10 Octombrie, 2025, 07:30:12 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Lungul drum spre tine insuti.  (Citit de 10015 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

17 Februarie, 2005, 01:34:50 p.m.
Citit de 10015 ori

Semiramis

Global Moderator
astazi nu simti nimic. nu ai nici un dor, nu te incearca nici o emotie. astazi nu zambesti.
nu simti nimic. nici macar pentru tine.
astazi esti egoista. vorbesti cu mine, de fapt, vorbindu-ti tie, despre tine. prietena draga. unde ai mai fugit de tine? de ce te mai ascunzi? lasa-ti gandurile sa plece. astazi nu vrei sa traiesti?
astazi nu simti nimic. exista zile astfel, goale si zalude. zile in care nu e soare, nu ninge, nu ploua, nu...nimic. zile innorate. zile goale, lipsite de orice sentiment.
astazi trece. cu lungile ei clipe, intaratate parca sa nu se mai termine.
degeaba te uiti in gol, orice amintire e inchisa in alta parte.
astazi nu simti nimic.
dar de ce tocmai astazi?

cunoasterea de sine

tu te cunosti pe tine?
« Ultima Modificare: 17 Februarie, 2005, 01:40:03 p.m. de Semiramis »
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

01 Martie, 2005, 12:02:48 a.m.
Răspuns #1

Semiramis

Global Moderator
sa inteleg ca aceasta cunoastere de sine este o arta stapanita de noi toti...toti ne simtim fericiti si impliniti, nevoile, dorintele si aspiratiile umplandu-ne golurile cu realizari...
eu fac un prim pas, spunand ca nu ma cunosc, ca nu-mi stiu reactiile, nevoile sunt neindeplinite, dorintele sunt vise iar aspiratiilor le-am uitat sensul.
astazi, doar astazi.
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

10 Aprilie, 2005, 10:08:27 p.m.
Răspuns #2

alexia

Nu ma cunosc nici eu. Ma caut mereu. Stiu ca exist, ca sunt intr-un fel pe care nu pot sa-l denumesc. Ma caut si ma surprind in fiecare clipa. Uneori mi se pare ca sunt alt om si asta fie pentru ca ma descopar, fie pentru ca nu imi gasesc locul.
                 Uneori ma privesc din afara mea si ma vad straina...
                 E lung drumul spre mine, lung si anevoios. Dar nu mi-a trecut nici o clipa prin gand sa renunt.
"Ceea ce nu ma ucide, ma face mai puternic."

10 Aprilie, 2005, 10:52:52 p.m.
Răspuns #3

ela

parerea mea e ca intreaga viata se reduce la a te cunoaste pe tine insuti.pe tot parcursul vietii incercam sa ne depasim limitele,tindem intotdeauna spre mai mult.e imposibil,dupa parerea mea,sa ajungi sa te cunosti la adevaratele tale valori.totdeauna ne vom surprinde cu vreun gest,o vorba...ceva.
oamenii care isi tot amana fericirea sunt ca si niste copii care alearga dupa balonase de sapun pentru a le prinde

26 Mai, 2005, 10:24:24 p.m.
Răspuns #4

HERRA

Vizitator
Drum lung si anevoios! Dar, oare doar de azi sa fie vorba?
Privind in urmea mea, totul imi pare a fi o poveste a unui alt om! Toti acei ani cu ale lor stigmat, cu a lor gust mai mult amar decat dulce, toate acele intamplari cu bune si cu rele par a fi trecutul altcuiva! Nu ma regasesc in el, uneori imi spun fericita"bine ca s-a terminat, nu as mai face fata inca o data' apoi, realizez ca defapt nu s-a terminat, nu se va termina inca...
Nu ma cunosc! Mereu zic ca nu mai pot, nu mai vreau...mint! De vrut mai vreau...si mi se demonstreaza ca mai pot! E o vorba 'nu ti se da sa cari mai mult decat poti duce' !
Stiu ce am fost odata! Am o idee despre ceea ce sunt acum... Nu stiu cum am sa fiu maine...depinde...dar, nu de mine!
Demult, am judecat un om. Mi-am spus " eu nu as face niciodata ceea ce a facut persoana respectiva" - am mintit ! Am ajuns sa traiesc clipa in care am facut acelasi lucru...poate a fost chiar mai rau!
Stiu ce am fost, de unde am plecat...niciodata mai mult...

27 Mai, 2005, 10:22:19 p.m.
Răspuns #5

un_suflet

Drumul catre mine....trece pe la voi pe drum :)
Priveste ce nu iti place la mine si... spune-mi!... Apoi, priveste in oglinda si... spune-ti!

29 Mai, 2005, 10:58:52 p.m.
Răspuns #6

Morticia9

ma cunosc.. mult prea bine.. la ce bun joaca de-a v-ati-ascunselea? sunt lucruri pe care le stiu de o vesnicie, estompate doar.. stiu sa innot.. trebuie doar sa imi reamintesc cu toate ca nu am invatat niciodata..

golul ideilor care reprezinta doar avalansa lor.. nu mai am ganduri.. le-am adunat pe toate & le-am inchesuit intr-o cutiuta stramta.. plang acolo, lovindu-se unele de altele, departe de urechea lumii.. se zbat si ma sleiesc, cum n-o poate face nimic&nimeni altcineva..

ma reinventez pentru a putea afla ce am lasat in urma si a construi o baza pt ce va urma?..

Cred, ajuta Doamne necredintei mele!

08 Iunie, 2005, 06:04:54 p.m.
Răspuns #7

Guardian|Angel

lungul drum spre tine insuti...de ce lung???de ce anevoios??
sufletul tau e inundat de un val de speranta,de fericire,de veselie,de cantec....parcurgand acest drum...vei realiza cat de frumos e sa traiesti spre a te cunoaste mai bine....drum bun!
"Femeia domnilor, e singura care conteaza!!"

08 Iunie, 2005, 07:05:41 p.m.
Răspuns #8

Mr. Pheonix ...

"Dar la începutul "cunoaşte-te pe tine însuţi" este recunoaşterea propriilor greşeli şi slăbiciuni, precum şi deznodarea firelor întunecate ale destinului. Acestea cer o voinţă continuă şi pătrunsă de seriozitate, căci trebuie să fie depăşit un rău fundamental: vanitatea, care nu se lasă eliminată atât de uşor şi conduce adeseori la a-ţi face iluzii asupra ta însuţi."

Herbert VOLLMANN

Frumusetea lucrurilor exista in sufletul celui care le admira

08 Iunie, 2005, 07:41:07 p.m.
Răspuns #9

surfer1026

Cred ca este intradevar un drum lung spre tine insuti dar nu in sensul cunoasterii interioare ci in sensul asumarii propriei identitati..Chiar daca cunoasterea formala a personalitatii necesita sa spunem unele investigatii si experiente, deep inside cu siguranta suntem cineva - pe care il descoperim in fiecare zi. De multe ori nu vrem sa acceptam acest eu fiindca  intra in contradictie cu unele interese de moment si astfel se nasc conflictele interioare..Cred ca DRUMUL cel mai lung este sa inveti sa traiesti cu tine insuti. 
"Lasa lucrurile sa fie simple, cat mai simple cu putinta, dar nu mai simple de atat"

08 Iunie, 2005, 08:58:15 p.m.
Răspuns #10

DIANA

Vizitator
deep inside cu siguranta suntem cineva - pe care il descoperim in fiecare zi.

Eu cred ca un drum sincer spre tine insuti ar trebui sa iti releve, dimpotriva, cat de mic si neinsemnat , cat de slab si neputincios, cat de dependent, de vulnerabil, de labil esti in fata a tot ceea ce te inconjoara. Si, dupa ce strabati acest drum, poti sa intelegi cata nevoie ai de "forte superioare".
Dar, spun si eu ca Tutea: daca nu cunosti revelat - prin gratie divina - sau inspirat, nu cunosti nimic.
« Ultima Modificare: 08 Iunie, 2005, 09:01:19 p.m. de DIANA »

09 Iunie, 2005, 10:13:36 p.m.
Răspuns #11

Guardian|Angel

si daca,draga DIANA, am reusit sa vad cat de mica si neinsemnata,cat de vulnerabila si dependenta sunt in fata a tot ceea ce ma inconjoara...daca simnt ca am nevoie de forte superioare....asta inseamna ca am parculs drumul...??
atunci...daca nu traiesc spre a ma cunoaste ...care e motivul existentei mele?pentru ce mai traiesc eu acum?

09 Iunie, 2005, 11:09:56 p.m.
Răspuns #12

DIANA

Vizitator
Nu, nu inseamna ca ai parcurs drumul ci ca ai facut un prim pas spre tine insuti.
Cineva spunea ca merge la biserica pentru a se compara cu Dumnezeu, pentru a constientiza inca o data si inca o data cat e de mic in comparatie cu El. Cand intelegi asta, si cand stii ca Dumnezeu e alaturi de tine, cand intelegi ca Dumnezeu care e atat de puternic, e gata oricand sa te ajute, incepi sa simti ca "tu insuti" nu trebuie sa insemne singuratate. :)

11 Iunie, 2005, 07:23:40 p.m.
Răspuns #13

Guardian|Angel

nu e nevoie sa merg la biserica pentru a sti ca Dumnezeu e tot ce conteaza...il am mereu in gand...ma rog Lui mereu,la fiecare pas....si totusi...cat de bine ma cunoisc??fiindca singura sunt in continuare si mereu am pareri contradictorii cu mine,despre mine!

11 Iunie, 2005, 07:43:01 p.m.
Răspuns #14

charlie

dar ajungem vreodata sa ne cunoastem cu adevarat ?
You believe but what you see
You receive but what you give