09 Octombrie, 2025, 07:58:19 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: La castelul SansSoucis  (Citit de 448278 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

09 August, 2006, 02:24:57 a.m.
Răspuns #1275

alexia

:-\ Hmm...iar am ratat intalnirea de la castel! Fratilor, dati de stire!  :D

Geo-i Geo!Am aflat!
         Lore-o foaia a furat
         Semi e cam plictisita
         Iar eu sunt indragostita!  ;D
"Ceea ce nu ma ucide, ma face mai puternic."

09 August, 2006, 09:48:52 p.m.
Răspuns #1276

black rose

acum ca v-ati lamurit care cu care....cine cu cine...bun...va astept in sala mare....e mare ospat..de ce?-nu stiu...oare ce va fi...oricum sunt nerabdatoare sa eclipsez cu noua mea garderoba...am muncit mult la ea...si au croit cei mai mari croitori din FRanta si numai cu fire de aur...deci...va astpet acolo...miroase tare bine...asa.....asa...hai cu totii....pasariti camerele....cerul arata minunat asta seara
nu dispretui lucrurile mici;o lumanarea poate face oricand ceea ce nu poate face niciodata soarele...sa lumineze..noaptea!

10 August, 2006, 12:12:43 a.m.
Răspuns #1277

George Ene

Adineaori venii şi eu. Abia am nimerit intrarea. Noroc cu o pereche de îndrăgostiţi, care se sărutau lângă Izvorul lui Cupidon, din liziera castelului. Asta înseamnă că îndrăgostiţii sunt pe-afară şi numai cei mai temperaţi, ca să zic aşa (care-au depăşit prima etapă a dragostei, numită de înţelepţii chinezi “Focul care arde”), intră-n castel nu atât să facă act de prezenţă, cât, mai ales, să discute despre artă în general şi-n mod concret despre poezie, despre proză şi bineînţeles despre fotografiile postate pe sait. I-am rugat pe cei doi îndrăgostiţi să mă ierte că-i deranjez, iar ei m-au înţeles şi mi-au arătat cum şi pe unde să intru.
   …E frumos aici, în castel. Abia acum vă înţeleg, dragilor, pentru ce daţi fuga, seară de seară spre a vă întâlni în acest castel fascinant, cu lumini ca ziua, care, parcă, izvorăsc din aurul candelabrelor. Mă copleşeşte toată această splendoare, dar mai mult decât fastul interiorului, mă entuziasmează bucuria că vă văd.
   …A, dar iat-o pe Black Rose, îmbrăcată într-o rochie vaporoasă de culoarea azurului, făcând reverenţe tuturor. E, într-adevăr, cuceritoare. Adevărul e că miniona asta ştie să se pună în valoare, prin felul cum se-mbracă… Dar, cine-i fata de lângă pian, care discută cu aprindere despre… despre (mă strecor până-n spatele ei şi trag cu urechea)… despre frumos şi frumuseţe? Abia când Semiramida ─ ducesă de Navarra, recunoscută ca printesă a inimilor frânte si a dorului de ducă, îi spune celei ce vorbeşte pe nume, îmi dau seama că fata nu e nimeni alta decât… Lorelei. Finuţă, dar cam sobră, păstând un zâmbet discret pe buzele-i senzuale, Lorelei este exact aşa cum mi-am închipuit-o: o prezenţă remarcabilă, care se reţine imediat prin timbrul plăcut al vocii, cu care ne învăluie, pur şi simplu, dar şi prin simplitatea îmbrăcăminţii ─ expresia bunului gust şi a cultivării frumosului, desigur… Tocmai explică celor ce-o înconjoară specificitatea modelelor greceşti ale frumuseţii antice, prin sculpturile lui Fidias, contemporanul lui Pericle… Interesantă tema. Văd c-au făcut cerc în jurul lui Lorelei, un tânăr cu plete negre, impecabil date pe spate ─ Robert, iar lângă el, iat-o pe Diana ─ prima moderatoare a cenaclului, ca alături de ea s-o recunosc pe Clara din Sibiu ─ o zvârlugă de fată cu ochii mari, iar în spatele ei pe Herra, care se întreţine cu Guardian Angel ─ maestra de engleză. În spatele lor, retras, văd un tânăr apatic ─ Just_a_Tear ─ despre care se spune că vine, din când în când, din Algeria, ca-n acest moment de sub portic să-şi facă apariţia o doamnă frumoasă, de 5 stele, Florentina-Alice (care-şi zice “Un Suflet”), purtând în mîna dreaptă un evantai ─ la ce i-o fi folosind? A, dar Flory-Alice se întreţine cu Lord Bayron (care-şi zice-n versuri “vânător de suflete”. “Vânătorul cu vânatul”, carevasăzică!). Numai că, după cum se vede treaba, poetul Bayron e doar în trecere… Ei, dar iat-o şi pe Desdemona, alături de prietena ei ─ Anuţa (Anamaria74 ─ cea cu lumânarea) şi pe Onlyu, cea cu privirea blândă, urmate de Furia Îngerului ─ acest tânăr isteţ, extrem de cultivat şi curtenitor, foarte drag tuturor.
   Îmi ridic privirea către bolta castelului şi ce văd? De sus, de la balconul oficialităţilor, iată-l pe Iulian cu luneta la ochi. E firesc, îmi zic, pentru că Salonul Imperial al castelului (în care se desfăşoară ceremonia întâlnirii noastre), e vast, iar el trebuie să vadă dacă au venit toţi invitaţii, să ştie când să ordone servirea aperitivelor şi apoi a mesei, c-ar cam fi vremea. Şi-ar mai fi încă ceva. Dăunăzi Iulian îi şoptea prietenului său, Joey-Tatăl- Saitului (ca să vedeţi că la castel se aud… până şi şoaptele, că dacă nu s-ar fi auzit n-ar fi ajuns şi la urechea mea) că de când cu războiul din Orientul Apropiat îi e teamă să nu se pripăşească pe la castel vreun terorist, aşa că umblă numai cu luneta după el…
   Ei, dar printre cei prezenţi, mai sunt şi alte persoane extrem de plăcute pe care, mea culpa, încă nu le cunosc, să le pot trece în Jurnalul Castelului…
   …Uite că-mi place foarte mult la castel! Un lucru, însă, mă indispune: nu ştiu unde-i Alexuţa! Ieri mi-a spus că e-ndrăgostită. Ce-ar fi să ies afară, să dau o raită prin liziera castelului, să nu cumva să fie şi ea, acolo?
E cantu dinoscitur avis

10 August, 2006, 12:35:48 a.m.
Răspuns #1278

Lorelei

Am zambit. Toate personajele prezente in sala de bal... unele nu mai sunt de mult la castel, dar imaginea lor a ramas... si bine a facut ca a ramas. Asa vedeam si eu uneori, toata lumea adunata... mai sunt si altii, desigur, si Charlie, si Raza-de-Soare, si Crontzy, si piratul care venea candva... si undeva langa castel, in scorbura lui, piticul Doridac...
Mi-e dor de vremurile frumoase de la castel sau de la han. Oare cand ne vom strange din nou, cu totii, in mod "real", macar aici in virtualitatea frumoasa de la castel?
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

10 August, 2006, 12:46:28 a.m.
Răspuns #1279

George Ene

Să-ţi spun ceva, Lorelei: ca să pot nota unele nume am luat-o cu prima pagină, iar de pe la pagina 9-a am sărit la ultimele 6-7. Aşa că nu puteam să-i cuprind pe toţi participanţii, pe care tu îi ştii bine, după cum văd.
Dar, vorba ta: ce minunat ar fi dacă ne-am întâlni cândva, undeva, în mod real - să ne amuzăm de noi cei ce suntem, vizavi de cei ce ne închipuiam că suntem.
Până una-alta, eu zic că tocmai în asta constă frumuseţea relaţiei dintre noi: că nu ne cunoaştem cu adevărat...
Ţie şi tuturor celor prezenţi pe sait la această oră: Noapte bună! 
E cantu dinoscitur avis

10 August, 2006, 12:47:49 a.m.
Răspuns #1280

Lorelei

Eu ma refeream la "realitatea" acestui loc, atat de virtual cum e el, fiindca tu ai creat o virtualitate in virtualitate...  :) Noapte buna.
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

10 August, 2006, 12:48:57 a.m.
Răspuns #1281

alexia

Hehehe... Oaspeti la castel, un cavaler ratacitor dar binevenit! Am auzit ca ma strigi dar plecasem in gradina, printre trandafirii parfumati sa visez. Imi luasem tovarasa luna si un greier drept scrib sa-mi asterne gandurile pe frunzele de artar. Ma gandeam sa astept zorile ca sa-i pot trimite celui drag un ravas in care sa-i scriu cu cerneala rasaritului de soare ca timpul nu mai e timp si ca anotimpul meu e tot mai frumos. Pana atunci mai e vreme asa ca, am sa mai fac o plimbare sa ma umplu de linistea asta dulce si de dorul vremurilor ce au trecut...

10 August, 2006, 12:53:37 a.m.
Răspuns #1282

George Ene

Hai să privim cu toţii Luna, peste 3 minute - ca-n felul acesta privirile noastre să se întâlnească pe discul ei de vis, fetelor dragi inimii mele!
Noapte bună, plină de vise frumoase!
E cantu dinoscitur avis

11 August, 2006, 10:10:12 p.m.
Răspuns #1283

alexia

Uff! Am inteles, am privit luna iar cand m-am intors, nu mai era nimeni! Bine, am zis, au plecat la somn... Hmmm, dar a venit dimineata si somnorosii nu au aparut, iar seara au lasat salonul gol si nici ca le-a trecut prin cap sa vina. Iar azi, la fel. Nici un semn. Nimic! Hmmm... Ies sa-i caut prin gradina castelului unde sper ca nu a plouat chiar asa de tare. Off, uite cum umblu singura si nici un cavaler prin preajama!

11 August, 2006, 10:13:09 p.m.
Răspuns #1284

charlie

cerem scuze in numele tuturor... nu stim unde suntem...

stai, eu stiu unde sunt.
You believe but what you see
You receive but what you give

11 August, 2006, 10:17:56 p.m.
Răspuns #1285

sunshine

wawwwwwww!! charlie stie unde este ::)
suntem , nu vrem sa fim sau pur si simplu ne e lene.........se termina vacantaaaaaa :'(
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

11 August, 2006, 10:21:57 p.m.
Răspuns #1286

alexia

Hmmm... sper ca prin preajma mea, sa ma insotesti la o plimbare prin gradina. Poate imi spui o poveste, nu neaparat povestea ta, poate pe cea a lui charlie.  ;)  Cat despre ceilalti, am sa-i tin minte ca m-au lasat singura aici si, cine stie, poate le dau cate o pedeapsa!  ;D

11 August, 2006, 10:25:25 p.m.
Răspuns #1287

charlie

da, stiu perfect unde sunt... sunt pierdut... de aia stiu unde sunt.

atentie mare: povestea mea se spune doar de mine. altcineva nu o poate spune fara drepturi de autor.
si aici ma refer strict la povestea de aici

« Ultima Modificare: 11 August, 2006, 10:27:20 p.m. de nimeni »

11 August, 2006, 11:14:33 p.m.
Răspuns #1288

alexia

Tocmai de asta te-am invitat sa ma insotesti la plimbare, ca sa-mi spui tu povestea. Nu m-am gandit sa inventez una. Oricum povestile reale intrec mult imaginatia. Asa ca, ma insotesti?
« Ultima Modificare: 11 August, 2006, 11:45:01 p.m. de alexia »

11 August, 2006, 11:26:13 p.m.
Răspuns #1289

charlie

din asta:

Poate imi spui o poveste, nu neaparat povestea ta, poate pe cea a lui charlie.  ;)

eu am inteles ca te-ai referit la sunshine.

asa ca...