11 Octombrie, 2025, 12:53:34 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Visuri vs vise..  (Citit de 2663 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

27 Aprilie, 2005, 01:46:44 p.m.
Citit de 2663 ori

Morticia9

Ce loc au visele in viata voastra? dupa un cosmar, ziua iti e data peste cap? un vis frumos te face sa canti dimineata, cand te speli pe dinti?.. ceea ce vroiam sa spun - visele va influenteaza doar starea emotionala pe o perioada determinata sau sunt luate in calcul in actiunile voastre viitoare?.. cunosc o persoana care nu s-a mai dus la interviu pt un job (de care avea nevoie si se luptase sa il obtina) doar pt ca a avut un cosmar..
   dar visurile, ca proiectii ale dorintelor noastre? exista o legatura intre cele doua cuvinte sau este doar o coincidenta ca au acelasi nume? visele ne ajuta sa ne indeplinim visurile sau pot fi doar simple modalitati de refulare?

Am ezitat o secunda.. oare unde s-ar incadra acest topic?.. la credinta, daca luam in considerare ca visele erau cele care vesteau voia Domnului.. la psihologie, daca l-am intreba pe amicul Freud..
Cred, ajuta Doamne necredintei mele!

04 Mai, 2005, 05:21:37 p.m.
Răspuns #1

HERRA

Vizitator
Ce pot sa spun, tot ce stiu despre vise e :'Invatand cum sa decodificam visele noastre putem destepta inconstientul, putem largi intelegerea si pune in valoare creativitatea. Ignorând lumea viselor e ca si cum am risipi o resursa nepretuita. Starea noastra fizica, emotionala si spiritala este oglindita in visele noastre.'
Visele sunt sursa trairilor noastre subconstiente care tind sa dispara atunci cand intalnim lumina zilei. Dar daca avem indeajuns de multa rabdare pentru a cerceta si descoperi simbolurile viselor de peste noapte, granita dintre constient si sub-constient va disparea.

Toate visele noastre vorbesc despre NOI! Ceea ce inseamna ca fiecare personaj intalnit in vis este, de fapt, o reflectie a sinelui si nicidecum a altcuiva. Un vis despre cel mai bun prieten al tau care te tradeaza sau te inseala nu trebuie sa te duca cu gandul la personajul visat, ci chiar la tine, la sentimentele tale fata de acesta. Daca prietenul te tradeaza in vis, cu siguranta nutresti vagi suspiciuni si temeri fata de acesta si nu e neaparat vorba de un vis premonitoriu prin care personajul cu pricina iti va cauza probleme intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat. Fiecare personaj din visele tale sunt propriile tale ganduri, propriile tale dorinte, propriile tale temeri. Personajele cu care interactionezi in vis sunt, de fapt, actorii propriilor tale sentimente, jucand un rol pentru a-ti arata propria ta fata

Putem fi mult mai obiectivi cînd egoul nostru doarme. Din aceasta cauza, rareori ne vedem pe noi însine în propriile vise asa cum suntem în viata reala. Atunci când egoul se "odihneste", mintea se poate extinde în toate directiile pentru a gasi solutii creative, pentru a rezolva mistere, pentru a localiza chiar adevarate comori sau a anunta evenimente ale viitorului. Cu un ego în adormire, nimic nu este imposibil! -acesta e explicatia stintifica din punctul meu de vedere!

« Ultima Modificare: 04 Mai, 2005, 05:26:07 p.m. de HERRA »