10 Octombrie, 2025, 01:44:39 p.m.
Totul despre Iubire

Sondaj

Iti este teama de moarte?

Da
Nu

Autor Subiect: MOARTE  (Citit de 41408 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

27 Ianuarie, 2005, 10:01:29 p.m.
Răspuns #15

Semiramis

Global Moderator
ti-am spus draga mea, exista oameni pe site care iti impartasesc cunostintele si sa-ti raspunda pe masura. eu una, promit sa-mi fac temele! normal ca moartea poate fi privita din mai multe unghiuri...fiecare isi va spune punctul de vedere din unghiul la care se pricepe...
te pup.
;)

"A vorbi despre moarte este una din posibilitatile cele mai rationale de a vorbi despre sensul vietii." - Andre Malraux
« Ultima Modificare: 28 Ianuarie, 2005, 07:56:55 p.m. de Semiramis »
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

31 Ianuarie, 2005, 08:16:10 p.m.
Răspuns #16

david

daca ai constiinta neimpacata si vine vremea cand trebuie sa mori iti pui nadejdea in d-zeu ? ca te va ierta ? eu nu cred ca lucrurile se petrec in acest fel ? cred ca ne dizolvam si uitam tot ce am adunat in aceasta viata.  Mai ramane ceva dar multi dintre noi facem greseala de a particulariza foarte mult, nu putem privi deocamdata decat la modul individual. Inca nu suntem capabili de a privi la un tot care cuprinde pe toti oamenii si chiar ceva mai mult decat atat, poate ca tocmai acest fel de viata ne lipseste in prezent. In fizica, observatorul modifica obiectul observat deci acest lucru inseamna ca suntem una cu universul din care facem parte si ca orice actiune isi pune amprenta asupra acestui univers.

Cred ca  numai structurile evoluate pastreaza ceva din consistenta energetica pe care au avut-o atunci cand au trait. Altfel nu imi explic de ce anumiti oameni  isi pastreaza structura materiala intacta mult timp dupa ce au murit.

18 Februarie, 2005, 10:07:47 a.m.
Răspuns #17

Semiramis

Global Moderator
moartea ni se intampla tuturor, nedrept, crunt si trist. fiecare mort isi are lacrimile lui, planse, prelinse pe obrajii cuiva candva drag.
in fata mortii si zeii se pleaca!
dar intotdeauna exista cineva care va sterge lacrimile, deznadejdea dispare, mai usor, sau mai greu. linistea aceea de care mi-a vorbit astazi un prieten, devine incet agitatie. ganduri. viata ce-a ramas.
ca intotdeauna, cuvintele sunt sarace. zambim amar si ne imbratisam.

ps: gand pentru toti cei care au pierdut un suflet drag...

13 Martie, 2005, 01:23:37 a.m.
Răspuns #18

Bke

Vizitator
nu o sa inteleg niciodata de ce moartea e ceva trist cand sti ca cel iubit se duce undeva unde e mai bine decat in locul asta plin de durere tristete suferinta ...

22 Martie, 2005, 12:44:14 p.m.
Răspuns #19

Semiramis

Global Moderator
nu stim unde ne pleaca sufletele dupa moarte...de ne-o fi mai bine, de ne-o fi mai rau...tristetea e normala, este rodul suferintei noastre, constientizarea ca nu o sa mai simtim caldura mainii celui care a murit, privirea, vocea...suntem tristi mai mult pentru noi insine decat pentru cel ce nu mai este.
dar, acolo unde este viata, moartea exista.

25 Martie, 2005, 09:03:37 p.m.
Răspuns #20

Bke

Vizitator
Dar moartea nu este un sfarsit(nu o zic eu, documentele sacre o zic).De ce sa nu ne bucuram pentru cel ce a scapat de viata?Da nu stim unde se duce... nu ii stim toata viata, se duce acolo unde merita.Dar stie ca s-a terminat...

11 Noiembrie, 2005, 11:35:18 p.m.
Răspuns #21

Semiramis

Global Moderator
viata nu e ceva de care se scapa...e inca o oprire spre cine stie unde.

12 Noiembrie, 2005, 12:02:38 a.m.
Răspuns #22

|ngerMorT

Aia era parerea unui om care se afla momentan intr-o stare de despresie :)...ma refer la parerea lui bke...stai linistita, nici el nu crede ce spune :)
Oricum...de fiecare data cand ma gandesc la cei dragi mie care au murit, incerc sa nu mai plang, spunandu-mi ca acolo unde sunt se odihnesc in pace, nu mai sufera din diverse motive pamantesti ci au sufletul impacat si senin...pentru cei buni, intr-adever, trecerea in nefiinta este un motiv de bucurie, caci se indreapta spre ceva mai bun, ajung mai apropae de Dumnezeu.
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

12 Noiembrie, 2005, 04:15:46 p.m.
Răspuns #23

Semiramis

Global Moderator
asa e, numai cei ce mor pot afla cum e dincolo...noi doar putem presupune. orice s-ar intampla, cei ce raman in viata isi duc traiul mai departe, iar ce ce au murit zambesc in momentul in care cineva le trimite un gand sau lumina unei lumanari...oricum, doar atat mai putem face pentru ei...

12 Februarie, 2006, 02:13:18 a.m.
Răspuns #24

Do4Love

Nu mi`e frica de moarte si nici nu`mi va fi ..pt ca stiu ca nu am ce cauta printre oameni ...daca cineva mi`ar spune ca maine voi muri ..nu`mi va pasa..asa cum nici vietii nu`i pasa de mine

12 Februarie, 2006, 10:03:16 a.m.
Răspuns #25

Bke

Vizitator
"nici el nu crede ce spune", ba din contra Blackwid0. stiu foarte bine ceea ce zic.

12 Februarie, 2006, 10:38:21 a.m.
Răspuns #26

desdemona

Nu mi`e frica de moarte si nici nu`mi va fi ..pt ca stiu ca nu am ce cauta printre oameni ...daca cineva mi`ar spune ca maine voi muri ..nu`mi va pasa..asa cum nici vietii nu`i pasa de mine

garantezi?stii...daca totusi esti om,ai nimerit aici din greseala sau nu,inseamna ca cineva are planuri cu tine.de ce vrei sa le dai peste cap?
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

12 Februarie, 2006, 11:16:19 a.m.
Răspuns #27

furia ingerului

Vizitator
Indraznesc si aici o remarca.

TUTUROR trebuie sa va fie frica de moarte; daca nu v-ar fi ce rost ar mai avea viata? S-ar putea spune ca viata este o simpla trecere intre nastere si moarte. Nu e numai atat...

Viata e forumul acesta. E imbecilitatea birocratica marilor corporatii ce-si "limpezesc" cultura proprie in traditiile tarilor unde-si deschid sucursale. E linistea unui calugar hindus ce-si arde mirodeniile in templul de la malul apei...E zambetul lui Iuda si tristetea ce l-a precedat...E pilula magica ce a emancipat femeia sau cauciucul fin cu striuri ce a oripilat barbatul...e orchestra de la Viena la a 80a aniversare transformata din spectacol in comercial si mai departe piratata pe net...e zbaterea femeii intre 3 barbati si faptul ca violul face victime pe toate femeile prin teama fata de el...viata sunt copii cu abdomenele deformate din Africa de Sud si Etiopia precum si imaginea lui Sir Elton John si Lady "cum dracuo cheama pe nevasta-sa" !

Asta e viata...si pe langa ea adaugati sperantele voastre de a schimba o lume ce nu vrea sa fie schimbata...veti obtine o incapacitate crasa de a mai gasi motiv sa continuati in halul asta...

Respectele mele se indreapta nu spre cei ce isi incheie viata cu curajul sinuciderii... ci pentru ce-i ce-si gasesc curajul s-o continuie !

12 Februarie, 2006, 01:06:39 p.m.
Răspuns #28

Lady Allia

Viata este un drum prin care unii incercam sa privim dincolo de zambetul lui Iuda...! Viata este ce se intampla dupa pilula magica...viata este un zambet pentru o vioara frumos acordata si o lacrima de fericire atunci cand ea tipa....viata este vocea lui Elton John si nu ceea ce este el....viata este dragostea si caritabilitatea pe care trebuie sa o gasim in noi atunci cand vedem orice copil flamand nu doar cei din Africa....puterea de a le zambi, de a le da niste hainute si mancare....un camin si speranta ca viata nu este doar moarte in fiecare clipa...!
Sperantele sunt cele care ard in felinarele din sufletul fiecaruia....sunt ca un ghid pe langa care trecem si invatam sa mergem mai departe....sunt farurile care ne arata calea..., iar iubirea este aceea care face viata sa fie magica...sa aiba un rost si un sens indreptatit sa vrei sa le treci pe toate !
Eu daca stiu ca voi invinge viata pentru un zambet...merita sa traiesc....merita sa incerc....merita sa ma tarasc si sa spun: "Sunt stapanul lumii!"...pentru ca am invins viata cu zambetul de pe buzele si sufletul cuiva!
Moartea este....invizibila si neputincioasa atunci cand o treci zambind fericit si multumit de ceea ce ai fost in viata!
Nu privesc moartea ca si pe ceva rau...golul lasat in urma ei este mai greu insa pana cand invatam sa vedem ca defapt...golul nu exista pentru ca este plin de amintiri!
Pe mine insa...ceea ce nu ma ucide ma face mai puternica, iar iubitul meu ma face invincibila prin iubirea si zambetul lui...deci intr-adevar pot sa strig tare si cu lacrimi de fericire:

"Iubitule...amandoi am cucerit lumea...suntem stapanii lumii, iar tu esti mereu muntele de dragoste care ma ridica deasupra a tot...te iubesc!"

Si asa...dragostea invinge pana si moartea si lipsa de sperante!

Visati, caci doar visand ajungeti sa va traiti viata!

12 Februarie, 2006, 01:16:13 p.m.
Răspuns #29

sunshine

Dar ca sa simti viata , trebuie sa o si traiesti.Si daca atunci cand o traiesti simti numai durere si neputinta, vezi frumusete si iti doresti si tu, ai iubire si nu poti s-o daruiesti , nimeni nu o vrea. Atunci te intrebi ,daca simtim viata cu totii la fel, chiar daca nu o vedem cu aceeasi ochi, daca am visat o viata si am primt un cosmar, daca sufletul nostru daruieste si nu cere nimic drept rasplata......ce rau ne mai poate face moartea?Cand nu ai NIMIC, nu poti pierde NIMIC,  nu poti decat sa castigi o alta viata.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\