05 Noiembrie, 2025, 10:04:30 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Intreb...  (Citit de 11209 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

08 Aprilie, 2005, 09:03:41 p.m.
Răspuns #15

DIANA

Vizitator
Eu va intreb pe voi. Nu am nici o idee.

08 Aprilie, 2005, 10:35:25 p.m.
Răspuns #16

Lorelei

Diana, eu vorbeam cumva de moderatie, sau era o invitatie la moderatie, pentru ca nu stiu cat e de placut sa-ti zica X sau Y ca tu, Ionescu Ion, esti un nimeni care nu e in stare sa scrie corect (respectand cele mai elementare norme). Si apoi cum decidem la cate greseli si de ce natura zicem - cutarescu n-ar trebui sa scrie aici. Nimeni nu e perfect. Din pacate nu vin nici eu cu solutii, doar subliniez niste lucruri.
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

08 Aprilie, 2005, 11:21:27 p.m.
Răspuns #17

Maria

Vizitator
    Imi place sa-mi fac autocritica, dar nu-s niciodata perseverenta. Gresesc tot timpul din pricina ideilor. Dar nu ma scuz,...merit na-naita. Tocmai pentru ast'a cauza imi cer scuze limbii romane, ca n-am tinut pasul cu Ea.
   Iarta-ma, draga limba romana,...iar voua toleranta si incredere.
                       Cu drag spre cele bune,
                                  maria

09 Aprilie, 2005, 12:10:57 p.m.
Răspuns #18

just_a_tear

Vizitator
 Bine dar cred ca aici nu discutam de greselile nesemnificative (o virgula uitata ,exemplu).
    Se poate sa scri in loc de "s-au","sa-u"?toti facem greseli,nimeni nu e perfect,insa ar fi bine sa scriem mai cu atentie si sa incercam sa o facem cat mai corect.
        Propun ca la cei ce fac foarte multe greseli si nu sunt atnti la ce scriu sa li se scrie deasupra Id-ului sau nickname-ului ceva de genul "fi mai atent" sau "atentionat" . 
             Sunt sute de oameni care citesc zilnic ceea ce se scrie aici si nu este tocmai placut sa vezi ceva de genul :"sa-u" ori "ma-m".
     Conteaza continutul mesajului,ideea ce vrea sa o transmita ,insa daca ne gandim mai bine...
Conteaza intr-o anumita masura si aspectul exterior.
         Sunt multi oameni care citesc acest site si cele postate aici.

09 Aprilie, 2005, 05:30:38 p.m.
Răspuns #19

un_suflet

Eu una...ma ofer spre "disectie" si analiza textelor postate de mine! Va rog, chiar va rog sa ma corectati! Stiu ca gresesc de multe ori...dorind sa accentuez un cuvant anume...ii mai adaug o litera si nu numai...
Uneori nu mai stiu cum este corect sa scriu..."tu stii?" sau "tu sti?"
Invatati-ma voi pe mine si eu, la randul meu, pe altii! :)
Priveste ce nu iti place la mine si... spune-mi!... Apoi, priveste in oglinda si... spune-ti!

09 Aprilie, 2005, 08:22:44 p.m.
Răspuns #20

Semiramis

Global Moderator
draga sufletel,
corect se scrie "tu stii". pentru a ti se explica dpdv gramatical de ce e corect asa, o sa o rugam pe Lorelei, draga de ea, sa iti povesteasca, ea avand argumentul teoretic, eu fiind doar un utilizator al limbii romane.
Lorelei, multumesc pentru atragerea atentiei (la mesajul cu "ale"), stii ca te iubesc :P
nu greselile facute din graba sau neatentie sunt de condamnat (cu toate ca nici ele nu au nici o scuza, mai ales venind din partea unor oameni cu intense aspiratii spirituale), ci cele care se fac din nepasare. ignoranta dragii mei, este cea mai rea si jalnica in acelasi timp. asta e ideea.
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

11 Aprilie, 2005, 03:22:42 p.m.
Răspuns #21

un_suflet

Multumesc frumos :)! Nu vreau sa cunosc explicatia gramaticala...ci doar forma corecta! Culmea! In scoala am iubit limba romana(mai corect spus literatura)...dar mi-a displacut total gramatica. :) Sesizez greselile exprimate in vorbire sau in scris (mai putin ale mele :P) dar...daca as fi pusa in situatia de a analiza gramatical o simpla fraza...as roshi  :-[
Recunosc si vreau sa "ma-ndrept"...mergand pe teoria...niciodata nu e prea tarziu...(cel putin pentru asta) :)
Priveste ce nu iti place la mine si... spune-mi!... Apoi, priveste in oglinda si... spune-ti!

17 Aprilie, 2005, 04:08:19 p.m.
Răspuns #22

HERRA

Vizitator
Aici vin si eu sa imi cer scuze pentru greselile gramaticale facute , si nu numai!
De cele mai multe ori ma grabesc si mi se intampla sa pap cate o litera, virgula. Alteori mi se incurca degete pe tastarura si scot niste cuvinte, pe care la recitire nu le pot pricepe!
Imi cer scuze si promit sa fiu mai atenta! Daca mai gresesc va rog sa ma avertizati!
Chiar, o solutie ar fi avertismentul!
Dupa, daca nu tine, publicare pe site a 'perlelor'
Ce zici DIANA?

17 Aprilie, 2005, 04:18:00 p.m.
Răspuns #23

Guardian|Angel

Si bineinteles, sfioasa si cu privirea in pamant,vizibil rusinata isi cere scuze si draga de RebecKa, care chiar daca e la Facultatea de Litere, probabil are cele mai multe greseli...Care ar fi motivul??E extraordinar de grabita....in general in viata....(vreau ca totul sa imi iasa bine si repede)
Mii de scuze!
"Femeia domnilor, e singura care conteaza!!"

18 Aprilie, 2005, 12:07:09 p.m.
Răspuns #24

un_suflet

Rebecka! Nu prea are legatura cu topicul...dar citind ultima ta replica mi-a amintit de un afis citit intr-un cabinet stomatologic si am zambit... Ti-l scriu si tie, transpune-l in viata ta...iar daca vei zambi...doar tu vei sti!
1. Lucrarile bune si rapide costa.
2. Lucrarile ieftine si rapide nu dureaza.
3. Lucrarile bune, ieftine si rapide...nu exista!
Dumneavoastra puteti opta pentru oricare din aceasta categorie! :)

18 Aprilie, 2005, 12:09:24 p.m.
Răspuns #25

HERRA

Vizitator
Mai, RebecKa am elucidat si problema ta! Tu nu ai facut gramatica, mei.....Si in plus tu ai recunoscut ca ai fost socata de norocul chior pe care l-ai avut de ai intrat la litere!  ::)

18 Aprilie, 2005, 09:12:03 p.m.
Răspuns #26

Guardian|Angel

vezi ca in liceu am facut contabilitatea in schimb....asa ca nu te mai lua de "prostia" mea ca asa ce urat fac si nu mai intru pe site...dau divort!
"Femeia domnilor, e singura care conteaza!!"

19 Aprilie, 2005, 10:59:40 a.m.
Răspuns #27

un_suflet

Rebeckaaaa! :) si io' am facut niscaiva contabilitate....da' acolo cica m-au invatzat aia sa scriu in cifre nu in litere :)) Tu...deja esti in avantaj, le ai si cu cifrele si cu literele...singura problema pare a fi graba...care are ca rezultat "amestecarea lor" :)) cine se supara...ii taiem nasu' :)  :-*
Herra! tu ai facut avocatura cumva?....uneori parca ai fi "gica contra" si...tii cu ursu' !
Sau "te oftici" ca nu ai intrat si tu la...litere? ;)

19 Aprilie, 2005, 04:43:58 p.m.
Răspuns #28

HERRA

Vizitator
Mai, d'soara Litere, de 'dragoste cu sila' ai auzit? Asta scrie pe tine! :-*
Eu, sunt ofticoasa din 'nascare' vorba unui mare intelept! Dar, azi fac o exceptie si ma bucur ca am ales ASE-ul si ca stiu sa numar! Ca, doar nu degeaba mai nou CINCI STELE pe mine! Asta in cazul in care nu ati observat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ::)

20 Aprilie, 2005, 01:39:27 p.m.
Răspuns #29

un_suflet

Mdaaaaa! Am observat!  :( uitandu-ma dupa o stea care imi lipsea mie ca sa te ajung din urma.... am constatat ca ceva nu e in regula....si nu pricepeam ce?
Abia acum am inteles....dupa ce te-ai dat mare ca ai facut ASE-ul....d'aia ti-a mai dat "acestia" o stea! Io' :'( ...asa-mi trebuie daca am renuntat in anul 3 la ASE??? nu merit tot atatea stele ca tine....logic, nu? (s-o prinde cineva ca am vrut sa ma dau si io mare umpic?) Se da' stele si pt. intentie? :))
Si cand imi spunea mama "invata fato' ca numa' asa ajungi cineva!"...io' am dat fuga la starea civila ca deh' daca mi-l lua alta!
Tu...fata cuminte...esti cineva ai stele mai multe....deh' ...
BRAVO TIE HERRA! BRAVO TIE REBECKA! si...normal ca si BRAVO MIE! DE CE NU? io' am ceva ce voi n'aveti (inca)...COPII si....40 ani! :)
(daaaaatiiii-miiii siiii mieeee o steaaaaa plssssssssss) :(
adika...INCA O STEA...am vrut sa zic.....(va rog sa nu intelegeti gresit....ca v-a fi vai de steaua voastra....) :)