11 Octombrie, 2025, 01:14:46 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Prietenia ...DINTRE UN BARBAT SI O FEMEIE...  (Citit de 74130 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

11 Ianuarie, 2007, 08:50:13 p.m.
Răspuns #60

Escu

Global Moderator
cand se ajunge la o anumita maturitate din partea celor 2,se poate.
dar pana la acel moment este cam greu sa fie o prietenie sincera  :)

o situatie adevarata, bine gandit sorella un + de la mine.
Let's put a smile on that face!

11 Ianuarie, 2007, 08:55:59 p.m.
Răspuns #61

Semiramis

Global Moderator
este normal ca apropierea a doi oameni de care au plăceri heterosexuale să ducp gândul la alte dorinţe mai mult sau mai puţin justificate. în prietenia între un bărbat şi o femeie se elimină din start invidia. întotdeauna bărbaţii şi femeile s-au completat, indiferent dacă a fost iubire sau prietenie.
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

18 Ianuarie, 2007, 11:36:07 a.m.
Răspuns #62

burn_2_hell

eu am prieteni baietii...si ma inteleg foarte bine cu ei...dar de cateva ori mi s aintamplat sa se indragosteasca de mine si invers...dupa ce relatia a luat sfarsit...prietenia nu a mai fost la fel... :(
I know I need you
I want you to
Be free of all the pain
You hold inside

18 Ianuarie, 2007, 10:37:33 p.m.
Răspuns #63

valentina

poti fi prietena cu un barbat,insa de multe ori se sfarseste ori ca tu sa te indragostesti de el,ori el de tine.
        Eu una am trecut prin asa ceva ,insa el era indragostit de mine.Eu il priveam ca pe un prieten si am stiut sa-l tin la distanta.Imi pare rau ca l-am facut sa sufere ,insa nu ma atragea ca barbat,ca asa cine stie ce altceva ar fi iesit?Poate o casatorie.De fapt ce mai incolo si incoace cu sotul meu tot asa s-a intamplat si iata ca avem cativa ani de casatorie si copii.
Iubirea , isi intinde aripa in zborul nesfarsit al timpului !
Eu sunt doar o mica particula dintr-un atom ...
sunt praf de stele in trecerea mea grabita prin lume

22 Octombrie, 2007, 08:39:24 p.m.
Răspuns #64

orhideea albastra

"Camaraderia intre un barbat si o femeie tanara, este posibila numai daca amandoi sunt foarte inteligenti sau daca amandoi iubesc."(Mircea Eliade-Nunta in cer)

Personal,inca din copilarie aveam mai multi prieteni baieti,decat fete.Pentru mai bine de 5-6 ani,cei mai buni prieteni ai mei au fost doi baieti, cu care impartaseam totul.
  Daca in copilarie si adolescenta, prietenia cu sexul opus nu a constituit "o problema",devenind femeie,lucrurile au inceput sa se "complice"...
   Si aceste complicatii au inceput sa apara, nu neaparat intre mine si pretenii mei de sex opus, ci mai mult in perceptia celor din jur, obsedati prea mult de "dedesupturi"!
   Astfel, treptat,treptat am realizat ca e tot mai greu,pt o femeie sa aiba o relatie  de prietenie cu un barbat.

Voi ce ziceti???
"we want to fall in love. Why?
Because that experience makes us feel completely alive,
where every sense is heightened,
and every emotion is magnified.
It may only last a moment, an hour, or an afternoon,
but that doesn't diminish its value,
because we are left with memories..."

22 Octombrie, 2007, 09:32:08 p.m.
Răspuns #65

Sonrisa

:-\ Foarte complicata prietenia dintre un barbat si o femeie! (dupa parerea mea) De ce?
Sa vedem!
Sa presupunem ca amandoi iubesc. Daca sunt prieteni, isi vor dori sa se vada, sa-si povesteasca despre ei, despre cat sunt de fericiti alaturi de partenerii lor, despre cate in luna si in stele. Pana aici toate bune si frumoase. Dar partenerii lor vor intelege mult timp aceasta prietenie? Nu prea cred! Vor fi putin gelosi, vor incepe sa-si puna intrebari, vor incepe sa intrebe : Dar ce discuti cu prietena/prietenul tau? Nu poti vorbi cu mine? Nu eu te cunosc cel mai bine? Nu eu te cunosc si noapte si zi? ....
Sa presupunem ca amandoi sunt foarte inteligenti. Si oamenii inteligenti au nevoie de cineva care sa-i inteleaga. Si, daca cineva ii va intelege asa cum sunt, s-ar putea sa creada ca ii poate intelege in toate felurile. Si oamenii foarte inteligenti isi pierd capul uneori.
Cand un barbat si o femeie sunt foarte buni prieteni, macar unuia ii va trece prin minte ca ar putea avea mai mult decat un prieten/prietena. Sau nu?

22 Octombrie, 2007, 10:34:09 p.m.
Răspuns #66

Escu

Global Moderator
am fost tentat sa spun ca doar barbatul se gandeste primul la asa ceva. dar nu e asa, cred ca si femeia. Oricum, e mai bine sa cladesti o relatie pe o baza, decat sa constuiti impreuna baza aia.
Let's put a smile on that face!

22 Octombrie, 2007, 11:12:19 p.m.
Răspuns #67

Sonrisa

Uneori prietenia trebuie sa ramana la acest stadiu :), caci mai mult poate fi "prea mult" si poate strica totul. :(
Deci, sa fim inteligenti si sa gandim de doua ori, inainte de a face o data.  ;)

23 Octombrie, 2007, 08:46:13 a.m.
Răspuns #68

sanchi

Poate exista prietenie intre persoane de sexe diferite, cum nu?! Gura lumii vorbeste si despre persoanele de acelasi sex, mai nou, nu e o regula deci. Exista insa in opinia mea cateva restrictii intr-o asemenea relatie. Sa nu-si sara in brate ori de cate ori de vad, sa nu-si planga necazurile efectiv unul pe umarul celuilalt, el sa nu incerce sa o consoleze mangaindu-i parinteste parul in timp ce ea, ghemuita, isi tine capul in poala lui, el sa nu-i planga efectiv la piept, sa se imbrace intotdeauna decent unul in fata celuilalt, sa evite discutiile pe teme sexuale, cu atat mai mult daca sunt personale, samd. Vreunul mai mucalit ar spune ca la ce bun atunci o asemenea prietenie? ;D

Tocmai pentru ca e prietenie si nu iubire, sa se evite toate acele lucruri pe care le faci de regula cu persoana iubita. Nu te plimbi acum cu el, noaptea sub clar de luna, prin parc, sau te ghemuiesti infrigurata la pieptul lui pe-o banca. El va fi tentat sa gandeasca la mai mult, de aceea totul ar trebui facut intr-un limbaj care sa elimine din mintea celuilat tentantia ca intre ei ar putea fi mai mult decat prietenie si sa incerce sa treaca dincolo de ea. "Prietenul meu" sau "prietena mea" se spune in mod curent despre iubit sau iubita, asa ca daca tot e prietenul tau s-ar putea gandi la niste "drepturi" acolo. :D

O prietenie stransa, poate, insa una apropiata, niciodata. Tineti distanta, traseaza-ti limite clare in minte si nu te vei pomeni ca a tabarat la un moment dat peste tine. Doar daca nu asta ti-ai dorit cumva. ;D Oricum lumea vorbeste... :laugh:
din auzite...

23 Octombrie, 2007, 09:03:55 a.m.
Răspuns #69

orhideea albastra

:police: Soledad, ai dreptate cu partenerii gelosi...Am trecut si eu prin asta, chiar daca am incercat sa pastrez o transparenta maxima in ceea ce priveste relatia mea de prietenie, cu alti barbati.
 Sanchi, ai surprins bine cateva detalii importante...
  Si iar intreb:prietenia dintre un barbat si o femeie, este o realitate? Sau poate ca termenul de prietenie este prea profund, si atunci nu ne ramane decat sa acceptam ideea ca intre barbati si femei sunt posibile doar "amicitii" :P.

23 Octombrie, 2007, 09:23:08 a.m.
Răspuns #70

sanchi

din auzite...

23 Octombrie, 2007, 12:16:36 p.m.
Răspuns #71

Semiramis

Global Moderator
prietenia între un bărbat şi o femeie este o realitate.
nu orice relaţie cere sexul ca o necesitate sau ca o obligaţie.
prietenia este la un nivel emoţional, intelectual, nu la nivel fizic. nu orice îmbrăţişare trebuie să se termine cu sărut pasional.
aşa cred eu.
şi sanchia are dreptate. nu trebuie să o cauţi... :D
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

23 Octombrie, 2007, 06:37:44 p.m.
Răspuns #72

orhideea albastra

Nici nu era vb despre aspectul fizic sau erotic.Prietenia e prietenie;implica si ea unele gesturi de afectiune,insa in nici un caz cu tenta erotica...acolo deja nu mai poate fi vorba de prietenie,se trece de cealalta linie :angel:.

28 Ianuarie, 2008, 09:32:13 p.m.
Răspuns #73

roxi

Eu cred ca nu exista asa ceva....:)Imposibil sa nu se iveasca vreo tentatie..

28 Ianuarie, 2008, 10:04:55 p.m.
Răspuns #74

Iosif

Am avut si eu o "cea mai buna prietena", dar.... nu e bine. Daca ai un partener la care ti cu adevarat va trebuii sa renunti la prieteniile cu alte persoane de sex opus.
Acum sunt implicat intr-o relatie serioasa si vreau sa iti spun ca nu mai ies cu nici o alta fata. Nu doar pentru ca ea e geloasa si nu ar accepta ci si pentru ca stiu ca mi-ar fi greu sa ma limitez.
E greu, e foarte greu....
Cum s-a spus si mai sus.. eu as fi tentat ca atunci cand vad ca sufera sa o iau in brate, sa am grija de ea, etc. De aici pana la vise/dorinte/sperante si mai apoi la ceva concret in acest sens, este doar un pas..
Eu simt ca trebuie sa imi impun aceste limite, altfel nu am sa fiu in stare sa pastrez o relatie.

Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.