10 Octombrie, 2025, 05:42:37 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: sa aleg ce-mi zice inima sau ce-mi zice mintea?  (Citit de 12176 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

30 Ianuarie, 2005, 12:03:01 a.m.
Citit de 12176 ori

ela

sunt intr-o dilema si va rog sa va dati si voi cu parerea.simtiti ca va place o persoana prin felul cum se comporta,deci va simtiti bine sa o aveti ca si iubit(a)dar daca analizati situatia va dati seama ca nu e bine...ce alege-ti?ce va zice inima sau mintea?
oamenii care isi tot amana fericirea sunt ca si niste copii care alearga dupa balonase de sapun pentru a le prinde

30 Ianuarie, 2005, 12:52:07 a.m.
Răspuns #1

Semiramis

Global Moderator
draga mea, dupa cum ti-am mai spus, tu fa ce simti. o sa fie greu sa primesti niste sfaturi legate de inimioara. tot ceea ce putem noi face e sa iti impartasim experientele noastre, sa-ti spunem o vorba buna sau sa te incurajam. de exemplu eu, ascult mintea aproape intodeauna. alti oameni isi asculta inima...nu poti generaliza. nu poti fi empatic in deciziile altuia.
inchei aici spunandu-ti inca o data, pune in balanta, analizeaza, fa in asa fel sa-ti fie bine, fara a te juca insa cu sentimentele altor oameni...
te pup
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

30 Ianuarie, 2005, 04:00:11 a.m.
Răspuns #2

viulian

Administrator
Eu as putea sa sugerez un sfat totusi, dar nu stiu motivul pentru care zici tu ca "nu ar fi bine"..

30 Ianuarie, 2005, 05:37:22 p.m.
Răspuns #3

david

Inima si ratiunea sunt doua lucruri diferite si problema omului este cum poate sa le impace pe cele doua astfel incat sa ajunga la un echilibru cu sine insusi. Din pacate, putini oameni reusesc acest lucru asa ca important este sa vezi ce simti si de ce simti si apoi sa treci prin filtrul ratiuni daca ceea ce simti este adevarat sau nu, exista mul mai multe nevoi si dorinte ascunse pe care noi oamenii ale sesizam cu greutate si ceea ce ne place la un om s ar putea sa fie doar raspunsul la o anumita nevoie sau dorinta ( de exemplu nevoia de afectiune sau de a fi admirati ) si nicidecum ca am simti ceva cu adevarat fata de acea persoana. Eu personal cand ma implic intr o relatie, mai intai sunt atent la ceea ce simt si apoi incerc sa discern calitatile si defectele persoanei respective, apoi incerc sa simt daca personalitatea celui din fata mea s ar potrivi cu ceea ce sunt eu, cu ceea ce cred despre viata,
e destul de greu pt ca este foarte tentant sa iti satisfaci nevoia de a stii ca contezi pentru celalalt.

01 Februarie, 2005, 10:37:54 p.m.
Răspuns #4

ela

gata!...in cele din urma am ales ce-mi zice mintea!si nu-mi pare rau.probabil ca toate framantarile erau un moft,unul mare,asa de fata rasfatata.
oamenii care isi tot amana fericirea sunt ca si niste copii care alearga dupa balonase de sapun pentru a le prinde

14 Martie, 2005, 05:08:05 p.m.
Răspuns #5

lacrimi

Urmeaza-ti inima!!!! Cauta-ti fericirea! Si cind ai gasit-o lupta-te cu pretul vietii pt a o pastra. Traim intr-o lume care se multumeste tot mai mult cu surogate. "de atitea surogate, apetitul las/ o sa se simta-n oase la urmasi"
A iubi, aceasta vine tare de departe-n mine

14 Martie, 2005, 05:28:44 p.m.
Răspuns #6

DIANA

Vizitator
Pai si tu? Tu ce faci? Ai luptat destul pentru a fi cu cea pe care ai iubit-o, o iubesti si o vei iubi pana la moarte?  :)

14 Martie, 2005, 05:38:11 p.m.
Răspuns #7

lacrimi

Nu, Diana, n-am luptat destul! Dar inca traiesc! Si cit voi mai fi in viata voi spera mereu. Stiu ca pare absurd. De luptat nu mai am cum sa lupt fiindca ea se marita cu altul. Lupta mea, de acum inainte inseamna asteptare. Este o lupta cu mine insumi defapt, o lupta cu dorinta greu de stavilit de a-mi curma viata.

14 Martie, 2005, 05:43:50 p.m.
Răspuns #8

DIANA

Vizitator
Sa iti curmi viata chiar ar fi o prostie, un gest egoist si  renuntarea definitiva si irevocabila la lupta si speranta! Cat traiesti, poti macar sa speri. Si chiar sa ii fii alaturi, macar ca prieten, ca sprijin, celei iubite.
Cred ca e sfasietor ce traiesti acum, insa unele iubiri trebuie sa treaca si prin asemenea focuri. Curaj! Ce nu te omoara... simti cum te face mai puternic?  :)

14 Martie, 2005, 05:56:22 p.m.
Răspuns #9

lacrimi

Nu stiu de ce este Nietsche atit de popular fiindca ceea ce nu l-a ucis nu l-a facut deloc puternic ci...nebun, asa a sfirsit, in nebunie. Dar iti multumesc foarte mult pt cuvintele tale. Cit priveste sinuciderea, asa este ar fi o lasitate. Dar eutanasia ce este? Durerea sufletului este mai mica decit o durere fizica, este suportabila? Unii bolnavi incurabili isi doresc curmarea suferintei. Nu stiu de ce toata lumea priveste sinuciderea ca pe o lasitate. Exceptind considerentele religioase. Daca cineva se sinucide este pt ca a vrut sa scape de durere ci nu pt a tulbura constiinta cuiva. In orice caz, eu voi exista. Pt ca am motiv. Va doresc tuturor fericire!

14 Martie, 2005, 11:04:05 p.m.
Răspuns #10

Maria

Vizitator
    Sa-ti curmi viata?In cazul asta,n-ai nici minte,n-ai nici inima.Nu gandesti nici macar dintr-un reflex(scuza-ma,dar asta simt).Cine esti tu sa-ti iei viata?Cu ce-ai contribuit tu la ea?Daca-ai primit de mancare si-ai crescut mare,este meritul altora,daca esti sanatos grazzie lui Dumnezeu.Si-atunci cine esti tu?
      Cred ca trebuiesc ascultate ambele,nu separat ci impreuna.Nici macar biologic n-ar merge una fara alta(neajutata artificial).poate ,,merge mintea omului"fara saraca inimioara?Poate merge saraca inimioara ,fara bietul creieras(popular  spus minte)? N-au cum a merge separat.
        Daca voi,gasiti solutia dati-mi si mie reteta ,as mai face nitica economie,de una sau de alta.

30 Aprilie, 2005, 04:58:54 p.m.
Răspuns #11

L.bayron

Vizitator
apropo la sinucidere sa stii ca sunt sigur ca durerea ta este mare te sfasiie ca un cutit si spre deosebire o taietarura asta e una pe suflet si eu am fost nu de mult o victima frumoasa a dragostei dar uitate la mine nici nu ma gandesc la moarte ci dimpotriva la viata si crede-ma orcat as suferi sunt sigur ca pot iubi din nou si chiar mai puternic. " cica un tanar frumos si inalt se lauda intr-o piata ca are cea mai frumoasa inima din lume  si toata lumea il invidia in afara de un batran care zambea intr-un colt , tanarul s-a simtit frusta si la intrebat tu mosule de ce nu esti invidios....batranul a zis pt. ca inima mea este mai frumoasa ca a ta , tanarul nu la crezut  si atunci batranul si scos inima din piept si ia aratat-o tanarului , inima era plina de cicatrici si foarte dura , aspra , iar tanarul  a ras si a zis cum inima asat e mai frumoasa ca a mea a mea e perfecta fara nici o zgarietura , dar batranul a zis fiecare zgarietura a insemnat pentru mine o fericire , o iubire si o suferinta in acelasi timp , atunci si-a dat sema tanarul ca nu a iubit niciodata si deci nu a suferit  deci nu a trait.....tarieste fiecare clipa ca si ultima si iubeste fara frica de suferinta ;D 

02 Mai, 2005, 07:02:15 p.m.
Răspuns #12

un_suflet

Frumos!
"In orice caz, eu voi exista. Pt ca am motiv"
:)
Priveste ce nu iti place la mine si... spune-mi!... Apoi, priveste in oglinda si... spune-ti!

03 Mai, 2005, 12:54:29 a.m.
Răspuns #13

Guardian|Angel

si...intai gandeste...alege ce iti dicteaza mintea!
e cel mai sigur....inima vrea sa se opreascafiindca nu are langa ea persoana pentru care bate...dar minte stii ce iti zice?
mai sunt atatia/atatea...si tu ai multe de oferit...pentru ce suferi...mai departe!
deci in concluzie,fa ce iti dicteaza mintea!
"Femeia domnilor, e singura care conteaza!!"

15 Iunie, 2005, 12:41:57 p.m.
Răspuns #14

da_na

dar de ce spui ca nu e bine?......depinde si ce argumente ai gasit tu impotriva reletiei, poate sunt mai puternice decat cele care v-ar putea apropia.........poti incerca sa faci ce iti spune inima ca daca e sa nu mearga nu va merge si daca nu vei incerca poate iti va parea rau ....nu crezi?