10 Octombrie, 2025, 08:53:22 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Parintii!!!!  (Citit de 5973 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

22 Ianuarie, 2005, 11:55:06 a.m.
Citit de 5973 ori

anituttza

Cred ca cele mai importante persoane din viata noastra ar trebui sa fie parintii nostri.

.......din pacate vad unii oameni care isi urasc parintii de moarte. Si cei mai multi sunt adolescenti care inca nu gandesc.Unii ajung sa-i urasca pt ca nu ii lasa la discoteca sau ca nu le cumpara ce vor ei.Mi se pare groaznic lucrul asta.
Pt mine parintii sunt un lucru Sfant.Imi iubesc parintii mai mult ca orice pe lumea asta si cred ca as inebuni daca ar pati ceva.

Sunt de acord ca sunt unii din parinti  ffffffff rai cu copii lor dar cat ar fi de rai nu cred ca ar trebui sa ajungi sa-i urasti.

Am vazut adolescentii care isi bat parintii si nu mi se pare normal, nu mai spun ca ii si injura.

Voi ce credeti?E bine e rau?
Nerver say nerver!

15 Februarie, 2005, 10:55:48 p.m.
Răspuns #1

Iosif

Citat
Voi ce credeti? E bine e rau?
Evident ca nu e bine!  Dar sunt parinti la care cand te gandesti preferi sa nu te gandesti. Copilarie pe care o analizezi retrovizor si nu gasesti un singur moment de bucurie, nu gasesti un singur moment simpatic macar. Acei oameni nu se pot numii parinti si nu merita nici macar "Buna ziua" sa le dai, cu atat mai putin sa iti murdaresti mana lovindui.
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

17 Februarie, 2005, 01:14:07 a.m.
Răspuns #2

DIANA

Vizitator
Indraznesc sa te contrazic, draga JS. Spuneam candva ca un copil frumos, destept, cuminte, e foarte usor de iubit. Cam asa e si cu parintii. E usor sa ii iubim cand ne fac toate mofturile, cand ne lasa sa facem ce vrem, cand au grija de noi, etc. Dar asta inseamna sa rezumam iubirea la ceva de genul "Serviciu contra serviciu. Ma iubesti, te iubesc!" . Mai mult, inseamna sa ne erijam in judecatori, in masini de calculat si cantarit cata iubire merita sau nu, tocmai cei care ne-au creat. Si cred ca e nedrept sa privim asa lucrurile.
Stiu, imi veti spune din nou ca sunt parinti care isi maltrateaza copiii, ii bat, ii terorizeaza si.a.m.d. stiu si ca exista asemenea parinti. Dar cred ca acestia au cea mai mare nevoie de ajutor, de iubire, si nu de ura copiilor lor, care nu ar aduce nimic bun nici pentru unii si nici pentru altii.

17 Februarie, 2005, 05:42:33 p.m.
Răspuns #3

Iosif

Citat
Stiu, imi veti spune din nou ca sunt parinti care isi maltrateaza copiii, ii bat, ii terorizeaza si.a.m.d. stiu si ca exista asemenea parinti.

Acei oameni nu se pot numii parinti! Crede-ma, am trait si vazut destule situatii de acest gen. Nu sunt adeptul urii, indiferent catre cine se indreapta, dar sunt de parere ca iubirea, la fel ca si repectul, trebuie castigat, si pe scara pretentiilor mele respectul este inainte de iubire. Acei oameni nu au respectul meu, este foarte usor sa faci un copil, daca te straduiesti putin in cinci minute e facut! Sa fim seriosi, asta nu inseamna ca esti parinte! Parinte e cu totul altceva. Ce fac acei oameni pe care ii numim parinti ne afecteaza (uneori)  tot restul vietii.
Dupa cum am spus, nu sunt adeptul urii, inteleg ca unii parinti sunt bolnavi, dar asta nu le da dreptul sa faca tot ce vor doar pentru ca te-au creeat. De-alungul "carierei" mele in domeniul sociologiei am auzit cuvinte de genul "eu te-am facut, eu te omor!"..
Este foarte greu sa iubesti asemenea oameni, dar nu imposibil totusi.
Iubirea face minuni. Uneori acesti oameni se schimba, uneori profita si mai mult si situatia se inrautateste. Este un drum anevoios, dar cred ca merita totusi incercat.
Sa fiti iubiti si sa iubiti, atat cat puteti, asa cum puteti.

J.S.
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

17 Februarie, 2005, 06:38:50 p.m.
Răspuns #4

Iosif

Legat de acest subiect va recomand sa cititi aici.

07 Aprilie, 2005, 04:04:25 p.m.
Răspuns #5

un_suflet

O mama a facut o greseala! Cu multa caldura si dragoste isi continua viata alaturi de copii ei, traind prin ei... pentru ei! Ca orice mama...simte...ca fiul cel mare nu a iertat-o!
Apropo de ..."respectul este inainte de iubire"... sentimentul de iubire exista prin legatura de sange si "dovezi cotidiene"... Va mai recapata acea mama respectul fiului iei, tinand cont de faptul ca "a ierta" nu este acelasi lucru cu "a respecta"?
Priveste ce nu iti place la mine si... spune-mi!... Apoi, priveste in oglinda si... spune-ti!

17 Noiembrie, 2005, 10:23:09 p.m.
Răspuns #6

digitty

eu nu imi suport parintii...pe mama o iubesc.Imi face toate mofturile..dar nu de asta o iubesc.o iubesc pentru ca ma asculta,ma intelege si de fiecare data e sincera cu mine.Am un frate vitreg mai mare care primeste mereu mai multi bani decat mine de la bunici,mai multa atentie,mai mult...nu ma intereseaza ca ar avea mai multi bani sau mai stiu eu ce,ma deranjeaza gestul bunicilor.Mama lui a murit cand l-a nascut,iar el nu stie asta.Desi este intr-o astfel de situatie nu mi se pare corect totusi sa fie mai important decat mine...trebuie sa fim tratati in mod egal.Mama e singura care intelege asta si incearca sa ma convinga sa nu iau in seama aceste neinsemnate gesturi. Pe tata cred ca am ajuns sa il urasc...sau poate pur si simplu nu-l suport..pentru ca imi cauta mereu "nod in papura".Mereu se ia de mine pentru orice chestie neinsemnata.si nu exagerez deloc.Am zis ca atunci cand voi ajunge la facultate,ma voi angaja sa ma pot intretine singura si nu voi mai trece pe acasa.Dar cred ca mi-ar fi dor de mama.Nu stiu ce sa zic.Eu nu vreau sa-l urasc pe tata...dar nu ma pot abtine cand il vad cum face si cum cauta motiv de cearta si-mi zice ca mama imi ia apararea.De ce sa nu recunosc ca atunci cand plec undeva pentru mai mult timp,imi da bani in plus sau imi cumpara absolut tot ce am nevoie,dar cu toate astea...il urasc in continuare...
everything is ok in the end...if it's not ok, then it's not the end.

18 Noiembrie, 2005, 04:33:05 a.m.
Răspuns #7

Evangeline

Anituttza ai dreptate, cele mai importante persoane sunt parintii nostri. ;)

Citat
Am un frate vitreg mai mare care primeste mereu mai multi bani decat mine de la bunici,mai multa atentie,mai mult...nu ma intereseaza ca ar avea mai multi bani sau mai stiu eu ce,ma deranjeaza gestul bunicilor.

Din cate inteleg sunt bunicii cei care il prefera mai mult pe fratele tau vitreg si nu tatal tau. Nu stiu ce sa zic dar nu inteleg de ce iti urasti tatal. Cred ca orice tata isi cearta copilul si crede-ma eu ma "ciondanesc" cu tata mai mereu cand il vad. Asta nu inseamna ca il urasc sau ca el imi cauta "nod in papura", e doar chestia ca noi avem pareri diferite despre aproape orice. Eu imi apar punctele mele de vedere si el pe ale lui si crede-ma ca suntem foarte diferiti. ;D

Citat
De ce sa nu recunosc ca atunci cand plec undeva pentru mai mult timp,imi da bani in plus sau imi cumpara absolut tot ce am nevoie,dar cu toate astea...il urasc in continuare...

Atunci parca l-ai iubi ca e bun cu tine, dar nu te lasa inima ca ai asa de multa ura pentru el, pentru tatal tau ??? Cred ca sunt parinti care-si trateaza mult mai rau copii si totusi copii isi iubesc parintii. Vreau sa cred ca e doar varsta, ca nu gandesti destul de matur, ca nu-ti poti da seama ca parintii sunt cei care te vor iubi cel mai mult pe aceasta lume.

Intr-un timp credeam si eu ca tata nu-mi vrea binele, ca nu ma iubeste, pentru ca nu aveam voie sa stau prea mult afara, nu puteam sa ma intalnesc cu ce baiat vroiam si multe altele specifice "probleme" unui adolescent. Acum inteleg ca tot ce a facut a fost spre binele meu si ca acum muncesti foarte greu ca sa-mi asigure un viitor cat mai bun.
Pentru mine mama e persoana cea mai draga si buna fiinta de pe pamant, e prietena mea cea mai buna :-*, asa cum ar trebui sa fie pentru majoritatea fetelor :)

Draga trinitty nu stiu ce crezi tu despre Dumnezeu, dar din punct de vedere religios a-ti uri parintii e un pacat foarte mare. Studiaza cele zece porunci mai exact a-cincea si vezi ce spune ;) "Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, ca sa-ti fie bine si sa traiesti ani multi pe pamant pe care Domnul Dumnezeul tau ti-l va da tie" (les. 20, 21) Mai multe informatii gasesti aici http://biserica.org/Publicatii/1992/NoIV/33_index.html.

P.S. Imi iubesc mult parintii pentru ca mi-au dat viata si m-au crescut :-* :-* :-* si pentru ca ei sunt cei care ma iubesc si pe care ii iubesc cel mai mult :-*

:-*
« Ultima Modificare: 18 Noiembrie, 2005, 04:38:57 a.m. de kytty17 »
Never, never quit!

18 Noiembrie, 2005, 12:53:14 p.m.
Răspuns #8

digitty

Si eu sper sa fie doar varsta...doar o faza in adolescenta care o sa treaca.Ar mai fi un motiv pentru care nu-mi place tatal meu.Am niste prieteni foarte buni,dar sunt mai mari decat mine cu cativa ani.Stiu sigur ca sunt in firea lor pentru ca altfel parintii fetelor din acea gasca nu acceptau ca acei baieti sa intre in casa lor...s.a.m.d. ei bine,Bunica-mea fiind mai sclerozata(de fapt innebunita de faptul ca s-au schimbat vremurile si nu prea ii plac fetele-a avut numai baieti...si in fine..) i-a bagat in cap lui tata ca ar fi golani si mai stiu eu cum.inteleg...ma protejeaza...dar hai sa fim seriosi,in momentul in care a venit sa ne spioneze si sa asculte ce vorbeam toti in gasca,deja a ajuns intr-o faza cam exagerata!Din cauza asta nu ma lasa sa fac revelionul cu ei.Nu suport sa ma tina departe de prieteni!!! asta pentru ca ei sunt mult mai importanti decat el!

Pareri diferite...da...cam asa e...dar nu inteleg ce legatura avea asta cand nu m-a lasat sa ies in oras pentru ca nu aveam carnet de note  >:( desi niciodata nu am avut probleme legate de scoala,invat destul de bine(am media peste 9,50) si nici nu i-am mintit vreodata in legatura cu vreo nota.Sa nu mai spunem ca la varsta mea...nu inteleg ce rost are carnetul de nute... Asta ce mai e? Il urasc!!!!

Religia mai spune ca nu trebuie sa-ti incepi viata sexuala inainte de casatorie.Religia spune multe...dar suntem oameni si pacatuim,fiecare in felul lui.asta e!
everything is ok in the end...if it's not ok, then it's not the end.

18 Noiembrie, 2005, 07:41:42 p.m.
Răspuns #9

Strumfita

Citat
Anituttza ai dreptate, cele mai importante persoane sunt parintii nostri.
Citat

Nu intotdeauna .. uneori .. unul dintre parintii tai este persoana pe care o urasti din toata inima ..  :'(
daca iti pun un nor in suflet o sa iubesti mai mult cerul?

24 Noiembrie, 2005, 01:18:30 a.m.
Răspuns #10

Evangeline

Citat
Nu suport sa ma tina departe de prieteni!!! asta pentru ca ei sunt mult mai importanti decat el!

O sa vina timpul cand iti vei da seama ca prietenii te pot trada, te pot minti, te pot jigni. Pe cand tata sau mama te iubesc neconditionat-incerca sa intelegi sensul acestui cuvant, pentru ca numai parintii (poate si jumatatea ta) iti pot oferi o astfel de iubire. Prietenii...hmmm :-\. Iti doresc sa inveti cat mai mult din experientele altora, ca e mai inteligent ;)

Cat despre religie draga mea, toti gresim ca-i omenesc. Important e sa faci pe cat posibil sa gresesti mai putin, mai ales ca uneori gresim fara sa realizam. Macar cand stii ca nu-i bine sa faci ceva, ca e pacat, macar atunci poti sa eviti sa gresesti(ca sunt destule cazuri cand se poate) ;)
Never, never quit!

24 Noiembrie, 2005, 11:05:21 p.m.
Răspuns #11

Strumfita

Nu toti parintii isi iubesc copiii neconditionat .  :'(
daca iti pun un nor in suflet o sa iubesti mai mult cerul?