11 Octombrie, 2025, 02:08:41 a.m.
Totul despre Iubire

Sondaj

sa mint pentru a fi lasata in pace?

sa mint pentru a-mi cladi personalitatea
0 (0%)
sa invat sa zic nu,desi e cam greu
20 (95.2%)
sa las capul in pamant si sa continui sa fiu calcata in picioare
1 (4.8%)

Numărul total de membrii care au votat: 15

Autor Subiect: cum sa zic nu?  (Citit de 5682 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

15 Iunie, 2005, 11:59:59 p.m.
Citit de 5682 ori

Guardian|Angel

nu stiu sa zic nu...si toti profita de bunatatea mea....daca as minti ca nu am timp...ca nu pot...m-as simti vinovata....nu cred ca as putea...nu pot minti,dar nici nu pot refuza...si nici asa nu o mai pot duce...ce sa fac?cum sa zic nu?

« Ultima Modificare: 16 Iunie, 2005, 12:08:01 a.m. de RebecKa »
"Femeia domnilor, e singura care conteaza!!"

17 Iunie, 2005, 03:28:50 a.m.
Răspuns #1

un_suflet

A spune NU, nu inseamna a minti!
A minti, este atunci cand ai vrea sa spui nu, dar din considerente legate de ceilalti si nu de tine faci altceva decat ti-ai dori de fapt... In fond...pe cine minti?
Tu? Nu vrei sa-i minti pe altii...dar te minti pe tine...
Undeva...ceva..."nu se leaga" ???
Priveste ce nu iti place la mine si... spune-mi!... Apoi, priveste in oglinda si... spune-ti!

17 Iunie, 2005, 10:53:54 p.m.
Răspuns #2

Maria

Vizitator
     Este destul de dificil sa spui NU! Eu am invatat Rebecka draga sa spun Nu, din pricina banilor. Am pierdut asa de mult din cauza lor, si erau totusi banii nostri munciti cu greu, cu sacrificii, stand departe unul de altul perioade lungi de timp. Am fost trasi in piept de foarte multe ori, asa m-am hotarat sa spun NU!. Daca ceva imi prisoseste si chiar de-nu, merg si dau la cei ce au nevoie intr-adevar de un ajutor. Din pricina tepelor, am invatat sa spun Nu, de fiecare data cand este necesar. Sunt momente cand spun Nu si la repezeala, gandit din pripa, atunci regret si stiu sa-mi cer scuze, indiferent daca acea persoana este strainul din strada, colegul de serviciu, cunostiintaX, copilul nostru, sotul, parintii sau mai stiu eu cine. Stiu sa-mi cer iertare daca gresesc si spun Nu din pripa. Asa imi este bine acum!
       Nu regreta, invata sa spui NU!

18 Iunie, 2005, 02:36:13 a.m.
Răspuns #3

Mr. Pheonix ...

DA........hm.........cred asemeni Mariei ca cel sau cea care nu stie sau nu poate  sa zica NU este in vremurile noastre o victima sigura , acum R. daca chiar nu poti sa refuzi pe cineva  , dupa parerea mea sunt doua posibile motive
 1) nu esti destul de sigura pe tine si crezi ca persoana nu te va mai  aprecia la fel de mult ceea ce da-mi voie sa-ti spun e un mare ca..t , pentru ca nu faci altceva decat sa creezi si sa cladesti o relatie de orice tip pe o mare si gogonata minciuna
  2) fie esti o persoana atat de sensibila si altruista incat instinctiv incerci sa ajuti pe toata lumea (dar cred ca si asta are legatura cu frica pentru ca speri ca si ceilalti sa zica la fel de usor  DA la problemele tale, si deci nu ai incredere ca vei putea rezolva singura eventualele probleme )
dar eu chiar cred ca poti sa spui NU  ;)
Frumusetea lucrurilor exista in sufletul celui care le admira

20 Iunie, 2005, 04:13:27 p.m.
Răspuns #4

charlie

oricat de puternic ar fi impulsul de a spune "da", incearca sa pronunti "nu"... sau daca nu merge numai "nu", adauga si o explicatie.... de ce "nu" ... si vezi daca te ajuta
You believe but what you see
You receive but what you give

28 Iunie, 2005, 11:26:45 p.m.
Răspuns #5

Guardian|Angel

persoanele din jurul meu nu ar avea cum sa ma aprecieze mai mult,pentru ca nu ma apreciaza deloc...okay...ajut pe toata lumea pentru ca am sentimentul ca am facut ceva bine...insa vedeti voi,toti profita...si considera ca fiindca i-am ajutat odata ,de 2 ori,sunt datoare sa fac asta in continuare,....iar eu nu stiu cum sa le explic ca daca am facut asta a fost doar fiindca asa am vrut eu,si nu fiindca sunt obligata sa o fac...in fata multor persoane eu sunt o sclava,si o copila...m-am saturat sa fiu asa,insa nu stiu cum sa pun capat acestei situatii...vreau sa imi vad de viata mea,de scoala,de ...tot ce tine de mine...vreau si eu sa ma distrez,fara sa ma mai gandesc la ce am de facut sau ce nu am terminat inca,....sau mai simplu..vreau sa ma distrez,....ca de cand nu am mai facut-oo...noi sa fim sanatosi!
acesta e singurul loc in care imi pot spune of-ul...si tare bine e dupa aceea! :-X

28 Iunie, 2005, 11:36:33 p.m.
Răspuns #6

Strumfita

RebecKa .. gandeste-te mai intai la tine, iar dupa accea la cei din jur, chiar daca recunosc , este greu uneori.
 E viata ta, traieste-ti viata asa cum vrei tu
 Asumati mai intai propriile responsabilitati. Traieste-ti viata dion plin, iar daca e nevoie, spune-le acelor persoane , ca ai si tu viata ta , si mai intai trebuie sa te gandesti la tine, iar dupa aceea, la ei, deoarece, daca te lasi pe tine la urma , te vor considera sclava lor, care le va face mereu pe plac, si nu e bine asa! ;)

daca iti pun un nor in suflet o sa iubesti mai mult cerul?

29 Iunie, 2005, 12:21:44 a.m.
Răspuns #7

Guardian|Angel

eh...uite ca deja asta s-a intamplat...acele persoane de care vorbesc,nu ma lasa sa am viata mea...eu imi asum responsabilitati care ma depasesc,insa pe care le indeplinesc de fiecare data...si in plus,nu sunt sclava nimanui...osa invat sa spun nu,chiar daca ma doare,chiar daca nu stiu cum,o sa incerc...fiindca odata o persoana mi-a zis asa:"tu te-ai nascut ca sa suferi!" si  vreau sa dovedesc acelei persoane si vreau sa imi dovedesc mie ca nu e asa... ::)

29 Iunie, 2005, 08:54:38 a.m.
Răspuns #8

charlie

nu cred ca exista o persoana pe pamantul asta care sa se fi nascut "pentru a suferi"
intr-adevar, exista persoane care au parte de mai putina fericire, dar sa sufere mereu... nu cred, refuz sa cred asa ceva   ::)
You believe but what you see
You receive but what you give

29 Iunie, 2005, 05:47:01 p.m.
Răspuns #9

Mr. Pheonix ...

Ia uite eu iti ofera o metoda prin care se impaci amandoua taberele , in fiecare diminiata fa ceea ce crezi tu ca te face sa te simti bine , in fiecare dupamasa incearca sa-ti produci o doza de fericirie (ma nu va ganditi la prostii ca v-am prins ;D) , seara incearca sa adormi cu zambetul pe buze si cu gandul ca maine va fi o alta zi frumoasa, astfel tu vei ajunge prin a fi o persoana fericita si plina de optimism , ei atunci adevaratii tai prieteni  se vor bucura si vor incerca sa stea cat mai mult in preajma ta pentru ati "fura" din fericire si se vor simti bine pentru ca pozitivismul tau ii va ajuta ,
        ei, acum in ce priveste.............dusmanaiii tai cand vor vedea cat esti de fericita si ca ei nu sunt ,se vor lasa pagubasi , ba mai mult vor incerca sa devina prietenii tai sa afle si ei secretul ca doar asta vrea toata lumea,acum asta nu prea are nici o legatura cu faptul ca tu nu puteai sa zici NU dar , .....eu te  :-*  oricum si sper sa-ti prinda bine 
« Ultima Modificare: 29 Iunie, 2005, 09:20:04 p.m. de Mr. Pheonix ... »
Frumusetea lucrurilor exista in sufletul celui care le admira

02 Septembrie, 2005, 07:37:21 p.m.
Răspuns #10

Guardian|Angel

ei uite multam frumos dragul meu , sfatul tau mi-a prins foarte bine...mi-am "provocat" buna dispozitie si optimismul....si acum sunt foarte bine chiar....cat despre ...problema topicului...nu am invatat inca sa spun nu, chiar daca am facut-o de cateva ori, insa ma simt extrem de vinovata dupa aceea....desi nu am de ce sa ma simt asa....asta sunt eu...mai incerc , poate pana la urma reusesc! :-* :-\

09 Iunie, 2006, 10:40:49 p.m.
Răspuns #11

valentina

De multe ori nici eu nu pot spune" NU".Dar ca si tine am luat multe tepe,si tocmai de aceea am inceput sa mai zic si "NU".Uneori e necesar sa-l poti rosti.Asta nu inseamna neapara ca refuzi sa ajuti,dar in situatii de criza ...
Iubirea , isi intinde aripa in zborul nesfarsit al timpului !
Eu sunt doar o mica particula dintr-un atom ...
sunt praf de stele in trecerea mea grabita prin lume

23 Iunie, 2006, 03:30:30 p.m.
Răspuns #12

Empress

De multe ori spun nu ...iar apoi renunt la acel nu si las mult de la mine uit tot raul si accept oamenii langa mine desi mi-au facut rau ,in naivitatea mea incep din nou sa cred in ei si sa ii consider prieteni ...poate din cauza fricii de a nu ramane singura...imi este atat de frica sa fiu singura este atat de dureros
De s-ar opri timpul in loc
Si marea de s-ar face foc
Si muntii de ar disparea
Am sa respir iubirea ta.
Si soarele de mi-ar sopti
Caldura lui de mi-ar vorbi
Mi-ar spune cerul 'Tu esti tot,
Tu esti si apa, esti si foc.