10 Octombrie, 2025, 12:29:07 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Nu inteleg...  (Citit de 8262 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

17 Martie, 2005, 12:04:23 p.m.
Citit de 8262 ori

Marya

Am trait o poveste foarte frumoasa cu un el care a durat 2 ani,ne-am despartit acum 5 luni.Ne-am despartit,mai mult din cauza mea,adica am spus "Pa",dupa care am realizat ca mi-e greu fara el,am incercat sa ne impacam,el nu m-a mai vrut,asa ca n-am mai insistat.Ne-am despartit civilizat,fara jigniri,fara ca vreunul din noi sa insele(parerea mea).
Problema: de cand ne-am despartit am simtit nevoia sa-i cer iertare,nu pentru ceva anume, ci pentru ce am considerat eu ca l-a ranit;simteam nevoia asta si pentru mine:ca sa merg mai departe trebuia s-o fac.
 I-am trimis un mail in care mi-am explicat gestul;raspunsul a fost:"nu mai simt nimic,ma simt OK,e penibil sa trimiti asa ceva dupa 4 luni,penibil sa ne trimitem urari de ziua noastra,de sarbatori si nu-ti spun adio pentru ca s-ar putea sa ne vedem pe strada cu toate ca nu mi-ar face deloc placere."Nu inteleg de unde atata ura,pt. ca asta respira prin toti porii mesajul lui,nu inteleg de unde si pana unde atatea explicatii cu ce nu mai simte el cand eu am facut,cred eu, un gest normal,ceva ce am simtit: mi-am cerut iertare pentru ca l-am ranit fara sa vreau prin actiunile sau inactiunile mele.
 E asa de rau si nelalocul lui un astfel de gest?E asa de neconceput ca un om sa ceara iertare sincer altui om dupa 5 sau 10  luni?Ce importanta are cand iti ceri iertare?Nu inteleg...

17 Martie, 2005, 12:38:54 p.m.
Răspuns #1

Semiramis

Global Moderator
iertare poti cere oricand persoanei fata de care ai gresit, insa nu intotdeauna va fi acceptata. sentimentele umane sunt tare sensibile si de conjunctura. in general trebuie sa fi vindecat de un lucru pentru ca el sa nu te mai doara. din tot trebuie sa iei ce e frumos si sa lasi raul sa plece. nu trebuie ca vinovatia sa te urmeze. daca nu mai esti implicata in aceasta relatie, da-i drumul...respecta-i hotararea. n-ai tu de ce suferi. nu trebuie sa cari dupa tine toate bagajele unei iubiri ce nu-si mai gaseste locul acolo unde a fost. bucura-te ca e primavara...nu stii ce-ti aduce ziua de maine.
fii fericita!
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

17 Martie, 2005, 05:32:27 p.m.
Răspuns #2

DIANA

Vizitator
Faptul ca ti-ai cerut iertare dupa cateva luni de la despartire tine de un orgoliu specific feminin, nu de dorinta sincera de a-ti spala constiinta. Ai vrut, probabil, sa vezi daca mai tine la tine, daca se mai gandeste la tine, daca nu cumva vrea cu disperare sa va impacati. Repet: specific femeilor! :)
Insa nu poti avea pretentia sa fie asa cum vrei. Deci, lasa micile orgolii, mergi mai departe si cauta sa fii fericita altfel.

05 Iunie, 2005, 08:31:53 p.m.
Răspuns #3

da_na

cred ca tu ai vrut sa iti ceri iertare deoarece ai specificat ca relatia a luat sfarsit din cauza ta a fost un gest de maturitate de care ai dat dovada prin ati cere iertare dar nu e nimic ca el nu a inteles ca tu nu ai vrut nimic mai mult decat sa fii impacata cu tine ca ai facut tot ce era posibil sa o luati de la inceput dar atat timp cat el nici macar nu a acceptat nici macar scuzele crezi ca a meriatat cat ai suferit.Si ca tiai cerut scuze dupa atata timp e bine ca se spune ca e mai bine mai tarziu decat niciodata.
fii fericita ca sa terminat inainte de a fi prea tarziu

21 Februarie, 2012, 12:07:40 a.m.
Răspuns #4

Dexter16

ce pacat ca subiectul asta e asa de vechi ,as fi dat si eu un raspuns :
 In perspectiva mea, tu ai cerut despartirea Marya si atunci l-ai ranit. Oricat de amiabil e modul despartirii , atunci cand o faci desi el inca te iubeste, doare, ori daca tu ai venit mai tarziu cand el isi inchisese pe jumatate ranile si ii dai un mesaj in care iti ceri iertare pt orice greseala, el va crede ca tu vrei sa va impacati ,dar impacandu-va ii redeschizi ranile si gandeste-te ca omul are  simtul autoconservarii ,deci in final e logic sa "respire ura" mesajul lui pentru ca nu mai vrea sa fie ranit. Sau poate pur si simplu simte o oarecare ura pentru ca l-ai ranit si acum e ceva pasiv, dar e  :-\
am deschis subiectul din nou pt ca sunt curios ce pareri au altii despre asta...e interesant oarecum sa stii la ce s-a gandit tipul cand a primit mesajul si apoi cand a raspuns
Nu uita ca desi florile infloresc de capu lor pe campii ,daca o aduci in casa tot va trebui sa ai grija de ea....