prin vulgaritate,tocuri ca merg bietele mai mult in genunchi decat pe varfuri,machiaje de paiate,iar tinuta sport inaltata la rang de eleganta.
        Nu crede-ti oare ca  tinuta este primul impact unde putem vedea buna crestere si cei sapte ani de-acasa?
        Societatea in care traim ,nu poate evolua daca o lipsim de aportul nostru.As indrazni in incheiere ,sa povestesc o imagine dintr-un documentar,vizionat de mine pe Discovery.Acolo am vazut ,cum nemtoaicele dupa al doi-lea razboi mondial ,isi trasau pe pulpa piciorului la  spate o dunga neagra, care imita dunga dresului.Nu dovedeste oare asta dorinta de civilizatie,eleganta,...prin toleranta si bun simt?
                  Cu dragoste,in dorinta de mai bine,
                                Maria

06 Septembrie, 2005, 10:07:50 p.m.
Răspuns #3

dew

Vizitator
   Bunul simţ nu a disparut, este pe cale de dispariţie şi ciudat e că nimeni nu prea se sinchiseşte de acest lucru .
Că tot veni vorba de nesimţire şi ţinută vestimentară, este oare normal ca o elevă ,o domnişoară care pretinde să fie respectată ,să vină la şcoală cu fustiţe minuscule ,cu pantalonşi care aproape pocnesc pe ea de mulaţi ce sunt, cu tricoaşe transpartente etc. şi profesorul să nu spună absolut nimic, ba mai mult ,să citeşti în ochii lui că este ÎNCÂNTAT ? (vorbesc aici de domnii profesori) . Este normal ca atunci când eşti scoasă la răspuns să apari aşa în faţa unui profesor ? Unde-i bunul simţ?
    Şi lista poate continua .Dau câteva exemple din ceea ce am vazut ,câteva exemple de la şcoala.
  Băieţii le fac avansuri tinerelor profesoare .Se vorbeşte la telefon în timpul oreleor ,chiar dacă legea nu ne permite ,că deh! Avem afaceri importante de rezolvat.
     Cei 7 ani de acasă ,uiţi de ei .În " gaşcă "; e mai " mişto " fară ei. Nesimţirea e la modă în zilele noastre. Dacă te gaseşti într-un parc (ma refer aici la un parc din oraşelul meu )şi mergi să arunci (cum ştii că se face) o hârtie la coşul de gunoi rişti să-ţi auzi (maine zi,la şcoală)  replici  de genul : Ce " naşpa "  eşti ! sau imediat vei fi încadrat în rândul celor " ne la locul lor" .   Hm !Destul de ciudat,aş putea spune.

Lăcrimioara.
« Ultima Modificare: 06 Septembrie, 2005, 10:10:16 p.m. de dew »

07 Septembrie, 2005, 01:01:45 p.m.
Răspuns #4

Lord_Saladin

Vizitator
Femeile din ziua de azi prefera barbatii nesimtiti (ma refer la cele tinere, care considera "sexy" acest atribut), si de aici si comportamentul barbatilor care lasa de dorit... din dorinta de a fii apreciat, din dorinta de a iesi in fata si a atrage printr-un comportament poate , scandalos atentiile femeilor.

07 Septembrie, 2005, 06:03:04 p.m.
Răspuns #5

Guardian|Angel

Scuza-ma, dar chiar si cele tinere,    draga lord, ma indoiesc ca ar accepta ca partenerul sa fie nesimtit...asta depinde acum si ce  intelegi tu prin "tinere" daca te referi la cele sub 15 ani,care nu pot fi nicidecum numite femei, s-ar putea ca orice atentie din partea unui ...baiat...sa le faca sa se simta frumoase...dar sunt doar niste copile...ce inteleg ele??ce stiu ele??
barbatii intotdeauna se poarta frumos la inceput, pentru ca mai tarziu sa isi arate adevarata fata...si uneori, poate fi prea tarziu!
"Femeia domnilor, e singura care conteaza!!"

07 Septembrie, 2005, 06:14:59 p.m.
Răspuns #6

Lord_Saladin

Vizitator
"Smecheria" ca si calitate dorita de femei la barbatul ideal implica si un grad de nesimtire, deci... :d

21 Septembrie, 2005, 08:22:43 p.m.
Răspuns #7

charlie

tind sa cred ca Rebecka are dreptate...

iar ce a scris dew, din pacate asa e. e mult mai simplu sa fi nesimtit decat sa te comporti civilizat intr-o tara care se vrea a fi civilizata.
You believe but what you see
You receive but what you give