cine sunt eu? o intrebare de care,fiecare dintre noi "ne lovim" la un moment dat ..unii sunt intr-o continua cautare a acestui raspuns ..altii se pierd in cotidian si renunta sa mai reflecteze asupra acestui subiect ....dezvoltarea personala nu implica oare , aflarea raspunsului la aceasta intrebare? ...
am sa cietz mai jos, un fragment dintr-o carte ,recent citita :
"Si totusi ea numeste tot acest sir de tradari de sine,toata aceasta deriva pe valurile entuziasmelor de moment,-personalitatea ei-.Nu ma-ndoiesc ca,in felul ei, aceasta femeie se cauta si ea pe sine ....Pentru cei ca ea pare sa fi compus Frank Zappa faimosul cantec 'Do you know what you are?you are what you is!' Esti ce este,ce se vede ,nici un srtop mai mult.Eul nostru nu mai e altceva decat vidul interior indus de viata noastra supraaglomerata,supraocupata,din care nu ne mai alegem cu nimic din ceea ce cu adevarat conteaza.Si totusi ,orele de singuratate,clipele de nefericire,crizele din viata,visele si reveriile ,depresia,situatiile limita,obsesiile,muzica,indragostirea-toate ne spun altceva.Tot ce te scoate din rutina vietii tale "reale" iti arata ca, traind fara reflectie despre tine insuti ,te duci de fapt in jos pe un tobogan de senzatii ,satisfactii,iamgini,barfe,obiecte,minciuna si stralucire,tot mai departe se nucleul viu al fiintei tale.Esti un simplu consumator care se consuma in primul rand pe el insusi ....Asadar,cine sunt eu? Noi nu suntem obiecte,ci procese.Eu sunt,in cele din urma,cautarea mea de sine.Exist pentru ca ma caut pe mine insumi."